ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στρατηγική “αργού θανάτου” εφαρμόζουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία
Wednesday
07/12/2022
13:08 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βλαδ. Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Γιώρ. Βενέτης Ουκρανικό Ρωσία
0

Σχόλιο GMR: Η τακτική “σοκ και δέος” είναι μοδάτη, όπως και μοδάτος είναι ο κάθε επικίνδυνος πολιτευόμενος τύπου Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι, μη συναισθανόμενος την ευθύνη του (σχετικά γι’ αυτή την ευθύνη: https://greek-market-research.com/clink/mikis-theodorakis-2015-poia-einai-i-alithini-pragmatikotita/, https://greek-market-research.com/clink/eirini-agapi-moy/) έναντι του λαού της Ουκρανίας, τράβηξε με υπερφίαλης τυχοδιωκτικότητας ιδιοτέλεια το σχοινί, στις διαφορές με την Ρωσία.

Σοκ και δέος για τον λαό της Ουκρανίας, πλούτος και αξιώματα για τον Ζελένσκι.

Ας ληφθούν υπ’ όψιν τα παραπάνω εν μέσω των “θερμόαιμων” στο βάθος επικίνδυνων https://greek-market-research.com/clink/natoiko-kyvernitiko-sygchoro-sygcharitiriocharti-se-tagma-azof-chrysaygitiko-kai-loipo-akrodexio-quot-patriotismo-quot/.

_.

 

 

 

 

Γιώργ. Βενέτης, 4 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο ουκρανικός λαός κατά το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου είχε μία σχετική ποιότητα ζωής. Λειτουργούσαν το δίκτυο ηλεκτρισμού και υδροδότησης, το διαδίκτυο, το φυσικό αέριο κ.α., κάτι που είναι ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. Οι λόγοι για τους οποίους ο Πούτιν απέφυγε εξ’ αρχής τη μαζική καταστροφή των υποδομών είναι άγνωστοι, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι κοιτούσε την επόμενη μέρα, μη θέλοντας να εξοργίσει τον ουκρανικό λαό, μέρος του οποίου είναι φίλα προσκείμενος προς τη Ρωσία. Ίσως ακόμη θεωρούσε ότι η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” θα ήταν πιο εύκολα αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, από ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Πλέον, εφαρμόζουν στρατηγική “αργού θανάτου”.

Διότι, η νέα τακτική υπό τον στρατηγό Σουροβίκιν δεν βασίζεται πλέον σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά σε πόλεμο φθοράς, προκειμένου να στερήσει από τον αντίπαλο τους αναγκαίους πόρους για να συνεχίσει τον πόλεμο. Με τις ενεργειακές υποδομές σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένες, οι πολίτες της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έναν κρύο χειμώνα, με ελάχιστη έως καθόλου θέρμανση.

 

Το νέο ρωσικό δόγμα μάχης αποβλέπει στο να καταστήσει την ουκρανική άμυνα δυσχερέστερη, αλλά και να εξουθενώσει τους Ουκρανούς, με απώτερο σκοπό να τους εξωθήσει σε αντίδραση κατά του καθεστώτος Ζελένσκι. Η καταστροφή των υποδομών έχει αντίκτυπο στη φυσική αντοχή και στο ηθικό του ουκρανικού λαού. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής θα επιτείνονται, καθώς το δριμύ ψύχος θα καθιστά τραγικές τις συνθήκες διαβίωσης. Δεδομένου ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορούν πλέον να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, δεν αποκλείεται να δούμε και διαδηλώσει στο Κίεβο ως αποτέλεσμα της κόπωσης και της απόγνωσης, που θα οξύνει η αναμενόμενη ένταση των πυραυλικών επιθέσεων.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Διαφωνεί κάθετα το ΚΚΕ με την εμφάνιση Ζελένσκι στη Βουλή
Wednesday
30/03/2022
18:32 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι ΚΚΕ Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR:   Ειδικά αφιερωμένο με εκτίμηση, στον Καθηγητή κύριο Γεώργιο Μαργαρίτη:

Επί τέλους!

Μια σωστή στάση του ΚΚΕ.

Θα περιμέναμε από το ΚΚΕ, αυτή του η στάση να σημάνει ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα του Κόμματος προς όλους τους Έλληνες.

Ένα κάλεσμα, για την σύσταση και λειτουργία, με την μέθοδο “δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”, μιας διαδικτυακής “Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής”.

Βέβαια, αυτή η “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής, θα έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, και για το ΤΩΡΑ και για το ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, με ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ” ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ, αλλά οπωσδήποτε και την προοπτική του “ΜΕΤΑ” (Συντακτική Εθνοσυνέλευση με ορθάνοιχτο παράθυρο για “Δημοκρατία σε Εφαρμογή”).

Και επειδή η G-M-R διαθέτει συνεπή αγωνιστική και θεωρητική προϋπηρεσία για την συγκεκριμένη στόχευση και δεν περιμένει την εκ Θεού “Δημοκρατία σε Εφαρμογή”, θα συνεχίσει “να πολεμάει το άδικο ακόμα και με αδύναμα μέσα”, με Υπομονή και Αγάπη για τον Άνθρωπο(ναι αυτόν που σήμερα δεν καταλαβαίνει την “Δημοκρατία σε Εφαρμογή” https://greek-market-research.com/clink/sosialismos-dimokratia-se-efarmogi/, αύριο θα έχει καταλάβει, βλέποντας πως είμαστε δίπλα του με την “δ.ά.δ.α.”), σύμφωνα με τον ακόλουθο σύνδεσμο, https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ .

_.

 

 

 

 

 

newsbeast.gr, 28 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Την έντονη αντίθεσή τους στην προοπτική να μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου, εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Όπως επισημαίνεται από τον Περισσό, ο Ζελένσκι εκφράζει μία αντιδραστική κυβέρνηση που στηρίζεται από το συμμαχικό στρατόπεδο των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ευθύνεται, όπως και η Ρωσική Ομοσπονδία του Πούτιν, για το δράμα που βιώνει αυτές τις ώρες ο ουκρανικός λαός.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει, κομμουνιστές και έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚΕ Ουκρανίας. «Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν ή ο Μπάιντεν», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ζελένσκι: Δεν θα του επιτραπεί να μιλήσει στην αυστριακή Βουλή – Ποιος ο λόγος
Wednesday
30/03/2022
16:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αυστρία Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

In.gr, 27 Μαρ. 2022

 

 

 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα μπορέσει να μιλήσει στους Αυστριακούς βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μιλήσει μέσω βιντεοσύνδεσης σε πολιτικούς από τη γερμανική Βουλή μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά δεν θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους Αυστριακούς βουλευτές.

Το φιλελεύθερο κόμμα NEOS είχε κάνει την πρόταση ο Ζελένσκι να κάνει παρέμβαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί. Τα κόμματα SPÖ and FPÖ αντιτάχθηκαν σε αυτή την προοπτική επισημαίνοντας ότι η Αυστρία είναι ουδέτερη χώρα και ότι ο Ζελένσκι θα μεταφέρει την εικόνα μόνο από τη μία πλευρά.

Το NEOS κατηγόρησε τα κόμματα που διαφώνησαν ότι παραποιούν την έννοια της ουδετερότητας.

Θυμίζουμε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είναι πιθανό να μιλήσει στην ελληνική Βουλή την Τετάρτη ή την Πέμπτη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά την πρόσκληση που έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ομιλία του αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά.

 

Πηγή: in.gr

 

 

Ζελένσκι: Στείλτε μας όπλα για την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης – Φοβάστε τη Ρωσία;
Wednesday
30/03/2022
15:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: Στον ηθοποιό (ήθος πολεμικό ποιών –Αντί ως ηθο-ποιός να ποιεί ήθος, αυτός ποιεί πολεμικό ήθος, φέρτε όπλα κάντε πυρηνικό πόλεμο) έχουν προ πολλού ανατεθεί καθήκοντα αρχιστράτηγου(;), πολιτικού ενορχηστρωτή(;), ηθοποιού σε πολιτικοστρατιωτικές βιντεοπαραστάσεις, κατά της Ρωσίας.

Μιλάμε για ισοβίως εξασφαλισμένη πολιτική καριέρα.

Κατά τα λοιπά, για τον λαό του (ναι αυτουνού…) ισχύουν Ο Νικόλας Βαφειάδης από το Κίεβο στο Newsbeast: «Έχω πάει σε 17 πολέμους αλλά στην Ουκρανία βλέπω ένα μίσος βαθύτερο» .

Πρόκειται, και στα υπ’ όψιν δια τα καθ’ ημάς, για τραγικό αδιέξοδο λαού υφιστάμενου εξωτερικές παρεμβάσεις και εσωτερική διχόνοια.

_.

 

 

 

NewsBeast.gr, 27 Μαρ. 2022

 

 

 

Μήνυμα στις χώρες της Δύσης να προσφέρουν ένα μικρό τμήμα του οπλοστασίου τους στην Ουκρανία έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ εμφανώς εκνευρισμένος αναρωτήθηκε αν φοβούνται τη Ρωσία.

Αρκετές χώρες έχουν υποσχεθεί να στείλουν αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, καθώς και ελαφρύτερο οπλισμό. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι το Κίεβο χρειάζεται τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα κατά πλοίων.

«Αυτά τα έχουν οι εταίροι μας και απλά μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι. Όλα αυτά είναι όχι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά για την ελευθερία όλης της Ευρώπης», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το 1% των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και το 1% των αρμάτων μάχης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει περισσότερα.

«Περιμένουμε επί 31 ημέρες. Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευρωατλαντική κοινότητα; Είναι πραγματικά ακόμη η Μόσχα, λόγω εκφοβισμού;», ανέφερε.

Ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη εάν «πέσει» η Ουκρανία. Αλλά το ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζει το αίτημά του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, με το σκεπτικό ότι θα προκαλούσε μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση.

Νωρίτερα χθες, Σάββατο, ο Ζελένσκι είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Ευρώπη δεν είχαν σταλεί στην Ουκρανία.

«Το τίμημα της αναβλητικότητας σχετικά με τα αεροσκάφη είναι χιλιάδες ζωές Ουκρανών», είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με ενημέρωση από την ουκρανική προεδρία. Σημείωσε ότι η Πολωνία και οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει αμφότερες την ετοιμότητά τους για να λάβουν τη σχετική απόφαση.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Ουάσινγκτον είχε απορρίψει την αιφνιδιαστική πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά MiG-29 σε αμερικανική βάση της Γερμανίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

«Έμπλεξε» ο Ζελένσκι μετά την αναφορά του στο Ολοκαύτωμα
Friday
25/03/2022
23:07 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

Efsyn.gr, 21 Μαρ. 2022

 

 

 

Μια εκρηκτική ομιλία με συσχέτιση της ρωσικής εισβολής με το μεγάλο έγκλημα των Ναζί, οι πολλές αντιδράσεις και η αναδίπλωση του Ουκρανού προέδρου.

Την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει την διαδικτυακή παγκόσμια περιοδεία του προκειμένου να ασκήσει πίεση στη διεθνή κοινότητα και να αποκομίσει οφέλη στην πολεμική αντιπαράθεση, η «στάση» που έκανε στο Ισραήλ μάλλον του γυρίζει μπούμερανγκ.

Η χθεσινή ομιλία του στο ισραηλινό κοινοβούλιο μεταδόθηκε ζωντανά και σε πλατείες της χώρας, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να προσπαθεί να επενδύσει στη συλλογική και ιστορική μνήμη του ισραηλινού λαού συγκρίνοντας τα δεινά της χώρας του με το Ολοκαύτωμα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χρησιμοποίησε τα λόγια της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γκόλντα Μέιρ, γεννημένης στο Κίεβο, αναφέροντας «σκοπεύουμε να ζήσουμε, αλλά οι γείτονές μας θέλουν να μας δουν νεκρούς».

(more…)

Μήνυμα Ζελένσκι στους Γερμανούς: Πιέστε να σταματήσουν οι μπίζνες του Βερολίνου με τη Μόσχα
Tuesday
22/03/2022
14:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: Οι ΗΠΑ ανακάλυψαν τον Τσε Γκεβάρα του ιμπεριαλισμού στο φαινόμενο Ζελένσκι.

Μιλάμε για υπόγεια μεν, καθαρή δε, σύγκρουση ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ.

Αναμφίβολα, ισχύει αυτό που μεσόκοπος Ουκρανός ξεστόμισε σηκώνοντας το χέρι, με την πλάτη προς τους δημοσιογράφους: “δεν με νοιάζει ποιός φταίει και ποιός δεν φταίει. Ανάθεμα σε όλους“.

_.

 

 

 

Skai_gr, 21 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τη Γερμανία να κάνει περισσότερα προκειμένου να συμβάλει στον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στη χώρα του και να εγκρίνει την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο νέο του βίντεο, ο Ζελένσκι απευθύνεται συγκεκριμένα στους Γερμανούς πολίτες, καθώς, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, το Βερολίνο αντιτάχθηκε στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και εκφράζει επιφυλάξεις για την ένταξη στην ΕΕ.

«Οι δικές μας αξίες είναι και οι δικές σας αξίες… είμαστε μέρος της Ευρώπης. Και βλέπετε την επιθυμία μας να είμαστε στην Ευρώπη, για την οποία παλεύουμε στο πεδίο μάχης», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι καλεί τους Γερμανούς να ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς τους προκειμένου η Ουκρανία να γίνει μια και για πάντα μέλος της Ευρώπης αλλά και για να διακόψουν κάθε οικονομική σχέση με τη Ρωσία.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει έναν λαό και να διαλύει την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Προειδοποιήσαμε τους πολιτικούς σας ότι είναι επικίνδυνο να αποφασίζει η Μόσχα τι φυσικό αέριο παίρνετε και σε τι τιμή. Είπαμε ότι οι κυρώσεις ήταν απαραίτητες για να αποτραπεί αυτός ο πόλεμος. Σας παρακαλώ μην χρηματοδοτείτε την πολεμική μηχανή αυτής της χώρας, της Ρωσίας. Ο κατακτητής δεν πρέπει να πάρει ούτε ένα ευρώ».

 

«Κλείστε (στους Ρώσους) όλα τα λιμάνια. Μην τους προμηθεύετε αγαθά. Αρνηθείτε τις ενεργειακές πηγές ενέργειας. Πιέστε τη Ρωσία να φύγει από την Ουκρανία. Πιστεύω και ξέρω ότι η ειρήνη είναι πιθανή, αλλά πρέπει να δράσετε για να έχουμε ειρήνη», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι κάλεσε μάλιστα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν κάθε εμπορική συναλλαγή με τη Ρωσία προκειμένου να πιέσουν τη Μόσχα να σταματήσει τον πόλεμο στη χώρα του.

 

Πηγή: skai.gr

 

Η έκκληση Ζελένσκι στον ρωσικό λαό
Monday
21/03/2022
20:03 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: Τώρα ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ επικαλείται την παλαιά κοινή καλή εποχή… 

«Πρέπει να…βγείτε στους δρόμους και να πείτε ότι θέλετε να ζήσετε, θέλετε να ζήσετε σε μια Γη χωρίς ραδιενεργό μόλυνση. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσία, η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα σύνορα της χώρας σας» ,…, λέει ο τύπος που επιδιώκει να κάνει την Ουκρανία ορμητήριο του ΝΑΤΟ (και των πυρηνικών όπλων) κατά της Ρωσίας.

_.

 

 

 

Βολοντίμιρ Ζελένσκι, 4 Μαρ. 2022

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώσουν κατά της κατάληψης του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Ρωσικέ λαέ, θέλω να σας κάνω έκκληση: Πώς είναι δυνατόν αυτό; Άλλωστε πολεμήσαμε μαζί το 1986 κατά της καταστροφής του Τσερνομπίλ», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, μεταδίδει το Reuters.

«Πρέπει να…βγείτε στους δρόμους και να πείτε ότι θέλετε να ζήσετε, θέλετε να ζήσετε σε μια Γη χωρίς ραδιενεργό μόλυνση. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσία, η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα σύνορα της χώρας σας» πρόσθεσε, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρέπει να θυμάστε τον φλεγόμενο γραφίτη που εκτοξεύτηκε μετά την έκρηξη, τα θύματα. Πρέπει να θυμάστε τη λάμψη πάνω από την κατεστραμμένη μονάδα ενέργειας, την επιχείρηση εκκένωσης. Πώς μπορείτε να τα ξεχνάτε αυτά; Και αν δεν τα έχετε ξεχάσει, δεν πρέπει να παραμένετε σιωπηλοί».

«Μια άμεση ενίσχυση των κυρώσεων κατά του πυρηνικού κράτους τρομοκράτη είναι απαραίτητη» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέδωσε την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια σε ουκρανούς δολιοφθορείς, χαρακτηρίζοντάς την τερατώδη προβοκάτσια.

Οι ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα έχουν ήδη καταλάβει το ανενεργό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, βορείως του Κιέβου, το οποίο μετά το δυστύχημα εκεί τον Απρίλιο του 1986, μόλυνε με ραδιενεργό νέφος το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο της Ζαπορίζια είναι διαφορετικού και ασφαλέστερου τύπου, αλλά ο Ζελένσκι δήλωσε ότι τώρα δεν είναι ώρα να σιωπούμε.

«Έχουν σκοτωθεί 9.200 Ρώσοι στρατιώτες»

Ανέφερε ακόμα ότι 9.200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την ημέρα της ρωσικής εισβολής, αλλά και ότι η Ρωσία στοχεύει σκόπιμα τις υποδομές της Ουκρανίας αλλά και κατοικημένες περιοχές.

«Πολεμάμε ενάντια σε έναν ισχυρό εχθρό που μας ξεπερνά σε αριθμό. Που μας ξεπερνά σε τεχνολογία. Ωστόσο είναι χίλια έτη φωτός μακριά από κανονικούς ανθρώπους με αξιοπρέπεια.
Επιζήσαμε από μια νύχτα που θα μπορούσε να σταματήσει την ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης. Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του.

 

Πηγή: newsbeast.gr