ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η φουκαριάρα ΑΟΖ και η προβληματική οριοθέτηση της: Ο Ταγίπ Ερντογάν πηγαίνει στην Αίγυπτο του αλ Σίσι, ότι και να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και την Κύπρο…
Monday
05/02/2024
09:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΙΓΥΠΤΟΣ Αλ Σίσι ΑΟΖ Θεόδ. Καρυώτης ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Από την μιά:

Εκχώρηση κυριαρχίας σε βάρος της Ελλάδας και υπέρ Αιγύπτου και Τουρκίας (κυριαρχικών δικαιωμάτων λένε, λες και είναι διαφορετικό, ή πως μπορεί να ξανααποκτήσουμε τα απολεσθέντα δικαιώματα) στην συμφωνία με την Αιγυπτο από τον υπουργό κο Δένδια και τον πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την άλλη:

Εκχώρηση δικαιώματος στην λοατκι+ κοινότητα να παίζει τις κούκλες πάνω στο “δικαίωμα” απόκτησης παιδιών με πολυπατέρες και παρένθετες μητέρες.

Στον Καιάδα η οικογενειακή συγγένεια και α-συγγένευτη πλέον με νόμο η βιοηθική, στον Καιάδα τα δικαιώματα του παιδιού, στον Καιάδα η δημιουργία γενεάς, η σύνδεση κάθε γενιάς με πατρίδα-έθνος.

Αυτά νομοθετεί με τον γάμο ομοφύλων ο πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και “περασμένα-ξεχασμένα”, η Συμφωνία των Πρεσπών, η €-Χρεοκρατία με τα μνημόνιά της, η έξωθεν εξάρτηση με την υπόθεση Vodafone και την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού κου Κώστα Καραμανλή.

Το δε ΚΥΠΡΙΑΚΟ, οδεύει ακάθεκτο στην ξεκάθαρα προδοτική “λύση” της ΔΔΟ, στην μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Κοινότητα ή σε Κρατίδιο, ελεγχόμενα από την Τουρκία.

_.

 

 

 

 

Θεόδ. Καρυώτης, 4 Φεβρουαρίου 2024

 

 

 

 

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg έγραψε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στην Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου. Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη, θα είναι η πρώτη του Ερντογάν στην Αίγυπτο μετά το 2013.

Στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Σίσι αναμένεται να συζητηθούν: η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, τα βήματα για τον τερματισμό του πολέμου αλλά και ο καθορισμός των ορίων θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BloomberΗg επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Θα είναι μια κρίσιμη συνάντηση για τα ελληνικά συμφέροντα, διότι η Τουρκία επιμένει ότι έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και θέλει να οριοθετήσει ΑΟΖ μαζί της.

Η Άγκυρα προσπάθησε να αποκαταστήσει τις διαταραγμένες σχέσεις της με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι από το 2020 και μια χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών το 2022 στο Κατάρ προώθησε την εξομάλυνση των σχέσεών τους αρκετά γρήγορα. Και οι δύο χώρες διόρισαν πρεσβευτή η μία στην πρωτεύουσα της άλλης τον Ιούλιο. Η πολιτική του Ερντογάν έναντι της Αιγύπτου είχε ως αποτέλεσμα τη διατάραξη των σχέσεων, ειδικά η  έντονη διαμαρτυρία του κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2013, το οποίο εγκατέστησε τον Σίσι ως αρχηγό κράτους, και τη θανατηφόρα στρατιωτική καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

Η συνάντηση των δυο ηγετών προμηνύει κινδύνους για τα ελληνικά συμφέροντα διότι, δυστυχώς, όχι μόνο ο Ερντογάν αλλά και ο Αλ-Σίσι πιστεύουν ότι η ΑΟΖ των κρατών τους αγγίζει η μία την άλλη.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com