ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Νέα παρέμβαση Ντογιάκου: Να βρεθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται – Προθεσμία στον σταθμάρχη
Friday
03/03/2023
00:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Α.Π. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ισίδ. Ντογιάκος ΟΣΕ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Ναι, ναι οι υπεύθυνοι των άμεσων αιτιών του εγκλήματος υ.α.ε.- προστασίας επιβατικού κοινού- ενδεχόμενου ατυχήματος μεγάλης έκτασης λόγω κίνησης και φορτηγών τραίνων επί των γραμμών επί των οποίων μπορεί να μεταφέρονται και άκρως επικίνδυνα υλικά  (άμεση αιτία π.χ. γύρισε στραβά τον διακόπτη).

Οι υπεύθυνοι των εμμέσων ή και βασικών καλουμένων αιτιών, δηλαδή, παραβίαση ή καθολική παράκαμψη του κανονισμού σιδηροδρόμων (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ), κωλυσιεργία αγοράς- εφαρμογής ηλεκτρονικών και άλλων συστημάτων ασφαλιστικών δικλείδων όπως το απλούστερο φωτεινοί σηματοδότες, gps, κλπ, θα ευρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο όπως η διαπλεκόμενη με τα πολιτικά κόμματα κυρίαρχη τάση στην συντεταγμένη Δικαιοσύνη μας έχει συνηθίσει να μας λέει (“αυτά είναι αοριστίες, η αναφορά τίθεται εις το αρχείο ως ανεπίδεκτη εκτίμησης“).

υ.γ. (Παρασκευή 3 Μαρ. 2023): Προς τιμήν του σήμερα στον ΣΚΑΪ/ΣΗΜΕΡΑ 8:50, ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε δύο φορές πως πρέπει να εξεταστούν και τα δύο επίπεδα αιτιών/λαθών/παραλείψεων του ατυχήματος στα Τέμπη (σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό). Και το ανθρώπινο λάθος (άμεση αιτία) και τα συστήματα ασφάλειας (έμμεσες ή βασικές καλούμενες αιτίες).

Βέβαια στις έμμεσες/βασικές αιτίες θα πρέπει να εξεταστούν και οι μνημονιακές περικοπές, δηλαδή οι μετονομασίες των αναγκών σε πλεονάσματα προς ικανοποίηση της Χρεοκρατίας. Αλλά γι’ αυτό, ποιος νοιάζεται; Ίδωμεν…

_.

 

 

 

 

hellasjournal.com- τραγωδία στα Τέμπη, 2 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η επόμενη ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που έως τώρα έχει 46 επιβεβαιωμένους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ξεκίνησε να γράφεται.

Σε νέα παρέμβασή του προς τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος και την ανακάλυψη όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων, όποιοι και αν είναι, όσοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται.

Ολόκληρη η νέα παραγγελία του κ. Ντογιάκου

«Με άφατη θλίψη και ψυχική οδύνη, ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί και βιώνει πραγματικά το γεγονός και τις τραγικές συνέπειες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28-2-2023, στην περιοχή των Τεμπών.

Η μοίρα έδειξε το χειρότερο πρόσωπό της σε κάθε έναν ξεχωριστά άλλα και σε όλους μαζί τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Πόνος πολύς – Θλίψη ανείπωτη – Οικογένειες απορφανισμένες – Όνειρα νέων ανθρώπων οριστικά ανεκπλήρωτα.

Η εντονότατη συγκίνηση και ταραχή που προκάλεσε το απροσδόκητο αυτό γεγονός σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Χώρας επιβάλλουν την κινητοποίηση, άμεσα και αποτελεσματικά, του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα.

Πρωτίστως, όμως, αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της Δικαιοσύνης, η οποία σε όλο το εύρος της, πρέπει να επιβάλει κυριαρχικά την παρουσία της και χωρίς δισταγμό να παρέμβει καίρια, ουσιαστικά και αποτελεσματικά κατά το πρώτο διαδικαστικό στάδιο της συλλογής των αποδείξεων, οι οποίες μελλοντικά θα χρησιμεύσουν για την απόδοση των ευθυνών στους υπαίτιους, όποιοι και αν είναι, όπου και αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι και να εκπροσωπούν. 


Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com