ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Θα ήταν εθνικό στρατηγικό λάθος η ουδετερότητα της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας
Monday
04/04/2022
18:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εξωτερική Πολιτική Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: «Η Ρωσία με την εισβολή της διέρρηξε την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και επιτέθηκε στις πιο βαθιές αξίες της Δύσης»

Με την παραπάνω επίσημη θέση-σημαντική επεξήγηση, αποκαλύπτει δια του κου Μ.Βαρβιτσιώτη η ελληνική κυβέρνηση, και ποιός είναι ο “πόνος” της και ποιός είναι ο κύριος/βαθύτερος/ουσιαστικός σκοπός και ποιά η ΑΜΕΣΗ (με ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ) ΑΙΤΙΑ, που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία και στις πιο βαθιές ανθρώπινες αξίες, σκοτώνοντας, καταστρέφοντας, ζωές και πολιτισμό αιώνων, οπωσδήποτε και με δικές της θυσίες, πως δηλαδή, αυτό έγινε στα πλαίσια μιας μεγαλύτερης πλανητικής διαμάχης-σύγκρουσης.

Βεβαίως, η “ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας” και οι “πιο βαθιές αξίες της Δύσης”, είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη Γη, πως εκπροσωπούνται καταναγκαστικά, από το ΝΑΤΟ.

Επ’ ΑΥΤΗΣ της ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, ο (παρ’ ότι) πολεμοχαρής εθνικιστής Τούρκος Πρόεδρος Τ. Ερντογάν, κατάφερε με πολιτικούς ελιγμούς απλησίαστου επιπέδου για το δικό μας πολιτικό προσωπικό, να διαδραματήσει ηγετικό ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟ ρόλο για την διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία (Κωνσταντινούπολη: Θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας ).

Η Ελληνική “ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ” Κυβέρνηση, ούτε να συνδέσει το Ουκρανικό ζήτημα με το Κυπριακό, δεν διανοήθηκε.

Όσο για την γενικότερη των καιρών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ, έχουμε να παρέμβουμε με το https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ .

_.

 

 

 

 

 

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, 28 Μαρ. 2022

 

 

 

 

«Η στάση μας δε στρέφεται κατά του ρωσικού λαού και δεν επηρεάζει τους δεσμούς των λαών μας» διευκρίνισε

 

Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ισχυρό μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και μια χώρα που επί κυβέρνησης Μητσοτάκη επενδύει σκληρά στη διπλωματία, αλλά και στην άμυνά της. Ενωμένοι, ως Έλληνες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του Εθνικού Διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε εκδήλωση με θέμα «Ο Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πετρούπολη.

Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, καταδίκασε για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι είναι αντίθετη στις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας κάθε κράτους, αρχές που διέπουν την ελληνική εξωτερική πολιτική εδώ και δεκαετίες. «Η Ρωσία με την εισβολή της διέρρηξε την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και επιτέθηκε στις πιο βαθιές αξίες της Δύσης», σημείωσε. Πρόσθεσε, όμως, ότι μπροστά σε αυτή την κρίση η Ευρώπη άρχισε να «ξυπνά» και να βρίσκει τον νέο της ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη ως Ένωση πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας με ενισχυμένη στρατηγική αυτονομία.

(more…)