ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η «συγκεκριμένη ανάλυση…» δεν είναι εθνικισμός ή ψευτοδίλημμα
Wednesday
18/12/2019
12:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ρούντι Ρινάλντι του
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητοί κ.κ. Ρούντι Ρινάλντι, και Λαοκράτη Βάσση, με όλο τον σεβασμό, σας θέτουμε το κατά την γνώμη μας καίριο ερώτημα.

Ξεκινάμε θεωρώντας πως ο πατριωτισμός σήμερα οφείλει να ακολουθήσει τον εξής συνδυασμό σκελών (τριπλοσυνδυασμό).

Πιο συγκεκριμένα, το τρίτο σκέλος(το πολιτικό)=δημοκρατικός πατριωτισμός, το δεύτερο σκέλος (το δικαιϊκό)=κατακτημένος νομικός πολιτισμός, το πρώτο σκέλος (το αγωνιστικό)=Αγώνας για την Ελευθερία.

Ερώτηση:

Μπορούμε να ασχοληθούμε με το ένα μόνο σκέλος (όποιο και να’ ναι) και ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ;;

Καταθέτουμε την πρόταση μας, ως σχόλιο μας στο άρθρο αυτό, σχόλιο που θα δείτε ανοίγοντας το άρθρο στην πηγή (e-dromos), σχετικά με το παραπάνω ερώτημα περί αποτελεσματικότητας ενός ή δυο σκελών μόνο, εκ του προτεινόμενου τριπλοσυνδυασμού.

 

Ρούντι Ρινάλντι, 17 Δεκεμβρίου 2019


 

 

Η «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» (ίσως η ουσία του μαρξισμού) μας υποδεικνύει ότι ο τουρκικός επεκτατισμός, υπό την μορφή του ερντογανικού νέο-οθωμανισμού, αποτελεί μια πραγματική απειλή για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας. Και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όταν αυτό το κεντρικό στοιχείο δεν μπορεί καταρχήν να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί.

Παρ’ όλες τις συστηματικές και ακούραστες προσπάθειες να υποβαθμιστεί το ζήτημα, παρ’ όλες τις συκοφαντίες περί εθνικισμού για όποιον προβάλλει ευαισθησίες στα εθνικά ζητήματα και τη γεωπολιτική αναμέτρηση στην περιοχή μας (π.χ. Πρέσπες), ακόμα και με τις λοιδορίες ότι τάχα εγκαταλείπεται το κοινωνικό ζήτημα όταν ασχολείσαι με εθνικά ή γεωπολιτικά θέματα, τα ζητήματα αυτά καθορίζουν με μείζονα τρόπο τις εξελίξεις και τις τύχες του τόπου.

Ο τούρκικος επεκτατισμός είναι εδώ, επικίνδυνος και σφόδρα απειλητικός. Δεν διεκδικεί μια-δυο βραχονησίδες αλλά θέλει το μισό Αιγαίο, την Κύπρο ολόκληρη, νησιά μεγάλα και κατοικημένα. Θέλει και την Κρήτη για όποιον δεν έχει καταλάβει. Αλλά και περιοχές εκτός ελληνικής εμβέλειας. Θέλει να αναβιώσει το Χαλιφάτο. Μεγάλο και ισχυρό, όχι όπως του ISIS. (Ας γκουγκλάρουν όσοι δεν γνωρίζουν τις διαστάσεις του Χαλιφάτου για να καταλάβουν, τότε ίσως εξηγήσουν την παρουσία της Τουρκίας σε Σομαλία ή Λιβύη).

(more…)