ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μήνυμα Ζελένσκι στους Γερμανούς: Πιέστε να σταματήσουν οι μπίζνες του Βερολίνου με τη Μόσχα
Tuesday
22/03/2022
14:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: Οι ΗΠΑ ανακάλυψαν τον Τσε Γκεβάρα του ιμπεριαλισμού στο φαινόμενο Ζελένσκι.

Μιλάμε για υπόγεια μεν, καθαρή δε, σύγκρουση ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ.

Αναμφίβολα, ισχύει αυτό που μεσόκοπος Ουκρανός ξεστόμισε σηκώνοντας το χέρι, με την πλάτη προς τους δημοσιογράφους: “δεν με νοιάζει ποιός φταίει και ποιός δεν φταίει. Ανάθεμα σε όλους“.

_.

 

 

 

Skai_gr, 21 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τη Γερμανία να κάνει περισσότερα προκειμένου να συμβάλει στον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στη χώρα του και να εγκρίνει την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο νέο του βίντεο, ο Ζελένσκι απευθύνεται συγκεκριμένα στους Γερμανούς πολίτες, καθώς, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, το Βερολίνο αντιτάχθηκε στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και εκφράζει επιφυλάξεις για την ένταξη στην ΕΕ.

«Οι δικές μας αξίες είναι και οι δικές σας αξίες… είμαστε μέρος της Ευρώπης. Και βλέπετε την επιθυμία μας να είμαστε στην Ευρώπη, για την οποία παλεύουμε στο πεδίο μάχης», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι καλεί τους Γερμανούς να ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς τους προκειμένου η Ουκρανία να γίνει μια και για πάντα μέλος της Ευρώπης αλλά και για να διακόψουν κάθε οικονομική σχέση με τη Ρωσία.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει έναν λαό και να διαλύει την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Προειδοποιήσαμε τους πολιτικούς σας ότι είναι επικίνδυνο να αποφασίζει η Μόσχα τι φυσικό αέριο παίρνετε και σε τι τιμή. Είπαμε ότι οι κυρώσεις ήταν απαραίτητες για να αποτραπεί αυτός ο πόλεμος. Σας παρακαλώ μην χρηματοδοτείτε την πολεμική μηχανή αυτής της χώρας, της Ρωσίας. Ο κατακτητής δεν πρέπει να πάρει ούτε ένα ευρώ».

 

«Κλείστε (στους Ρώσους) όλα τα λιμάνια. Μην τους προμηθεύετε αγαθά. Αρνηθείτε τις ενεργειακές πηγές ενέργειας. Πιέστε τη Ρωσία να φύγει από την Ουκρανία. Πιστεύω και ξέρω ότι η ειρήνη είναι πιθανή, αλλά πρέπει να δράσετε για να έχουμε ειρήνη», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι κάλεσε μάλιστα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν κάθε εμπορική συναλλαγή με τη Ρωσία προκειμένου να πιέσουν τη Μόσχα να σταματήσει τον πόλεμο στη χώρα του.

 

Πηγή: skai.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.