ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Έλληνας της NASA που έσωσε τους αστροναύτες της αποστολής «Apollo 13»
Saturday
10/08/2019
08:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Κονταράτος ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
0

Απότιση Φόρου Τιμής στον Αντώνη Κονταράτο!

Σχόλιο GMR : Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος είχε παρουσιάσει προ πολλών ετών (είκοσι πέντε χρόνια πίσω περίπου), στην εταιρεία πετρελαιοειδών ΒP, το “management του ενός λεπτού”.

Εκεί, είπε το εξής σπουδαίο:
Η αντιμετώπιση ενός ανθρώπου είναι προφητεία
Εξήγησε πως θεωρεί διαπιστωμένα, πως η επιθυμία ενός διευθυντή να αποδώσει για την επιχείρηση δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή ενός απλού υπαλλήλου.
Σε κάποια εμβόλιμη παρατήρηση πολιτικής χροιάς (παρατήρηση που έβγαινε εκτός συστήματος) δεν απάντησε αμέσως. Στο διάλειμμα έσκυψε κοντά σε αυτόν που έκανε την παρατήρηση και του είπε. “Αγαπητέ μου τα πάντα ελέγχονται. Τα πάντα ελέγχονται“. Ας λάβουμε υπ’όψιν τις δύο κρίσιμες αυτές επισημάνσεις του Α. Κονταράτου και ας τις συμπεριλάβουμε τόσο στο οπλοστάσιό μας Αρχών/Ήθους, όσο και σε κάθε επιχειρησιακό σχεδιασμό μας. Γ.Γ.

 

 

 

 

για τον Αντώνη Κονταράτο, 30 Ιουλίου 2019

 

 

Όταν ο πρώην ναζί, Βέρνερ φον Μπράουν, άρχισε να καταστρώνει το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, έχοντας μετακομίσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μετά την ήττα των SS και του Αδόλφου Χίτλερ, συγκέντρωσε γύρω του μια μικρή ομάδα στενών συνεργατών, οι οποίοι τελικά σχεδίασαν και υλοποίησαν το ιστορικό πρόγραμμα «Απόλλων», που έστειλε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη.

Μέλος εκείνης της ομάδας υπήρξε και ένας Έλληνας, ο Αντώνης Κονταράτος, το όνομα του οποίου δεν έγινε τόσο γνωστό στη χώρα μας. Όπως θυμίζει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος τον Ιούλιο 50 ετών από την πρώτη προσελήνωση ανθρώπου, ο γεννημένος το 1933 στην Αθήνα επιστήμονας, με καταγωγή από τον Πύργο της Σαντορίνης, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), όταν εκείνη ξεκίνησε την «μάχη του Διαστήματος» με τη Σοβιετική Ένωση.

(more…)