ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι Jacqueries και η Αριστερά – Με αφορμή το Παλαιστινιακό
Sunday
22/10/2023
15:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Μαργαρίτης Ισραήλ ΚΚΕ Παλαιστίνη Χαμάς
0

Σχόλιο GMR: Ο κος Γ. Μαργαρίτης ανέλαβε το “κομμουνιστικό” καθήκον, πασπαλισμένο με το “δίκιο των απελπισμένων”, να υπερασπιστεί δημόσια, την σχετική με την δολοφονική και όχι πολεμική επίθεση της Χαμάς κατά άμαχου κυρίως πληθυσμού και ακόμα πιο κυρίως, κατά παιδιών-βρεφών-γερόντων-γυναικών.

Η διαφορά εδώ, μεταξύ δίκιου απελπισμένων και δίκιου “εκπροσώπων” (ΧΑΜΑΣ) των απελπισμένων, είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ, με την διαφορά του δίκιου αυτών που επαναστάτησαν κατά του Τσάρου το 1917 (και που ποτέ δεν απόλαυσαν “όλη η εξουσία στα σοβιέτ) και του “δίκιου” αυτών που στην συνέχεια μετά τον θάνατο του Λένιν τους εκπροσωπούσαν ως ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ.

Κατανοητή αλλά απελπιστικά απάνθρωπη, η παρούσα, σχετική με το έγκλημα ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ[1]καθόλου εξέγερση λαϊκή, της Χαμάς, τοποθέτηση του Γεωργίου Μαργαρίτη.

Αλλά, ποιός ασχολείται;

Τα ΜΜΕ δεν κακοκαρδίζουν τους κομματικούς οπαδούς, στρογγυλεύουν τα πάντα, προτιμούν να κάνουν πρώτο θέμα δηλώσεις του Δημάρχου Μπέου κατά Κασσελάκη https://greek-market-research.com/clink/to-vary-apotypoma-tis-chamas-stin-aristera/ .

Έπειτα, το άρθρο φέρει υπογραφή καθηγητή πανεπιστημίου, πως θα αντιπαρατεθεί μια γνώμη απλού πολίτη, πολίτη “που δεν (θέλει να) τον ξέρει ούτε η μάνα του”, σε τέτοιο μέγεθος;

Τελικά, αντί να επικρατεί η βαθια Μαρξιστική-Λενινιστική κατά Γκράμσι ΗΘΙΚΉ ΥΠΕΡΟΧΗ, επικρατεί η μεθοδολογία (καθόλου λαϊκή-καθαρά φραξιονιστική) “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Αποτέλεσμα, τα μέσα καθορίζουν την ποιότητα της φράξιας και τα ίδια μέσα θα χρησιμοποιηθούν[2] για την υποταγή του Παλαιστινιακού λαού στην φράξια της Χαμάς.

—————–

[1]καθόλου δεν πρόκειται για πολεμική προσπάθεια της Χαμάς να κερδίσει έδαφος, να πλήξει στρατιωτικούς στόχους ή στρατηγικού χαρακτήρα δομές του Ισραήλ.

Πρόκειται για προσπάθεια της Χαμάς να ενεργοποιήσει την Τζιχάντ και της περιοχής και την παγκόσμια, κατά όποιων, τελικά, μη Τζιχαντιστών, κύριε Μαργαρίτη και μην προσπαθείτε να ανακατώσετε σε ενα άγιο δισκοπότηρο, δίκια απελπισμένων και κοσμοθεωρία ISIS και Τζιχαντιστών.

[2]Σχετικό: «Ούτε το ISIS δεν έκανε αυτά που έκανε η Χαμάς» και η χαμένη ευκαιρία στο Παλαιστινιακό-Γ. Μπαλτζώης (https://www.militaire.gr/oyte-to-isis-den-ekane-ayta-poy-ekane-i-chamas-kai-i-chameni-eykairia-sto-palaistiniako-g-mpaltzois/ ).

_.

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 11 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Jacqueries ονομάζονται οι τυφλές εξεγέρσεις. Συμβαίναν συνήθως στην ύπαιθρο όταν η πείνα και η εξαθλίωση δεν άφηναν κανένα περιθώριο ελπίδας. Ήταν τυφλές και κατ’ επέκταση βίαιες, άγριες με την απόλυτη έννοια του όρου. Οι πεινασμένοι έμπαιναν στους πύργους και στα ανάκτορα των πλουσίων και, οπωσδήποτε, δεν φέρονταν καθόλου ευγενικά σε όσους έβρισκαν εκεί. Τα κεφάλια των τελευταίων περιφέρονταν θριαμβευτικά πάνω σε δικράνια ή σε πασσάλους. Μια που η “δικαιωματική” εποχή μας απαιτεί ιδιαίτερη μνεία γι’ αυτό, ναι, οι γυναίκες βιάζονταν πριν θανατωθούν: μετά τις πέταγαν στην φωτιά που κατέκαιγε ολόκληρο το υποστατικό.

Η Αριστερά ήταν ανέκαθεν, εξ ορισμού. υπέρ των εξεγέρσεων των φτωχών και των πεινασμένων. Στην εργογραφία της, όμως, συναντούμε μεγάλους δισταγμούς και επιφυλάξεις ως προς τις Jacqueries. Τις τοποθετούσαν στις άναρχες, χωρίς προοπτική εξεγέρσεις και τις  έψεγαν ως χωρίς στόχο, χωρίς νόημα και αποτέλεσμα. Δεν ήταν άδικη διαπίστωση. Πλην όμως η εποχή των Jacqueries, μόνο αυτό μπορούσε να δώσει.

Οι πεινασμένοι φτωχοδιάβολοι είχαν συνήθως μπροστάρη τους ένας μοναχό ή έναν παπά –αληθινό ή ψεύτικο ελάχιστη σημασία είχε– ώστε οι φοβερές πράξεις τους να ενταχθούν στο πλαίσιο της Θείας δίκης, της φωτιάς που επιπίπτει και κατακαίει τους αμαρτωλούς και τους αδίκους. Οι προθέσεις τους, ως εκ τούτου, βρίσκονταν έξω και μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να ονομαστεί “αριστερό” στις μέρες μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

«Άλλο PLO και Φατάχ και άλλο η Χαμάς»-Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος
Friday
13/10/2023
01:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Σταθακόπουλος Χαμάς
0

_.

 

 

 

 

Δημ. Σταθακόπουλος, 12 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

 

 

Μην μπερδεύουμε , το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ύπαρξη, ομοίως και των Ισραηλινών , στην ίδια γεωγραφική περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια .

Μην μπερδεύουμε τη νόμιμη εκπροσώπηση των Παλαιστινίων, από την αναγνωρισμένη κυβέρνησή τους στη Ραμάλα και τις ιστορικά αναγνωρισμένες οργανώσεις τους PLO, Fatah , που οδήγησαν και θα οδηγούσαν άμεσα με τις συμφωνίες του Αβραάμ , στην αναγνώριση του κράτους τους και σε πιθανή ειρήνη στην περιοχή, με τις εξτρεμιστικές τζιχαντιστικές χεζμπολλάχ ( σιιτική, ετυμολογικά : το κόμμα του Θεού ) και χαμάς ( σουνιτική, ετυμολογικά: ισλαμιστική αντίσταση ) δηλ. ισλαμοφαστικές οργανώσεις που χαιρετούν ναζιστικά και οι πρόγονοί τους πολέμησαν στο πλευρό του Χίτλερ στις μονάδες μουσουλμάνων και δεν θέλουν την επίλυση του προβλήματος .

Διαβάστε για το θέμα στο Google, στο λήμμα Haj Amin al-Husseini και Hitler.

Οι αναγνωρισμένοι Παλαιστίνιοι και φιλειρηνικοί άνθρωποι, δεν έχουν σχέση με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, τουναντίον έχουν εχθρότητα μεταξύ τους, αφού θέλουν να εγκαταστήσουν χαλιφάτο στην περιοχή πχ βλ. αντιπαλότητα Fatah vs Hamas

* Το Fatah , στο Κοράνι, αυτολεξεί σημαίνει Νίκη, αλλά εν προκειμένω είναι ακρώνυμο του Harakat al-tahrir al-watani al-Filastini , δηλ Παλαιστινιακό πατριωτικό κίνημα. Έχει το Παλαιστίνη μέσα στο όνομά του . Η Χεζμπολλάχ και η Χαμάς δεν το έχουν. Τουναντίον δηλώνουν τζιχαντιστικό ισλάμ.

Δεν εκπροσωπούν το σύνολο των Παλαιστινίων, καταπιέζουν δικτατορικά τους Παλαιστίνιους της Γάζας που εσωτερικά κινδυνεύουν από τη Χαμάς και εκτός Γάζας από τους Ισραηλινούς που τους θεωρούν έτσι και αλλιώς τρομοκράτες. Οι εξτρεμιστικές ομάδες συνδέονται με Ιράν , Τουρκία και το Τουρκοκουρδικό κόμμα Huda parti .

** Παράκληση , προσέχετε τις έννοιες και τις πράξεις. Τι πρεσβεύουν. Δεν έχουν όλα ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αλλά μόνο μανδύα.

Τα πρώτα θύματα των τρομοκρατών της Χαμάς ήταν Ισραηλινοί και ξένοι φιλειρηνιστές, σε μουσικό φεστιβάλ ειρήνης και εξιλέωσης ( στα Εβραϊκά , γιόμ κιπούρ ).

*** στο τρομοκρατικό χτύπημα , δεν υπάρχει ανθρωπισμός, ούτε διάκριση . Εξόντωση γίνεται , επί δικαίων και αδίκων.

Το Ισραήλ δεν κήρυξε τον πόλεμο στους Παλαιστίνιους, αλλά στην τρομοκρατική Χαμάς.

**** θύματα οι απλοί ήσυχοι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας και τάξης , αμφοτέρων των πλευρών. Η δράση φέρνει αντίδραση και τα αντίμετρα θα είναι ολέθρια για όλους.

Κρίμα για την πορεία του απεχθή κόσμου μας .

Όλοι μας ζούμε από σύμπτωση/ τύχη, καθημερινά.

Περαιτέρω:

Διαβάζω και ακούω διάφορες αναφορές αναχρονισμού και σύγκρισης της Ελληνικής επανάστασης του ’21 , με τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ- Γάζα.

Τελείως λάθος οι συγκρίσεις αυτές.

Αν ίσως θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε κάτι είναι το τι πέρασαν στο διάστημα 1453 – 1922 , οι Χριστιανικοί πληθυσμοί από το λεπίδι του τζιχαντιστικού ισλάμ των γαζήδων που θεωρούσαν τους πληθυσμούς, φόρου υποτελείς ζιμμήδες, όσο ήταν ήρεμοι και χαρμπίς ( εχθρούς) όταν αντιδρούσαν.

Όποιος έλληνας ταυτίζει το ’21 με την τζιχαντιστική τρομοκρατία της Χαμάς, παίζει το παιχνίδι των Τούρκων και συνομολογεί αυτό που μας κατηγορούν οι Τούρκοι , πως ( τάχα) η επανάσταση του ’21 ήταν ” χριστιανικό τζιχάντ ” ( sic) .

Ουδέν ψευδέστερον και συκοφαντικότερον τούτου .

 

Πηγή: militaire.gr

 

Το βαρύ αποτύπωμα της Χαμάς στην Αριστερά
Tuesday
10/10/2023
01:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ Κωνσταν. Χαροκόπος Παλαιστίνη ΠΑΣΟΚ Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ Χαμάς
0

Σχόλιο GMR: Η κτηνωδία με μορφή δηθενιάς ως φιλεργοδοτικότητας, του ΚΚΕ, που αρνήθηκε να συμπολεμήσει ως αποσιώπησε την απόφαση ΕΕΔΑ κατά της ενοικίασης εργαζομένων (ekthesi2002_gr , βλ.σελ 161), αλλά και (ενδεικτικά της αριστεροσύνης του) αγνόησε ενσυνείδητα και επίμονα ως και με ειρωνεία τα 1) Προειδοποιητική Επιστολή Commission 2003 για ΥΑΕ, με την οποία το ΚΚΕ αρνήθηκε να ασχοληθεί λέγοντας “δεν θα βάλουμε την ΕΕ επιδιαιτητή” 2) Απόφαση ΕΕΔΑ κατά Ενοικίασης Εργαζομένων, 3) Αγώνες Νίκου Στεφανή[1] για παρανομίες ΥΑΕ-Περιβάλλοντος-Προμήθειες υλικών ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, 4) το ΚΚΕ βολευόταν στην μνημονιακή βουλή και ευρωβουλή ενώ οι Ελληνίδες “Παλαιστίνιες” έδιναν (και δίνουν ακόμα όπου και όπως μπορούν πλέον) ολομόναχες τον τίμιο αγώνα τους (ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδιο με Παπούλια, Ιερώνυμο, Σαμαρά στην Ακαδημία Αθηνών – ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ) , έχει διαπιστωθεί από όσους υπήρξαν συνεπείς συνδικαλιστές μέσα στην πάλη την ταξική, κορυφώθηκε στα μνημόνια με το “θα είναι καταστροφή αν βγούμε από το ευρώ[2] και με το “δεν βλέπω-δεν ξέρω-δεν ακούω μηνύσεις εσχάτης προδοσίας”=ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ (που ο Εισαγγελέας Α.Π. διαβίβασε στη βουλή κατ’ άρθρο 86Σ). Τώρα, το ΚΚΕ πρόσθεσε και την κτηνώδη υποστήριξή του στα κτηνώδη εγκλήματα της Χαμάς. Επισημειώνουμε πως και σε μια σειρά άλλα ζητήματα, το “κόμμα” ολιγώρησε έως συνήργησε σε πολλά βαθιά δικαιϊκά ζητήματα, όπως πχ υποστηρίζοντας γεωγραφικό προσδιορισμό στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Παρεμφερείς στάσεις τήρησε και η υπόλοιπη “ατόφια” αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) η οποία ως γνωστόν υποστηρίζει ιδεολογικά και νομικά τις συστηματικές εδώ και δεκαετίες, “αριστερές” προβοκάτσιες και λοιπές καθαρά εγκληματικές πράξεις (δολοφονίες-ληστείες βλέπε και γιό του ΠτΒ [Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη] κλπ), που σημειωτέον (αυτές οι πράξεις) τυγχάνουν του πλέριου χαϊδολογήματος μυστικών και φανερών υπηρεσιών.

Σχετικό για την πλήρη ΠΡΟΣΦΑΤΗ ταύτιση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ:ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό – Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

———————————

Υστερόγραφο,

απέναντι στις δημοσιογραφικές ολιγωρίες, να παρέμβουν δηλαδή άμεσα με διακοπή της μετάδοσης εξηγώντας και το γιατί:

Αφιερωμένο στο Κτήνος που ονομάζεται Διαμάντω Μανωλάκου και που το βράδυ των Αυτοδιοικητικών Εκλογών υπερασπίστηκε τηλεοπτικά (ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΔΩΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ) ΜΑΝΙΩΔΩΣ το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της ΧΑΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ .

Οι κτηνωδίες του Ισραήλ ΔΕΝ αντιμετωπίζονται, με τέτοιες κτηνωδίες χρηματοδοτούμενες μάλιστα στα περιδιαβαίνοντα κοινωνία και τηλεόραση κόμματα από το υστερημα του λαού. Αντιμετωπίζονται τριπλοσυνδυασμένα αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ και όχι “ψήφισέ με γιατί μόνη λύση (αλλιώς καταστροφή) είναι κυβέρνηση ΚΚΕ κομμουνιστική” (να σε τρομοκρατεί “κομμουνιστικά” αλά Στάλιν και αλά Χαμάς).

Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη ίσως κρίνει ποινικά κολάσιμες τις δηλώσεις του, περιορισμένης κατά δήλωση του μόρφωσης, Μπέου για Κασσελάκη, ο οποίος ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ Κασσελακης διαφημίζει με ρατσισμό φύλου και ΑΣΥΣΤΟΛΗ προπαγάνδα ομοφυλοφυλίας το τέκνο που ΑΝΤΙΔΙΚΑΙΪΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ.

———————————

[1]Καταδικάστηκαν πρωτόδικα 7 στελέχη της ΔΕΗ, για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου το 2017

[2]ΚΚΕ-λύκος-με-προβιά-προβάτου/

_.

 

 

 

Κων. Χαροκόπος, 9 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

Η ανακοίνωση του Σύριζα για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, καταλήγει στην ευχή για λύση δύο βιώσιμων κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε επίθεση, που απειλεί να ματαιώσει τα δίκαια ιστορικά αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Δεν γνωρίζουμε τι προσλαμβάνουσες παραστάσεις έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά μετά από τον Ιανουάριο του 2006, όταν στις παλαιστινιακές εκλογές στη Λωρίδα της Γάζα, είχαν βγει νικητές οι δυνάμεις της Χαμάς, με βαριά ηττημένη την προηγούμενη Παλαιστινιακή Αρχή, η κυρίαρχη θέση της Χαμάς ήταν και παραμένει ότι δεν υπάρχει λύση για το Παλαιστινιακό ζήτημα, παρά μόνο μέσω της Τζιχάντ.

Και μάλιστα το Κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη που είχε ιδρυθεί το 1981 στη Ραμάλα, είχε απορρίψει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του, τη λύση των δύο κρατών. Και έκτοτε με κάθε τρόπο προωθεί τη στρατιωτική καταστροφή και εξαφάνιση των Εβραίων. Και παράλληλα διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση, πως η Παλαιστινιακή Αρχή της Δυτικής Όχθης είναι προδότες που συναλλάσσονται με το Ισραήλ και τη Δύση.

(more…)