ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η αποκοτιά του “καλύτερα μιας ώρας…” έφερε το αδύνατο
Monday
29/03/2021
00:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Νίκ. Μπινιάρης
0

Σχόλιο GMR: Η Επανάσταση ας μη μείνει μόνο στα μουσεία.

Οι γράφοντες, ας έσονται πρώτοι μεταξύ ίσων, αγαπητέ κύριε Μπινιάρη!

_.

 

 

 

Νίκος Μπινιάρης, 25 Μαρτίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Όπως ένα μουσικό έργο, ένα ποίημα ξεκινά από την καρδιά και μετουσιώνεται σε κάτι σημαντικό για πολλούς με τη φόρμα που του δίνει ο δημιουργός του, έτσι και η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από την καρδιά των σκλάβων για να φτάσει εκεί που οι δημιουργοί της μπόρεσαν να της δώσουν τη μορφή των ιδιοτήτων τους και των ικανοτήτων τους.

Όλα τα σχέδια των τριών εμπόρων της Φιλικής Εταιρείας για την κατάληψη του τουρκικού στόλου στον Κεράτιο και τη σύλληψη του Σουλτάνου, όλοι οι υπολογισμοί του Υψηλάντη για το κίνημα της Μολδοβλαχίας πήγαν στους πέντε ανέμους, χάθηκαν μπροστά στην αδυναμία της εκτέλεσης, της ανικανότητας για μια αποτελεσματική πράξη, στην προδοσία μεγάλων ηγετών και μικρών αρχηγίσκων έξω από τον ελλαδικό χώρο.

Ήταν μια πράξη απελπισίας, εξωφρενική, από κάθε άποψη. Εξέφραζε μια τόλμη δίχως λογική ή την ελάχιστη πρόνοια για επιτυχία. Οι επαναστάτες ήταν μόνοι, άοπλοι εξεγερμένοι απέναντι σε ένα κυριολεκτικά γίγαντα, έστω και σε πτώση, ένα γίγαντα τον οποίον έβλεπαν περιδεείς ακόμα και οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. Αυτή η Επανάσταση της απόλυτης θυσίας κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια. Είχε πάρει το σχήμα των πρωταγωνιστών της, των ενδεών, ανοργάνωτων και παθιασμένων πολεμιστών των βουνών, του κλεφτοπολέμου, της αρπαγής, των διχασμών, ακόμη και της προδοσίας. Και ποια επανάσταση, άλλωστε, δεν περιείχε τα σπέρματα του διχασμού και της προδοσίας;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Η Ελλάδα δέχεται εισβολή και ημείς άδομεν
Sunday
01/03/2020
19:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R SLpress Νίκ. Μπινιάρης
0

Σχόλιο GMR: Η G-M-R αναρτά το συνημμένο λινκ, χωρίς καν να το έχει ανοίξει.

Αναρτά ένα λινκ με πιασιάρικο τίτλο, ένα λινκ, που έχει ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ (και ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ και σαν τέτοιο το αναρτούμε).

Γιατί το λέμε αυτό;

Διότι από το εδώ (Περί λευκού και αποχής – Μία απάντηση στον Γιάννη Μαύρο –7/7/2019) άρθρο του κου Νίκου Μπινιάρη, προκύπτει πως ο ΜΟΝΟΣ τελικά ΤΡΟΠΟΣ, ο εκ Θεού δοσμένος τρόπος, να κυβερνώνται και ταυτόχρονα να αντιδρούν στον τρόπο που κυβερνώνται, τα ΘΥΜΑΤΑ, είναι η κάθε τέσσερα χρόνια καταφυγή στις κάλπες ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Οι δε, ανώτερου του κοινού πνευματικού επιπέδου συμπολίτες, διατηρούν — το πως (δεν) είναι άλλο θέμα — το δικαίωμα, να απευθύνουν προτάσεις εις ώτα ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Είναι ΤΥΧΑΙΟ (;) το πως το συνημμένο e-mail (βλ. φωτο στο τέλος του σχολίου) προς κο Σταύρο Λυγερό/slpress, κόπηκε στα θαύματα και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έχει ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ με αντίστοιχες αιτήσεις δημοσίευσης, όπως πχ των αιτήσεων δημοσίευσης των κκ Γιομπατζολιά, Μπινιάρη, κλπ;

Ας προβληματιστούν μερικοί αρθρογράφοι (όχι όλοι φυσικά, διότι υπάρχουν και έντονες συνδέσεις με προκαταλήψεις, συμφέροντα, αυτά κι αν, δημοσιολογικός ναρκισσισμός-εδώ διαβάζουν πολλοί).

Συν-εισφέρουμε για τον προβληματισμό, με την εδώ, κομμένη στα θαύματα από slpress/Σταύρο Λυγερό, πρόταση-τρόπο συμμετοχής στα κοινά.

._

 

Νίκ. Μπινιάρης, 1 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε έστω να τραγουδήσουμε. Το μόνο που κάνουμε μέχρι στιγμής είναι να κρώζουμε. Αυτό το αρχαίο έθνος –ο όρος έθνος υπάρχει στο πλατωνικό έργο– έχει εδώ και πολλές δεκαετίες υποστεί μια ιστορική διαφθορά. Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών του ταγών αλλά και μεγάλο μέρος του λαού έχει υποστεί όχι την αγοραία επονομαζόμενη διαφθορά, αλλά κάτι βαθύτερο. Έχει υποστεί μια ψυχική διαστροφή. Η διαστροφή αυτή συνίσταται στην απώλεια του φυσικού αισθήματος της επιβίωσης, ένα ορμέμφυτο με το οποίο έχει προικίσει η φύση κάθε έμβιο ον, παρότι η Ελλάδα δέχεται εισβολή.

Δυστυχώς, ανεπίληπτα, κάπου μεταξύ του “δεν διεκδικούμε τίποτα” και η “ΕΕ αποτελεί ασπίδα προστασίας μας” χάσαμε το πρωτογενές αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Σε αυτό συνέβαλε και η ξαφνική ευμάρεια ενός λαού, ο οποίος μαστιζόταν επί δύο τουλάχιστον χιλιετηρίδες από απόλυτη φτώχεια και ανασφάλεια. Δεν είμαστε ιστορικά ο μόνος λαός ο οποίος έχει υποστεί τέτοια μοίρα. Και οι Χετταίοι το ίδιο υπέστησαν.

Εμείς πάντως από τη δεκαετία του ’70 με τη δημογραφική μας συρρίκνωση δηλώσαμε πως οι μάχες για μας έχουν τελειώσει. Η επιθυμία του θανάτου έχει πλέον γίνει συνώνυμη με την επιθυμία της ηδονής της καλής ζωής. Μιας καλής ζωής που ανακαλύψαμε πως υπάρχει κάπου εκεί έξω σε επιδόματα, συντάξεις, δάνεια, και στην επίπλαστη ασφάλεια μιας παχύσαρκης κουτσομπόλας και αργοκίνητης γριάς που λέγεται ΕΕ. Εκεί ψάχναμε για ένα καταφύγιο. Υποθέσαμε πως το βρήκαμε και αφεθήκαμε να ανταλλάζουμε κούφια λόγια, τα οποία καλά-καλά δεν κατανοούσαμε τι ακριβώς εννοούσαν.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Πηγή: slpress.gr