ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κι όμως, “αρχισυντάκτες” στους ιστότοπους είναι οι αλγόριθμοι της Google!
Saturday
30/01/2021
20:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Αλεξάν. Κοροξενίδη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τα περισσότερα άρθρα που αναρτώνται στην G-M-R συνοδεύονται από σχόλιό μας που λειτουργεί ως “ταξιθέτης” του άρθρου μέσα στις κοινωνικές εξελίξεις, σχόλιο συμπληρωματικό με αφορμή το άρθρο, σχόλιο κριτικό,  κλπ, πάντα με διάθεση επικοινωνίας και γνώση του τι γνωρίζουμε (ιδιαίτερα από βιωματική εμπειρία) και του τι ΔΕΝ γνωρίζουμε (και σε ποιον βαθμό δεν το γνωρίζουμε).

Κύρια σημασία δίνουμε στην διαπίστωση για το αν υπάρχει εναρμόνιση λόγων και έργων, αφού (και εφ’ όσον) οι δημοσιολογούντες απευθύνονται στο κοινωνικό και όχι στο μαθητικό, φοιτητικό κλπ ακροατήριο ως καθηγητές.

Κατά τα λοιπά, σεβόμαστε απολύτως το γνωστικό αντικείμενο κάθε αρθρογράφου και κάθε κριτική μας τοποθέτηση γίνεται με μοναδική σκέψη, ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ εξύψωση ημών και υμών.

_.

 

 

 

Αλεξάνδρα Κοροξενίδη, 29 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πολλές φορές, χρήστες του διαδικτύου έχουν παρατηρήσει το εξής παράδοξο: ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δημοσιογραφικά άρτιο κείμενο να μην εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες αναζήτησης. Το ίδιο να συμβαίνει και με αξιόλογους ιστότοπους. Θεωρητικά, όλα τα ΜΜΕ έχουν την ίδια μεταχείριση, άρα και ισότιμη προσβασιμότητα στo διαδίκτυο.

Στην Ευρώπη, αυτή την “ουδετερότητα” στο διαδίκτυο ανέλαβε, υποτίθεται, ο Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αν και η ανάγκη υπάρχει, δυστυχώς, αυτή δεν ικανοποιείται στον βαθμό που θα έπρεπε. Οι ειδήσεις και οι σελίδες εμφανίζονται ανάλογα με την σειρά προτεραιότητας που τους δίνουν οι αλγόριθμοι οι οποίοι “αποφασίζουν” σε συνάρτηση με ένα πλέγμα προϋποθέσεων (πχ. συχνή επισκεψιμότητα του κοινού σε έναν ιστότοπο, χρόνο παραμονής του σε αυτό, διαφήμιση του ιστότοπου κατευθείαν στην google κλπ). Παρατηρείται έτσι ενίοτε το παράδοξο ένα ποιοτικό άρθρο να μην εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες αναζήτησης και το ίδιο να συμβαίνει και με αξιόλογους ιστότοπους.

Ο ρόλος των αλγορίθμων είναι μείζον θέμα που εντάσσεται στην μεγάλη συζήτηση για την σχέση τεχνητής νοημοσύνης τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανάλωση της πληροφορίας. Δεν είναι όμως κάτι ανεξέλεγκτο αλλά, όπως φάνηκε σε διαφωτιστική ομιλία του καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών ΜΙΤ, Στέφανου Δασκαλάκη, οι αλγόριθμοι είναι προϊόν προγραμματισμού.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.