ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η πατρίδα στο ανθρώπινο φαντασιακό
Monday
27/03/2023
12:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ευγ. Σαρηγιαννίδη ΠΑΤΡΙΔΑ Πατριωτισμός
0

_.

 

 

 

Ευαγ. Σαρηγιαννίδη, 26 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με αφορμή την 25η Μαρτίου ας αναρωτηθούμε: τι είναι η πατρίδα μας από ψυχοκοινωνιολογική άποψη. Σήμερα, η έννοια της πατρίδας αγοράζεται και πωλείται στα κομματικά παζάρια όχι μόνο των πατριδολάγνων, όσων, όπως υποτίθεται την προασπίζονται, αλλά και των πατριδοκάπηλων, όσων, όπως υποτίθεται, την εχθρεύονται. Όμως πέραν από το εμπόριο στις διάφορες πολιτικές και εκλογικές εμποροπανηγύρεις, η έννοια της πατρίδας για τον κάθε άνθρωπο θα αποτελεί το έδαφος στο οποίο θα εδρεύει πάντα και θα οικοδομείται ο συλλογικός εαυτός για τους ιστορικούς και ο ατομικός εαυτός για τους ψυχολόγους.

Το φαντασιακό, το θυμικό, οι σκέψεις και τα όνειρα των ανθρώπων δανείζονται τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις εικόνες, τους ήχους της γενέθλιας γης του καθενός. Κατά το πρώτο στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου, το οποίο ξεκινά με τη γέννηση του βρέφους και ολοκληρώνεται περίπου με τη συμπλήρωση του δεύτερου ηλικιακού έτους, το μικρό παιδί γεύεται και δοκιμάζει τον κόσμο που το περιβάλλει με τις αισθήσεις του.

Στις παλιές αγροτικές κοινωνίες, αλλά και στις σύγχρονες, όταν, έστω και περιστασιακά, το νεαρό άτομο ξεφεύγει από την αστική συνθήκη ζωής, νιώθει τις αχτίδες του ήλιου να του χαϊδεύουν το πρόσωπο, ακούει τις μουσικές από τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων, οσφραίνεται τις μυρωδιές του τόπου του, το νοτισμένο χώμα, τα ανθισμένα αγριολούλουδα, τα χιόνια, τις ομίχλες, τα λαμπερά φεγγάρια, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις θάλασσες.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Δεν είναι για όλους το λοκτάουν: 632 πορείες από τον Φεβρουάριο, οι μισές για Κουφοντίνα
Saturday
20/03/2021
16:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19) Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR: 632 πορείες!

Για την Χρεοκρατία https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ ;

Για την Συμφωνία των Πρεσπών Κασιμάτης (συντα/λόγος): Γιατί είναι απαράδεκτη και άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών ;

Για τις συμφωνίες με Ιταλία-Αιγυπτο Η Ελλάδα παραχώρησε 17,66% της ΑΟΖ που θα της έδινε η μέση γραμμή! – Αναλυτικά στοιχεία και χάρτες , Πως ο Δένδιας έκανε σημαία το διεθνές δίκαιο και το κακοποίησε ;

Για τις εκτελέσεις εντολών για το μεταναστευτικό (απάντηση Μηταράκη σε άρθρο Σ.Λυγερου που ανοίγει μέσα στον συνδεσμο) Επιστολή-απάντηση του υπουργού Νότη Μηταράκη στο SLpress ;

Για την μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Κοινότητα Και η Διζωνική είναι διχοτόμηση και η συνομοσπονδία δύο κρατών: Η Τουρκία θα είναι επικυρίαρχη σε όλη την Κύπρο ;

Για την υπόθεση Vodafone/δολοφονία Κώστα Τσαλικίδη/απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή https://greek-market-research.com/article/19133/ ;

Φυσικά (!!!) και ΟΧΙ!!!

_.

 

 

 

 

HellasJournal, 19 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας και με την πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνεται, είχαμε 14 πορείες την ημέρα στην επικράτεια και 4 πορείες την ημέρα στην Αθήνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία βασίζεται στα στοιχεία που προσκόμισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

  • 632 πορείες έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τις μισές εξ αυτών για τον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τις μέρες που οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωση της. Και δυστυχώς συνεχίζει σε αυτό το δρόμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Συνταγματικός πατριωτισμός: Η προκρούστεια κλίνη του Χάμπερμας
Tuesday
24/11/2020
01:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λουκάς Αξελός Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR: Γι’ αυτό και η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του Γεωργίου Σκλαβουνου περιλαμβάνεται ως βασικό στήριγμα των προτάσεων μας, ενδεικτικά ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ, “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ” και το ΚΡΑΤΟΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ στο 1) γ.

Αναμένεται όμως ΚΑΙ, η μετουσίωση των κειμένων σε πράξη: Επιστολή – Η μετουσίωση κειμένων σε πράξη, αναγκαία όσο ποτέ. – Πρόταση υλοποίησης

._

 

 

 

 

 

Λ. Αξελός, 22 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η έννοια της πατρίδας αποκτά ένα βαθύτερο πυρηνικό περιεχόμενο, που έχει να κάνει με τον αρχέτυπο-πρωτογενή τρόπο που συνδεόμαστε με την φύση, την γη, το περιβάλλον, τους ανθρώπους, τα ζώα, την γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, την μουσική. Με δύο λόγια μ’ αυτό που συγκροτεί την ύπαρξη και δράση μας, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.

 

Αυτό αποτελεί μιαν ανεπανάληπτη-μοναδική, αφετηριακή και συνάμα σταθερή σχέση, βαθιά ενσωματωμένη στο εσώτατο είναι μας, που επιδρά καθοριστικά στην διαμόρφωση του ψυχισμού μας. Είναι όπως τα παιδικά μας χρόνια, που τα κουβαλάμε όλη μας την ζωή. Σταθερό-οργανικό στοιχείο, λοιπόν, του εσωτερικού μας είναι, που με την βοήθεια της γλώσσας, του λειτουργικότερου ίσως μηχανισμού στο να κατανοήσουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας, διαμορφώνει όλη αυτή την ξεχωριστή σχέση, όπως αποτυπώνεται στο νόστο του κάθε ανθρώπου σε σχέση με την δική του πατρίδα. Όπως, εξακολουθητικά έχω τονίσει:

«Αν η βαθιά αγάπη των ανθρώπων για τον τόπο τους, αν η συνείδηση ότι το χώμα που σκεπάζει τα κόκαλα των προγόνων τους και αποτελεί διαχρονικό στίγμα της ύπαρξής τους (Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας), αν η επίγνωση ότι η κοινή ιστορία τους ως παρελθόν και παρόν καθορίζει –σε  μεγάλο βαθμό– και το πεπρωμένο τους ως μέλλον, αν η εμμονή τους στα κοινά ήθη και έθιμα, αν η διαπίστωση ότι μόνο η μητρική τους γλώσσα μπορεί να δώσει και να εκφράσει ό,τι πιο άθλιο και μεγαλειώδες περικλείει ο ψυχικός τους κόσμος, είναι στοιχεία φανταστικά ή αρνητικά, αν η φράση του πολύγνωμου Οδυσσέα “εἰπέ μοι εἰ ἐτεόν γε φίλην ἐς πατρίδ’ ἱκάνω”, δεν είναι εντελώς ίδια με αυτήν που είπε, λέει και θα πει κάθε πρόσφυγας, ξενιτεμένος ή ξεριζωμένος μετανάστης, κάθε Ιρακινός, Παλαιστίνιος, Κούρδος ή Ελληνοκύπριος μόλις ξαναντικρίσει την γη των πατέρων του, τότε πραγματικά έχουμε να κάνουμε με μια γιγαντιαία υπέρ του πατριωτισμού απάτη, που μας ταλαιπωρεί από τότε που η ανθρωπότητα πέρασε από την προϊστορία στην ιστορία».

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Οι καθεστωτικοί παγκοσμιόφρονες σκάνε στα γέλια με τον πατριωτισμό!
Sunday
22/11/2020
21:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Παπαμιχαήλ Πατριωτισμός
0

 

 

 

 

Γιάννης Παπαμιχαήλ, 20 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ξέρουμε τους γνωστούς παραμυθάδες της μετανεωτερικότητας, τους μονίμους ξενόφιλους που παριστάνουν τους φιλόξενους και τους ανθρωπιστές, τους παγκοσμιόφρονες κατά δήλωση αντιρατσιστές, τους πιστούς του δικαιωματισμού, τους δημοσιογραφούντες προοδευτικούς με την μελιστάλαχτη φωνή και το βλαχοκοσμοπολίτικο lifestyle.

Ξέρουμε τις ανεκδιήγητες ακαδημαϊκές ελίτ με τις δήθεν δημοκρατικές απόψεις που συνοψίζονται στην απόλυτη προσαρμογή στα πολιτικά και ηθικά κελεύσματα του διεθνοποιημένου καπιταλισμού. Η πιάτσα των προπαγανδιστών της πολιτισμικής και οικονομικής παγκοσμιοποίησης, όμως, διαθέτει στα ΜΜΕ της και αρκετούς “χιουμορίστες”.

Ρόλος και ευθύνη αυτών των τελευταίων είναι η σαρκαστική αποδόμηση, μέσω της γελοιοποίησης, κάθε φωνής που επιχειρεί να καταγγείλει τα  ιδεολογήματα των “ανοικτών συνόρων”. Κατά προέκταση και τον οργανωμένο εποικισμό ενός μεγάλου τμήματος της δυτικής Ευρώπης από στίφη λίγο ή πολύ εξαθλιωμένων λαθρο-μεταναστών, οι οποίοι πολιτικώς και πρακτικώς καθοδηγούνται και μετακινούνται μέσω διαφόρων ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν ως επιδοτούμενοι σύγχρονοι “δουλέμποροι”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ο δημοκρατικός πατριωτισμός και οι αντίπαλοί του – Μια απάντηση στον Δ. Κωνσταντακόπουλο
Tuesday
22/09/2020
10:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γ. Καραμπελιάς Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR: Χρήσιμη πληροφόρηση σπο τον Γ.Καραμπελιά, για πολιτικοεπιστημονικά προϊόντα τύπου Βαθιώτη (αν είναι δυνατόν), ο οποίος λέει ΩΜΑ (ναζιστικά) αυτά που δεν θέλουν να πουν οι λίγοι ιατροί και αρκετοί πολιτευόμενοι που πουλούν εγωαντίσταση κατά συγκεκριμένων μέτρων προστασίας (μάσκα-αποστάσεις-μένουμε σπίτι για πρόληψη κορύφωσης) από τον κορονοϊό.

Όμως, ο Γ. Καραμπελιάς του “Δημοκρατικού Πατριωτισμού”, διατρανώνει ΩΜΑ την λόγω “tina” προσκόλληση αυτού, Ναι αυτού του Δημοκρατικού Πατριωτισμού, σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΕΥΡΩ και οπωσδήποτε σε Ισραήλ (καλά να είναι ο φίλος Ισραηλινός λαός), στο ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑ/ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, Ισραήλ.

ΕΠΕΙΔΗ όμως, ο κατά Γ. Καραμπελιά Δημοκρατικός Πατριωτισμός ουδέποτε κατέθεσε ΑΡΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ…), εκφράζει όμως και θεωρητικά και πρακτικά τις προαναφερθείσες ΕΠΙΛΟΓΕΣ, και επειδή μπορεί να μπερδέψουμε την κίνηση των 84 (και αυτή κίνηση άνευ δεδηλωμένων αρχών) με την (ειλικρινέστατη ως προς τις συνολικότερες, πέραν των προβλημάτων με τη Τουρκία, επιλογές της) κίνηση Γ.Καραμπελιά, αναμένουμε από τους 84 να μας εκφράσουν και αυτοί τις συνολικότερες επιλογές τους (πχ περί ΕΕ-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ) και ει δυνατόν και αρχές τους.

._

 

 

 

 

Γ. Καραμπελιάς, 20 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι πολλαπλές προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με κυριότερες, σήμερα, την κρίση του κορωνοϊού, την οικονομική συρρίκνωση που τη συνοδεύει, την έξαρση του μεταναστευτικού με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της Μόριας και κατεξοχήν την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση, που μας οδήγησε στα πρόθυρα της στρατιωτικής σύγκρουσης, αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την πραγματική φύση των πολιτικών και ιδεολογικών ρευμάτων.

Ο αποκαλούμενος πατριωτικός χώρος περιλαμβάνει τρεις πτέρυγες, μία αριστερά, μία δεξιά και μια κεντρική πτέρυγα υπέρβασης της Αριστεράς και της Δεξιάς, την οποία αποκαλούμε πτέρυγα του δημοκρατικού πατριωτισμού. Εξάλλου τόσο η “πατριωτική Δεξιά” όσο και η “πατριωτική Αριστερά” είναι κατά βάθος βαθύτατα αντιδημοκρατικές.

Μόνο η ενίσχυση του δημοκρατικού πατριωτισμού μπορεί να απαντήσει και στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας με τη συγκρότηση ενός αληθινά αντιπολιτευτικού πόλου απέναντι στο σημερινό μονοπολικό –ιδεολογικά και πολιτικά– σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ αντιπροσωπεύουν παραπληρωματικές εκφράσεις του πόλου που συγκροτεί η συμμαχία Δεξιάς και σημιτικής Κεντροαριστεράς, την οποία εκφράζει ο Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Πως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τους Αμερικανούς”! Ο Έλληνας που πολέμησε μαζί τους εξηγεί
Saturday
16/05/2020
13:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Σαραντίδης Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR:

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ υπερασπίζεται όλα όσα θα υπερασπιζόταν για την πατρίδα του. Και αυτά δεν είναι τα “Θέλω εις βάρος του άλλου” αλλά τα “θέλω για να συνυπάρχω ειρηνικά μαζί με τον άλλον” σύμφωνα με τον ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ πολιτισμό, κοινωνικό, δικαιϊκό, οικονομικό, θρησκευτικό.

Ο Τσε Γκεβάρα έτρεξε να υπερασπιστεί (με τα μέσα της εποχής του) τους καταπιεζόμενους λαούς γι αυτό και εχθροί και φίλοι υποκλίνονται.

Το ίδιο έκανε και ο συμπατριώτης μας. Γιατί δηλαδή υμνούμε εμείς τους φιλέλληνες που έδωσαν την ζωή τους στην επανάσταση του 21;;;

._

 

Militaire_gr, 30 Απριλίου 2020

 

 

Η επέτειος της λήξης του πολέμου στο Βιετνάμ,σαν σήμερα το 1975, φέρνει στον νου την ιστορία του «Έλληνα Βιετκόνγκ», Κώστα Σαραντίδη!

Ο Κώστας Σαραντίδης ή Nguyen Van Lap, όπως ονομάζεται στο Βιετνάμ, ή αλλιώς ο Έλληνας Βιετκόνγκ” είχε τιμηθεί τον Ιούνιο του 2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν ντυμένος με τη στολή του αξιωματικού των Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ, με τα πολλά μετάλλια, που έχει κερδίσει, καρφιτσωμένα πάνω της.

 

Γεννημένος στην Κάτω Τούμπα, από γονείς πρόσφυγες, το 1927, ο Κώστας Σαραντίδης εγκατέλειψε το σχολείο στην τετάρτη δημοτικού, γιατί δεν ήθελε να πάει στη νεολαία του Μεταξά.

(more…)

Ο “νέος πατριωτισμός” αποδομεί την ιστορικότητα του Ελληνισμού
Saturday
18/04/2020
16:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Κοντογιώργης Πατριωτισμός
0

 

 

Γιώργος Κοντογιώργης, 13 Απριλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πολύ σωστά η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες τη συλλογική μας ευθύνη και συστράτευση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Αυτή η έκκληση, ωστόσο, αντιφάσκει με τα μηνύματα που η ίδια εξέπεμψε με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μηνύματα επί της ουσίας διχαστικά, που μάλιστα εστιάζονται σε αυτό που θα έπρεπε να ενώνει τους Έλληνες, δηλαδή στην πολιτισμική του συνοχή και στην ιστορικότητά της.

Το δραματικό είναι ότι δεν ήταν μόνο η κυβέρνηση που εξέπεμψε τέτοιο μήνυμα. Πρόκειται για μία ομοβροντία διχαστικών λόγων που περιλαμβάνει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αντιπολίτευση. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στον πρώτο της δημόσιο λόγο, μας μίλησε για ένα «νέο πατριωτισμό». Πώς τον αντιλαμβάνεται; Τι ενοχλεί άραγε από τον “παλαιό πατριωτισμό” και τι περιέχει άραγε ο νέος;

Να υποθέσω ότι στο “νέο πατριωτισμό” περιλαμβάνεται και η ψήφος της που απάλλαξε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για μία καίριας σημασίας υπόθεση που αφορούσε το δημόσιο συμφέρον; Και ποιον ρώτησε αλήθεια για να εξαγγείλει την αναθεώρηση του πατριωτικού προτάγματος της κοινωνίας; Είναι υπεράνω του νόμου κατά το Σύνταγμα. Να υποθέσω ότι είναι και υπεράνω του λαού;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Από τον original στον trendy πατριωτισμό
Saturday
04/04/2020
15:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάγκος Ανδρεάδης Πατριωτισμός
0

 

Ανδρεάδης Γιάγκος , 3 Απριλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Κάποιες προσωπικές και συλλογικές μου μνήμες κινητοποιήθηκαν από την πρόσφατη συζήτηση για το νέο ή/και σύγχρονο πατριωτισμό, κατ’ αντιπαράθεση προς τον άλλο, τον οποίο ίσως πρέπει πια να αποκαλούμε παλαιό. Επίσης, από τον διάλογο με άλλες απόψεις που θεωρούν ότι κάθε πατριωτισμός είναι ένα βδέλυγμα και όχι σπάνια στηρίζουν αντίστοιχες πράξεις.

Ζητώ συγγνώμη διότι θα αντλήσω στοιχεία από την ιστορία της οικογενείας μου, όχι πολύ διαφορετικής από αυτήν πολλών άλλων ελληνικών οικογενειών. Συν τοις άλλοις ο εθελούσιος εγκλεισμός λόγω κορωναϊού και ηλικίας που με κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες, μαζί με μια κάποια ανησυχία για τις εξελίξεις, συμβάλλουν στην ανάδυση αυτή της μνήμης.

Ξαναβλέποντας την οικογενειακή μου ιστορία είμαι αναγκασμένος να παραδεχθώ ότι σφραγίζεται από αυτό τον παλιού τύπου πατριωτισμό. Το ίδιο το όνομά μου, Ανδρεάδης, είναι ψευδώνυμο, που έλαβαν οι πρόγονοί μου από το Δυρράχιο όταν το 1821 κατέβηκαν στην Πελοπόννησο, Καλαμάτα, για να λάβουν μέρος στην Επανάσταση. Περιμένω, εννοείται, τα πορίσματα της επιτροπής σοφών που θα αναδείξουν την αλήθεια για την Επανάσταση του ’21, αναμφίβολα εμφορούμενοι από το πνεύμα του νέου πατριωτισμού, για να αποφασίσω, αν οι πρόγονοι έπραξαν καλώς ή κακώς.

……..

Ό,τι αγάπησα σε κάθε γωνιά του κόσμου από την Ευρώπη τις ΗΠΑ, το Βελιγράδι, την Κούβα, την Ινδία και την Κίνα και ό,τι αγάπησα στην Ελλάδα είναι ένα. Προφανώς, για κάποιους το επίθετο αυτού του πατριωτισμού, που είναι αυτονόητα και διεθνισμός, είναι “παλαιός ή ντεμοντέ πατριωτισμός” κατ’ αντίθεση προς τον νέο, τρέντυ, πατριωτισμό που έγινε πρόσφατα θέμα συζήτησης.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr