ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιατί η συνεκμετάλλευση είναι ολέθρια επιλογή για την Ελλάδα
Wednesday
26/07/2023
17:42 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αναστ. Λαυρέντζος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

 

Αναστ. Λαυρέτζος, 26 Ιουλίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Σε προηγούμενο άρθρο μου προσπάθησα να δείξω γιατί είναι ανέφικτος ένας έντιμος συμβιβασμός με την Τουρκία. Σε αυτό θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί μια ελληνική υποχώρηση απέναντι στην Τουρκία, που θα οδηγούσε στη λεγόμενη συνεκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου, θα ήταν ολέθρια επιλογή για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, το 2060 η Τουρκία προβλέπεται να έχει μέγεθος ΑΕΠ που θα υπερβαίνει τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση παγκοσμίως.

Αυτή είναι φυσικά μια πρόβλεψη των τεχνοκρατών του ΟΟΣΑ, η οποία δεν είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί. Ωστόσο, εκφράζει την προβολή των τρεχουσών τάσεων, αλλά και το πώς βλέπουν οι υπόλοιποι την Τουρκία. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να την λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν. Αν το 2060 είναι ακόμη μακριά, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως εξελίχθηκε η τουρκική οικονομία από τη δεκαετία του 1990 έως σήμερα.

Εικόνα 1: Προβολές ΑΕΠ διαφόρων χωρών το 2060 – Πηγή ΟΟΣΑ.

Με βάση ένα άλλο διεθνές μέτρο σύγκρισης που είναι το ΑΕΠ σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης (GDP Purchase Power Parity), υπολογισμένο σε σταθερές τιμές 2017 (Πηγή: Παγκόσμια Τράπεζα), διαπιστώνουμε ότι την τελευταία εικοσαετία η τουρκική οικονομία αυξήθηκε αλματωδώς, σε αντίθεση με την οικονομία της Ελλάδος, η οποία ακόμη υπολείπεται του μεγέθους που είχε το 2008. Δηλαδή, καθ’ όλη την 15ετία που η Ελλάδα παλεύει να ισορροπήσει μετά τη χρεοκοπία του 2008, η τουρκική οικονομία μεγεθύνεται εντυπωσιακά.

Η εικοσαετία Ερντογάν είναι επομένως μια περίοδος ραγδαίας μεγέθυνσης της τουρκικής οικονομίας, παρά τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (υποτίμηση νομίσματος, πληθωρισμός) και τις κοινωνικές συνέπειες που αυτά συνεπάγονται. Η μεγέθυνση αυτή δεν ευνόησε βεβαίως το σύνολο του τουρκικού πληθυσμού, ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό δεινοπαθεί από τη φτώχεια και τον πληθωρισμό.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Όταν η Ελλάς απειλείται με πόλεμο αποκτά δικαίωμα για προληπτικό πλήγμα
Saturday
18/06/2022
20:56 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αναστ. Λαυρέντζος Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κων. Γρίβας ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Μεγαλεπήβολη επιθετική πρόταση για ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ κατά, της Τουρκικής ΑΠΕΙΛΗΣ και των ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, η οποία όμως, δεν συνοδεύεται από την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ τεκμηρίωση για την επιβεβαίωση πως, πέρα από την πολιτική και την στρατιωτική βούληση (που ο Κ. Γρίβας διαβεβαιώνει πως ΔΕΝ υπάρχουν[1]), διαθέτουμε τα προς τούτο στρατιωτικά μέσα.

Και μιλάμε για στρατιωτικά μέσα, που και τεράστιο πρώτο πλήγμα[2] να είναι ικανά να επιφέρουν αλλά και έναν – μετά το πρώτο πλήγμα – “πολεμικό μαραθώνιο” να μπορούν να συντηρήσουν με επιτυχία και (ασφαλώς) όχι με ήττες.

Επειδή ο εντός του Νατοϊκού και Ευρωζωνικού (βλέπετε Χρεοκρατία) πλαισίου πατριωτισμός γεωπολιτικών και στρατιωτικών αναλυτών και λοιπών δημοσιολογούντων, εμφανιζομένων εμμέσως αλλά σαφώς, πιο ικανών σε στρατιωτική σκέψη και από τους Στρατηγούς του Στρατεύματος, θεωρεί πως είναι πατριωτικότερος των κυβερνώντων, κι αν κυβερνούσε θα σάρωνε τους Τούρκους, ας μας εξηγήσει αναλυτικά αυτός ο πατριωτισμός ΤΟ ΕΞΗΣ:

Πως και θα γίνει τούτο το θαύμα, στην χώρα που χρωστάνε και τα δισέγγονά της και ξεπουλάει τα πάντα και με έναν – συγκριτικά με τους Τούρκους – ολιγάριθμο σε ψυχές και μέσα επαγγελματικό στρατό και μια διαλυμένη απ’ το έξωθεν εξαρτώμενο πολιτικό προσωπικό κοινωνία;

Θα ήταν πολύ σημαντικό να σσχοληθούν με αυτό το “θαύμα” και οι Στρατηγοί του Στρατεύματος, αλλά, κάτι πως ο πραγματικός, δεδομένος και υπερβάλλων σε κάθε κίνδυνο, ηρωισμός που διαθέτουν, κάτι η θετική (ή ΟΧΙ) μη πολιτικοποίηση της στρατιωτικής σκέψης τους, το “θαύμα” επαφίεται, πάντα μακράν του λαού, στις καλύτερες ή όχι προθέσεις των δημοσιολογούντων, ειδικών και μη.

================================

 

[1] Ενδεικτικά, “είναι δεδομένο πως η ίδια η κουλτούρα των ελληνικών αρχουσών ελίτ, ακόμα και της ίδιας της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας θα ήγειρε εμπόδια, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα μίας τέτοιας ενέργειας.“.

[2] Και οπωσδήποτε “πρώτο” αλλά και εξουδετερωτικό της τουρκικής ισχύος πλήγμα, μετά από ένα τουρκικό πλήγμα κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

 

Υ.Γ.   Επί ανωτέρων μία ακόμα σημαντική επισήμανση/ παράδειγμα σχετικής “Πατριωτικής” αρθρογραφίας του Αν. Λαυρέντζου στον σύνδεσμο εδώ Υπενθύμιση προς κ. Πρωθυπουργό: Η Ελλάδα είναι χώρα όχι χώρος, της οποίας αρθρογραφίας ο συντάκτης κος Αναστάσιος Λαυρέντζος, όπως βλέπουμε και στα παρακάτω άρθρα του(*) είναι και αυτός ακόμα πιο ΣΑΦΗΣ μεν, στην διατύπωση των προβλημάτων της χώρας, κινούμενος δε, εντός των “παραδοσιακών” επιλογών (ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΑΤΟ επί των οποίων αναφέρει ΕΞΑΡΤΗΣΗ!) για την επίλυση αυτών των προβλημάτων όπως φαίνεται στο ιστολόγιό του enausis.blogspot.gr .

(*)

http://enausis.blogspot.com/2019/07/blog-post.html?m=1

http://enausis.blogspot.com/2018/10/blog-post.html?m=1

_.

 

 

 

 

 

Κ. Γρίβας, 10 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε κράτους –με βάση το διεθνές δίκαιο– η ένοπλη αυτοάμυνα, όταν υπάρχει παραβίαση της εθνικής του κυριαρχίας και κυρίως όταν δέχεται επίθεση. Η Ελλάδα σήμερα υφίσταται και τα δύο. Εδώ και αρκετό καιρό ο Ερντογάν έχει εισβάλει μέσα σε χώρο ελληνικής ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας. Κι αυτές τις ημέρες, με πρόσχημα απειλεί ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο.

Η Τουρκία δεν θίγει μόνο κάποια “μακρινά” κυριαρχικά δικαιώματα, όπως προσπαθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να μας πείσει το εγχώριο σύστημα παραπληροφόρησης. Αμφισβητεί τη νομική υπόσταση και την ελληνικότητα όλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου κι όχι πλέον μόνο την ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα τους. Με άλλα λόγια, η Τουρκία δεν διεκδικεί κάποιο μεγαλύτερο κομμάτι ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας από αυτό που θεωρούμε εμείς ότι της αναλογεί. Ωμά υποστηρίζει πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν κυριαρχικά δικαιώματα και τον τελευταίο χρόνο αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σ’ αυτά.

Ουσιαστικά, προσπαθεί να επιβάλει μια γεωπολιτική πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία ολόκληρη η νησιωτική Ελλάδα στο Αιγαίο δεν υφίσταται. Και όταν μια χώρα δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κυριαρχία σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της επικράτειάς της, ακυρώνεται γενικότερα ως χώρα. Με άλλα λόγια, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία “εξαφάνισης” της Ελλάδας από τον παγκόσμιο χάρτη ως κανονικό κράτος. Διεξάγει, δηλαδή, έναν ιδιότυπο ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Πολιτική ανοικτών συνόρων επιβάλλει η ΕΕ στην Ελλάδα
Sunday
22/11/2020
21:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αναστ. Λαυρέντζος ΣΥΝΟΡΑ
0

 

 

 

 

Αναστ. Λαυρέντζος, 20 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Στα τέλη Οκτωβρίου η Κομισιόν και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, ζήτησαν να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της FRONTEX, προκειμένου «να συζητηθούν οι ισχυρισμοί για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Ελλάδα και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων». Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τη διαβεβαίωση από ελληνικής πλευράς ότι δεν γίνονται επαναπροωθήσεις, η κ. Γιόχανσον επανήλθε, ζητώντας οι σχετικές καταγγελίες «να διερευνηθούν επαρκώς, για να γνωρίζουμε τί ακριβώς έχει συμβεί».

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, αν και φαινομενικά αποσπασματικές, έχουν ως προφανή στόχο να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα, προκειμένου να μην εκφεύγει από το πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Μια πολιτική η οποία αποτυπώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στη Σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρρακές, όταν έγινε θριαμβευτικά αποδεκτό από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, το νέο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτική “ανοικτών συνόρων” η οποία χρησιμοποιεί ως όχημά της την παραδοχή ότι οι μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν στην Ευρώπη είναι κατ’ αρχήν προσφυγικές. Άρα, βάσει του διεθνούς δικαίου κανένα κράτος δεν μπορεί να τις ανακόψει. Στην πράξη όμως η υποχρέωση αυτή βαρύνει μόνο τα κράτη της περιφέρειας που έχουν εξωτερικά σύνορα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το 2019 στην Ελλάδα εξαφανίστηκε μια πόλη σαν την Καλαμάτα
Friday
09/10/2020
11:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αναστ. Λαυρέντζος ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
0

Σχόλιο GMR: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ-ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΜΜΙΑ!

Η Μνημονιακή Ελλάδα σβήνει (κυριαρχία-δημογραφικό), όπως ακριβώς είναι σχεδιασμένο να γίνει από την μνημονιακή πολιτική.

Η μνημονιακή συμμορία ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ, διευρύνεται και διαφθείρει (πρωταρχικά την ηγεσία και τον πολιτικάντικο συνδικαλισμό της Δικαιοσύνης, βλέπετε εδώ εγκαταληφθείσα πρωτοβουλία για πανδικαστικό συνέδριο για αντισυνταγματικότητα των Μνημονίων) ότι είχε απομείνει αδιάφθορο.

Μόνη ελπίδα(*) των δημοσιολογούντων, που ούτε διανοούνται απαλλαγή από την Χρεοκρατία και την Εξάρτηση, “να υπάρξει η πολιτική βούληση και η συνεννόηση των κομμάτων για τη λύση του.” (σημ. G-M-R: εννοεί του δημογραφικού).

(*) για την συντήρηση του ατομικού status ως μοναδική αξία, ανεξαρτήτως “καιρικών συνθηκών”.

._

 

 

 

 

Ανασ. Λαυρέτζος, 5 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Συντριπτικά ήταν και το 2019 τα στοιχεία γεννήσεων-θανάτων στην Ελλάδα που δημοσιεύτηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ (σημ. G-M-R: Βλ. εικόνα πιο κάτω) πριν λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, οι γεννήσεις μειώθηκαν στις 83.763, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν στους 124.965. Αν από τις τιμές αυτές αφαιρεθεί η συνεισφορά των αλλοδαπών (οι γεννήσεις ήταν το 14,5%), τότε προκύπτει ότι το 2019 ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε περισσότερο από 50.000 άτομα.

Τα παραπάνω στοιχεία σημαίνουν ότι το 2019 εξαφανίστηκε μια πόλη όπως η Καλαμάτα, η Καβάλα ή τα Χανιά. Το 2018 χάθηκε η Άρτα ή η Βέροια. Συνολικά μέσα στην τελευταία τριετία χάθηκε μια πόλη σαν το Ηράκλειο της Κρήτης! Πράγματι, το 2019 αποτελεί την 9η συνεχόμενη χρονιά που το φυσικό ισοζύγιο του ελληνικού πληθυσμού είναι αρνητικό και όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, αν δεν αλλάξει άρδην η γεννητικότητα των Ελλήνων, στο εξής οι θάνατοι κάθε χρονιά θα υπερβαίνουν τις γεννήσεις.

Στην κυριολεξία δηλαδή η Ελλάδα πεθαίνει. Όμως αντί το δημογραφικό να είναι το πρώτο θέμα των πολιτικών συζητήσεων, στην πράξη έχει γίνει αποδεκτό και μάλλον έχει αφεθεί στην τύχη του. Το μόνο που συζητείται κάθε χρόνο, είναι τα ετήσια στοιχεία γεννήσεων-θανάτων από την ΕΛΣΤΑΤ, εν είδει μνημοσύνου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η Συμφωνία του Καΐρου και το τετελεσμένο του Oruc Reis στη θεωρητική ελληνική ΑΟΖ
Sunday
16/08/2020
10:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ Αναστ. Λαυρέντζος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: – Οι παρενθέσεις προκύπτουν αυτοδικαίως από τα κομβικής σημασίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΑ σημεία του άρθρου.

– Οι εντός των παρενθέσεων επισημάνσεις, αφορούν ΦΩΝΑΧΤΑ την ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης, για την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ.

– Η Ελλάδα, ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (και οι συνυπαίτιες κυβερνήσεις), με βάση και την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο:

Α) Είναι απρόθυμη να ορίσει (και ΕΚ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΤΟΥ αδύναμη να υπερασπιστεί) τα κυριαρχικά της δικαιώματα,

Β) Δημιούργησε υποθήκες (ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ-ΥΠΟΘΗΚΕΣ/ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ) για την τελική διευθέτηση (αλλά και για την de factIo αξιοποίηση, δικην δεδικασμένου πλέον, των ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Τουρκίας),

– Το ερώτημα , ρητορικό ερώτημα βεβαίως υπό το καθεστώς της δεύτερης δικτατορίας αυτής των ΜΜΕ, μετά την κατοχικοκοινοβουλευτική δικτατορία, που θέτει η G-M-R προς τον αρθρογράφο, είναι: Η ελπίδα, μετά από την υφιστάμενη Μνημονιακή Κατοχή-Χρεοκρατία, την υφιστάμενη Συμφωνία των Πρεσπών, την υφιστάμενη Κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, “ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις συμμαχίες που της προσφέρονται και θα πράξει το καλύτερο δυνατόν από εδώ και εμπρός“, ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ και ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ (από τις ΥΠΟΘΗΚΕΣ της συμφωνίας με την Αίγυπτο και τις από τις συν-υφιστάμενες καταστάσεις, Μνημονίων-Συμφωνίας Πρεσπών-Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο, να προσθέσουμε και απόπειρα δολοφονίας Κ. Καραμανλή – δολοφονία Τσαλικίδη ).

 

 

 

Αναστάσιος Λαυρέντζος, 16 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στο προηγούμενο άρθρο μου, στο οποίο σχολίαζα τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, έγραφα στην τελευταία παράγραφο: «Όμως η Ελλάδα πλανάται αν νομίζει ότι έστω και με τέτοιο κόστος θα περιχαρακώσει την κολοβωμένη κυριαρχία της. Διότι αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί να την επικυρώσει απέναντι στην Τουρκία. Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τη συνέχεια της κρίσης».

Και η συνέχεια της κρίσης δεν άργησε να έλθει. Την περασμένη Δευτέρα κιόλας ο Ερντογάν προχώρησε στην πρόκληση που είχε προαναγγείλει. Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά σκάφη, εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για διενέργεια σεισμικών ερευνών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντίστοιχα την κινητοποίηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Από την εξέλιξη αυτή αποδείχτηκε ότι ο Ερντογάν είχε την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσει την πρόκληση που είχε εξαγγείλει από τον Μάιο. Η ελληνική πλευρά όμως δεν έδειξε διάθεση κλιμάκωσης της κρίσης και προτίμησε να διαχειριστεί το ζήτημα στο διπλωματικό πεδίο. Εκ των υστέρων φαίνεται λοιπόν ότι την πρώτη φορά που το Oruc Reis επρόκειτο να μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα τέλη Ιουλίου, οι έρευνές του αναβλήθηκαν για δύο λόγους: πρώτον επειδή παρενέβη ο ξένος παράγοντας (κυρίως η Γερμανία) και δεύτερον επειδή όπως φαίνεται, η ελληνική πλευρά συναίνεσε στην έναρξη κάποιας μορφής διαλόγου με την Τουρκία.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: slpress.gr

Η Ελλάδα “έκαψε” κυριαρχικό δικαίωμα στο βωμό του τουρκολυβικού μνημονίου
Sunday
09/08/2020
02:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ Αναστ. Λαυρέντζος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΙΒΥΗ
0

 

 

Αναστ. Λαυρέντζος 8 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Την Πέμπτη το απόγευμα ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η υπογραφή συμφωνίας μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου. Η Συμφωνία έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης να ακυρώσει το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο και σε σημαντικό βαθμό το επιτυγχάνει. Όμως με τί κόστος; Όπως προκύπτει, η συμφωνία έχει τα εξής δύο βασικά χαρακτηριστικά:

  • Πρώτον και σημαντικότερο: Η συμφωνία αναγνωρίζει με ελληνική υπογραφή ότι η Κρήτη έχει μειωμένη επήρεια ΑΟΖ. Όπως προκύπτει, η διανομή της ενδιάμεσης θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου δεν έγινε με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Αντιθέτως έγινε με έναν ετεροβαρή για την Ελλάδα τρόπο που καταλήγει σε ένα 56%-44% υπέρ της Αιγύπτου. Πρόκειται για μια σημαντικότατη ελληνική παραχώρηση, διότι δεν αφορά μόνο αποδοχή μικρότερης ΑΟΖ από αυτή που μας αναλογεί, αλλά και παραδοχή του ότι ένα νησί με το μέγεθος της Κρήτης μπορεί να έχει μειωμένη επήρεια ΑΟΖ.
  • Δεύτερον, πρόκειται για μια συμφωνία μερικής οριοθέτησης, η οποία εκτείνεται έως τον 28ο μεσημβρινό. Δηλαδή η οριοθέτηση δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο, που είναι και το πιο επίμαχο σημείο, ούτε καν ολόκληρη τη Ρόδο. Για την ακρίβεια ο 28ος μεσημβρινός τέμνει στη μέση τη Ρόδο. Αυτό σημαίνει ότι έστω και δια παραλείψεως, η Ελλάδα φαίνεται να έχει σεβαστεί την τουρκική επεκτατική πολιτική, η οποία θεωρεί δικό της ζωτικό χώρο την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κώστας Ουίλς – Costas Wills 03 11 2019 “ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”
Monday
04/11/2019
08:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Costas Wills Αναστ. Λαυρέντζος Γιώργ. Σαρρής Εμμ. Παπαδάκης ΗΧΗΤΙΚΑ Παν. Λαφαζάνης
0

 

Κώστας Ουίλς, 3 Νοεμβρίου 2019

 

Μεταναστευτικό, έννομη τάξη, πλειστηριασμοί, ανομίες τραπεζών, αντιμετώπιση.

Μιλούν, Αναστάσιος Λαυρέντζος, Παν. Λαφαζάνης, Εμμανουήλ Παπαδάκης, Γιώργος Σαρρής.