ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αμερικανικές βάσεις: Ποια συμφωνία και πώς την αξιοποιούμε;
Monday
20/01/2020
16:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ Γιάννης Στεφανίδης
0

Σχόλιο GMR:   Η ερήμην του λαού(*) ιστορία των Αμερικανοατοϊκων βάσεων.

Εθελοεκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας οι μεν, επετειακό σπεκουλάρισμα κάθε 17/11 οι δε.

Οι μεν (κυβερνώντες) και οι δε (“δημοκρατικά στηρίγματα” του κατοχικού πολιτεύματος), στηρίζουν ΜΑΖΙ/ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, τον Αντι-προσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό (τι κι αν είναι ΚΑΙ Κατοχικός) και στηρίζονται (τρέφονται) ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

Και όλοι μαζί πάνε στην χρονιάτικη εκδήλωση της Ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων και στην Προεδρική γιορτή της δημοκρατίας και αλληλολιβανίζονται.

Σκέτη πολιτική αλητεία (μη απαλλασσόμενη ποινικών αδικημάτων, όπως για την κώφωση-μουγγαμάρα για τις μηνύσεις εσχάτης προδοσίας της βουλής) οι μεν, σκέτη πολιτική εθελοδουλία οι δε.

(*) έρημος και μόνος και στις διαδηλώσεις που για την αριστερά αποτελούσαν όχημα κομματοκρατίας.

 

 

Γιάννης Στεφανίδης (*), 20 Ιανουαρίου 2020

 

 

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο πλευρών, Δένδιας και Πομπέο, στις 5 Οκτωβρίου του 2019.

Με το εν λόγω πρωτόκολλο αναπροσαρμόζεται το Παράρτημα που εξειδικεύει την εφαρμογή της ισχύουσας Συμφωνίας, η οποία είχε συναφθεί επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990.

Το εν λόγω Παράρτημα απηχεί πλέον τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία τριάντα χρόνια στον αριθμό και το είδος των «βάσεων» ή, όπως περιγράφονται στη συμφωνία, των «στρατιωτικών και βοηθητικών ευκολιών (facilities)» τις οποίες διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο ελληνικό έδαφος.

Με τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, οι Αμερικανοί έκλεισαν διαδοχικά τις τρεις από τις τέσσερις κύριες βάσεις τους στην Ελλάδα (Νέα Μάκρη και Ελληνικό στην Αττική, και Γούρνες Ηρακλείου). Διατήρησαν την αεροπορική τους βάση στη Σούδα και (τη μοναδική σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο) δυνατότητα ελλιμενισμού ακόμα και αεροπλανοφόρου στην παρακείμενη ναυτική βάση στο Μαράθι βάσει ειδικού Μνημονίου Συνεργασίας.

(more…)