ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πόση ΑΟΖ θα δώσουμε στους Τούρκους; – Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία
Sunday
02/04/2023
19:50 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: “Προφητεία” ή “τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;”, κρατάμε το παρακάτω και αναρωτιώμαστε, καλά η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με (τον μη ομόλογό του) Μπλίνκεν, αλλά προς τι η συνάντηση Μπλίνκεν με Τσίπρα (που ΒΕΒΑΙΩΣ εκτός άλλων δείχνει και στον Ανδρουλάκη την συνταγή αρεστότητας στις ΗΠΑ); :Αυτό δεν προκύπτει μόνο από την τις αγκαλιές Δένδια-Τσαβούσογλου και την «διπλωματία των σεισμών», αλλά κυρίως από τις συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τις κατά καιρούς δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

_.

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 1 Απριλίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι τα τρία πρώτα κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), έχουν δεσμευτεί στους Αμερικάνους να προχωρήσουν άμεσα σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους  προκειμένου να κρατηθεί στο δυτικό στρατόπεδο η Τουρκία . Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός και συμβιβασμός σημαίνει παραχωρήσεις.

Αυτό δεν προκύπτει μόνο από την τις αγκαλιές Δένδια-Τσαβούσογλου και την «διπλωματία των σεισμών», αλλά κυρίως από τις συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τις κατά καιρούς δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν για την συνάντηση Μπούρα-Καλίν τον περασμένο Δεκέμβριο είναι εντόνως ανησυχητικές όχι μόνο επειδή ήταν μυστική και έγινε με πρωτοβουλία των Γερμανών (οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν θεσμικά οφέλη από την Ουάσιγκτον), αλλά και γιατί το περιεχόμενο της υποτιθέμενης “διαπραγμάτευσης” εκφεύγει από τις πάγιες εθνικές θέσεις. Δεν είναι τυχαίο που το υπουργείο Εξωτερικών ήταν εκτός αυτής της διαδικασίας. Προϊόν μυστικής διπλωματίας φαίνεται ότι ήταν και ανακοίνωση της αλληλοϋποστήριξης Ελλάδας και Τουρκίας σε ότι αφορά την υποψηφιότητα της χώρας μας ως μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (για την χρονιά 2025-2026) και την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)!…

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το “καμπανάκι” Σημίτη για τον έλεγχο της οικονομίας από ξένους
Saturday
11/03/2023
18:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κώσ. Σημίτης Μάκης Ανδρονόπουλος Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Υποτακτικοί του ξένου παράγοντα αμφότεροι Σημίτης-Πρωθυπουργός. Όμως τις μεταξύ τους κατηγορίες, ουδείς (εκ των δημοσιολογούντων για “αντι”πολιτευομένους, για κομματάρχες, για αγαπητικούς της Βουλής δεν συζητάμε καν) διαθέτει επαρκές ήθος-θέληση να αξιοποιήσει για ανατροπή και αναδόμηση των πραγμάτων.

_.

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 11 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Το επενδυτικό κλίμα που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι ένας επιβεβλημένος στόχος που όμως μέχρι σήμερα έχει αποδώσει ασταθή αποτελέσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός».

Την απρόσμενη αυτή επισήμανση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη που δημοσίευσε η “Οικονομική Επιθεώρηση”, η οποία με χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς για το ζήτημα του αφελληνισμού του παραγωγικού ιστού της χώρας γράφω -βοώντας εν τη ερήμω- από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας της χρεοκοπίας. Το σημαντικότερο όμως που είπε, είναι ότι οι ξένοι παίρνουν λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες (θυμάστε την Fraport που δανείστηκε από την Alpha Bank). Το ερώτημα τώρα είναι πόσα θα πάρουν οι ξένοι και από το Ταμείο Ανάπτυξης…

Το πρόβλημα καταγράφεται ήδη από το 2007 όταν το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών άγγιξε το 15% του ΑΕΠ, αλλά κανείς τότε δεν θορυβήθηκε αφού οι πάντες έπλεαν ανέμελα μέσα στην ευμάρεια του ευρώ όπως ο Τιτανικός ανάμεσα στα παγόβουνα. Στη συνέχεια ήρθε η δεκαετία της χρεοκοπίας για να καταγράψει επενδυτικό κενό 100 δισ. ευρώ, την εκποίηση μπιρ-παρά σε ξένους των ελληνικών επενδύσεων στα Βαλκάνια, των τραπεζών (μαζί με όλη την καλλιεργήσιμη γη/ΑΤΕ και ΒΙΠΕ), στρατηγικών ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, τώρα ΔΕΗ κ.ά.).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Οι κομματικές μπράντες, ο Αλέξης, ο Λοβέρδος και ο Τράγκας…
Saturday
08/05/2021
11:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Μάκης Ανδρονόπουλος
1

Σχόλιο GMR: Αρθρο–ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ της μέχρι τώρα σοβαρότητας του Μάκη Ανδρονόπουλου. Το Γιατί; Ο νοών νοείτω…

Να πούμε τα ίδια πράγματα επί το λαϊκότερον;

Τι ΕΥΣΤΟΧΗ, έ, ΤΙ σοβαρή δημοσιογραφική παρέμβαση, κι έρχεται και ή επέτειος της Εξέγερσης της Πλατείας https://greek-market-research.com/clink/oi-aganaktismenoi-pane-plateia/ .

Πονηρός ο επαγγελματίας καλός (λέγαμε…) δημοσιογράφος!

Άρχισαν τα μαγαζιά να βγάζουν έξω τα καλαθάκια με την πραμάτεια.

“Ελα κόσμε, περάστε κόσμε να δείτε τα προϊόντα μας, εκλογούλες έρχονται (σ.σ.διαρκώς)!

Και αν θέλετε και καμία συμβουλή από μας τους έμπειρους (ως μαγαζάτορες για…..) ετούτο και ετούτο και ετούτο είναι ποιοτικότερα.”

Να χαθεί τέτοια ευκαιρία από την σοβαρή και αδέσμευτη δημοσιογραφία να συσφίξει τας σχέσεις της μετά ΟΛΩΝ, και των “εγκατεστημένων” μαγαζάτορων (που τούτοι τουλάχιστον γνωρίζουν την τεχνοκρατική οργάνωση σωτηρίας των υποζυγίων από την πανδημία σήμερον προς ξεζούμιση, Βεβαίως Βεβαίως, με το εργατικό νομοσχέδιο αύριον) και των επελαυνόντων Τιμωρών των Ηλιθίων .

_.

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος,  7 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η παραίτηση του Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ποδέμος μετά την πολιτική του ήττα από την Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούσο στην περιφέρεια της Μαδρίτης εκτιμήθηκε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ως έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια συντήρησης του αντιΣΥΡΙΖΑ συνδρόμου. Δυστυχώς, το ότι νικήτρια της Μαδρίτης που χαρακτηρίστηκε από ξένους αναλυτές «Ισπανίδα Τραμπ», ανήκει στην λαϊκιστική ακροδεξιά, δεν έπαιξε κάποιο ρόλο προβληματισμού…

Αν και υποτίθεται ότι το λαϊκιστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποχωρήσει, το κόμμα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως τέτοιο από τα φίλια προς την κυβέρνηση μίντια και αυτό είναι ένα ακόμη πρόβλημα στην ευρύτερη απήχησή του. Ο Τσίπρας το παλεύει, αλλά δεν του βγαίνει. Λένε πολλά σωστά, ομως τα επικοινωνιακά κομάντο του Μαξίμου είναι πολύ δυνατά και έχουν τεράστια ισχύ πυρός. Κάπως έτσι θάφτηκε η παρέμβαση της κας Αχτσιόγλου για την απουσία της Αναπτυξιακής Τράπεζας από τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας ή η πρόταση Τσίπρα για αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας με ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης της ΕΕ.

Κάπως έτσι, όταν βγήκε και θύμισε ότι αυτός είχε προτείνει την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων κορονοϊού και ότι ο Μητσοτάκης τον χλεύαζε, τώρα που ο Μπάιντεν στηρίζει την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΕ) για την κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια, η γαλάζια μονταζιέρα ισχυρίζεται πως πρώτος ο Μητσοτάκης το πρότεινε, ενώ είχε μιλήσει μόνο για αγορά της πατέντας…

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Τι δεν είναι ελληνικότητα – Ένα μανιφέστο για τα 200 χρόνια
Wednesday
06/01/2021
00:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ελληνισμός Μάκης Ανδρονόπουλος
0

 

 

 

Μάκ. Ανδρονόπουλος, 4 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο ορισμός της σύγχρονης ελληνικότητας, το εξ αρχής ανοιχτό Ταυτοτικό Ζήτημα δηλαδή, ενδέχεται  – έμμεσα ή άμεσα– να κυριαρχήσει στις επιστημονικές, ιδεολογικοπολιτικές και φιλοσοφικές ζυμώσεις που θα διεξαχθούν κατά τους πανηγυρικούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία. Το Ταυτοτικό διαπερνά τους δύο αιώνες ιστορίας της ελεύθερης Ελλάδας και κατά τις μεταπολιτευτικές δεκαετίες επανατέθηκε εκ των πραγμάτων, με διάφορες αφορμές…

Το τραύμα της προδοσίας της Κύπρου, η ένταξή μας στην ΕΕ και το περίφημο “ανήκομεν εις την Δύσιν”, η εισβολή των Αλβανών και των ευρωπαίων μεταναστών, το πέρασμα του οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης, οι λοιδορίες που υπέστη ο ελληνικός λαός κατά τη δεκαετία της χρεοκοπίας, οι αυξανόμενες γεωπολιτικές απειλές και τα κύματα των μεταναστών από την Ασία και την Αφρική κράτησαν το Ταυτοτικό Ζήτημα στην επικαιρότητα. Στα σαράντα εφτά αυτά χρόνια τόσο η επιστημονική έρευνα, όσο και οι αναζητήσεις στο χώρο των τεχνών, της λογοτεχνίας, των ιδεών και της θεωρίας, παρά τις αντιθέσεις, οδήγησαν στην διεύρυνση και στην εμβάθυνση της έννοιας της “ελληνικότητας”.

Στο κοινωνικό πεδίο, οι διεργασίες αυτές κατέβαιναν άλλοτε αδιάφορα, άλλοτε “αμάσητες” και κυρίως, αν όχι πάντα, ανακλαστικά με αφορμή διάφορα γεγονότα. Η πρόσληψη της ελληνικότητας στις μεταπολιτευτικές δεκαετίες, παρά τον ερευνητικό και θεωρητικό πληθωρισμό, συντελούνταν συγκινησιακά και συναισθηματικά μέσω της μουσικής κατά κύριο λόγο. Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε εδώ όλες αυτές τις περίπλοκες διεργασίες, αυτό  –ελπίζουμε– θα το κάνουν άλλοι ειδικοί κατά τη διάρκεια του 2021. Εμείς απλώς θα τονίσουμε ότι το οντολογικό ερώτημα “αν γεννιέσαι Έλληνας ή γίνεσαι” παραμένει ουσιαστικά χωρίς τελεσίδικη απάντηση στο εθνικό φαντασιακό.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το “σοκ του μέλλοντος” – Εργαλείο χειραγώγησης του πλήθους η νέα μεταφυσική
Friday
25/12/2020
22:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Νομίζουμε πως πριν αξιολογήσουμε ή πριν ασχοληθούμε με τα της νέας μεταφυσικής, καλό θα ΗΤΑΝ, να είχαμε ασχοληθεί με τα τρέχοντα μικροπροβληματάκια της Χρεοκρατίας DEBTOCRACY — ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ , της θηλειάς στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας Σπύρος Λαβδιώτης, Ευρω – Η θηλιά στο λαιμό της ελληνικής… , της ταυτότητας που κραδαίνουμε αντί της συνείδησης που οφείλουμε να διαθέτουμε Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση; .

_.

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 19 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ένα επικίνδυνο σουέλ πληροφοριών σαρώνει τις σύγχρονες κοινωνίες, μεταφέροντας τα θαυμαστά ευρήματα της νέας επιστήμης, χωρίς κοινωνική-πολιτική αξιολόγηση. Η νέα μεταφυσική είναι μάλλον παλιομοδίτικη, σαν τα αμοντάριστα πλάνα που λένε οι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ.

Αποτέλεσμα είναι να διαμορφώνεται ένα άμορφο πληροφοριακό υπόβαθρο, εύκολα διαχειρίσιμο από τις εξουσίες. Και βέβαια εξαιρετικά χρήσιμο για την διαχείριση της ανασφάλειας και του φόβου του πλήθους, ούτως ώστε η χειραγώγησή του να ανανεώνεται συνεχώς με νέες δυναμικές μεθόδους και μύθους.

Πρόκειται για τη “νέα μεταφυσική”, η οποία συνίσταται στην υπερβολική προβολή χωρίς φιλοσοφική αξιολόγηση των εντυπωσιακών αποκαλύψεων της νέας επιστήμης για την υπόσταση της ύλης, της ζωής, του ανθρώπινου εγκεφάλου εις βάρος της ανθρώπινης πραγματικότητας των 3+1 διαστάσεων. Ανοίγεται έτσι –μετά τον θάνατο του θεού και του υπερβατικού ιδεαλισμού– ένα τεράστιο παράθυρο δέους και μηδαμινότητας του ανθρώπου.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Η Χάγη και το “there is no alternative” του Βενιζέλου – Τι κρύβει ο θολός λόγος
Sunday
11/10/2020
14:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

._

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 11 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Είναι μονόδρομος η παραπομπή στη Χάγη, εάν θέλουμε να μπορούμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας. Κάπου θα χάσουμε, κάπου θα κερδίσουμε. Εμείς βέβαια θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σε όλα, διότι έχουμε επιχειρήματα», είπε πρόσφατα στον ΑΝΤ 1 ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για μια θέση που συμπυκνώνει την λογική του όλου συστήματος και φυσικά της κυβέρνησης. Ας την αναλύσουμε λίγο.

Προηγουμένως όμως οφείλω να δηλώσω προς αποφυγήν εύλογων παρεξηγήσεων ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ του πολέμου, απλώς αντιλαμβάνομαι πως κάποιες φορές γίνεται αναπόφευκτος, ειδικά αν θέλεις να κρατήσεις τον χώρο σου και την αξιοπρέπειά σου. «Μονόδρομος» η Χάγη! Πρόκειται για κλασική ΤΙΝΑ (there is no alternative) που όμως δεν ισχύει, γιατί υπάρχουν κι άλλες λύσεις ανάμεσα στη Χάγη με τουρκικούς όρους και στον πόλεμο.

Η Χάγη εμφανίζεται από τη σχολή σκέψης που κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα ως κατάληξη-νίκη της ελληνικής διπλωματίας. Μπορεί να είναι εφόσον ζητηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ στη βάση του διεθνούς δικαίου και χωρίς να του υποδειχθεί με το συνυποσχετικό ο τρόπος που θα οριοθετήσει, όπως επιδιώκει η Άγκυρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Γιατί όχι και εμείς όπως οι Εβραίοι;
Wednesday
07/10/2020
01:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR:   Ο ΕΥΡΩΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!

Κοτζαμπασισμό και πελατειακό κράτος υπέρ της Χρεοκρατίας και του Έθνους της Γερμανικοαμερικανικής (ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ) Ευρώπης ευαγγελίζεται ο εξαιρετικά καλός δημοσιογράφος κύριος ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΑΝΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ SLPRESS ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ!

Από την μιά: “Κράτος δημοκρατικό, με νόμους, δικαιοσύνη και ισχυρή και ευέλικτη δημόσια διοίκηση, πολιτική ηγεσία με όραμα, “στομάχι” και στρατηγική. Αυτό σημαίνει πρακτική κι αποτελεσματική κυβέρνηση και αντιπολίτευση με σαφείς θέσεις που θα βάζει πάνω από το κομματικό συμφέρον το εθνικό.

Από την άλλη: “Συνεπώς, δεν υπάρχει θεωρία για το μεταμνημονιακό κράτος, το οποίο ενδεχομένως να μειώσει τον έλεγχο των “κοτζαμπάσηδων” και των υπηρετών τους. Προφανώς, δεν εννοούμε εδώ ότι θα εξαφανιστούν οι ολιγάρχες και η διαπλοκή, αλλά τα μνημονιακά συστήματα ίσως παίξουν ρόλο για τον περιορισμό του “κοτζαμπασισμού” και του πελατειακού κράτους”. (Η μορφοποίηση(bold) από G-M-R).

Η Θεωρία για το αντιμνημονιακό κράτος ΥΠΑΡΧΕΙ κύριε Ανδρονόπουλε και στηρίζεται, στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (εδώ του Γεωργίου Σκλαβουνου), στο εδώ Μετωπικο Πρόγραμμα Διεξόδου από την κρίση, και στην εδώ Τριλογία θεωρητική-πρακτική για έναν Αντιμνημονιακό Διάλογο, η οποία Τριλογία περιλαμβάνει τα αμέσως προηγούμενα ΒΑΣΙΚΑ προ-απαιτούμενα υπέρ του Εθνικού Συμφέροντος.

._

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 6 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Συνέβη στους Έλληνες συνέβη και στους Εβραίους. Επιβίωσαν για πολλούς αιώνες χωρίς να διαθέτουν κράτος, παρότι πληθυσμιακά ήταν μικροί λαοί. Οι Εβραίοι απέκτησαν πριν 70 χρόνια ένα άγονο κομμάτι γης και το μετέτρεψαν σε ένα ισχυρό στρατιωτικά κράτος με δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα και με οικονομία υψηλής παραγωγικότητας και τεχνολογίας. Είναι αξιοθαύμαστοι.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε σχεδόν 200 χρόνια δικό μας χώρα, αλλά δεν έχουμε κράτος. Κι αυτό γιατί οι ηγεσίες, πολιτικές και οικονομικές, κοιτούσαν μόνο το οικονομικό και το πολιτικό τους συμφέρον, αντιμετώπιζαν το κράτος σαν λάφυρο και για να το εξασφαλίσουν, έσπερναν διχόνοια στο λαό και έκαναν εμφύλιους, ήδη από το 1823, πριν καν επικρατήσει η Επανάσταση.

Οι Εβραίοι, παρότι είναι εξ ίσου συμφεροντολόγοι με εμάς και τρώγονται μεταξύ τους όπως και εμείς, διαφέρουν στο εξής: βάζουν πάνω από όλα τη χώρα τους. Δεν χρειάζεται εδώ να πούμε πολλά για ποιους λόγους έχουμε ανάγκη να αποκτήσουμε επειγόντως κράτος. Όμως είναι σκόπιμο να κατανοήσουμε ότι εκτός από τα χρέη, έχουμε μείζονα προβλήματα επιβίωσης (αμυντικό, δημογραφικό, μετανάστες, τεχνολογική υστέρηση, εκπαίδευση κ.ά.).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Ψάχνοντας διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ – Ο κόσμος ακόμα ψάχνει τον… “κανένα”
Saturday
03/10/2020
16:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Πιο εντός της “κανονικότητας” ψάξιμο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, κύριε Ανδρονόπουλε.

Να μας λείπετε (ως τέτοιος, γιατί δεν μένετε σε λοιπές δημοσιογραφικές πλευρές σας;).

._

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 2 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 


Συμφωνούν πως το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μονοδιάστατο, εναντίον των πολλών και υπέρ των λίγων, καθώς αποσαθρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και επιχειρεί την παράδοση του δημόσιου συστήματος Yγείας στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως είναι εκτός της πραγματικότητας που δημιούργησε στην οικονομία ο κορωνοϊός. Συμφωνούν ότι η έκθεση Πισσαρίδη είναι ασαφής και οι μεταρρυθμίσεις που υπονοεί, αποδομητικές και νεοφιλελεύθερες. Συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πως χρειάζεται ένα νέο “Κοινωνικό Συμβόλαιο”.

Η «νέα κοινωνική συμφωνία» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας θα περιλαμβάνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, την επαναρρύθμιση της εργασίας, ισχυρό κοινωνικό κράτος, μια συνεκτική πολιτική για τη νέα γενιά, μια αποφασιστική στρατηγική για το περιβάλλον και βαθιές θεσμικές τομές για την ενίσχυση της Δημοκρατίας. Η Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για ένα προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις στη λογική «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Βέβαια, παραβλέπουν αμφότεροι, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, ότι κάθε φορά που ακούει ο Έλληνας πολίτης περί “κοινωνικού συμβολαίου” αντιλαμβάνεται πως θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη του. Είναι όπως η λέξη “μεταρρύθμιση”, που ταυτίστηκε με την αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Είναι έννοια μαγαρισμένη, παλιομοδίτικου λαϊκισμού. Ας σκεφτούν νέους όρους, πιο σύγχρονους, πιο ουσιαστικούς και κυρίως πιο σεμνούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Αφελληνισμός του παραγωγικού δυναμικού – Πώς θα συγκροτηθεί νέο εθνικό κεφάλαιο;
Wednesday
09/09/2020
02:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR:   Το νέο εθνικό κεφάλαιο κύριε Ανδρονόπουλε, τείνει να συγκροτηθεί (αν δεν έχει ήδη συγκροτηθεί), ως η κριτικά τοποθετούμενη σοβαρή δημοσιογραφία (περιλαμβάνει και συστηματικά αρθρογραφούντες επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος).

Αυτό είναι το μόνο εθνικό κεφάλαιο που επιτρέπεται από την Ευρωεπιτροπεία.  

Πιο στρογγυλεμένα δεν μπορούμε να το διατυπώσουμε.

._

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 7 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο ενθουσιασμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που εκφράστηκε με σχετικό tweet, για την εξαγορά του ελληνικού start-up “Instashop” -το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο του delivery (on-demand grocery)- από τον κολοσσό Delivery Hero έναντι του ποσού ρεκόρ των 360 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να δικαιολογηθεί για δύο λόγους: την ξένη επένδυση και το μεγάλο τίμημα. Πρόκειται όμως για αφελή ενθουσιασμό, κοντόφθαλμο και ακατανόητο για ένα πρωθυπουργό.

Υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα συγκρότησης ενός νέου εθνικού κεφαλαίου, ζήτημα που με απασχολεί από το 2000, όπως άλλωστε και ο ορισμός του εθνικού συμφέροντος. Οι πολιτικοί δεν μιλούν γι΄αυτά… Το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε εθνική στρατηγική για την άσκηση των δικαιωμάτων μας στις θάλασσές μας, που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, επιβεβαιώνει την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να σχεδιάσει εθνικές στρατηγικές. Μηρυκάζουν όλοι τα ίδια εδώ και τριάντα χρόνια .

Δεδομένου ότι τα πάντα έχουν πουληθεί, η χώρα έχει ανάγκη την στροφή σε νέες πηγές εθνικού πλούτου που θα τον ελέγχει αυτή και όχι οι ξένοι. Οι αλλεπάλληλες εξαγορές start-up υψηλής τεχνολογίας τεκμηριώνουν τις δυνατότητες της χώρας στη νέα φάση της διεθνούς ανάπτυξης, αλλά και την αδυναμία της πολιτείας να τις στηρίξει χρηματοδοτικά, νομικά, στην κατοχύρωση ευρωπαϊκών και διεθνών πατεντών, με κρατικές προμήθειες κτλ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το νέο Ανατολικό Ζήτημα – Ιστορική ευκαιρία για αντιτουρκικό μέτωπο
Monday
31/08/2020
23:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Χρησιμότατη η πληροφόρηση που μας δίνει ο κος Μ.Ανδρονόπουλος.

Όμως οι Ποιοί θα εγείρουν αντιτουρκικό μέτωπο; Αυτοί που έφτιαξαν τις ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (με Ιταλία -Αίγυπτο βλέπετε ταγκ Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας)-ΔΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;

Κύριε Ανδρονόπουλε, Διαβάστε το παραδιπλανό άρθρο του Στάθη, “Εδώ που φθάσαμε, μόνο ο λαός μπορεί”,  διαβάστε (το προτείνουμε, γιατί όχι;) και την, στο τέλος του εδώ (https://greek-market-research.com/article/quot-o-paraxenos-kosmos-poy-den-vrisketai-poythena-quot-koinonikos-katakermatismos-kai-avevaiotita/ ) σχολίου, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πρόταση-στάση ζωής της G-M-R, ταυτόσημες προτάσεις είναι, διαφέρουν ως προς το δημόσιο μέγεθος του φορέα τους.

._

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 31 Αυγ. 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας» (άρθρο του Βρετανού ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ που πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011 στους New York Times).

Είναι λυπηρό που η συγκρότηση αντιτουρκικού μετώπου στον Αραβικό Κόσμο συντελείται με πρωτοβουλία του Ισραήλ και όχι της Ελλάδας. Είναι πάντως εντυπωσιακή η δυναμική του μετώπου, όπως φάνηκε από τη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την επικείμενη αποστολή μαχητικών F-16 Block 60 της πολεμικής αεροπορίας τoυ Άμπου Ντάμπι στη βάση της Σούδας για κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να πέσει στην παγίδα του διαλόγου που ετοίμαζε το Βερολίνο για τις 28 Αυγούστου. Ο όρος που είχε θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός για αποχώρηση του Oruc Reis ήταν ελάσσων, προσχηματικός και ήταν ένα είδος προαναγγελίας πρόθεσης επικίνδυνου συμβιβασμού με τον τουρκικό επεκτατισμό, για την ακρίβεια εθνικών υποχωρήσεων. Το άλλοθι του διαλόγου και των ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας έχει εξαντλήσει τη δυναμική του και τη σοβαρότητά του.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

12