ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γίνεται Χριστούγεννα χωρίς Χριστό; Ας ζήσουμε την πραγματική διάσταση της Γέννησης του Χριστού
Sunday
27/12/2020
13:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Χρ. Ιακώβου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
0

 

 

 

Χρ. Ιακώβου, 25 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

 

Ήδη μπήκαμε στην περίοδο των εορτών. Δυστυχώς, κατανοούμε τον ερχομό των Χριστουγέννων από τις στολισμένες βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων, τα φωτάκια που αναβοσβήνουν στους δρόμους, από τα εορταστικά προγράμματα των τηλεοράσεων και γενικά από κάθε λογής κοσμικές εκδηλώσεις.

Η απολυτοποίηση του υλισμού και η απόρριψη της πνευματικής πλευράς των εορτών είναι ευδιάκριτη. Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης, διαφορετικός από τον Άγιο Βασίλειο της Ορθοδοξίας, προσαρμόστηκε στο καταναλωτικό πνεύμα της παγκοσμιοποίησης. Με άλλα λόγια … Χριστούγεννα χωρίς Χριστό!

«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία» είναι μία από τις πιο σημαντικές θρησκευτικές ρήσεις που αναφέρονται στην Ορθοδοξία και διατυπώθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Την ψάλλουμε τα Χριστούγεννα για να τονίζουμε το οικουμενικό και πανανθρώπινο μήνυμα της μεγάλης αυτής εορτής και πανηγύρεως.

  • Η σύγχυση που προκαλεί στην εποχή μας η ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση, η οποία επιβάλλει το πνεύμα της υλιστικής εμπορικότητας, εκπέμπει μονίμως την εικόνα ότι τα Χριστούγεννα είναι ένα παγκόσμιο εμπορικό πανηγύρι το οποίο αποθεώνει τον ευδαιμονισμό και τον καταναλωτισμό.

Όπου κοιτάξεις αυτή την εποχή ευδιακρίτως θα δεις τις διαφημίσεις για δώρα, διακοπές στα χιόνια με φόντο πελώρια χριστουγεννιάτικα δέντρα, ρεβεγιόν για ακριβά ρούχα και άφθονο φαγητό που με κάθε τρόπο μας απομακρύνουν από την παραδοσιακή ελληνορθόδοξη εορτή της ενανθρωπήσεως του Κυρίου. Αυτή η εικόνα πόρρω απέχει από το πνεύμα των Χριστουγέννων γιατί είναι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Είναι τα Χριστούγεννα που αποθεώνουν τη ματαιοδοξία της ύλης.

(more…)