ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αποφάσεις, Οριζόμενα σε Εργασία-Δίκαιο
Monday
25/12/2023
23:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ
0

ΣτΠ 24.1.2011_Autoteleia_Atomikou_Bibliariou

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ COMMISSION 18-7-2003

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Απόφαση Ε.Ε.Δ.Α. 4ης Ιουλίου 2002

ΣτΠ 13-11-2009 αρ.πρωτ. 4168 από 27-2-09

Με οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν επτά στελέχη της ΔΕΗ για την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου

Δικαστική Δικαίωση  Μηχανικού Ραφαήλ Μεβοράχ

 

 

 

 

Επιθεώρηση Εργασίας: Ρίχνεται στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων – Έμφαση εκεί που απασχολούνται Ουκρανοί εργαζόμενοι
Thursday
20/10/2022
00:06 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΡΓΑΣΙΑ Εργασιακά Δικαιώματα
0

Σχόλιο GMR: Όσο για τα αριστερά πολιτευόμενα συριζοκουτσουμποανταρσυο ΙΣΧΥΡΑ στηρίγματα χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης, “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό” και “μα πιστεύετε στην ελληνική δικαιοσύνη;“, οι αρμόδιες για την πρόληψη και προστασία της κοινωνίας από παραβιάσεις του κατακτημένου νομικού πολιτισμού υπηρεσίες, θα “ξυπνούν” κατ’ εξαίρεση και όποτε (έτσι για ξεκάρφωμα[*]) τους επιτρέπεται.

Εν τω μεταξύ, φάε λαέ όνειρο σοσιαλισμού πασπαλισμένο με, μετά βδελυγμίας-χυδαία ειρωνεία ΚΑΤΑ[**] του κατακτημένου με αίμα (για κάθε ζήτημα-σε κάθε εποχή-σε κάθε πολιτικό σύστημα) νομικού πολιτισμού.

 

(*) λόγω της, “πέσαμε από τα σύννεφα”, διαφθοράς: Κολωνός: Συγκλονίζει η κατάθεση της 12χρονης – Επιβεβαιώνει ότι ο 53χρονος την πήγαινε σε οίκο ανοχής ,

(**) όπως και ΚΑΤΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

_.

 

 

 

newsbeast-Ελλάδα, 18 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Ελέγχους σε χώρους εργασίας που παρουσιάζουν υψηλή πιθανότητα εμφάνισης κρουσμάτων εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής δράσης. Οι έλεγχοι εστιάστηκαν σε χώρους εργασίας του αγροτικού τομέα, όπως αγροκτήματα, συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, σημεία διαλογής, κτηνοτροφικές μονάδες, πτηνοτροφεία και ελαιοτριβεία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε εκεί όπου, κατά πληροφορίες, απασχολούνται Ουκρανοί εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν 207 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 37 πρόστιμα, συνολικού ύψους 238.250 ευρώ. Οι έλεγχοι έγιναν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, δεδομένης της φύσης των περιστατικών, των αρμοδιοτήτων και της εμπειρίας της στην αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εποχικών εργαζομένων, οι Επιθεωρητές Εργασίας διένειμαν φυλλάδια (μεταφρασμένα στις γλώσσες των εργαζομένων από χώρες, όπως η Αλβανία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και η Ουκρανία) με πληροφορίες για τα εργασιακά δικαιώματά τους, σύμφωνα με την ελληνική εργατική νομοθεσία. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων εντάσσεται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2022-2025, αναφορικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων.

Παράλληλα και ανήμερα της πανευρωπαϊκής ημέρας κατά της εμπορίας ανθρώπων (18η Οκτωβρίου), η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας ανακοινώνει ότι προχωρά σε έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή οργανισμό Α21, ο οποίος συντάσσεται στον αγώνα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η από «κοινού» ανάληψη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, που λαμβάνει και τη μορφή́ της εργασιακής εκμετάλλευσης.

 Ο Α21 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, έχοντας ενεργή παρουσία και στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων δράσεων, λειτουργεί 24ωρη γραμμή πληροφόρησης (1109), όπου ο καθένας μπορεί με ασφάλεια να ενημερωθεί σχετικά και να καταγγείλει ύποπτα περιστατικά.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Μείωση κατά μιάμιση εβδομάδα της άδειας και αύξηση του χρόνου εργασίας θέλουν οι Γερμανοί εργοδότες
Friday
18/06/2021
01:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ Μιχ. Ψηλός
0

Σχόλιο GMR: Αφού αυτό απεργάζεται η Γερμανική Άρχουσα Τάξη για την Γερμανική Εργατική Τάξη, φαντασθείτε τι θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ (έξωθεν εννοείται και θα εφαρμοσθεί εσωτερικά) για την “Ελλαδίτσα”.

Το να αναχαιτιστεί η εξαπλωμένη και βαθιά εμποτισμένη “μετα”μνημονιακή κανονικότητα, δεν είναι το ίδιο δυνατό, όσο ήταν από 2011-2015. Σημειώνουμε, πως το 2015 ο Ελληνικός Λαός εδειξε το ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ μεγαλείο της ψυχής του του https://greek-market-research.com/clink/elliniko-dimopsifisma-2015/ . Αυτό το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του λαού, ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ άμεσα, από όλους τους αγαπητικούς του “τι κι αν είναι Κατοχή Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού”, από το “αντιμνημονιακό” ΚΚΕ: που τήρησε προδοτική στάση Απαράδεκτη τοποθέτηση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Ιστορικές ευθύνες! , παρά την παρακάτω σημασία του δημοψηφίσματος “Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τη σειρά του υποστήριξε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως εύγλωττη έκφραση της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 ΔΣΑΠΔ για τη συμμετοχή του κοινού.” από τον σύνδεσμο Δημοψήφισμα 2015. Η Ελλάδα ένα χρόνο μετά . Όμως, το γενικότερο λαϊκό αντιμνημονιακό μεγαλείο της περιόδου 2011-2015, προδόθηκε εμμέσως αλλά ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ, από όλους τους αντιμνημονιακούς αγαπητικούς του “τι κι αν είναι Κατοχή Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού”, εξ αιτίας αυτής της ΑΓΑΠΗΣ, που ξεκάθαρα υπερίσχυσε ως ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ, στην οφειλόμενη αγάπη-ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για ένα παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο https://greek-market-research.com/article/19316/ .

Μετά το 2015, ακολούθησε η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της “μετά”μνημονιακής ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, στην οποία ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ (ενδεικτικά…αλλά ως ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ υποστηρικτές του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ) οι εξής καταστάσεις:   https://greek-market-research.com/article/eklogiki-synergasia-i-stratigiki-itt/ και  https://greek-market-research.com/article/15784/(*) και  https://greek-market-research.com/clink/oi-timoroi-ton-ilithion-epelaynoyn/ και  https://greek-market-research.com/clink/aris-chatzistefanoy-atomiki-tromokratia-dritsas-that-s-amore/ και  https://greek-market-research.com/clink/diethnis-typos-istoriki-stigmi-me-ton-proto-anoichta-omofylofilo-ypoyrgo-stin-ellada/ .

 

—————————————-

(*) από όπου και η παρακάτω εξαιρετική απάντηση, στα σχόλια πατώντας επάνω στο “πηγή”, του Κώστα Παπουλή, όπου υπογραμμίζουμε το πιό αναγκαίο:

“παπουλής, 12/12/2018 at 12:42 μμ

α) Κανείς δεν αρνήθηκε την ανάγκη ενός νέου ΕΑΜ, αλλά προς το παρόν δεν δημιουργήθηκε.
β) Φυσικά θα ήταν ωραίο αυτό που λέτε, αλλά έχει δύο προυποθέσεις:
1) ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί αυτοί όχι απλώς θέλουν να φτιάξουν ένα μέτωπο, αλλά θέλουν και να διαλυθούν μέσα σ αυτό. Εδώ δεν έχουμε ούτε καν το πρώτο την (επιθυμία για την δημιουργία μετώπου), ούτε καν εκλογικού, πως θα διαλυθούν σε αυτό; Όποιος έχει κάνει πρόταση ( π.χ. η ΛΑΕ στην ανταρσυα, έχει πάρει αρνητική απάντηση).
2) Να αγκαλιαστεί το εγχείρημα από κόσμο ώστε να υπερβεί την αριθμητική των οργανώσεων.
Κατόπιν των ελλείψεων 1,2 δεχτείτε ως ρεαλιστική πρόταση την εκλογική συνεργασία, κάποιων (και όχι όλων) απο τους παραπάνω ως βήμα για αυτό που λέτε.
Επίσης οι πολιτικές αποφάσεις να παίρνονται με άμεση δημοκρατία περιλαμβάνεται στο κείμενο των 1-1-4, αν το προσέξετε. Και φυσικά είναι απόλυτα σωστή πρακτική και κατά την γνώμη μου και θα έχει έρεισμα στην κοινωνία. Αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά στην Βαβέλ της ασυνεννοησίας του αντιμνημονιακού αστερισμού, πώς θα περάσουμε από το Α στο Ω; Νομίζω ότι ή πρόταση εκλογικής συνεργασίας είναι ρεαλιστική. Αν μπορεί να γίνει αυτό που λέτε φυσικά είμαι μαζί σας.”.

_.

 

 

 

 

 

Μιχ. Ψηλού, 17 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Περισσότερες ώρες εργασίας και λιγότερες διακοπές»: Αυτή είναι εντολή των Γερμανών εργοδοτών για την μετά την πανδημία εποχή. Το εργοδοτικό Ινστιτούτο της Γερμανικής Οικονομίας (IW), που εδρεύει στην Κολωνία, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την πρότασή του για το πως θα ξεπεραστεί η κρίση που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός:

«Αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας κατά δύο ώρες και συνολικά πάνω από 10 ημέρες περισσότερη δουλειά τον χρόνο, που θα αφαιρεθεί από την άδεια διακοπών», γράφει η γερμανική εφημερίδα WAZ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

 

Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, είναι το δίκιο της κοινωνίας
Wednesday
16/06/2021
03:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΡΓΑΣΙΑ Κωστής Χατζηδάκης ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Σε σχέση με την μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε για μια ακόμη φορά την έκπληξη του για τις αντιδράσεις. «Σας ενοχλεί που φτιάχνουμε μια ανεξάρτητη αρχή για να κάνει τους ελέγχους, αντί να τις κάνει το ίδιο το υπουργείο, και τελικά ο υπουργός. Η ΑΑΔΕ σήμερα δεν είναι κράτος; Τι είναι ο κ. Πιτσιλής; Δεν είναι κρατική αρχή; Πόση πολιτική υποκρισία λοιπόν; Πόσο μεγάλο πάθος;»

Απαντάμε:

Πρόκειται για μετατροπή του ΣΕΠΕ, που ΠΛΕΟΝ μετασχηματίζεται ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ σε Ανεξάρτητη Αρχή Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) – Τι θα την αντικαταστήσειστα πλαίσια της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ & ΣΤΗΡΙΞΗ (ΣΕΠΕ ως παράρτημα του Υπουργείου Εργασίας) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ της ΕΓΓΕΝΟΥΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ (ενδεικτικά: “Η συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελεύθερη λόγω της εγγενούς ανισότητας των μερών.”, από τον σύνδεσμο της ΑΠΔ Παραβίαση αρχών επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων από εργοδότρια εταιρία ) μέχρι χθες αναγνωρισμένης και από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ).

Με απλά λόγια, το Υπουργείο Εργασίας απεμπλέκεται απο την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ για την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της ΑΔΥΝΑΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.

Το επόμενο βήμα, η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ υποστήριξη της ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, πραγματοποιήθηκε ΚΙΟΛΑΣ!!! ΙΔΟΥ:  https://hellasjournal.com/2021/06/enosi-dikaston-ke-isangeleon-gia-to-ergasiako-nomoschedio-i-psifisi-tou-sinista-thesmiki-opisthodromisi/

_.

 

 

 

 

 

Newsbeast (εργασιακό νομοσχέδιο), 14 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν υποβάλει για το εργασιακό νομοσχέδιο το μεσημέρι της Δευτέρας (14/6) ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και λίγο αργότερα απορρίφθηκαν με την επίκληση της αρχής της δεδηλωμένης απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης, όταν ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας.

«Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια και αυτή είναι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου που φέρνουμε σήμερα», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κάλεσε μάλιστα τα δύο κόμματα να σταματήσουν να καλύπτουν συνδικαλιστές που έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων τους ή έχουν προβεί σε σεξουαλική παρενόχληση, και τους επισήμανε ότι εκτίθενται εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας για τη διάταξη που προβλέπει κυρώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντίστοιχο κλίμα επικράτησε στην απάντηση του υπουργού και στα άλλα άρθρα για τα οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ήγειραν ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Ξεχωριστή στιγμή της ομιλίας του Κωστή Χατζηδάκη, αυτή που σχολίασε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για την ελάχιστη υπηρεσία σε περιπτώσεις απεργίας.

(more…)

Άμεση μείωση του χρόνου εργασίας στις 30 ώρες τη βδομάδα, διότι…
Monday
03/05/2021
13:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΡΓΑΣΙΑ Παν. Μαυροειδής
0

 

 

 

Παν. Μαυροειδής, 1 Μαίου 2021

 

 

 

 

Το 1933 ο Βρετανός οικονομολόγος Κέυνς προέβλεπε ότι «το 2030 οι άνθρωποι δε θα χρειάζονται να δουλεύουν περισσότερο από 15 ώρες τη βδομάδα», χάρη στην  αδιάκοπη άνοδο της παραγωγικότητας στον καπιταλισμό. Ως προς την παραγωγικότητα επιβεβαιώθηκε πλήρως. Σε σχέση με το χρόνο εργασίας τα πράγματα κινήθηκαν διαφορετικά.

To 1870 ο κόσμος δούλευε σχεδόν διπλάσιες ώρες από ότι σήμερα. Στη συνέχεια υπήρξε προοδευτική μείωση των ωρών εργασίας, αλλά με διακυμάνσεις και διαφορές από χώρα σε χώρα.

Στο διάστημα 1870-1913 η μείωση είναι σχετικά μικρή, ωστόσο τέθηκε ο σπόρος του Σικάγου για το οκτάωρο.

Η μεγαλύτερη  μείωση συνέβη στο διάστημα 1913-1938  εν μέσω εργατικών επαναστάσεων, επιθετικών πρωτοβουλιών του εργατικού κινήματος, της επίδρασης της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης του 1929, αλλά και των τεχνολογικών τομών.

Στη συνέχεια, μετά τον Β’ΠΠ, στον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο, παρά την αλματώδη άνοδο της παραγωγικότητας, η μείωση του  χρόνου εργασίας επιβραδύνεται.

Η τάση αυτή, ειδικά μετά το 1970, χειροτερεύει μέσω διαρκούς μείωσης της συνδικαλιστικής πυκνότητας αλλά και πολιτικών ηττών του εργατικού κινήματος σε Ανατολή και Δύση.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση από την πηγή ή κατεβάζοντας το αρχείο PDF από εδώ με σημαντική ανάλυση και δεκάδες διαγράμματα.

 

Πηγή: pandiera.gr

 

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία
Saturday
03/04/2021
21:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΕΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Μνημόνια
0

Σχόλιο GMR:   Θαυμάστε τις δηλώσεις των “συνδικαλιστών”!

Ούτε η θανατηφόρα εργολαβική διευκόλυνση της αποσύνδεσης σχέσης εργασίας (εκτέλεσης εργασιών ΔΕΔΗΕ, επί κολώνας ΔΕΗ) από σύμβαση εργασίας (με σύμβαση εργασίας με τον εργολάβο) τους συγκινεί, ούτε θέλησαν να κάνουν αναφορά για το πρωτόκολλο που οι τεχνικοί της ΔΕΗ οφείλουν να τηρούν σε τέτοιου είδους εργασία, και, ΦΥΣΙΚΑ, ούτε αναφορά για την οφειλόμενη διερεύνηση των εργοδοτικών ευθυνών της πολυμελούς εργοδοτικής συμμετοχής στο ΠΟΛΥΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ περιστατικό (ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ-ίσως και δήμος;).

Οι δε διαδηλωσίες (Μετά των συνδικαλιστών τους) https://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ , γράφουν στα τέτοια τους τον συνδυασμό Εργασία-Δίκαιο https://greek-market-research.com/clink/ergasia-dikaio/ , και ως συνήθως, θα (παρα)καλέσουν, όπως πάντα εδώ και τριάντα χρόνια νομοθεσίας ΥΑΕ και πάντα κατόπιν -θανατηφόρου- εορτής, τους εργοδότες να εφαρμόζουν μέτρα για ΥΑΕ, Το κυνηγητό του κέρδους έκαψε τους έξι εργάτες , Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών! , μπορεί και ρίχνοντας ατομική ευθύνη στα θύματα της σχετικής με τα εργατικά ατυχήματα-θανατους δυαδικής, εργοδοτικής κυριαρχίας-φιλεργοδοτικής (ως μνημονιακής) εισαγγελικοδικαστικής δικαστικής μεζούρας.

Καμμιά συνδικαλιστική μήνυση (απο το ΠΑΜΕ, από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ) κατά εργοδότη, επίορκους γιατρούς εργασίας, επίορκου τεχνικού ασφαλείας; ΚΑΜΜΙΑ! Μα, “το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό” κατά τους αριστερούς “συνδικαλιστες” και τους καθοδηγητές τους!

Σπέκουλα “υπερ” ΥΑΕ, και τα σκυλιά ΔΕΜΕΝΑ.

————————————————

Επί του πιεστηρίου: πιο υπεύθυνη η αστυνομία από τους συνδικαλιστές!

Τραγωδία στην Εύβοια: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές για τον θάνατο των εργατών από ηλεκτροπληξία

Επίσης:   Ερωτήματα για την τραγωδία στην Εύβοια – Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες

_.

 

 

 

 

news247.gr, 1 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

 

Τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ. Ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Απίστευτη τραγωδία συνέβη την Πέμπτη στην περιοχή Γυμνό Ευβοίας όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία τουλάχιστον μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ, χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ.

 

Όπως αναφέρει το τοπικό eviathema, το συνεργείο πήγε στο χωριό Γυμνού και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τους χτύπησε ρεύμα, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο.

Μάλιστα ένας εκ των τριών βρέθηκε να κρέμεται από στύλο της ΔΕΗ, ενώ ακόμη 2 βρίσκονταν στο σημείο κάτω από την κολώνα φέροντας σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα.

Ένας ακόμη συνάδελφός τους είναι σοβαρά τραυματισμένος και έχει μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας στο Αλιβέρι.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής της ΠΥ Χαλκίδας, Αλιβερίου, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και δυνάμεις της αστυνομίας.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασε ένα καλώδιο το οποίο στη συνέχεια ακούμπησε σε άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χτυπηθούν από το ρεύμα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μανιάτη, πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, η ενημέρωση που έχει είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έκαναν μία προεργασία ενόψει της διακοπής ρεύματος, η οποία θα γινόταν το Σάββατο, στο πλαίσιο της υπογειοποίησης των καλωδίων.

 

Ο πρόεδρος του ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης μετέφερε τις πρώτες πληροφορίες στο NEWS 24/7 που εκτιμούν τα αίτια του δυστυχήματος, εξηγώντας: “Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι κατά την τάνυση του καλωδίου, του κόπηκε το σύστημα της τάνυσης, ίσως το παλάγκο, ή μπορεί να μην άντεξε το καλώδιο, έκανε μία ταλάντωση και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα με αποτέλεσμα να μεταφέρει το ρεύμα της μέσης τάσης στους άτυχους εργαζόμενους εκεί”, λέει αρχικά ο κ. Αδαμίδης για να επισημάνει:

“Στο σημείο που δούλευαν δεν υπήρχε τάση. Πρέπει να έκαναν συντήρηση γραμμής. Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποιο σημείο ήταν και πώς με αυτή την τάνυση του σύρματος ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Ίσως να ήταν κάποιος υποσταθμός δίπλα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι ότι τάνυζαν το σύρμα, το καλώδιο δηλαδή, το οποίο μετά από ταλάντωση κόπηκε. Από τη στιγμή που έφυγε και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα μετέφερε το ρεύμα”.

δείτε ΦΩΤΟ και video της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

Πηγή: news247.gr

 

 

Δουλειά 15 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα – «Σαν να ήμουν σε σέκτα»
Monday
29/03/2021
02:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΡΓΑΣΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τέτοιου είδους παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, και χειρότερες, περιλαμβάνονται στην τεκμηρίωση της ετικέτας της G-M-R, ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟ https://greek-market-research.com/clink/ergasia-dikaio/ .

Κουΐζ:

1) Ποιό το ενδιαφέρον για όσα η παραπάνω ετικέτα περιλαμβάνει, από πλευράς ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ (καλά για ΣΥΡΙΖΑ δεν το συζητάμε πλεον);

2) Ποιο το ενδιαφέρον αυτών των δύο κομμάτων για την εν Ελλάδι αναβάθμιση των εις το αρθρο αναφερόμενων (εις Μ.Βρετανία) πληγμάτων κατά της εργατικής τάξης, σε Χρεοκρατία;

Σκεφτείτε, απαντήστε, αυτοβαθμολογηθείτε.

_.

 

 

 

 

 

Lifo Team, 26 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

 

 

Περίπου 95 ώρες εργασίας την εβδομάδα και πέντε ώρες ύπνου ήταν οι συνθήκες εργασίας για τους νεοπροσληφθέντες αναλυτές της Goldman Sachs, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν 13 εξ αυτών και παρουσίασαν στη διοίκηση της τράπεζας, αλλά και σε άλλες μεγάλες εταιρείες φαίνεται να ισχύει παρόμοιο καθεστώς.

 

Έπειτα από δημοσίευμα του BBC, νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις έρχονται στο φως. Η  Τζέμα Τσέιμπερς, 22 ετών, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο προσελήφθη σε εταιρεία του Σέφιλντ στον τομέα του digital marketing, δήλωσε ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ένα ωράριο 12 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα. Αυτά μόνο στο γραφείο. Γιατί η δουλειά συνεχιζόταν και στο σπίτι, φτάνοντας έως και τις 15 ώρες.

 

«Δεν τελείωνε καν εκεί. Ημέρες που φεύγαμε από το γραφείο στις 23:00 λαμβάναμε στη συνέχεια μηνύματα κατά την επιστροφή μας στο σπίτι, με τα οποία μας ζητούσαν να κάνουμε έναν απολογισμό της ημέρας».

 

Τις Κυριακές δεν εργαζόμουν, αλλά οι υποχρεώσεις για τη δουλειά δεν σταματούσαν. Πολλές φορές έπρεπε να συμμετέχει υποχρεωτικά σε συνάντηση FaceTime με τον διευθυντή για να συζητήσουν τους στόχους της επόμενης εβδομάδας.

(more…)

Τρίτη θανατηφόρος ηλεκτροπληξία εργαζομένου σε 4 μέρες
Saturday
06/06/2020
18:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ
0

Σχόλιο GMR:   Αναζητείστε τους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ.

Πολύ εύκολο, θα απαντήσουν απαξάπαντες οι “αριστεροί”, από ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ και ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ, είναι κομμουνιστής! ΝΑΙ, είναι αριστεροί!), μέχρι ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΡΟΥΒΙΚΩΝΟΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ, οι οργανωμένοι των συλλ-αλητηρίων υπέρ του ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ : “ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ”.

Οι ηλεκτροπληξίες εργαζομένων (Βλ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟ https://greek-market-research.com/article/ergasia-dikaio/ ) και οι “ηλεκτροπληξίες” Ελλήνων Πολιτών, θα συνεχίζονται, όσο η καπηλεία του εργατικού πόνου (μέχρι και του πατριωτικού πόνου/το κύριο αντικείμενο της G-M-RΕπιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος & αιτιών-υπαιτιοτήτων μνημονιακής κατοχής), θα αποτελεί το αντικείμενο του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωποκοινοβουλευτικού ΠΟΘΟΥ, όλων μαζί, των, εθελοπροδοτών (κυβερνώντων-συνενόχων), “κομμουνιστών”, “αναρχικών”, κάθε είδους κομματοσυνδικαλιστών και λοιπών φρούτων του “πατριωτικού χώρου” (Βλ. στο link εδώ https://greek-market-research.com/article/sygklisi-eklogiki-ti-ki-an-einai-katochi-patriotikon-dynameon/_).

Υπάρχουν βέβαια και οι ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ (Βλ. εδώ https://slpress.gr/idees/scripta-manent-antonio-gkramsi-adiaforoi/ ),  που ενδεχόμενα, κάτω από εμφάνιση ΥΠΕΡΤΕΡΟΥ ΗΘΟΥΣ (όπως περιγράφεται παρακάτω), να μεταβληθούν σε ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ -άρθρα/αρθρογράφοι- δράσεις- Προτάσεις που είναι δυνατόν να συνδεθούν δημιουργικά όπως και η G-M-R τα συνδέει στις δικές της προτάσεις (G-M-R- ΣΤΗΛΗ ΔΕΞΙΑΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ”από όπου και η εδώ ανάρτηση/ tag.

 

Ο λαός και η πατρίδα έχουν χιλιοπροδωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια και κάθε προσπάθεια για κάτι καλύτερο (το αναγκαίο, η δημοκρατικά οργανωμένη αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική συνέργεια), χρειάζεται ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΗΘΟΣ-ΥΠΕΡΤΕΡΑ ΗΘΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (λαμβανομένων απολύτως υπ’ όψιν των φυσικών μεγεθών), τόσο με την κλασσική τους σημασία, όσο και με την κατά Καρλ φον Κλάουζεβιτς συνολική πνευματική-οργανωτική-ιδιοσυγκρασιακή-συγκρουσιακή-θελησιακή(*) σημασία.

(*) όπου μειονεκτεί μέχρι στιγμής η καλοπροαίρετη/εν δυνάμει οργανώτρια αντίστασης  αντιμνημονιακή ιντελιγκέντσια.

 

._

 

 

Εργατικά Ατυχήματα, 6 Ιουνίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Άλλος ένας εργαζόμενος έπαθε ηλεκτροπληξία και κατέληξε. Πρόκειται για έναν 35χρονο που απασχολείτο σε ιδιωτικό συνεργείο και ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ επισκεύαζε τον λέβητα του φορτηγού πλοίου «NODUS», σημαίας Λιβερίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο το πλοίο.

Ο 35χρονος διακομίσθηκε με «λάντζα» στην ξηρά και εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου δυστυχώς οι γιατροι δεν είχαν πλέον τη δυνατότητα να του προσφέρουν το παραμικρό και περιορίστηκαν στη διαπίστωση του θανάτου. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο ηλικίας 51 ετών αλλοδαπός πλοίαρχος του πλοίου και ο 68χρονος εργοδηγός και νόμιμος εκπρόσωπος του συνεργείου επισκευών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr