ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ιταλός δημοσιογράφος: Σε ουκρανικές βάσεις είδα μόνο σβάστικες, βιβλία για τα SS και τον Μουσολίνι
Monday
04/04/2022
00:39 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ουκρανικό Τζιόρτζιο Μπιάνκι
0

_.

 

 

 

 

Τζιόρτζιο Μπιάνκι, 28 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Τη δική του εμπειρία από την επίσκεψη σε στρατιωτικές βάσεις της Ουκρανίας μετέφερε ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζιόρτζιο Μπιάνκι

Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία του Ιταλού δημοσιογράφου Τζιόρτζιο Μπιάνκι για όσα κατέγραψε σε βάσεις του ουκρανικού στρατού καθώς, μεταξύ άλλων, είπε στο RIA Novosti πως αυτό που είδα ήταν «μόνο σβάστικες, βιβλία για τα SS και τον Μουσολίνι».

«Εγώ θα σας μιλήσω για την δική μου προσωπική εμπειρία στην Ουκρανία. Το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να επισκεφθώ τις πρώην στρατιωτικές βάσεις της Ουκρανίας, και τι είδα; Μόνο σβάστικες, βιβλία για τα SS και τον Μουσολίνι. Αυτό το κράτος κύριοι, έπαψε να είναι δημοκρατικό από το 2014 και έπειτα. Ως αποτέλεσμα του νεοναζιστικού πραξικοπήματος. Δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ουκρανία», τόνισε ο δημοσιογράφος στο RIA Novosti.

Ο Μπιάνκι κατήγγειλε, επίσης, πως σε όσα κανάλια έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις «διαχωρίζουν αυτά που θέλουν» υποστηρίζοντας ότι είχε κάνει μια αποκλειστική ηχογράφηση στην Μαριούπολη «και ποτέ κανείς δεν την δημοσίευσε. Αυτές οι τακτικές είναι λάθος! Ζητώ να ληφθούν υπόψιν όλα όσα έχω πει…».

 

 

Ο Ιταλός δημοσιογράφος σημείωσε, επίσης, ότι «σήμερα πολλοί βιάζονται να κατηγορήσουν τη Ρωσία για κλιμάκωση της έντασης» υπενθυμίζοντας ότι «όταν πρόκειται για τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, την εισβολή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, το Ιράκ, τη Συρία και στο Αφγανιστάν, η Δύση σιωπά πεισματικά για κάποιο λόγο και δεν θέλει καν να το θυμάται».

«25.000 τόνοι βομβών έπεσαν στο Βελιγράδι, κατά τα άλλα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά όταν τους το υπενθυμίζεις, κάνουν πως δεν σε ακούνε, κλείνουν τα αυτιά τους» πρόσθεσε ο Μπιάνκι και κατέληξε:

«Όσον αφορά τα ρεπορτάζ των δυτικών μέσων ενημέρωσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, ειδικά όταν παρουσιάζονται στην ιταλική τηλεόραση… παραμένουν αποστασιοποιημένοι, δεν σχολιάζουν απολύτως τίποτα»

 

Πηγή: newsbomb.gr