ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ζαχάροβα προς Δένδια: «Ελληνική ομογένεια στην Μαριούπολη υπάρχει και στέλνετε όπλα εναντίον της»!!!
Monday
17/06/2024
17:54 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εξωτερική Πολιτική Μαρία Ζαχάροβα Ρωσία ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ
0

Σχόλιο GMR: Η Κύπρος “κείται μακράν“, “η ομογένεια της Μαριούπολης δεν υπάρχει πλέον“, η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια αλλά, οι “πατριώτες” δημοσιολογούντες πουλούν αφ’ υψηλού πατριωτισμό άνευ δικαίου-αλληλεγγύης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατικής συμπεριφοράς (μετά του λαού).

_.

 

 

 

 

Μαρία Ζαζάρωβα, 15 Ιουνίου 2024

 

 

 

 

Η απίστευτη δήλωση του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία «ελληνική ομογένεια στην Μαριούπολη δεν υφίσταται πλέον», απαντήθηκε από την εκππρόσωπο του ρωισκού ΥΠΕΞ ,Μαρία Ζαχάροβα. Το θέμα της έθεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός.

Ζαχάροβα: Είναι ψέμα η “εξαφάνιση” της ελληνικής Ομογένειας της Μαριούπολης

 

Η απάντηση της κυρίας Ζαχάροβα είναι εκτενέστατη, αφορά όχι μόνο σε όσα είπε ο κ.Δένδιας αλλά και σε όσα κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Η Μ.Ζαχάροβα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι στέλνει όπλα εναντίον τον ομογενών! Δείτε όλη την απάντηση στο βίντεο.

Την δική του απάντηση είχε δώσει και ο Δημήτρης Λιάτσος στη συνέντευξη του στο militaire channel.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

 

Ουκρανικό: Ο αμερικανικός “γνωστικός πόλεμος” και η κινεζική ανάγνωσή του
Tuesday
07/05/2024
14:42 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Χριστάκος ΗΠΑ Ουκρανικό Ρωσία
0

_.

 

 

 

 

Γιώργος Χριστάκος, 7 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ανάγνωση της ουκρανικής κρίσης από δεξαμενές σκέψης του Πεκίνου είναι διπλή: Πρώτον, είναι μια συντονισμένη στρατιωτικο-νομισματική προσπάθεια των ΗΠΑ να διαλύσουν την αμοιβαία επωφελή οικονομική σχέση ΕΕ-Ρωσίας. Δεύτερον, μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις “γνωστικού πολέμου” (cognitive warfare) απέτυχαν να προκαλέσουν τη δυσαρέσκεια του ρωσικού λαού οδηγώντας στην ανατροπή Πούτιν, αλλά πέτυχαν το Κρεμλίνο να μη διαγνώσει σωστά τις ΝΑΤΟϊκές προθέσεις ώστε να δράσει έγκαιρα και αποφασιστικά στο πολεμικό πεδίο.

Ο “γνωστικός πόλεμος” είναι μη-συμβατικός πόλεμος, όπου το μυαλό είναι το πεδίο μάχης. O Ζενγκ Γιόνγκνιαν (Πρόεδρος του Τσιάνχαϊ Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων) παρατηρεί ότι επειδή οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι δεν είναι πια παντοδύναμες, στρέφονται στον “γνωστικό πόλεμο”. Με αυτόν επωφελούνται των “διεθνών κανόνων” που επιβάλλει η Δύση και που οι Κινέζοι αποκαλούν “Λιουσού” (εξαιρετικά εύκαμπτο είδος ιτιάς), υποδηλώνοντας ότι οι Δυτικοί ερμηνεύουν τους κανόνες πάντα σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.

Η ουκρανική κρίση και η δεκαπλάσια αύξηση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποτελούν μέρος σχεδίου με απώτερο στόχο την εκροή κεφαλαίων της παγκόσμιας κεφαλαιαγοράς προς την αμερικανική κεφαλαιαγορά. Στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ομολογούν ότι είναι προς το στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ να διατηρήσουν την Ευρώπη ως αγορά δολαρίων. Γνωρίζουν ότι το μόνο νόμισμα που μπορεί να απειλήσει το δολάριο σήμερα είναι το ευρώ – εξαιρετικά “θανατηφόρο” όταν το δολάριο αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Στρατηγική “αργού θανάτου” εφαρμόζουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία
Wednesday
07/12/2022
13:08 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βλαδ. Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Γιώρ. Βενέτης Ουκρανικό Ρωσία
0

Σχόλιο GMR: Η τακτική “σοκ και δέος” είναι μοδάτη, όπως και μοδάτος είναι ο κάθε επικίνδυνος πολιτευόμενος τύπου Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι, μη συναισθανόμενος την ευθύνη του (σχετικά γι’ αυτή την ευθύνη: https://greek-market-research.com/clink/mikis-theodorakis-2015-poia-einai-i-alithini-pragmatikotita/, https://greek-market-research.com/clink/eirini-agapi-moy/) έναντι του λαού της Ουκρανίας, τράβηξε με υπερφίαλης τυχοδιωκτικότητας ιδιοτέλεια το σχοινί, στις διαφορές με την Ρωσία.

Σοκ και δέος για τον λαό της Ουκρανίας, πλούτος και αξιώματα για τον Ζελένσκι.

Ας ληφθούν υπ’ όψιν τα παραπάνω εν μέσω των “θερμόαιμων” στο βάθος επικίνδυνων https://greek-market-research.com/clink/natoiko-kyvernitiko-sygchoro-sygcharitiriocharti-se-tagma-azof-chrysaygitiko-kai-loipo-akrodexio-quot-patriotismo-quot/.

_.

 

 

 

 

Γιώργ. Βενέτης, 4 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο ουκρανικός λαός κατά το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου είχε μία σχετική ποιότητα ζωής. Λειτουργούσαν το δίκτυο ηλεκτρισμού και υδροδότησης, το διαδίκτυο, το φυσικό αέριο κ.α., κάτι που είναι ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. Οι λόγοι για τους οποίους ο Πούτιν απέφυγε εξ’ αρχής τη μαζική καταστροφή των υποδομών είναι άγνωστοι, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι κοιτούσε την επόμενη μέρα, μη θέλοντας να εξοργίσει τον ουκρανικό λαό, μέρος του οποίου είναι φίλα προσκείμενος προς τη Ρωσία. Ίσως ακόμη θεωρούσε ότι η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” θα ήταν πιο εύκολα αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, από ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Πλέον, εφαρμόζουν στρατηγική “αργού θανάτου”.

Διότι, η νέα τακτική υπό τον στρατηγό Σουροβίκιν δεν βασίζεται πλέον σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά σε πόλεμο φθοράς, προκειμένου να στερήσει από τον αντίπαλο τους αναγκαίους πόρους για να συνεχίσει τον πόλεμο. Με τις ενεργειακές υποδομές σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένες, οι πολίτες της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έναν κρύο χειμώνα, με ελάχιστη έως καθόλου θέρμανση.

 

Το νέο ρωσικό δόγμα μάχης αποβλέπει στο να καταστήσει την ουκρανική άμυνα δυσχερέστερη, αλλά και να εξουθενώσει τους Ουκρανούς, με απώτερο σκοπό να τους εξωθήσει σε αντίδραση κατά του καθεστώτος Ζελένσκι. Η καταστροφή των υποδομών έχει αντίκτυπο στη φυσική αντοχή και στο ηθικό του ουκρανικού λαού. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής θα επιτείνονται, καθώς το δριμύ ψύχος θα καθιστά τραγικές τις συνθήκες διαβίωσης. Δεδομένου ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορούν πλέον να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, δεν αποκλείεται να δούμε και διαδηλώσει στο Κίεβο ως αποτέλεσμα της κόπωσης και της απόγνωσης, που θα οξύνει η αναμενόμενη ένταση των πυραυλικών επιθέσεων.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Επιθέσεις σε δυο ελληνικά πλοία στον Περσικό – Έντονο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών
Sunday
29/05/2022
00:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Διενής Θέση Ελλάδος Ιράν Ρωσία
0

_.

 

 

 

G-M-R, 29 Μαίου 2022

 

 

 

 

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων,

Συναγερμός έχει σημάνει μετά από επίθεση που δέχθηκαν στον Περσικό Κόλπο από ενόπλους δύο τάνκερ με ελληνική σημαία, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να αναλαμβάνουν την Ευθύνη.

….

Το περιστατικό ενδέχεται να είναι αντίποινα για την κατάσχεση στην Κάρυστο μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο.

============================================

 

 

Η Ελλάδα (κυρίως οι μη συναντιστεκόμενοι Έλληνες επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και λοιποί “ο καθένας χώρια” ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ) καταπίνει αμάσητο το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ https://greek-market-research.com/clink/to-megalo-afigima-tha-to-ypostoyme-i-tha-to-antimetopisoyme/ .

 

Βέβαια, το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ μιας μικρής χώρας που δεν θέλει να είναι ανεξάρτητη-ουδέτερη και φάρος παγκόσμιας ειρήνης και πολιτισμού και χορεύει όπως απαιτούν οι πάτρονες (βλέπετε το προτελευταίο επεισόδιο της έξωθεν εξάρτησης εδώ: https://slpress.gr/ethnika/i-dorea-rm-70-stin-oykrania-i-amyna-ton-nision-kai-i-enochi-siopi/ ) ακολουθείται από

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (και μη χειρότερες…):

 

https://www.efsyn.gr/politiki/exoteriki-politiki/345482_diplomatiko-epeisodio-metaxy-athinas-teheranis-gia-katashesi

https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1317660/epitheseis-se-dyo-ellinika-ploia-ston-persiko-entono-diavima-toy-ypoyrgeioy-exoterikon

https://info-war.gr/amerikaniki-peirateia-sto-aigaio-m/

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/8653456/synagermos-gia-epithesi-enoplon-se-ploio-me-elliniki-simaia-ston-persiko-kolpo

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/8653746/oi-frouroi-tis-epanastasis-anelavan-tin-efthyni-gia-tin-katalipsi-ton-ellinikon-ploion-ston-persiko-kolpo

https://slpress.gr/featured/efodos-iranon-komanto-se-dyo-ellinika-dexamenoploia-ston-persiko/

 

Πως φθάσαμε στον πόλεμο; Ο Η.Ηλιόπουλος μιλά με γεγονότα και αναζητά το χαμένο πολιτικό ρεαλισμό
Wednesday
06/04/2022
22:44 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Video Ηλ. Ηλιόπουλος Ουκρανικό Ρωσία
0

 

 

 

 

Ηλ. Ηλιόπουλος, 1 Απρ. 2022

 

 

 

 

 

 

Πού πάτε χωρίς πιστοποιητικό αντιρωσικών φρονημάτων;
Wednesday
06/04/2022
19:08 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ουκρανικό Ρωσία Στ. Λυγερός
0

_.

 

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 25 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Αλάνθαστο κριτήριο για τη δημοκρατική ωριμότητα μίας κοινωνίας είναι η ικανότητά της να διεξάγει δημοκρατικό διάλογο στη δημόσια σφαίρα για τα ζητήματα που κάθε φορά τίθενται επί τάπητος. Αντιστρόφως, η διολίσθηση σε φανατικό “οπαδισμό” αποτελεί αλάνθαστο κριτήριο εκτροπής από το δημοκρατικό πλαίσιο. Όποιος παρακολουθεί αυτόν τον καιρό και τα κατεστημένα ΜΜΕ και τα social media διαπιστώνει τη διολίσθηση όχι απλώς σε φανατικό “οπαδισμό”, αλλά και σε ένα είδος ιδεολογικής τρομοκρατίας.

Η συναυλία υπέρ της ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πλήθους γνωστών καλλιτεχνών, μάλιστα, πυροδότησε το κλίμα. Τους κατηγόρησαν ότι μιλώντας γενικά για την ειρήνη, εμμέσως πλην σαφώς εξισώνουν τους θύτες (Ρώσους) με τα θύματα (Ουκρανούς). Ορισμένοι, μάλιστα, συνέκριναν την τωρινή στάση πολλών καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν με τη πιο καταγγελτική στάση που οι ίδιοι είχαν υιοθετήσει στη δεκαετία του 1990, όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία.

Το επιχείρημα δεν είναι αβάσιμο, αλλά η κατηγορία που απευθύνουν στους καλλιτέχνες μπορεί εύκολα να αντιστραφεί. Πολλοί από τους επώνυμους που σήμερα “πυροβολούν” τους εισβολείς Ρώσους, τί στάση άραγε είχαν τηρήσει όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία, ή όταν οι Αμερικανοί έκαναν εισβολή στο Ιράκ με αποδεδειγμένα ψευδή προσχήματα; Μήπως είχαν σιωπήσει και πολύ περισσότερο χειροκροτήσει; Όποιος κάνει τον κόπο να ψάξει θα το διαπιστώσει.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Rand: Πώς προκάλεσαν οι ΗΠΑ την Ρωσία στην Ουκρανία
Saturday
02/04/2022
22:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΗΠΑ Ουκρανικό Ρωσία
0

_.

 

 

 

 

SLpress.gr, 29 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τους σχεδιασμούς και τα σενάρια, διαρκών προκλήσεων των ΗΠΑ προς την Ρωσία, αλλά και “αντεπίθεση” της τελευταίας στην Ουκρανία, καταγράφει άρθρο του  antiwar.com, το οποίο βασίζεται στην Έκθεση Rand του 2019 . Με δεδομένο ότι ο Rand είναι μια αμερικανική κυβερνητική δεξαμενή σκέψης που λαμβάνει τα τρία τέταρτα της χρηματοδότησής της από τον αμερικανικό στρατό, οι αναφορές και τα σενάρια που αναλύονται έχουν βαρύτητα.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου Ρικ Στέρλινγκ (ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο) η Έκθεση Rand του 2019 με τίτλο «Υπερέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας», τόνιζε ότι ο στόχος των ΗΠΑ είναι να υπονομεύσουν τη Ρωσία όπως ακριβώς έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Ψυχρό Πόλεμο. Αντί να «προσπαθούμε να παραμείνουμε μπροστά» ή να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις ΗΠΑ στο εσωτερικό ή στις διεθνείς σχέσεις, η έμφαση πρέπει να  δίνεται στις προσπάθειες και τις ενέργειες για την υπονόμευση του καθορισμένου αντιπάλου Ρωσίας, είναι το νόημα της Έκθεσης σύμφωνα με τον Στέρλινγκ.

Σημειώνει ότι η έκθεση απαριθμεί τα αντιρωσικά μέτρα χωρισμένα στους ακόλουθους τομείς: οικονομικός, γεωπολιτικός, ιδεολογικός/πληροφοριακός και στρατιωτικός. Αξιολογούνται σύμφωνα με τους αντιληπτούς κινδύνους, τα οφέλη και η «πιθανότητα επιτυχίας». Επίσης η  έκθεση αναφέρει ότι η Ρωσία έχει «βαθιά εδραιωμένες» ανησυχίες για δυτικές παρεμβάσεις και πιθανή στρατιωτική επίθεση. Αυτά τα “άγχη”, όπως αναφέρει, «θεωρούνται ευάλωτα προς εκμετάλλευση».   Η αιτία των ρωσικών ανησυχιών δεν αναφέρεται, ωστόσο επισημαίνεται πως οι Ρώσοι έχουν εισβάλει πολλές φορές και ότι είχαν 27 εκατομμύρια θανάτους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Πού οδηγεί ο τυφλός αντιρωσισμός – Ο Πούτιν και η δυτική υποκρισία
Saturday
26/02/2022
15:20 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Θέμης Τζήμας Ουκρανικό Ρωσία
0

_.

 

 

 

Τζήμας Θέμης, 23 Φεβ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Από χθες το βράδυ και ενώ η ο πλανήτης θυμίζει επικίνδυνα το 1914, καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τα διεθνή συστημικά ΜΜΕ, όπως και από τα εγχώρια, να βρούμε το νέο Χίτλερ στο πρόσωπο του Πούτιν και ο αντιρωσισμός να αναγορευθεί σε νέο δόγμα. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως: οι ΗΠΑ και οι υποτακτικοί τους είχαν ανακαλύψει τον Χίτλερ, παλιότερα στο πρόσωπο του Σαντάμ Χουσεϊν, του Μουαμάρ Καντάφι, του Χομεϊνί, του Άσαντ και πολλών άλλων. Λίαν συντόμως σε νέο Χίτλερ θα αναγορευτεί και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι.

Αν ακούσει κανείς μάλιστα τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, όπως και μεγάλου μέρους της εδώ αντιπολίτευσης, είναι λες και ξαφνικά το διεθνές δίκαιο καταλύθηκε χθες. Σε λίγο θα νομίζουμε ότι μέχρι χθες ζούσαμε σε έναν κόσμο χωρίς ξένες επεμβάσεις, αλλαγές καθεστώτων, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, παράνομης χρήσης βίας και πολλά άλλα σχετικά.

Ο αντιρωσισμός υπαγορεύει όλοι να συνασπιστούμε για να αντιμετωπίσουμε την απειλητική ρωσική αρκούδα, που πάει να κατασπαράξει αυτό το πρότυπο δημοκρατίας που υπάρχει στην Ουκρανία! Μάλιστα, στα καθ’ ημάς ευθέως λέγεται ότι αν δεν συμπαραταχθούμε στον αντιρωσισμό, τότε η αναγνώριση της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη. Σε λίγο έτσι όπως πάει το πράγμα, θα ακούσουμε ότι η ΕΣΣΔ ενορχήστρωσε τους δύο “Αττίλες” και ότι η Μόσχα ήταν που είχε διατάξει τον βομβαρδισμό Ελλήνων με ναπάλμ!

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Λαβρόφ πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα: Κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους να καθορίσει τα χωρικά του ύδατα έως τα 12 μίλια
Tuesday
27/10/2020
09:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ Υφαλοκρηπίδα
0

Σχόλιο GMR: Μας συμβουλεύει η Ρωσία, αλλά εμείς θα ρωτήσουμε τους πάτρωνές μας.

._

 

 

 

Σεργκέι Λαβρόφ, 26 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

«Σοβαρή ανησυχία» της Μόσχας σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας για τα Βαρώσια

 

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να επιλύεται όποιο ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης προκύπτει μεταξύ όμορων χωρών, όπως τονίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, επισημαίνει πως αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, έχει εξαιρετική πολιτιστική και ιστορική αξία, είναι ιερός τόπος για τους Ορθοδόξους πιστούς της χώρας του και όλου του κόσμου και προσθέτει ότι για τους Ρώσους έχει ιδιαίτερη πνευματική σημασία. Παράλληλα, παραπέμπει στις δηλώσεις που έχουν κάνει οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το καθεστώς του ναού και εκτιμά ότι είναι σημαντική για την αξιολόγηση της κατάστασης του Ναού, η δραστηριότητα της ομάδας παρατηρητών-εμπειρογνωμόνων του Κέντρου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

(more…)

Ο Λαβρόφ στην Αθήνα – Υπέρ της Ελλάδας οι ρωσικές θέσεις
Tuesday
27/10/2020
09:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ Υφαλοκρηπίδα
0

 

 

 

Σεργκέι Λαβρόφ, 26 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, επισημαίνει πως αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, έχει εξαιρετική πολιτιστική και ιστορική αξία, είναι ιερός τόπος για τους Ορθοδόξους πιστούς της χώρας του και όλου του κόσμου και προσθέτει ότι για τους Ρώσους έχει ιδιαίτερη πνευματική σημασία.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

12