ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος δεν επιθυμεί ούτε απλά να συζητήσει» δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την αδιαλλαξία του κατοχικού ηγέτη Τατάρ
Thursday
09/05/2024
21:55 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Νίκος Χριστοδουλίδης
0

Σχόλιο GMR: Εχουν σημασία οι τίτλοι;

Δηλαδή, [ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του κατοχικού ηγέτη ότι απορρίπτει μια τριμερή συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων]

Υπογραμμίζουμε τον τίτλο που έδωσε ο Τατάρ στον Χριστοδουλίδη αλλά, πιο πολύ υπογραμμίζουμε την πρεμούρα του Χριστοδουλίδη (αποφασισμένου για ΔΔΟ) να αποδέχεται τον τίτλο του εκπροσώπου κοινότητας και να ενεργεί ως εκπρόσωπος κοινότητας και όχι ως Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτεξούσιου κράτους.  

Εκφραζόμενοι διαφορετικά, ο Τατάρ και κάποιοι δημοσιογράφοι υποβιβαζουν τον Χριστοδουλίδη σε ηγέτη κοινοτητας (αντι Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας) και ο Χριστοδουλίδης δεν τους “βουλώνει” το στομα . Και αυτό προστίθεται στην μικρότητα του Χριστοδουλίδη, δεδομένου ότι έπρεπε αντί να παρακαλάει για συνάντηση και ΔΔΟ, να κατακεραυνώνει τον Τατάρ και να φτιάξει στρατό, αεροπορία ναυτικό και να απαιτήσει ΑΟΖ με Ελλάδα.

_.

 

 

 

 

hellasjournal, 9 Μαϊου 2024

 

 

 

 

«Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιος να μην επιθυμεί απλά να συζητήσει» είπε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του κατοχικού ηγέτη ότι απορρίπτει μια τριμερή συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και της προσωπικής απεσταλμένης του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, στο Σπίτι της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος απέρριψε μια τριμερή συνάντηση των ηγετών με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ κα Ολγκίν, είπε ότι «δεν θα μιλήσω εκ μέρους του κ. Τατάρ, θα μιλήσω εκ μέρους της δικής μας πλευράς.

Ανταποκρίθηκα θετικά στο κάλεσμα της κας Ολγκίν, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια που δεν περιορίζεται στην Κύπρο και ας αφήσουμε τη διπλωματία να εργαστεί και ελπίζουμε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Αν δεν συζητήσουμε πώς θα δούμε ότι υπάρχει η προοπτική για επίλυση του Κυπριακού.

Και δεν αντιλαμβάνομαι κάποιος να μην επιθυμεί να συζητήσει, απλά να συζητήσει. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν θέλω να προκαταλάβω τις εξελίξεις και από σεβασμό προς τη δουλειά της κας Ολγκίν και όλων αυτών που προσπαθούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Να αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε».

(more…)

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Saturday
18/03/2023
09:58 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιάν. Α. Μυλόπουλος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Ας παρακάμψουμε τις βλακείες του αρθρογράφου περί “μη ανθρωπογενούς αιτίας” για το Μάτι και ας κρατήσουμε τις καταγγελίες του κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας την παρακάτω:

Τρίτη ευθύνη της κυβέρνησης είναι η κατά 50% περίπου μείωση του προσωπικού τα τελευταία 4 χρόνια. Η οποία έγινε αιτία να μην υπάρχει δεύτερος σταθμάρχης στη νυχτερινή βάρδια. Η ευθύνη αυτή γίνεται ακόμη πιο βαριά, αν σκεφτεί κανείς ότι από το 2018 η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και τις απαγορεύσεις πρόσληψης νέου προσωπικού.

Θέλει να μας πείσει ο συριζοαρθρογράφος, πως η μείωση του προσωπικού, στον ΟΣΕ και σε όλες τις κρατικές υπηρεσίας, ΔΕΚΟ, οργανισμούς, κλπ, ΔΕΝ δικαιολογείται πια διότι “από το 2018 η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και τις απαγορεύσεις πρόσληψης νέου προσωπικού“.

Εμείς ως G-M-R κρατάμε το γεγονός της μείωσης του προσωπικού ως έμμεση (βασική) αιτία δημιουργίας ατυχήματος και αναμένουμε από την Δικαιοσύνη, κάποτε…, να ελέγξει και τους δολίως παραπληροφορούντες τους πολίτες και τους υπουργούς-πρωθυπουργούς που ενεργούν “αντίθετα με” το πλαίσιο των καθηκόντων τους στο χρονικό διάστημα της θητείας τους (κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους= προϋποθέτει όποια παράκαμψη εκ της νομοθεσίας γίνει λόγω ανωτέρας βίας για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αυτή η παράκαμψη να γίνει  “και σύμφωνα με” τα καθήκοντα τους (ήτοι να εξυπηρετει το υπουργικό καθήκον και όχι  να εξυπηρετει ίδια ή αλλότρια συμφέροντα όπως παραδειγματος χάριν η εφαρμογή μνημονίων εξυπηρετεί ξένες τράπεζες και ευρωνόμισμα με ανυπολόγιστη Εθνική ζημιά), άλλως είτε από Δικαιοσύνη είτε από Βουλή αρχικά και παραπέρα από Δικαιοσύνη, το ποινικό αδίκημα πρέπει να εξεταστεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ).

_.

 

 

 

 

Γιάν. Α. Μυλόπουλος, 17 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Αν την εργώδη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών της, την διοχέτευε σε έργα πρόληψης και αποτροπής αυτών των αποτυχιών, θα είχαμε αποφύγει πολλά δεινά από όσα μας συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Από τους χιλιάδες υπερβάλλοντες και άδικους θανάτους της πανδημίας, που μας έφεραν πρώτους στην Ευρώπη σε απώλειες ανά πληθυσμό, μέχρι το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η επικοινωνιακή διαχείριση του οποίου θέλει τις ευθύνες για το δυστύχημα που συνέβη στη δική τους κυβερνητική βάρδια, να διαχέονται σε προηγούμενες βάρδιες και να μοιράζονται στο παρελθόν.

Όλοι όμως αντιλαμβάνονται ότι όπως συνελήφθη και φυλακίστηκε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το δυστύχημα, έτσι και οι ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα εντοπίζονται στην κυβερνητική βάρδια της σημερινής και όχι προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κι αυτό όχι γιατί η σημερινή κυβέρνηση παίρνει τον… μουτζούρη για λόγους που ανάγονται στην κακή της τύχη να κυβερνά τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα.

Γιατί εδώ πρόκειται για δυστύχημα που οφείλεται σε ανθρωπογενή αίτια και όχι όπως στο Μάτι για φυσική καταστροφή, οι αιτίες της οποίας ήταν ανεξάρτητες της ανθρώπινης θέλησης.

(more…)

Μηνύματα με νόημα από την Καθημερινή στην κυβέρνηση
Sunday
12/03/2023
15:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Δεν,…,δεν,…,…,δεν,…, αλλά, αποφανθήκατε πως μόνο πολιτική και όχι ποινική η ευθύνη της (κάθε) κυβέρνησης, κυρία “Καθημερινή”;;;

Εξαφανίσατε αξιωματικά, δίχως να αισθανθείτε την στοιχειώδη, την παραμικρή δημοσιογραφική ευαισθησία, δεοντολογία άλλωστε, γι αυτή την αξιωματική τοποθέτηση γι αυτή την αθωωτική καμπάνια σας, για την συν-υπαιτιότητα εν τέλει (ή και υπαιτιότητα σε άλλες περιπτώσεις όπως πχ για τα μνημονια, τις Πρεσπες, κλπ), την υψηλού/ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ επιπέδου ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, υπαιτιότητα τουλάχιστον υπεύθυνη για την ανεμπόδιστη διάπραξη εγκλημάτων.

Δείτε πως αντιμετωπίζει η γειτονική Ιταλία (και όχι μόνο αυτή βέβαια) τέτοια ζητήματα: Ιταλία: Έρευνα σε βάρος των πρώην πρωθυπουργού Κόντε και υπουργού Υγείας Σπεράντσα για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

_.

 

 

 

ieidiseis.gr-newsroom, 9 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

«Η κυβέρνηση γνώριζε τις ασύλληπτες ελλείψεις, αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα, ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει», αναφέρει η Καθημερινή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Απέναντι στην επιχειρούμενη κυβερνητική προσπάθεια επικοινωνίας περί διαχρονικών παθογενειών στον ΟΣΕ τάσσεται η Καθημερινή, βάζοντας στο «στόχαστρό» της ξεκάθαρα την κυβέρνηση για την πολιτική ευθύνη που έχει για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά» για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και επισημαίνει πως «οι πολίτες προσδοκούσαν {…} ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες».

«Το γεγονός ότι πολλές από τις ασύλληπτες ελλείψεις του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν γνωστές και είχαν επισημανθεί σε στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ελαφρύνει τη θέση της σημερινής κυβέρνησης, το αντίθετο.

Σημαίνει ότι τις γνώριζε αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει. Οι πολίτες προσδοκούσαν ότι αυτή θα ήταν η διαφορά, ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες», αναφέρει το κύριο άρθρο της Καθημερινής με τίτλο: «Πολιτική ευθύνη» και συνεχίζει: «Η συστημική αποτυχία στη διαχείριση του ΟΣΕ έχει απογοητεύσει πολλούς, που βλέπουν ότι σε μερικούς ζωτικούς τομείς λίγα άλλαξαν.

Δικαιολογημένα πιστεύουν ότι πέρα από τον κάθε σταθμάρχη υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης».

===========================================================

Σχετικοί σύνδεσμοι :

Δείτε το βίντεο “«Εδώ χρειάζονται Ειδικά Δικαστήρια»! Ν.Στραβελάκης για τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων και τα Τέμπη”

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

 

Ζήνα Κουτσελίνη: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της δημοσιογράφου
Tuesday
17/01/2023
01:49 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ζήνα Κουτσελίνη Ρουβίκωνας
0

Σχόλιο GMR:    Ακούει ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου;

Ενεργεί;

-Μάλλον Όχι…

Ενοχλείται από συλλογικότητες με την τριπλοσυνδυασμένη αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά και οπωσδήποτε άνευ κουκούλας, μέθοδο, ή από μεμονωμένους ενεργούς πολίτες με ότι μπορούν να πράξουν χωρίς να καταντήσουν να φαίνονται γραφικοί (λόγω της μοναξιάς τους);

-Απαντήστε…

Δέχτηκε ποτέ το ευρύτερο ρουβικωνο/κουφοντινέϊκο/Ανταρσυα(κό δήθεν), συνδικαλιστικό-νομικό-καθηγητικό περιβάλλον, να απαντήσει θετικά σε άπειρες προτάσεις να συμπράξει ξεκουκούλωτο, τριπλοσυνδυασμένα και “ενώπιος-ενωπίω και από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς”;

-Αστειεύεσθε;

_.

 

 

 

 

Newsbeast-ΕΛΛΑΔΑ, 16 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

Παρέμβαση στο σπίτι της Ζήνας Κουτσελίνη στην Εκάλη πραγματοποίησε φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή την υπόθεση μαστροπείας της Ηλιούπολη και την στάση που κράτησε η δημοσιογράφος στη διαχείριση του θέματος.

Τα μέλη της συλλογικότητας έγραψαν σύνθημα στον εξωτερικό τοίχου του σπιτιού της παρουσιάστριας της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» παραφράζοντας τον τίτλο της εκπομπής της.
«Ξέπλυμα με τη Ζήνα» έγραψαν χαρακτηριστικά ενώ στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι “αλήθειες” της Ζήνας ξεπλένουν βιαστές.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την υπόθεση μαστροπείας της Ηλιούπολης, η εκπομπή “αλήθειες με τη Ζήνα” έδωσε βήμα, σε πανελλαδική εμβέλεια, στον καταδικασμένο μεν, ελεύθερο δε αστυνομικό-νταβατζή να “σπάσει τη σιωπή του”, δηλαδή να αναπτύξει όλη την υπερασπιστική γραμμή του. Δεν παρέλειψε να απειλήσει δημόσια, ότι ξέρει ακριβώς ποιοί ήταν στο δικαστήριο στο πλευρό της κοπέλας, με τα ονόματα τους.

Στο ίδιο ρεπορτάζ δίνεται λόγος σε άτομο που παρουσιάζεται ως “στενή φίλη” της 19χρονης οπού προκλητικά ισχυρίζεται ότι η 19χρονη ίσως λέει ψέματα τόσο καιρό, για όλα όσα είχε υποστεί. Η “φίλη” αυτή τυχαίνει να είναι η αδερφή του ενός καταδικασμένου. Μάλιστα η συγκεκριμένη πίεζε την 19χρονη να αποσύρει τις κατηγορίες.

Και η Ζήνα συντονίζει το στημένο ρεπορτάζ της που ξεπλένει το βιαστή μπάτσο και διασύρει τα θύματα. Ένας βιαστής, μαστροπός έχει δημόσιο λόγο σε μεσημεριανή εκπομπή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη, έχει απασχολήσει. Με την απόπειρα ξεπλύματος του παιδοβιαστή Λιγνάδη, προβάλλοντας ρεπορτάζ – αγιογραφία στο πρόσωπο του με αφορμή τη συγκινητική, όπως περιγράφτηκε, παράσταση που έστησε μέσα στη φυλακή. Παλιότερα με την ατάκα «πώς μάθατε ότι καθάρισαν την κόρη σας;» στην οικογένεια Τοπαλούδη. Μετά τη γυναικοκτονία της Ελένης στη Ρόδο, στα πλαίσια του ελεεινού ρεπορτάζ που εξευτέλιζε το θύμα προκάλεσε αντιδράσεις και αναγκάστηκε το ΕΣΡ να ενεργοποιηθεί με πρόστιμο και προσωρινή διακοπή της εκπομπής.

αράλληλα σε κάθε περίπτωση γυναικοκτονίας, κακοποίησης, βιασμών: “η παθολογική ζήλια όπλισε το χέρι του δράστη, ερωτική τραγωδία, έγκλημα πάθους, η ζήλεια τον κυρίευσε” κλπ κλπ.

Η Ζήνα και οι συνεργάτες της, μέσω της εκπομπής της, παίρνουν το ρόλο του συνηγόρου του βιαστή, του κακοποιητή, του μαστροπού. Η συντονισμένη προσπάθεια να φεύγουν τα φώτα από τα οργανωμένα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων και να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, για μια κοινή αντιπαράθεση δύο μερών. Στη μια μεριά όμως εμπλέκονται μπάτσοι-νταβατζίδες, πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του κρατικού μηχανισμού και επιφανείς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων φίλων και σογιών.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Πρωτοφανές: Κρύβουν από το λαό και το πόρισμα τους για τις υποκλοπές
Thursday
20/10/2022
01:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Μάλλον η δημοσιογραφική ευαισθησία αφορά την καθημερινή (ιδιαίτερα από το 2010) πουλητέα ή και την προς διαπραγμάτευση, δημοσιογραφική ύλη.

Και αυτό γιατί, αυτά που γράφει η ιστοσελίδα του κ. Στ. Λυγερού δεν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ειναι της τάξεως “είδηση γράφουμε-σχόλιο πουλάμε”, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ της τάξεως, “κάτι πρέπει να κάνουμε και αναζητούμε να μας πείτε ιδέες” (αφού αυτή πρέπει να ειναι η ολοκληρωμένη δημοσιογραφική δουλειά, όχι μόνο τα λόγια και οι προτάσεις και τσακωμοί των πολιτευομένων). Που όμως τέτοια τύχη;

_.

 

 

 

 

SLpress-Σύνταξη, 13 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Βουλή, καθώς στις 21 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές και συγκεκριμένα για το πόρισμα (πορίσματα) της Εξεταστικής Επιτροπής. Ωστόσο το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ, με απόφαση της πλειοψηφίας χαρακτηρίστηκε απόρρητο. Πρακτικά η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για ένα πόρισμα που χαρακτηρίστηκε απόρρητο και άρα δεν θα μπορεί να δημοσιοποιηθεί . Οι 300 βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν θα είναι υποχρεωμένοι κατά μόνας να διαβάσουν τις 2.882 σελίδες του χαρακτηρισμένου πλέον ως απόρρητου πορίσματος της πλειοψηφίας της Ν.Δ . Κρύβουν ουσιαστικά από το λαό και το πόρισμα.

Πρακτικά πρόκειται για μια διαδικασία συσκότισης για το μείζον θέμα των υποκλοπών, αφού κρύβουν από το λαό το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ . Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν όπου λειτούργησε Εξεταστική Επιτροπή δεν υπήρξε παρόμοια διαδικασία Ακόμα και υπόθεση των Ιμίων που συνιστούσε μείζον εθνικό θέμα και θέμα εθνικής ασφαλείας, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής (που συστάθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ) δημοσιοποιήθηκε και συζητήθηκε αναλυτικά στη Βουλή . Μάλιστα σε εκείνη την συνεδρίαση δημόσια ακούστηκαν από τους ομιλητές οι εντολές που είχαν δοθεί, οι σχεδιασμοί και οι κινήσεις που έγιναν κ.α . Το πέπλο του απόρρητου (που όλοι οι συνταγματολόγοι αντιτάχθηκαν) και με το οποίο πορεύτηκαν βασικοί μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, καλύπτει πλέον την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα αναγκαστούν να πάνε σε μια απομονωμένη αίθουσα της Βουλής κατά μόνας και να διαβάσουν όπως μπορούν περίπου 3.000 σελίδες και δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε σημειώσεις.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Όταν η κυπριακή κυβέρνηση προτιμά τη ζωή στην… γυάλα: Το διεθνές ρεζίλεμα, ο πάτος και η αδυναμία της αντιπολίτευσης
Thursday
24/06/2021
08:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Εθνική Ανεξαρτησία ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Κύπρο είναι κομματικοποιημένες ως και οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Καλή η δημοσιογραφία του κάθε Κώστα Βενιζέλου. Καλύτερη όμως, (ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ) θα ήταν η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΗΘΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ όλων των ΚΑΛΩΝ της Κύπρου.  Από που το “αξίωμα”, δημοσιογράφος=ΜΗ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ (στο “πεδίο της μάχης”);  Άλλο πράγμα η δημοσιογραφική εργασία (η δεοντολογία της, η μεθοδολογία της πχ η δια των ερωταποκρίσεων/μαιευτική μέθοδος αναζήτησης της αλήθειας ή αποκάλυψης του ψεύδους, η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ) και ΑΛΛΟ πράγμα η πολιτική ΑΥΤΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ενός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, που εν προκειμένω, θα το λέγαμε ως νεολογισμό και εξουδετερότητα, ως την αρνητική (δλδ ως έμμεση/δεν πράττω τι πολιτικά εναντίον των “κακών”) από πολιτική άποψη, εξουδετέρωση ακόμα και της ουδετερότητας.

_.

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 19 Ιουνίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι πολιτικοί, πρωτίστως οι ηγέτες, χάνουν το παιχνίδι όταν είτε δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους, στην κοινωνία, είτε φτιάχνουν έναν δικό τους κόσμο «αγγελικά πλασμένο».

Μπαίνουν στη δική τους «γυάλα» και δεν αφουγκράζονται την κοινωνική πραγματικότητα. Η Κύπρος, σύμφωνα με το βαρόμετρο διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας, βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μελη της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διαφθορά.

Όπως έγινε γνωστό, ποσοστό 65% των Κυπρίων που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι η διαφθορά αυξήθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες (θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι πιστεύει το υπόλοιπο 35%, αλλά δεν είναι της παρούσης). Οι αριθμοί δεν μπορούν να διαψευστούν. Μπορούν να μην λαμβάνονται υπόψη, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!
Sunday
07/03/2021
22:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

 

 

G-M-R, 7 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Η “αδέσμευτη-ανεξάρτητη” δημοσιογραφία(*) δεν βρίσκει λόγο να δημοσιεύσει την ΕΙΔΗΣΗ (που η G-M-R ανάρτησε): ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ποια «λύση» τεκταίνεται στο κυπριακό; γιατί η Κύπρος και η Ελλάδα συμφωνούν και επισπεύδουν να συμμετάσχουν σε νέα πενταμερή διάσκεψη; Υπογράφουν 22 προσωπικότητες .

Βρίσκει όμως λόγο να δημοσιεύσει την είδηση: Στο κόμμα του Τράγκα Ραχήλ Μακρή και Καζάκης του ΕΠΑΜ , που επίσης η G-M-R ανάρτησε ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ: https://greek-market-research.com/article/sto-komma-toy-tragka-rachil-makri-kai-kazakis-toy-epam/ .

(*) Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.

 

 

 

 

Τι αλλαγές φέρνει στην ενημέρωση η υβριδική δημοσιογραφία
Sunday
14/02/2021
17:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλεξάν. Κοροξενίδη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Νομίζουμε, πως η G-M-R χρησιμοποίησε αρκετές από τις μεθόδους που περιγράφονται στο ενδιαφέρον και χρήσιμο για κάθε ενεργό πολίτη άρθρο. Αλλά ΚΥΡΙΩΣ, αναζήτησε σε βάθος, με όλες αυτές τις μεθόδους, την κάθε αλήθεια, από κάθε επιστήμονα ή ενεργό πολίτη και το κυριότερο, την σύνδεση των σχετικών αληθειών (μεταξύ τους και προς ανάδειξη της πιο σημαντικής αλήθειας), πράγμα που απεικονίζεται ευκρινώς στην σύνταξη, στο περιεχόμενο των σχολίων(*) και στο από πλευράς μας ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΟ στήσιμο της ιστοσελίδας (στήλες δεξιά, συγγραφείς-φιλικές ιστοσελίδες-σχετικές ιστοσελίδες) και στην επεξήγηση της G-M-R για τον ρόλο των φιλικών ιστοσελίδων(**) .

(*) https://greek-market-research.com/article/ki-omos-quot-archisyntaktes-quot-stoys-istotopoys-einai-oi-algorithmoi-tis-google/

(**) Φιλικές Ιστοσελίδες

_.

 

 

 

Αλεξ. Κοροξενίδη, 9 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Παρότι παγκόσμιο φαινόμενο, η οικονομική κρίση προκάλεσε ένα καθοριστικό χτύπημα στον κλάδο της ενημέρωσης, βρίσκοντας όμως, στην Ελλάδα, εύφορο έδαφος στο ήδη και προ πανδημίας καταγεγραμμένο έλλειμμα αξιοπιστίας των ΜΜΕ. Ωστόσο, αν η απαξίωση ήταν αναμενόμενη και δύσκολο να θεραπευθεί, καθώς αντανακλά παγιωμένα δομικά προβλήματα φαινομένων διαπλοκής κράτους και ΜΜΕ (η απαξίωση των ελληνικών Μέσων που αριθμητικά είναι πάνω 2.100 είναι σύστοιχη με την απαξίωση πολιτειακών θεσμών), η επίδραση της παγκόσμιας κρίσης ήταν πιο αιφνιδιαστική.

Οι κυριακάτικες εφημερίδες έχουν χάσει πάνω από 70% της κυκλοφορίας τους, (πηγή ΕΙΗΕΑ), ενώ σύμφωνα με σχετική μελέτη αλλά και πρόσφατη έρευνα της Bari Focus το 92% των ερωτηθέντων ενημερώνεται διαδικτυακά. Οι τηλεθεατές στράφηκαν σε υπηρεσίες streaming (ροής δεδομένων, όπως το Netflix, YouTube, Vimeo) ενώ οι παραδοσιακές εταιρείες ΜΜΕ δεν στράφηκαν γρήγορα στην WebTV, ή στις ψηφιακές δυνατότητες.

Οι ραγδαίες και διαρκείς εξελίξεις στην τεχνολογία εμφάνισαν και μία τρίτη πρόκληση, αυτή της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία τα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν προσαρμόστηκαν εγκαίρως και αποτελεσματικά. Ακόμα και όταν το έκαναν ήταν στο πλαίσιο των μητρικών εταιρειών, ώστε οι υπόλοιπες ζημίες να βαραίνουν τις νέες επενδύσεις. Έτσι, οι “καθαρά ψηφιακοί νέοι επενδυτές” αναδείχθηκαν ως μία νέα δύναμη.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η κουλτούρα του τζάμπα, τα ΜΜΕ και ο “Μεγάλος Αδελφός”
Friday
05/02/2021
14:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλεξάν. Κοροξενίδη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Το κοινό μπορεί δικαίως να μην εμπιστεύεται πολλά από τα ΜΜΕ, αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι δημοσιογράφοι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αναγνώστες στην Ελλάδα, που θέλουν την ενημέρωση τζάμπα.

Μήπως έχει περάσει απ’ το μυαλό της αρθρογράφου, κυρίας Αλεξάνδρας Κοροξενίδη, πως με δέκα χρόνια Χρεοκρατίας, έχουμε υποστεί, απώλεια εργασίας-ενσήμων, μείωση εισοδημάτων και, ως και απόλυτη απαξίωση(μεταπωλητική) των περιουσιακών μας στοιχείων;

Μήπως έχει περάσει απ’ το μυαλό της κας Α.Κ. πως πλέον (αλλά και από το 2010) ΔΕΝ υπήρξε δημοσιογραφική παρουσία που να μην εξαντλεί την κριτική της στο πλαίσιο της ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ των ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ;

Μήπως έχει περάσει απ’ το μυαλό σας κυρία Κοροξενίδη, πως ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι ΑΠΑΞΙΟΥΝ να απαντήσουν σε επιστολές αναγνωστών τους που θέτουν ΚΑΙΡΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ερωτήματα(*), τεκμηριώσεις, προτάσεις, καταγγελίες, σχετικά με την ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ;

Κυρία Κοροξενίδη, υπό καθεστώς ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ, η ζωή μας κατάντησε ΤΖΑΜΠΑ ΥΠΟΘΕΣΗ, οπότε, μην ρίχνετε την ευθύνη του ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ στους πολίτες, μιας και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ(την οποία ΕΣΕΙΣ “υποστηρίζετε κριτικά”, ίσως και καθόλου τζάμπα), έφερε την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επισυνάπτουμε σχετικό άρθρο που δίνει το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του Δημοσιογράφου-ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, Α. Γκράμσι Η δημοσιογραφία και ο Τύπος με την ματιά του Αντόνιο Γκράμσι .

Επισημαίνουμε επίσης (επειδή παρουσιάζονται από διανοούμενους, διαστρεβλώσεις περί μαρξισμού/θεωρία και πρακτική, καθόλου επιστημονικά τοποθετημένος επί μέρους ή ολικά χονδροειδής αντιμαρξισμός (ίσως ως απολογητική του “μα δεν θέλω βρε αδελφέ να αντισταθούμε στην Χρεοκρατία, μιας και μαρξισμός= αντίσταση στην εκμετάλλευση χωρίς “μα δεν θέλω…” ), πως ο Α. Γκράμσι υπήρξε “βέρος κομμουνιστής”, δηλαδή δημιουργικός και ανα-δημιουργικός μαρξιστής, όπως εξ άλλου δημιουργικός μαρξιστής υπήρξε και ο Β.Ι. Λένιν με την διαφορά πως ο δεύτερος στιγματίστηκε από την μονομερή πίστη του στο προλεταριάτο (ως ένα βαθμό εκ της φύσεως της συστάσεως αυτής της τάξης, δικαιολογημένη), πράγμα που επέφερε την λανθασμένη αντιμετώπιση της εξέγερσης της Κροστάνδης το 1821, στην δύση της με επιβαρυμένη υγεία ζωής του. Όμως, με επιστολή του επεσήμανε τους κινδύνους που είχε ο χαρακτήρας του Στάλιν (ο Σταλινισμός που ξέρουμε). https://el.wikipedia.org/wiki/Αντόνιο_Γκράμσι

Όσο για απόσπασμα από Γκραμσι/Βικιπαίδεια που ακολουθεί (από το ίδιο πιο πάνω link), επισημαίνουμε, πως η άποψη του Μαρξ για αντικειμενικές προϋποθέσεις ριζοσπαστικοποίησης/σοσιαλιστικοποίησης της κοινωνίας, δεν δεν συγκρούεται(**), περισσότερο αλληλοενισχύεται με τις ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις Λένιν-Γκράμσι για την ανάγκη ιδεολογικής πάλης (βρίσκουμε τα σπέρματα αντικειμενικών δυνατοτήτων, που φυσικά καθόλου δεν αποκλείουν κάθε είδους γνήσια επαναστατικότητα, στις αντικειμενικές συνθήκες και σε αυτά επενδύουμε με το ιδεολογικό μας πλαίσιο).:

Κατά τον Γκράμσι η πάλη των τάξεων έπρεπε να λαμβάνει μέρος στο ιδεολογικό πάντοτε πεδίο, με τη θεμελιακή παραδοχή ότι μόνο οι ιδέες δύναντο να επιφέρουν την επανάσταση ή αντιστοίχως, να την αποτρέψουν (ενώ ο Μαρξ υποστήριζε ότι είναι μια ξαφνική τεχνολογική αλλαγή που αναγκάζει τις κοινωνίες να αλλάξουν το ίδιο ξαφνικά την παραγωγική και οικονομική τους δομή και το ίδιο βίαια τις κοινωνικές τους συνέργειες και παραμέτρους, με αποτέλεσμα επαναστατικές διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα).

 

(*) τα ερωτήματα, οι προτάσεις, οι τεκμηριώσει, οι καταγγελίες, τίθενται, ματαίως, προς αξιολόγηση-δημοσίευση-ως στοιχειώδης επικοινωνιακή προσπάθεια εν καιρώ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ εθελοεκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας, και προς την “αδέσμευτη δημοσιογραφία”: https://slpress.gr/politiki/to-slpress-gr-sto-cheilos-toy-gkremoy-i-koyltoyra-toy-tzampa-skotonei-tin-adesmeyti-dimosiografia/

(**) Βέβαια οι δημοσιογράφοι δεν διανοούνται να υπάρξουν ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΑ, όπως ο Γκράμσι, ο Λένιν, ο Μάρξ, οι Λατινοαμερικάνοι παπαδομαρξιστές, ο Κολοκοτρώνης, ο Ρήγας Φεραίος: «Η ιστορία όλων των ως τα τώρα κοινωνιών είναι ιστορία ταξικών αγώνων. Ελεύθερος και δούλος, πατρίκιος και πληβείος, βαρόνος και δουλοπάροικος, μάστορας και κάλφας, με μια λέξη καταπιεστής και καταπιεζόμενος, βρίσκονται σε μια ακατάπαυστη αντίθεση μεταξύ τους. Κάνουν αδιάκοπο αγώνα, πότε ανοιχτό, πότε σκεπασμένο, έναν αγώνα που τελειώνει κάθε φορά με τον μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας ή με την από κοινού καταστροφή των τάξεων». (Κ. Μαρξ Φ. Ενγκελς, «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος»)

_.

 

 

 

Αλεξάνδρα Κοροξενίδη, 3 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το κοινό μπορεί δικαίως να μην εμπιστεύεται πολλά από τα ΜΜΕ, αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι δημοσιογράφοι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αναγνώστες στην Ελλάδα, που θέλουν την ενημέρωση τζάμπα. Σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη του 2020 από το Ινστιτούτο για την Δημοσιογραφία του Reuters, μόνο 11% του αναγνωστικού κοινού στην Ελλάδα είναι συνδρομητές των ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή για τη Guardian αποτελεί βασικό έσοδο.

Πρόκειται για φαύλο κύκλο αφού λιγότερα έσοδα σημαίνει και χαμηλότερη ποιότητα χωρίς βέβαια να ισχύει και το αντίστροφο. Αισιόδοξη ένδειξη είναι ότι, όπως φαίνεται από την πρόσφατη έκθεση Digital News Report του Ινστιτούτου Reuters για το 2020, η προθυμία του κοινού να πληρώσει για την διαδικτυακή ενημέρωσή του αυξάνεται διεθνώς σε ΜΜΕ, όπως οι Financial Times, Washington Post κλπ. Σχεδόν το 50% των πολιτών διεθνώς, όμως, αρνείται να πληρώσει για την ενημέρωσή του.

Η συνδρομή θα σήμαινε και λιγότερη εξάρτηση από τις μεγάλες πλατφόρμες (google, facebook, you tube) που έχουν γίνει οι κυρίαρχοι της ενημέρωσης μέσα από την μηχανή αναζήτησης, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η google με την youtube να έπεται με διαφορά. Oι πλατφόρμες λειτουργούν και ως συναθροιστές ειδήσεων (aggregators), δηλαδή παίρνουν ειδησεογραφικό περιεχόμενο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ χωρίς να τους καταβάλουν το 5% ως ψηφιακό φόρο που συζητείται ως διεθνές μέτρο.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Κι όμως, “αρχισυντάκτες” στους ιστότοπους είναι οι αλγόριθμοι της Google!
Saturday
30/01/2021
20:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Αλεξάν. Κοροξενίδη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τα περισσότερα άρθρα που αναρτώνται στην G-M-R συνοδεύονται από σχόλιό μας που λειτουργεί ως “ταξιθέτης” του άρθρου μέσα στις κοινωνικές εξελίξεις, σχόλιο συμπληρωματικό με αφορμή το άρθρο, σχόλιο κριτικό,  κλπ, πάντα με διάθεση επικοινωνίας και γνώση του τι γνωρίζουμε (ιδιαίτερα από βιωματική εμπειρία) και του τι ΔΕΝ γνωρίζουμε (και σε ποιον βαθμό δεν το γνωρίζουμε).

Κύρια σημασία δίνουμε στην διαπίστωση για το αν υπάρχει εναρμόνιση λόγων και έργων, αφού (και εφ’ όσον) οι δημοσιολογούντες απευθύνονται στο κοινωνικό και όχι στο μαθητικό, φοιτητικό κλπ ακροατήριο ως καθηγητές.

Κατά τα λοιπά, σεβόμαστε απολύτως το γνωστικό αντικείμενο κάθε αρθρογράφου και κάθε κριτική μας τοποθέτηση γίνεται με μοναδική σκέψη, ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ εξύψωση ημών και υμών.

_.

 

 

 

Αλεξάνδρα Κοροξενίδη, 29 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πολλές φορές, χρήστες του διαδικτύου έχουν παρατηρήσει το εξής παράδοξο: ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δημοσιογραφικά άρτιο κείμενο να μην εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες αναζήτησης. Το ίδιο να συμβαίνει και με αξιόλογους ιστότοπους. Θεωρητικά, όλα τα ΜΜΕ έχουν την ίδια μεταχείριση, άρα και ισότιμη προσβασιμότητα στo διαδίκτυο.

Στην Ευρώπη, αυτή την “ουδετερότητα” στο διαδίκτυο ανέλαβε, υποτίθεται, ο Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αν και η ανάγκη υπάρχει, δυστυχώς, αυτή δεν ικανοποιείται στον βαθμό που θα έπρεπε. Οι ειδήσεις και οι σελίδες εμφανίζονται ανάλογα με την σειρά προτεραιότητας που τους δίνουν οι αλγόριθμοι οι οποίοι “αποφασίζουν” σε συνάρτηση με ένα πλέγμα προϋποθέσεων (πχ. συχνή επισκεψιμότητα του κοινού σε έναν ιστότοπο, χρόνο παραμονής του σε αυτό, διαφήμιση του ιστότοπου κατευθείαν στην google κλπ). Παρατηρείται έτσι ενίοτε το παράδοξο ένα ποιοτικό άρθρο να μην εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες αναζήτησης και το ίδιο να συμβαίνει και με αξιόλογους ιστότοπους.

Ο ρόλος των αλγορίθμων είναι μείζον θέμα που εντάσσεται στην μεγάλη συζήτηση για την σχέση τεχνητής νοημοσύνης τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανάλωση της πληροφορίας. Δεν είναι όμως κάτι ανεξέλεγκτο αλλά, όπως φάνηκε σε διαφωτιστική ομιλία του καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών ΜΙΤ, Στέφανου Δασκαλάκη, οι αλγόριθμοι είναι προϊόν προγραμματισμού.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

12