ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ολλανδία: Η Pfizer, τα εμβόλια και μια ιστορία φοροδιαφυγής
Saturday
15/05/2021
01:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Pfizer Γιάν. Νικολόπουλος ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

 

 

 

Γιάννης Νικολόπουλος, 13 Μαίου 2021

 

 

 

 

Είναι η Pfizer ένας από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη; Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η φαρμακευτική εταιρεία ανακοινώνουν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους, με πολύ προνομιακούς, αν όχι ολιγοπωλιακούς, όρους για τη δεύτερη, προκειμένου να αυξηθούν οι προμήθειες εμβολίων που έχουν παραχθεί σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, έρχεται μια από τις πιο επιδραστικές και αποκαλυπτικές σε θέματα απάτης, φοροδιαφυγής και προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος δημοσιογραφικές ιστοσελίδες της Ολλανδίας και ξετινάζει αυτό το πλαίσιο συνεργασίας θέτοντας το απλό ερώτημα: τελικά, από όλα αυτά τα κέρδη και όλες αυτές τις προμήθειες, η Pfizer θα πληρώσει φόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Ολλανδία, και αν όχι, γιατί;

Η μονολεκτική απάντηση είναι όχι. Η σύνθετη απάντηση του γιατί θα συμβεί αυτό προαπαιτεί την έρευνα της ιστοσελίδας, Follow the Money και του εξειδικευμένου σε θέματα φορολογικής απάτης δημοσιογράφου, Χενκ Βίλεμ Σμιτς που εδώ και χρόνια έχει επικεντρώσει τις έρευνες του στην αποκαθήλωση και τη γενναία δημόσια κριτική του καθεστώτος φορολογικού παραδείσου που κρύβεται πίσω από τις εικόνες του «οικονομικού θαύματος» της Ολλανδίας.

(more…)

Επί του κειμένου της Γνωμάτευσης του σεβαστού Καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη
Wednesday
12/05/2021
22:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Γεώρ. Κασιμάτης Συνέργειες-Ομαδικότητα
8

 

Ανοιχτή επιστολή προς Καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη,

Υπ’ όψιν Δημοκρατικών Πολιτών, συγγραφέων και λοιπών πολιτών των οποίων αναρτούμε γραπτά και δράσεις.

Κύριε Καθηγητά,

Σεβαστοί συναγωνιστές/ενεργοί πολίτες-επιστήμονες-διανοούμενοι,

Ωθούμενοι για πολλοστή φορά από τον Καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη (σε άλλες περιπτώσεις και από δικές σας τοποθετήσεις), αυτή τη φορά με βάση την ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ “Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ” και έχοντας υπ’ όψιν το εδώ https://www.youtube.com/watch?v=WFPMxqK6lY8&authuser=0 ηχητικό της συνέντευξης που έδωσε ο Καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης στον Γιώργο Σαχίνη, επισημαίνουμε δυο βαριές κουβέντες του σεβαστού Καθηγητή:

Α) — “Πρώτα από όλους τους περιορισμούς δικαιωμάτων που μας επιβλήθηκε είναι αυτός της εθνικής κυριαρχίας.

Β) — “Δυστυχώς εμείς έχουμε μονόλογο στην πολιτική μας από πολλά χρόνια, να σκεφτούμε τι ψηφίζουμε, τι απαιτούμε, με όλα τα μέσα να κινηθούμε.

Για ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ (από το 2010…) απάντησε ήδη ο σεβαστός Καθηγητής https://edromos.gr/dilosi-kasimati/?amp=1. Απαντάει και στην παρούσα ΓΝΩΜΕΤΕΥΣΗ.

Για το ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ προτείνουμε στον σεβαστό Καθηγητή να δεχθεί να αναγνώσει την επιστολή μας, η οποία αφορά το ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ” κατά την διατύπωση του ιδίου .

Συνεχίζουμε παρακάτω, τοποθετούμενοι αναλυτικά, ΔΙΠΛΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ, κατα την γνώμη μας επαυξητικά (“με όλα τα μέσα να κινηθούμε”) στα σημεία της ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ και συνολικά προς αυτήν:

 

 

Επί του κειμένου της Γνωμάτευσης του σεβαστού Καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη (μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε από εδώ “Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 § 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Α. Επί των Γενικών Βάσεων της Αντίστασης:

 

Παρ. 1. Συμφωνούμε.

Παρ. 2. Συμφωνούμε.

Παρ. 3. Συμφωνούμε.

Παρ. 4. Συμφωνούμε (Για αποτελεσματική και σωστή Αντίσταση και κρατήστε το αυτό).

Παρ. 5. Συμφωνούμε (να εξετάσουμε όμως τα όπλα).

Παρ. 6. Θα συμφωνήσουμε αν η πρακτική καταπολέμηση της υποδούλωσης δεν εξαντληθεί σε επί μέρους αντιστάσεις, ασύνδετες μεταξύ τους και ασύνδετες με τον κύριο στόχο που δεν είναι άλλος από τον “μοναδικό σκοπό την υπεράσπιση της ΑΞΙΑΣ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ και της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” (παρ. 3 της Γνωμάτευσης), οποίος κύριος στόχος θα επιτευχθεί ΜΟΝΟ με ένα:

1) —- Δημοκρατικά Οργανωμένο ΜΕΤΩΠΟ (όχι αντιπροσωπευτικά, από εκπροσώπους σχημάτων, αλλά, από συμμετέχοντες όπου γνωρίζουν-δύνανται-επιθυμούν και με “όλα εις γνώσιν όλων και με την συμμετοχή όλων”).

2) —- Μέτωπο τριπλοσυνδυασμένο αγωνιστικά-επιστημονικά/δικαιϊκά-πολιτικά/όχι κομματικά, με στέρεη ΒΑΣΗ/ΑΡΧΗ/ΔΕΣΜΕΥΣΗ την “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης, και ΣΚΟΠΟ την αποδόμηση ως εξουδετέρωση των Υπαιτίων Χρεοκρατίας-Εξωθεν Εξάρτησης με μεθόδους “ενώπιος ενωπίω-μέσα στο θεματικό τους γήπεδο-από το Πεζοδρόμιο ως και Διεθνώς”, με στρατηγικής σημασίας παρεμβάσεις (παρέμβαση κύριας σημασίας: http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ), με επί μέρους τακτικές κινήσεις (ενδεικτικότατα, το οποίο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ: http://greek-market-research.com/article/lafazanis-echoyme-enopion-mas-ena-kathestos-latinoamerikanikis-kathestotikis-mpananias/ ), ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Σχέδιο.

 

Β. Επί του “ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ“:

 

Παρ.1. Συμφωνούμε επισημαίνοντας, πως επί της παραπάνω Α. Παρ.6, περί “πολιτική της δημοκρατίας” και “επιστήμη όλων των κλάδων“, τα συμπεριλαμβάνουμε και θεωρητικά στην πρόταση μας ως προς

(1)   Δημοκρατικά Οργανωμένο ΜΕΤΩΠΟ (όχι αντιπροσωπευτικά, από εκπροσώπους σχημάτων, αλλά, από συμμετέχοντες όπου γνωρίζουν-δύνανται-επιθυμούν και με “όλα εις γνώσιν όλων και με την συμμετοχή όλων” και πρακτικά με μόνιμες αναρτήσεις όλων των αντιμνημονιακών αναλύσεων-τεκμηριώσεων-δράσεων-καταγγελιών-προτάσεων, στις στήλες συγγραφέων και σχετικών ιστοσελίδων της G-M-R,

και επίσης στην πρόταση μας

 

(2)   Μέτωπο τριπλοσυνδυασμένο αγωνιστικά-επιστημονικά/δικαιικά-πολιτικά/όχι κομματικά,… κλπ.

 

 

Παρ. 2.

           (α) Συμφωνούμε στο ότι πρώτος στόχος της “πολιτικής της εξουσίας” είναι “η κατάλυση των θεμελιωδών αρχών προστασίας της αξίας του ανθρώπου, της δημοκρατίας, και της κυριαρχίας των λαών“. Όμως ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ, πως αυτό, ως στόχος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ του ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ( http://greek-market-research.com/clink/kataktimenos-nomikos-politismos/ ), χρήζει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ και ως τυπικό και ως ουσιαστικό/τεκμηριωτικό/αποδεικτικό εναλλακτικών δυνατοτήτων ΒΗΜΑ, προσφυγής/προσφυγών στην ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ-Α.Π.-ΣτΕ) και ΜΕΤΩΠΙΚΗ (τριπλοσυνδυασμένης κλπ) ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ των προσφυγών, εν ανάγκη, με μετωπική (τριπλοσυνδυασμένη πάντα) σύγκρουση με την Ηγεσία της Δικαιοσύνης και με συνεργασία με προσηλωμένους στο καθήκον Εισαγγελείς-Δικαστές.

         (β) Συμφωνούμε πως δεύτερος στόχος της “πολιτικής της εξουσίας είναι, “…Η κατάλυση των εθνικών οικονομιών και της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής (σημαντική επισήμανση από G-M-R: κατ’ εμάς της μικρομεσαίας και της εθνικής/δημόσιας ιδιοκτησίας) και διάθεσης αγαθών και ο πλήρης σφετερισμός της διαχείρισης των πηγών του πλούτου από το υπερεθνικό κέντρο εξουσίας, που αναφέραμε.

Όμως, και εδώ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τριπλοσυνδυασμενη κατάθεση προσφυγών (Δικαιοσύνη-Πεζοδρομιο-Διεθνώς, αξιοποιώντας την http://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/ μέσω της προαναφερθείσας http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ και καταθέτοντας και την ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: http://greek-market-research.com/clink/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ .

 

Παρ. 3. Συμφωνούμε στο, “Πλύση εγκεφάλου,… , κλπ ως το τέλος της παραγράφου”. Αυτή όμως συνιστά το ποινικό αδίκημα της ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ, βασικό προπαρασκευαστικό ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα (μαζί με εκβιασμό-εξαγορά-αντίποινα/καταστολή) του ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ & της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

 

Αν όμως αυτά τα εγκλήματα, Γενοκτονίας σε εξέλιξη ( http://greek-market-research.com/clink/i-nomotypi-antisyntagmatiki-symperifora-kai-i-genoktonia-mas/ και Free Greece Resist Genocide συνημμένο 1), Σφετερισμού Λαϊκής Κυριαρχίας, Εσχάτης προδοσίας, ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ (ενεστώτας διαρκείας) όπως στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο δείχνουμε (δηλαδή ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ θεωρία και πράξη και ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ/ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ), τότε η όποια αντίσταση, ούτε αποτελεσματική, ούτε σωστή θα είναι, όπως απαιτεί (χωρίς να προσδιορίζει τα απαιτούμενα και τα σωστά η παραπάνω, Α παρ. 4, παρά μόνον δίνοντας στην συνέχεια (εντός του κειμένου της Γνωμάτευσης του ο κ. Κασιμάτης) επί μέρους παραδείγματα στο κεφάλαιο Γ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ…“). Βλέπετε πιο πάνω στο κείμενο μας στο Α παρ.6: “Θα συμφωνήσουμε αν η πρακτική καταπολέμηση της υποδούλωσης δεν εξαντληθεί σε επί μέρους αντιστάσεις, ασύνδετες μεταξύ τους και ασύνδετες με τον κύριο στόχο …“.

 

Παρ. 4. Συμφωνούμε, αλλά από το 2008 ως σήμερα ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ πέραν των διαρκώς προεκλογικών έγινε δεκτή, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της G-M-R, όπως και η παρούσα η οποία ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ως συμπεριλαμβάνουσα ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και “μόνιμες αναρτήσεις όλων των αντιμνημονιακών αναλύσεων-τεκμηριώσεων-δράσεων-καταγγελιών-προτάσεων, στις στήλες συγγραφέων και σχετικών ιστοσελίδων της G-M-R” (βλ. παραπάνω Β Παρ. 1.).

 

Παρ. 5. Συμφωνούμε και ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ, με την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της G-M-R, λειτουργία ίσως μοναδική στο ελληνικό διαδίκτυο.

 

Παρ. 6. Συμφωνούμε! Γι’ αυτό και εφαρμόζουμε (ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ), και το “μέσα στο θεματικό τους γήπεδο” αλλά ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ και το “ενώπιος ενωπίω και από το Πεζοδρόμιο ως και Διεθνώς”:…αποδόμηση ως εξουδετέρωση των Υπαιτίων Χρεοκρατίας-Εξωθεν Εξάρτησης με μεθόδους “ενώπιος ενωπίω-μέσα στο θεματικό τους γήπεδο-από το Πεζοδρόμιο ως και Διεθνώς”,…“.

 

Παρ. 7. Συμφωνούμε απολύτως ενσυνείδητα (τα εφαρμόζουμε ανέκαθεν και προ 2010 στην πράξη). Επισημαίνουμε όμως πως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ παράμετροι “ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ” (βλέπετε και: G-M-R, Τα Πολεμοφόδια ) είναι οι προαναφερθείσες (Β Παρ. 2. Β), http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ και η ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ http://greek-market-research.com/clink/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ , οι οποίες όμως ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ την Γνωμάτευση του σεβαστού Καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη και νομίζουμε πως πρέπει να γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η σχετική ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ.

 

Παρ. 8. Για το εγχείρημα αυτό έχουμε αναφερθεί, συναγωνιστικά προς την ξεκάθαρη τοποθέτηση και διάθεση του παγκοσμίως σεβαστού Μίκη (εδώ http://greek-market-research.com/clink/g-kontogiorgis-prepei-na-pane-fylaki/ ). Χαρακτηριστικά επισημάναμε τα οργανωτικά και ιδεολογικά-νομικά προβλήματα που εμπόδισαν την συνένωση Σπίθας-Λαού (παραθέτουμε αμέσως πιο κάτω απόσπασμα από τον αμέσως προηγούμενο σύνδεσμο της G-M-R:

// =========Απόσπασμα Αρχή ======= //

3) Ένταξη των άνωθεν 1 και 2 σε ένα δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό-αναγεννητικό επιχειρησιακό σχέδιο (ως νομιμοποιημένη από το άρθρο 120Σ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ), με υψωμένη την “δ.ά.δ.α.” ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ (έχοντας υπ’ όψιν τα παθήματα της ΣΠΙΘΑΣ από τους, Διευθυντή οργανωτικού της Γιάννη Δημητροκάλη (μεγαλοστελέχους της ΝΔ) και των προθύμων να την “αξιοποιήσουν”, Γ.Καραμπελιά (από το 2010 πολέμιος του εθνικού νομίσματος και αδιάφορος για την εσχάτη προδοσία/σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας), Δ. Καζάκη βέρου κομμουνιστή (στην θεωρία προ του 2012 και το 2011 στην πράξη με το “τι είναι και τι θέλει το Ε.ΠΑ.Μ.” που όμως το κατεξευτέλισε ιδιοτελώς από το 2012 και μετά), αλλά και προθύμου επίσης για “ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Κατοχή αξιοποίηση” της “σύγκλησης πατριωτικών δυνάμεων” ( http://greek-market-research.com/clink/eklogiki-sygklisi-ti-ki-an-einai-katochi-patriotikon-dynameon/ ) .

Επικουρικά θυμίζουμε τα περί εσχάτης προδοσίας του Μίκη Θεοδωράκη (και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τις σχετικές ΑΔΙΑΒΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ = ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ): https://www.news247.gr/koinonia/se-eiriniki-epanastasi-kalese-o-mikis-theodorakis.6103951.html . ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΕΙΩΘΕΙ πως η αντιμετώπιση (και από τον Μίκη Θεοδωράκη) της μνημονιακής εθελοεκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας ως εσχάτη προδοσία, θεωρήθηκε προφορικά απέναντι μας, από τον νομικό της “Σπίθας” Κέντρου κ. Γαβριήλ Πελεκίδη, ως, “αυτά είναι βλακείες“. Με τέτοιες “Δημοτροκαλικά” οργανωτικές και λοιπές αντικρουόμενες και μη δικαιϊκά ολοκληρωμένες αντιλήψεις, κάθε “εύκολη”/αποσπασματική λύση καταπολέμησης των υπαιτίων των μνημονίων, του τύπου, “αύριο δεν κάνουμε φορολογικές δηλώσεις“, ή “Γενική πολιτική απεργια“, και χωρίς ώριμο, συνολικό δημοκρατικά συμφωνημένο επιχειρησιακό σχέδιο, με αρχές και τακτικές εις γνώση όλων και με την συμμετοχή όλων, δεν δίνουν αποτέλεσμα, αντίθετα επιβεβαιώνουν την ακλόνητη συνοχή του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

Επίσης, ανεξάρτητα του αν κάποιοι νομικοί υποστηρίζουν την “γραμματική διατύπωση” του άρθρου 86 του Συντάγματος(*), ή (διαφορετικά από τους προηγούμενους) τον παραμερισμό του άρθρου 86Σ με βάση την αντικειμενική νομική σκέψη(**), ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ, η στέρηση Φυσικού Δικαστή, η κάθε σχετική υπέρ μνημονίων (βλέπε ΣτΕ κλπ) ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ, η ανάγκη ενός πανδικαστικού συνεδρίου για την αντιμετώπιση της Χρεοκρατίας (βλέπετε σχετική απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εντός του σχολίου της ανάρτησης: http://greek-market-research.com/article/kritiki-askoyn-oi-eisaggeleis-gia-ton-neo-poiniko-kodika/ ), απαιτούν την “ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ”, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.

// ===========Απόσπασμα Τέλος ========= //

 

Παρ. 9. Συμφωνούμε, με μόνη διαφορά μας, πως δεν έχουμε καμμιά ανάγκη πράξεων έστω και “χαμηλής παραβατικότητας”, υπενθυμίζοντας το άρθρο του καθηγητή κου Νικολάου Μπιτζιλέκη, «Άλλο αυτοδικία, άλλο άμυνα και άλλο εκδίκηση» , από την ανάρτησή μας http://greek-market-research.com/clink/kala-christoygenna-2018-diaforetika/ .

 

Επί του κεφαλαίου Γ. — “ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ… “

 

Επί του κεφαλαίου Γ συμφωνούμε ιδιαίτερα για το συνειδητο σαμποτάρισμα των κατοχικών εκλογών , υπό καθεστώς ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ, βασικό προπαρασκευαστικό ΠΟΙΝΙΚΟ αδικημα (μαζί με εκβιασμό-εξαγορά-αντίποινα/καταστολή) του ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ & της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Όμως με απαραίτητη συμπλήρωση και οργανική/οργανωτική/ιδεολογικονομική σύνδεση με αυτά του Β Παρ. 2. Β, : http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ και η ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ http://greek-market-research.com/clink/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ .

 

Σεβαστοί αντιμνημονιακοί ενεργοί πολίτες-επιστήμονες,

Παρακαλούμε για την όποια συνεργειακή επικοινωνία σας επί του θέματος.  

===============================

Συνημμένα :

(1) — Free Greece- Resist Genocide

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Σας υπενθυμίζουμε την τελευταία προς Υμάς Συνεργειακή μας Ευχετήρια “Ενόχληση”: http://greek-market-research.com/article/i-ellada-einai-poly-mikri-gia-na-echei-dika-tis-symferonta/

 

 

Κόμματα-φυλές και Επιτελικό Κράτος
Monday
10/05/2021
01:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Μορφή Πολιτεύματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Προεδρική Δημοκρατία για να σωθούμε από τα κόμματα-φυλές!

Επαναλαμβάνεται(1) ο Σταύρος Λυγερός. Αντί Δημοκρατία, για απαλλαγή από τον τριπλό έλεγχο Χρεοκρατίας-Εξωθεν Εξάρτησης-παγκοσμιοποίησης, ΞΑΝΑπροτείνει Προεδρική Δημοκρατία για μεταφορά της τριπλής εθελοκατοχής, από την αγαπημένη “να καεί-να καεί…”(2) των κομμάτων (φαίνεται κάηκε στα μάτια του κόσμου η Βουλή) στο πρόσωπο του ΠτΔ(3). Έτσι, λέει ο Σταύρος Λυγερός, για να απαλλαγούμε από τα πολλά κόμματα-φυλές, [που ξέρετε μπορεί το σύστημα να κινδυνεύει και από τα πολλά, αν και σήμερα όλα… μην πώ(4) γι’ αυτά, κόμματα]!

Και Φιλόσοφος μας προέκυψε ο καλός Δημοσιογράφος; Λέτε (λόγω αγάπης προς την φιλοσοφία η επαναλαμβανόμενη πρόταση);  

==========================

(1) http://greek-market-research.com/article/kommata-fyles-epiteliko-kratos-kai-proedriki-dimokratia/

(2) Μήπως έπρεπε, τελικά, «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»;

(3) Προεδρική Δημοκρατία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι και αρχηγός του κράτους και Πρόεδρος της Κυβέρνησης, η οποία δεν εκλέγεται από το λαό αλλά σχηματίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται είτε άμεσα από το λαό είτε από ειδικό σώμα εκλεκτόρων και διαθέτει ουσιαστικές πολιτικές αρμοδιότητες (Η.Π.Α., Κύπρος, Ρωσία).

(4) Στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» κύριο και κοινό γνώρισμα των διαδηλώσεων ήταν ο ειρηνικός χαρακτήρας και η απουσία επιμέρους κομματικών ταυτοτήτων” και “Βουλευτές ή ηγέτες των κομμάτων της Βουλής εκφράστηκαν απαξιωτικά για τις διαδηλώσεις.” Από τον σύνδεσμο: Διαδηλώσεις στην Ελλάδα 2011

_.

 

 

 

Στ. Λυγερός, 6 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 


Αν και στην πολιτική σκηνή τον τελευταίο καιρό φυσούν χαμηλής έντασης άνεμοι, επαναλαμβάνεται το χρόνιο φαινόμενο οι πολιτικοί αρχηγοί, ειδικά ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουν ό,τι μπορούν για να διεγείρουν τον “κομματικό πατριωτισμό” για να ενισχύουν τη συσπείρωση και τη μαχητικότητα της παράταξής τους, με σκοπό να αλιεύσουν ψήφους. Το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες τον Σεπτέμβριο, άλλωστε, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Θα ήταν αφέλεια να περιμένει κανείς από τα κόμματα και τους αρχηγούς τους να κάνουν επίδειξη αντικειμενικότητας με ακριβοδίκαιες κρίσεις. Ο ρόλος τους είναι διαφορετικός στη δημοκρατία. Όλα, όμως, έχουν ένα όριο, το οποίο –όπως μας αποδεικνύουν συνεχώς τα γεγονότα– έχει προ πολλού καταλυθεί. Κι αυτό, επειδή η όποια αντιπαράθεση δεν γίνεται επί των κρίσιμων προβλημάτων του τόπου, αλλά για δευτερεύοντα, αν όχι για ασήμαντα. Με άλλα λόγια, κατά κανόνα τα κόμματα προσαρμόζουν τον ζωτικά αναγκαίο πολιτικό διάλογο στα μέτρα τους, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από την φτώχεια τους σε επεξεργασίες και προγραμματικές προτάσεις.

Η συνεχιζόμενη –έστω και σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με το παρελθόν– αποδοχή εκ μέρους των πολιτών του “ξύλινου” κομματικού λόγου δεν οφείλεται μόνο σε πολιτικό πρωτογονισμό. Συνδέεται και με τον υψηλό βαθμό κομματικοποίησης των θεσμών. Μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974, τα κόμματα άσκησαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, αλλά και έναν υπερβάλλοντα και ασφυκτικό έλεγχο σε όλο σχεδόν το πλέγμα της δημόσιας ζωής.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ετοιμάζει τετραγωνισμό του κύκλου ο Γκουτέρες, στη βάση βρετανικής φόρμουλας: Με γεφυρωτικές ιδέες
Monday
10/05/2021
00:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR:   Όταν ο πατριωτισμός εξαντλείται και στην καλύτερη ακόμα περίπτωση ( ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Υπογράφουν 22 προσωπικότητες ), στην “έγγραφη διαμαρτυρία”[*], το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο: “Στη λογική, δηλαδή, ότι το κράτος θα έχει κυριαρχία, που θα εκπηγάζει από κάθε κοινότητα χωριστά. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που παραπέμπει στη συνομοσπονδία, το οποίο θα βαπτιστεί προφανώς Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.“.

[*] Η οποία διακατέχεται από μη συμβατή με τις περιστάσεις ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ, απορία,…, έκπληξη,…, αλλά και “αυστηρότητες” όπως, “οι ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου επωμίζονται μεγάλες ευθύνες” (με το μεγάλο αβίαστα προκύπτον ερώτημα να είναι: τι εμποδίζει ώστε να μην προσδιορίζεται σε τέτοιου είδους διακηρύξεις επακριβώς το είδος και το ειδικό βάρος αυτών των ευθυνών; τόσοι πνευματικοί άνθρωποι και νομικοί συνυπογράφουν).

_.

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 9 Μαίου 2021

 

 

 

 

Το σενάριο να υποβάλουν «γεφυρωτικές ιδέες» στη νέα Γενεύη, εξετάζουν σοβαρά τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ιδέες είχαν παρουσιαστεί και στην άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό (27-29 Απριλίου), καταγράφηκαν οι αντιδράσεις και φαίνεται πως ο Διεθνής Οργανισμός θα επανέλθει πιο συγκεκριμένα στη νέα συνάντηση.

Τα παραπάνω γράφει ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για τον «τετραγωνισμό του κύκλου», για τον οποίο μίλησε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και που θα έχει βρετανικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε πριν την άτυπη του Απριλίου, υπήρξε στενή συνεργασία του ΟΗΕ με το Φόρεϊν Όφις για συζήτηση και προώθηση της βρετανικής φόρμουλας.

Αυτό το πλαίσιο, το βρετανικό, θεωρείται πως μπορεί να οδηγήσει σε «συμβιβασμό», παρόλο που είναι πρόδηλο ότι «αγγίζει» τις τουρκικές επιδιώξεις στο θέμα της κυριαρχίας.

Όλη η λογική των «γεφυρωτικών προτάσεων» αφορά το θέμα της κυριαρχίας. Στη Γενεύη, ο κ. Γκουτέρες επανέλαβε πολλές φορές, ως μεθοδολογία για την κατανομή της κυριαρχίας τα εξής αποκαλυπτικά των προθέσεών του: «Από τη βάση (δύο κοινότητες) στην κορυφή (παραπέμπει σε συνομοσπονδία)».

Στη λογική, δηλαδή, ότι το κράτος θα έχει κυριαρχία, που θα εκπηγάζει από κάθε κοινότητα χωριστά. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που παραπέμπει στη συνομοσπονδία, το οποίο θα βαπτιστεί προφανώς Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Ηνωμένα Έθνη κρατούν ίσες αποστάσεις ως προς τη συμπεριφορά των εμπλεκόμενων στη Γενεύη. Παρά το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά ξέφυγε από το πλαίσιο του ΟΗΕ, στον Διεθνή Οργανισμό αξιολογούν τη στάση όλων στη βάση των όσων ειπώθηκαν όταν ο κ. Γκουτέρες προσπάθησε να παρουσιάσει ένα «συμβιβασμό» στο θέμα της κυριαρχίας.

Επειδή, για διαφορετικούς λόγους, η προσπάθεια απορρίφθηκε από τις δύο πλευρές, τα Ηνωμένα Έθνη αποδίδουν ευθύνες επειδή «δεν παρουσιάσθηκαν ευέλικτες».

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Γρηγόριος Ζ. Πεπόνης : “Ακαταδίωκτον” έναντι ποίου;
Sunday
09/05/2021
23:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κορωνοϊός (Covid-19) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR:    Το αμέσως παρακάτω απόσπασμα του άρθρου αφορά ευθέως και το άρθρο 86Σ: “Είτε προστατεύει, είτε τιμωρεί, ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους.

Και βεβαίως, όποιος παρανομεί, πρέπει να υφίσταται, υπό τους αυτούς όρους, τις προβλεπόμενες έννομες συνέπειες.

Στην Συντεταγμένη Δημοκρατική Πολιτεία δεν νοείται να υπάρχουν περιχαρακώσεις «απυρόβλητου» έναντι της νομιμότητος.

Ούτε να τίθεται κάποιος, δια νόμου, υπεράνω του νόμου.

Ωστόσο, δεν μπορεί να μη διεγείρουν προβληματισμό και έντονο σκεπτικισμό οι υφιστάμενες στην Ελληνική έννομη τάξη πλείονες περιπτώσεις θεσπισμένου «ακαταδίωκτου».”

Και το επόμενο απόσπασμα θετει την χρήση η μη του άρθρου 86Σ στην Εισαγγελική Κρίση:

“Δεν αρκεί η ισότητα ενώπιον του νόμου να προβλέπεται ως δικαίωμα.

Πρέπει να είναι και αδιαμφισβήτητο, αψεγάδιαστο, «ακηλίδωτο» και ακίβδηλο γεγονός.

Σε κάθε περίπτωση, του τελευταίου τούτου θεσμικός φύλακας, κριτής και εγγυητής είναι, φύσει και θέσει, η Δικαστική Αρχή.

Αυτή και μόνον αυτή θα κρίνει εάν η άσκηση του δικαιώματος «της διαφορετικής νομοθετικής ρύθμισης», για λόγους γενικότερου κοινωνικού ή δημοσίου συμφέροντος, δεν εκδηλούται προφασιαστικώς, αλλά κινείται στα επιτρεπτά και επιβεβλημένα νόμιμα πλαίσια.

Η ίδια, τέλος, ex post facto πάντα, θα αποφασίσει την υπαγωγή ή μη στην ειδική ρύθμιση συγκεκριμένης εκδηλωθείσας πράξης ή παράλειψης, της εξ υποκειμένου και εν δυνάμει ενδεχομένης δολιότητος τιθεμένης απολύτως, κατηγορηματικώς και σε κάθε περίπτωση εκτός πάσης συζητήσεως και εκτός πεδίου του συναφούς προβληματισμού.”

_.

 

 

 

Γρ. Πεπονής, 6 Μαίου 2021

(με αφορμή την ψήφιση ακαταδίωκτου επιτροπών για covid 19)

 

 

 

 

Δεν είναι πρωτόφαντο, δεν είναι πρωτόγνωρο.

Ούτε η υπερψήφισή του από την συμπολιτευτική πλειοψηφία συνιστά, επ’ αυτού, πρωτουργία της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας.

Η πνευματική του «μήτρα», ως προς τα καθ’ ημάς, ανάγεται στο απώτερο παρελθόν και σε βάθος χρόνου, αφού πλειστάκις έχει προωθηθεί νομοθετικώς και έχει  υπερψηφισθεί και υπέρ άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών ή δημοσίων προσώπων.

Απλώς, ο δημόσιος θόρυβος της υπερψήφισης της σχετικής τροπολογίας, συντελούσης σχετικώς και της συγκυρίας της τρεχούσης δραματικής επικαιρότητος, το επανέφερε στο προσκήνιο κατά «τυρβώδη» τρόπο.

Ο λόγος για το θεσπισθέν «ακαταδίωκτον» των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Ακαταδίωκτον», όμως, έναντι ποίου;

Προδήλως και όλως αυτονοήτως έναντι του «διώκοντος», έναντι του αρμοδίως και θεσμικώς τεταγμένου τον έλεγχον τήρησης της νομιμότητος και τον κολασμό κάθε έκνομης εκτροπής, άλλως έναντι της Εισαγγελικής και Δικαστικής Αρχής.

(more…)

Μεσσιανισμός: Ελπίδα ή πλάνη;
Sunday
09/05/2021
23:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Γιαννακόπουλος
0

 

 

 

Ηλ. Γιαννακόπουλος, 3 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από σωτήρες». Το κύρος της θέσης αυτής, που ενέχει στοιχεία αξιώματος, επιβεβαιώνεται καθημερινά από ανθρώπους, λαούς ή έθνη που αναζητούν την πρόοδο και τη σωτηρία τους σε πρόσωπα ή δυνάμεις έξω από αυτούς. Η προσμονή, όμως, και η ελπίδα για ατομική ή εθνική ανάταση ή σωτηρία, όταν εγκλωβίζονται στη λατρεία μιας ιδέας ή προσώπου, τότε συνυφαίνουν το περιεχόμενο μιας συμπεριφοράς, γνωστής ως μεσσιανισμός.

Ο μεσσιανισμός ως φαινόμενο βαδίζει παράλληλα με τον άνθρωπο και την ιστορία των εθνών. Σταθερή παράμετρος του φαινομένου στη διαχρονικότητά του ο χρόνος και ιδιαίτερα το μέλλον. Κι αυτό γιατί το μέλλον αποτελούσε κι αποτελεί μέχρι και σήμερα τον μεγάλο άγνωστο για τον άνθρωπο. Τις προοπτικές και τη διαχείρισή του οι άνθρωποι και οι λαοί την πραγματώνουν άλλοτε με την σκληρή προσπάθεια και την εργασία, άλλοτε την εναποθέτουν στην εξουσία της τύχης και των φυσικών δυνάμεων και άλλοτε στις ικανότητες και τη δύναμη ενός ανθρώπου.

Στην τελευταία περίπτωση οι άνθρωποι, αλλά και έθνη ολόκληρα βυθισμένα στα προβλήματα και στην απελπισία αναζητούν τη “σωτηρία” τους από τα έξω. Μέσα σε αυτό το ψυχολογικό νοσηρό κλίμα, εκκολάπτεται και τρέφεται το φαινόμενο του μεσσιανισμού με τις πολλές εκφάνσεις-μορφές του, όπως: θρησκευτικός, πολιτικός, εθνικός, τεχνολογικός… Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο μεσσιανισμός και ιδιαίτερα ο θρησκευτικός, εκπίπτει σε έναν επικίνδυνο φονταμενταλισμό.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Πολιτικός πατριωτισμός και Εθνικό συμφέρον
Sunday
09/05/2021
19:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Γιαννακόπουλος
1

 

 

 

Ηλ. Γιαννακόπουλος, 27 Απριλίου 2021

 

 

 

 

«Ημέας στασιάζειν χρεόν εστί εν τω άλλω καιρώ και δη και εν τώδε περί του οκότερος ημέων πλέω αγαθά την πατρίδα εργάσεται»[1]

(Ηρόδοτος,VII, 79)

 

Οι εκάστοτε κομματικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές διαμάχες αναδεικνύουν με ενάργεια τόσο την ποιότητα των πολιτικών επιχειρημάτων και των ιδεολογικών θέσεων όσο και το πολιτικό ήθος των ταγών της εξουσίας και των προσώπων που κοινωνούν τις θέσεις των κομμάτων.

 

 

Κατεξοχήν, όμως, εκείνο που αναδείχτηκε στις μέρες μας (πανδημία, Ελληνοτουρκικά… και παλιότερα η συμφωνία Ελλάδας και FYROM) είναι το πώς αντιλαμβάνονται τα κόμματα και ιδιαίτερα οι φορείς τους (πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές…) το περιεχόμενο και την προτεραιότητα του Εθνικού Συμφέροντος.

 

Οι πολιτικές διενέξεις

 

Πολλοί θεωρούν πως οι πολιτικές διενέξεις συνιστούν υγιές στοιχείο της δημοκρατίας μας και αναδεικνύουν τη ζωτικότητα του πολιτικού μας συστήματος. Θα ήταν περίεργο να επικρατούσε μία απόλυτη ή σχετική ομοφωνία γύρω από ένα θέμα που ταλανίζει τη χώρα μας. Θα ήταν ανησυχητικό, επίσης, αν τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους επέλεγαν τον ίδιο τρόπο προάσπισης των εθνικών δικαίων. Η απουσία διαφωνιών και οι πολιτικές ταυτίσεις χαρακτηρίζουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

(more…)

Το «δίκαιο» της πλειοψηφίας και οι «δυναμικές» μειοψηφίες
Sunday
09/05/2021
19:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Γιαννακόπουλος
4

 

 

 

Ηλ. Γιαννακόπουλος, 21 Απριλίου 2021

 

 

 

 

Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας»

(Γουίλ Ντυράν, Αμερικανός ιστορικός και φιλόσοφος)

 

Ίσως η παραπάνω άποψη να ανατρέπει ή να αμφισβητεί κάποια δομικά «στερεότυπα» της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Κι αυτό γιατί οι κυβερνώντες κάθε φορά που η αντιπολίτευση αμφισβητεί ή κρίνει αυστηρά κάποια νομοσχέδια ή κυβερνητικές επιλογές επικαλούνται την «αρχή της πλειοψηφίας». Πολλές φορές μάλιστα με περισσή οίηση ζητούν από την αντιπολίτευση να πειθαρχήσει στο «δίκαιο» της πλειοψηφίας. Εξάλλου αυτό επιτάσσει και το σύνταγμα.

Ωστόσο πολλές φορές διάφορες «μειοψηφίες» – κοινωνικές, συνδικαλιστικές, πολιτικές – εκμεταλλευόμενες την κοινωνική δυσαρέσκεια των πολιτών και την ευαισθησία τους σε κάποια θέματα προβαίνουν σε ενέργειες που φανερά αντίκεινται στο νόμο και στο πνεύμα της δημοκρατίας. Η βασική μομφή εναντίον τους είναι ότι συνιστούν πηγές ανομίας και βίας και ότι προκαλούν ρήγμα στην κοινωνική συνοχή ή διασαλεύουν την κοινωνική γαλήνη. Είναι οι γνωστές δυναμικές μειοψηφίες.

Το «δίκαιο» της πλειοψηφίας

Στη δημοκρατία το βασικό στοιχείο νομιμοποίησης μιας διαδικασίας ή μιας πολιτικής απόφασης – ενέργειας είναι το «δίκαιο» της πλειοψηφίας. Βέβαια η πλειοψηφία έχει τη «δύναμη» επιβολής αλλά όχι υποχρεωτικά και το δίκαιο και την αλήθεια. Κι αυτό γιατί η δύναμη της πλειοψηφίας μπορεί να καταγραφεί ή να αναλυθεί ως ποσοτικό μέγεθος (αριθμός), ενώ το δίκαιο και η αλήθεια, όντας ποιοτικά μεγέθη, δεν μπορούν να περιχαρακωθούν στην αντικειμενική μέτρηση.

(more…)

Φωτιά στο Μάτι: Ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν ότι γνώριζαν από νωρίς για τους πρώτους νεκρούς
Sunday
09/05/2021
12:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΜΑΤΙ-ΠΥΡΚΑΪΑ
0

 

 

 

newsBeast, 8 Μαίου 2021

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία μπήκε η έρευνα της δικαιοσύνης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς ο αρμόδιος ανακριτής ρίχνει την αυλαία της ανάκρισης και η δικογραφία διαβιβάζεται στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα προχωρήσει στην έκδοση βουλεύματος.

Ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων έκλεισε, ενώ έχουν προηγηθεί τα τρία αιτήματα του δικαστικού λειτουργού για αναβάθμιση της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά. τα οποία, ωστόσο, δεν υιοθετήθηκαν από την Εισαγγελία.

Στα στοιχεία της δικογραφίας, που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες σελίδες, αποτυπώνεται το αλαλούμ που επικράτησε τις κρίσιμες ώρες ενώ από το απομαγνητοφωνημένο υλικό, που προέκυψε μετά την κατάσχεση του καταγραφικού από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) διαπιστώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες  γνώριζαν την ύπαρξη των πρώτων νεκρών πριν από τη σύσκεψη που έγινε παρουσία του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

(more…)

Ντοκουμέντα “φωτιά” στη δικογραφία για την τραγωδία στο Μάτι
Sunday
09/05/2021
11:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΜΑΤΙ-ΠΥΡΚΑΪΑ
0

 

 

 

SLPress_Σύνταξη, 8 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου του 2018, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, και τις  επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης συγκεντρώθηκαν σημαντικά στοιχεία για τις ευθύνες των αρμοδίων, στα οποία περιλαμβάνονται και  απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιήλθαν στα χέρια της Δικαιοσύνης μετά την κατάσχεση, από τον ανακριτή, του καταγραφικού στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ).

Από αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα προκύπτουν δύο βασικά στοιχεία φωτιά: πρώτον ότι υπήρξε παντελής απουσία του κρατικού μηχανισμού κατά τις ώρες αιχμής και δεύτερον ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν για την ύπαρξη των πρώτων νεκρών, πριν τη σύσκεψη που έγινε παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι εναέρια μέσα, τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης έμειναν καθηλωμένα. Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία αξιωματικού υπηρεσίας από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του τότε αρμόδιου υπουργού, Νίκου Τόσκα. Στην συνομιλία αυτή, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής ζητά να ενημερωθεί, αν υπάρχουν νεκροί.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

123..