ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το “καμπανάκι” Σημίτη για τον έλεγχο της οικονομίας από ξένους
Saturday
11/03/2023
18:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κώσ. Σημίτης Μάκης Ανδρονόπουλος Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Υποτακτικοί του ξένου παράγοντα αμφότεροι Σημίτης-Πρωθυπουργός. Όμως τις μεταξύ τους κατηγορίες, ουδείς (εκ των δημοσιολογούντων για “αντι”πολιτευομένους, για κομματάρχες, για αγαπητικούς της Βουλής δεν συζητάμε καν) διαθέτει επαρκές ήθος-θέληση να αξιοποιήσει για ανατροπή και αναδόμηση των πραγμάτων.

_.

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 11 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Το επενδυτικό κλίμα που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι ένας επιβεβλημένος στόχος που όμως μέχρι σήμερα έχει αποδώσει ασταθή αποτελέσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός».

Την απρόσμενη αυτή επισήμανση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη που δημοσίευσε η “Οικονομική Επιθεώρηση”, η οποία με χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς για το ζήτημα του αφελληνισμού του παραγωγικού ιστού της χώρας γράφω -βοώντας εν τη ερήμω- από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας της χρεοκοπίας. Το σημαντικότερο όμως που είπε, είναι ότι οι ξένοι παίρνουν λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες (θυμάστε την Fraport που δανείστηκε από την Alpha Bank). Το ερώτημα τώρα είναι πόσα θα πάρουν οι ξένοι και από το Ταμείο Ανάπτυξης…

Το πρόβλημα καταγράφεται ήδη από το 2007 όταν το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών άγγιξε το 15% του ΑΕΠ, αλλά κανείς τότε δεν θορυβήθηκε αφού οι πάντες έπλεαν ανέμελα μέσα στην ευμάρεια του ευρώ όπως ο Τιτανικός ανάμεσα στα παγόβουνα. Στη συνέχεια ήρθε η δεκαετία της χρεοκοπίας για να καταγράψει επενδυτικό κενό 100 δισ. ευρώ, την εκποίηση μπιρ-παρά σε ξένους των ελληνικών επενδύσεων στα Βαλκάνια, των τραπεζών (μαζί με όλη την καλλιεργήσιμη γη/ΑΤΕ και ΒΙΠΕ), στρατηγικών ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, τώρα ΔΕΗ κ.ά.).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Το βιβλίο «Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο» εκθέτει τον Κώστα Σημίτη για το 1997 στη Μαδρίτη
Saturday
12/11/2022
01:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΙΓΑΙΟ Γιώρ. Καραμέρος Εθνική Κυριαρχία Εξωτερική Πολιτική Κώσ. Σημίτης
0

_.

 

 

 

 

Γιώργος Καραμέρος, 16 Ιουνίου 2020

 

 

 

 

 

 

Ο Διευθυντής του flash.gr Γιώργος Καραμέρος γράφει με αφορμή τις προδημοσιεύσεις του βιβλίου «Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο» των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη για τη συμφωνία της Μαδρίτης που «ουδετεροποίησε» το Αιγαίο μακροπρόθεσμα σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων

 

Οι δύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι του διπλωματικού ρεπορτάζ μέσα από απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα και τηλεγραφήματα αλλά και μία λιτή αντικειμενική γραφή αποκαλύπτουν για την συμφωνία της Μαδρίτης που στην πράξη έβαλε στο τραπέζι τις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις. Στις 8 Ιουλίου του 1997 εν καιρώ ευμάρειας, χαλαρότητας και… αισιοδοξίας της ελληνικής κοινωνίας.

 

Οι δύο συνάδελφοι έκαναν χρήση του νόμου των ΗΠΑ για την «Ελευθερία στην πληροφορία» (Freedom of information – ActFOIA) και εξασφάλισαν επίσημα έγγραφα και τηλεγραφήματα με νόμιμο τρόπο.

Στις 412 σελίδες του αξιόλογου βιβλίου, περιέχονται μαρτυρίες, αφηγήσεις και τεκμήρια που σοκάρουν και αποδεικνύουν ότι η συμφωνία της Μαδρίτης σχεδιάστηκε για πολύ καιρό από τους Αμερικανούς προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τουρκίας με το πρόσχημα της «αμοιβαίας συνεργασίας» και αφού είχε προηγηθεί η κρίση στα Ίμια το Νοέμβριο του 1996.

 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς και έτσι αποδείχθηκε από τα γεγονότα και τα όσα ζούμε σήμερα, μετά τα Ίμια η συμφωνία «έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να ανασυντάξει τις δυνάμεις της να οργανώσει ένα διαφορετικό μοντέλο δομής εξουσίας να βελτιώσει την εικόνα της και να εμπεδωθεί ως Περιφερειακή δύναμη ανατρέποντας συγχρόνως την ισορροπία Δυνάμεων που υπήρχε στο Αιγαίο ύστερα από μία μακρά περίοδο μετά τη μεταπολίτευση όπου υπήρχε ελληνική υπεροπλία»

Η μεθόδευση της συμφωνίας του 1997 φαίνεται από τηλεγραφήματα με βάση τα οποία οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι επιθυμούν συγκεκριμένο προσχέδιο του κειμένου της απόφασης πριν φτάσουν οι δύο αντιπροσωπείες ελληνική και τουρκική στην ισπανική πρωτεύουσα.

Όπως επισημαίνεται στο βιβλίο η κυβέρνηση Σημίτη έλεγε ψέματα. Υποβάθμιζε τις επαφές και τις συνεννοήσεις σε απλές «κοινωνικές επαφές»

 

Στις 6 Ιουλίου (η συμφωνία υπεγράφη στις 8/7) το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων σε τηλεγράφημα του, ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι στη Μαδρίτη τον Κώστα Σημίτη θα συνοδεύουν ο υπουργός τύπου Δημήτρης Ρέππας και ο Υφυπουργός εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Το πρακτορείο προσθέτει ότι «δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των κύριων Σημίτη και Ντεμιρέλ» επικαλείται όμως δηλώσεις  «κυβερνητικών πηγών» ότι εάν υπάρξει συνάντηση θα είναι απλώς «κοινωνικού χαρακτήρα».

Καμία αναφορά δεν γίνεται στην προεργασία που έχει υπάρξει και στο έντονο διπλωματικό Παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών για τη διαμόρφωση κειμένου κοινής δήλωσης που θα αποτελούσε ένα κορυφαίο βήμα στα ελληνοτουρκικά. Παρασκήνιο που προκύπτει από εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύονται στο βιβλίο με κάποιες μικρές περικοπές, κυρίως για να μη βλάψουν οι συγγραφείς του τα εθνικά συμφέροντα.

Ενδεικτικό είναι ότι από τη στιγμή που δόθηκε το πράσινο φως για την υπογραφή της συμφωνίας η Μαντλίν Ολμπράιτ και ο Τζον Κορνμπλουμ παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα, την ώρα που χωρίς κάμερες και φωτογραφικές μηχανές Θεόδωρος Πάγκαλος και Ισμαήλ Τζεμ ως υπουργοί εξωτερικών υπό τα βλέμματα τον Σημίτη, Ντεμιρέλ, Κρανιδιώτη και Οϊμέν (υφυπουργοί εξωτερικών) υπέγραψαν τη συμφωνία.

Το μόνο στιγμιότυπο που υπάρχει είναι μία αμήχανη χειραψία Σημίτη Ντεμιρέλ έξω από την αίθουσα.

 

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το δελτίο τύπου για τη συμφωνία, το έβγαλε το State Department σφραγίζοντας την ταυτότητα της εγγυήτριας δύναμης που επέβαλε τη συμφωνία. Αναφορά γίνεται και στα ελληνικά ΜΜΕ της εποχής που «εξωράισαν»τη συμφωνία. Ανεξαρτήτως από την οπτική που έχει ο καθένας και μόνο για τα τηλεγραφήματα και τα εμπιστευτικά έγγραφα που εξασφάλισαν ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Νίκος Μελέτης αξίζει κανείς να διαβάσει το βιβλίο από τις εκδόσεις «Πεδίο» και να το έχει στο αρχείο του.

 

Τι απαντά ο κ. Σημίτης

Ο πρώην πρωθυπουργός στο πολυσέλιδο βιβλίο του «Πολιτική για μία δημιουργική Ελλάδα» σε μια ελάχιστη σε έκταση αναφορά σε έκταση  χαρακτηρίζει συγκρίνει τη συμφωνία της Μαδρίτης ως μία δήλωση και σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης που εξουδετέρωνε το Casus Belli. Λέει μάλιστα ότι «δεν πίστευε ιδιαίτερα στη συμφωνία Αλλά το έκανε για να κερδίσει χρόνο». Δυστυχώς από ότι αποδείχτηκε  το βάθος του χρόνου ευνόησε την Τουρκία.

 

Δείτε ΦΩΤΟ της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ

 

Πηγή: flash.gr

 

Σημίτης για τα 20 χρόνια από την ένταξη στο ευρώ: Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία
Saturday
15/01/2022
20:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης "κανονικότητα" Ε.Ε. Κώσ. Σημίτης
0

Σχόλιο GMR: Το ΠΡΑΓΜΑ προχωράει ως σωτηριακή ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ και ημείς (οι τιμωροί των ηλιθίων δηλαδή που αφού δήλωναν αντιμνημονιακοί έγιναν ταυτόχρονα αγαπητικοί του “τι κι αν ειναι κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού) άδωμεν το μέγα αντιστασιακό άσμα “αντί μέτρα-δεν υπάρχει ίός”!!!

Υστερόγραφο:

Και οι Υπαίτιοι (του εγκλήματος) αγαλλιάζουν: όπως Κ. Σημίτης (στην παρούσα ανάρτηση μας)

Π.Παυλόπουλος: Πρ. Παυλόπουλος: Τώρα είναι η στιγμή για προσφυγή στην Χάγη,

ΜΜΕ: Κοινό νόμισμα είκοσι χρόνια µετά: Πώς θα ζούσαμε σήμερα χωρίς το ευρώ ,

ενώ G-M-R,

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων σε τρεις πράξεις 1999-2020 ,

Η εξάρτηση από το χρέος ,

δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ,

Δηλώσεις Σόϊμπλε-Γιουνκέρ για εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας ,

Η Αλήθεια Για Την Δανειακή Σύμβαση – Γιώργος Κασιμάτης ,

Δεν έπρεπε να μπει η Ελλάδα στο ευρώ λένε τώρα Γάλλοι και Γερμανοί ηγέτες .

Και ακόμη: Το “ημείς” υποδηλώνει, αυτοειρωνευόμενοι και την εξ αντικειμένου αντιστασιακή μας ανεπάρκεια ως G-M-R,  το ποιοι (τι ποιότητας πολίτες-πολιτευόμενοι) επικρατούν ως “αντιμνημονιακοί”!

_.

 

 

 

 

Κ. Σημίτης, 02 Ιαν. 2022

 

 

 

 

 

 

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την είσοδο της χώρας στο ευρώ και στην ευρωζώνη.

Ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει αναγνωρίσει την αξία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Υπενθυμίζει ωστόσο ότι επρόκειτο για ένα πρώτο βήμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στόχος που παραμένει αδήριτος ακόμη.

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη:

«Σήμερα ολοκληρώνουμε είκοσι χρονιά μετά από την ένταξή μας στο ευρώ. Στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον πέτυχαμε. Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χωρά μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση.

Ο ελληνικός λαός σήμερα έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του.

Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει ωστόσο να υπενθυμιστεί ότι το ευρώ ήταν το πρώτο βήμα στο εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης. Ένας στόχος που αποτελεί μιαν αδήριτη ανάγκη σήμερα, στην εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Η απάντηση Καραμανλή σε Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά
Saturday
10/04/2021
23:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ Κώσ. Καραμανλής Κώσ. Σημίτης
0

 

 

 

newsbeast, 8 Απριλίου 2021

 

 

 

 

«Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τη δήθεν “επιτυχημένη” στρατηγική του Ελσίνκι»

 

Δήλωση – απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη εξέδωσε ο Κώστας Καραμανλής, με επίκεντρο τη στρατηγική του Ελσίνκι και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως σε άρθρο του ο κ. Σημίτης στην εφημερίδα «Τα Νέα» άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την εγκατάλειψη της στρατηγικής του Ελσίνκι.

«Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη «επιτυχία» του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη. Όμως, η εμμονή και η συνεχής επανάληψη επιβάλλουν να ειπωθούν τελικά κάποια πράγματα, για λόγους ιστορικής ακρίβειας. Και αφού παραβλέψω την αναφορά σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση και με αυτό το περιεχόμενο» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

(more…)