ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πολιτική ανοικτών συνόρων επιβάλλει η ΕΕ στην Ελλάδα
Sunday
22/11/2020
21:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αναστ. Λαυρέντζος ΣΥΝΟΡΑ
0

 

 

 

 

Αναστ. Λαυρέντζος, 20 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Στα τέλη Οκτωβρίου η Κομισιόν και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, ζήτησαν να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της FRONTEX, προκειμένου «να συζητηθούν οι ισχυρισμοί για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Ελλάδα και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων». Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τη διαβεβαίωση από ελληνικής πλευράς ότι δεν γίνονται επαναπροωθήσεις, η κ. Γιόχανσον επανήλθε, ζητώντας οι σχετικές καταγγελίες «να διερευνηθούν επαρκώς, για να γνωρίζουμε τί ακριβώς έχει συμβεί».

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, αν και φαινομενικά αποσπασματικές, έχουν ως προφανή στόχο να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα, προκειμένου να μην εκφεύγει από το πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Μια πολιτική η οποία αποτυπώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στη Σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρρακές, όταν έγινε θριαμβευτικά αποδεκτό από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, το νέο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτική “ανοικτών συνόρων” η οποία χρησιμοποιεί ως όχημά της την παραδοχή ότι οι μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν στην Ευρώπη είναι κατ’ αρχήν προσφυγικές. Άρα, βάσει του διεθνούς δικαίου κανένα κράτος δεν μπορεί να τις ανακόψει. Στην πράξη όμως η υποχρέωση αυτή βαρύνει μόνο τα κράτη της περιφέρειας που έχουν εξωτερικά σύνορα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το 2019 στην Ελλάδα εξαφανίστηκε μια πόλη σαν την Καλαμάτα
Friday
09/10/2020
11:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αναστ. Λαυρέντζος ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
0

Σχόλιο GMR: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ-ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΜΜΙΑ!

Η Μνημονιακή Ελλάδα σβήνει (κυριαρχία-δημογραφικό), όπως ακριβώς είναι σχεδιασμένο να γίνει από την μνημονιακή πολιτική.

Η μνημονιακή συμμορία ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ, διευρύνεται και διαφθείρει (πρωταρχικά την ηγεσία και τον πολιτικάντικο συνδικαλισμό της Δικαιοσύνης, βλέπετε εδώ εγκαταληφθείσα πρωτοβουλία για πανδικαστικό συνέδριο για αντισυνταγματικότητα των Μνημονίων) ότι είχε απομείνει αδιάφθορο.

Μόνη ελπίδα(*) των δημοσιολογούντων, που ούτε διανοούνται απαλλαγή από την Χρεοκρατία και την Εξάρτηση, “να υπάρξει η πολιτική βούληση και η συνεννόηση των κομμάτων για τη λύση του.” (σημ. G-M-R: εννοεί του δημογραφικού).

(*) για την συντήρηση του ατομικού status ως μοναδική αξία, ανεξαρτήτως “καιρικών συνθηκών”.

._

 

 

 

 

Ανασ. Λαυρέτζος, 5 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Συντριπτικά ήταν και το 2019 τα στοιχεία γεννήσεων-θανάτων στην Ελλάδα που δημοσιεύτηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ (σημ. G-M-R: Βλ. εικόνα πιο κάτω) πριν λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, οι γεννήσεις μειώθηκαν στις 83.763, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν στους 124.965. Αν από τις τιμές αυτές αφαιρεθεί η συνεισφορά των αλλοδαπών (οι γεννήσεις ήταν το 14,5%), τότε προκύπτει ότι το 2019 ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε περισσότερο από 50.000 άτομα.

Τα παραπάνω στοιχεία σημαίνουν ότι το 2019 εξαφανίστηκε μια πόλη όπως η Καλαμάτα, η Καβάλα ή τα Χανιά. Το 2018 χάθηκε η Άρτα ή η Βέροια. Συνολικά μέσα στην τελευταία τριετία χάθηκε μια πόλη σαν το Ηράκλειο της Κρήτης! Πράγματι, το 2019 αποτελεί την 9η συνεχόμενη χρονιά που το φυσικό ισοζύγιο του ελληνικού πληθυσμού είναι αρνητικό και όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, αν δεν αλλάξει άρδην η γεννητικότητα των Ελλήνων, στο εξής οι θάνατοι κάθε χρονιά θα υπερβαίνουν τις γεννήσεις.

Στην κυριολεξία δηλαδή η Ελλάδα πεθαίνει. Όμως αντί το δημογραφικό να είναι το πρώτο θέμα των πολιτικών συζητήσεων, στην πράξη έχει γίνει αποδεκτό και μάλλον έχει αφεθεί στην τύχη του. Το μόνο που συζητείται κάθε χρόνο, είναι τα ετήσια στοιχεία γεννήσεων-θανάτων από την ΕΛΣΤΑΤ, εν είδει μνημοσύνου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η Συμφωνία του Καΐρου και το τετελεσμένο του Oruc Reis στη θεωρητική ελληνική ΑΟΖ
Sunday
16/08/2020
10:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ Αναστ. Λαυρέντζος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: – Οι παρενθέσεις προκύπτουν αυτοδικαίως από τα κομβικής σημασίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΑ σημεία του άρθρου.

– Οι εντός των παρενθέσεων επισημάνσεις, αφορούν ΦΩΝΑΧΤΑ την ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης, για την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ.

– Η Ελλάδα, ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (και οι συνυπαίτιες κυβερνήσεις), με βάση και την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο:

Α) Είναι απρόθυμη να ορίσει (και ΕΚ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΤΟΥ αδύναμη να υπερασπιστεί) τα κυριαρχικά της δικαιώματα,

Β) Δημιούργησε υποθήκες (ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ-ΥΠΟΘΗΚΕΣ/ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ) για την τελική διευθέτηση (αλλά και για την de factIo αξιοποίηση, δικην δεδικασμένου πλέον, των ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Τουρκίας),

– Το ερώτημα , ρητορικό ερώτημα βεβαίως υπό το καθεστώς της δεύτερης δικτατορίας αυτής των ΜΜΕ, μετά την κατοχικοκοινοβουλευτική δικτατορία, που θέτει η G-M-R προς τον αρθρογράφο, είναι: Η ελπίδα, μετά από την υφιστάμενη Μνημονιακή Κατοχή-Χρεοκρατία, την υφιστάμενη Συμφωνία των Πρεσπών, την υφιστάμενη Κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, “ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις συμμαχίες που της προσφέρονται και θα πράξει το καλύτερο δυνατόν από εδώ και εμπρός“, ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ και ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ (από τις ΥΠΟΘΗΚΕΣ της συμφωνίας με την Αίγυπτο και τις από τις συν-υφιστάμενες καταστάσεις, Μνημονίων-Συμφωνίας Πρεσπών-Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο, να προσθέσουμε και απόπειρα δολοφονίας Κ. Καραμανλή – δολοφονία Τσαλικίδη ).

 

 

 

Αναστάσιος Λαυρέντζος, 16 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στο προηγούμενο άρθρο μου, στο οποίο σχολίαζα τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, έγραφα στην τελευταία παράγραφο: «Όμως η Ελλάδα πλανάται αν νομίζει ότι έστω και με τέτοιο κόστος θα περιχαρακώσει την κολοβωμένη κυριαρχία της. Διότι αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί να την επικυρώσει απέναντι στην Τουρκία. Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τη συνέχεια της κρίσης».

Και η συνέχεια της κρίσης δεν άργησε να έλθει. Την περασμένη Δευτέρα κιόλας ο Ερντογάν προχώρησε στην πρόκληση που είχε προαναγγείλει. Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά σκάφη, εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για διενέργεια σεισμικών ερευνών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντίστοιχα την κινητοποίηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Από την εξέλιξη αυτή αποδείχτηκε ότι ο Ερντογάν είχε την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσει την πρόκληση που είχε εξαγγείλει από τον Μάιο. Η ελληνική πλευρά όμως δεν έδειξε διάθεση κλιμάκωσης της κρίσης και προτίμησε να διαχειριστεί το ζήτημα στο διπλωματικό πεδίο. Εκ των υστέρων φαίνεται λοιπόν ότι την πρώτη φορά που το Oruc Reis επρόκειτο να μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα τέλη Ιουλίου, οι έρευνές του αναβλήθηκαν για δύο λόγους: πρώτον επειδή παρενέβη ο ξένος παράγοντας (κυρίως η Γερμανία) και δεύτερον επειδή όπως φαίνεται, η ελληνική πλευρά συναίνεσε στην έναρξη κάποιας μορφής διαλόγου με την Τουρκία.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: slpress.gr

Η Ελλάδα “έκαψε” κυριαρχικό δικαίωμα στο βωμό του τουρκολυβικού μνημονίου
Sunday
09/08/2020
02:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ Αναστ. Λαυρέντζος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΙΒΥΗ
0

 

 

Αναστ. Λαυρέντζος 8 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Την Πέμπτη το απόγευμα ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η υπογραφή συμφωνίας μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου. Η Συμφωνία έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης να ακυρώσει το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο και σε σημαντικό βαθμό το επιτυγχάνει. Όμως με τί κόστος; Όπως προκύπτει, η συμφωνία έχει τα εξής δύο βασικά χαρακτηριστικά:

  • Πρώτον και σημαντικότερο: Η συμφωνία αναγνωρίζει με ελληνική υπογραφή ότι η Κρήτη έχει μειωμένη επήρεια ΑΟΖ. Όπως προκύπτει, η διανομή της ενδιάμεσης θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου δεν έγινε με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Αντιθέτως έγινε με έναν ετεροβαρή για την Ελλάδα τρόπο που καταλήγει σε ένα 56%-44% υπέρ της Αιγύπτου. Πρόκειται για μια σημαντικότατη ελληνική παραχώρηση, διότι δεν αφορά μόνο αποδοχή μικρότερης ΑΟΖ από αυτή που μας αναλογεί, αλλά και παραδοχή του ότι ένα νησί με το μέγεθος της Κρήτης μπορεί να έχει μειωμένη επήρεια ΑΟΖ.
  • Δεύτερον, πρόκειται για μια συμφωνία μερικής οριοθέτησης, η οποία εκτείνεται έως τον 28ο μεσημβρινό. Δηλαδή η οριοθέτηση δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο, που είναι και το πιο επίμαχο σημείο, ούτε καν ολόκληρη τη Ρόδο. Για την ακρίβεια ο 28ος μεσημβρινός τέμνει στη μέση τη Ρόδο. Αυτό σημαίνει ότι έστω και δια παραλείψεως, η Ελλάδα φαίνεται να έχει σεβαστεί την τουρκική επεκτατική πολιτική, η οποία θεωρεί δικό της ζωτικό χώρο την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κώστας Ουίλς – Costas Wills 03 11 2019 “ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”
Monday
04/11/2019
08:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Costas Wills Αναστ. Λαυρέντζος Γιώργ. Σαρρής Εμμ. Παπαδάκης ΗΧΗΤΙΚΑ Παν. Λαφαζάνης
0

 

Κώστας Ουίλς, 3 Νοεμβρίου 2019

 

Μεταναστευτικό, έννομη τάξη, πλειστηριασμοί, ανομίες τραπεζών, αντιμετώπιση.

Μιλούν, Αναστάσιος Λαυρέντζος, Παν. Λαφαζάνης, Εμμανουήλ Παπαδάκης, Γιώργος Σαρρής.