ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Ελλάδα χάνει τα δικαιώματα της στην περιοχή του Καστελόριζου: Το νέο «κόλπο» της Άγκυρας με το FIR Aθηνών
Thursday
27/12/2018
14:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος FIR Κύρα Αδάμ
0

Σχόλιο G-M-R: Η υποστήριξη της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου σε όλες τις σχέσεις μας με την εκάστοτε Τουρκική κυβέρνηση, επαφίεται στις όποιες καλές προσπάθειες διπλωματών και στρατιωτικών.

Κατά τα “λοιπά”, παρακολουθούμε μια διαρκή προεκλογική-επικοινωνιακή παράσταση, από ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα/συντεχνία που έχει απολέσει κάθε ίχνος επαγγελματισμού (για αξιοπιστία ούτε λόγος να γίνεται). Μερικοί από τούς ηθοποιούς της παράστασης προβοκάρουν εμάς τους θεατές, “άντε ρε, σηκωθείτε από τον καναπέ”. Κακοήθης μίμηση της επικοινωνιακής δυνατότητας του σωστού επαγγελματία-ηθοποιού, αγαπητού Μάρκου Σεφερλή.

 

 

 

Κύρα Αδάμ, 24 Δεκ. 2018

 


 

Η Τουρκία εφάρμοσε για πρώτη φορά, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου μια νέα τεχνική σε βάρος της Ελλάδας, μπλοκάροντας – αποκόπτοντας το σύνολο των αεροδιαδρόμων στο FIR Αθηνών, που οδηγούν την εναέρια κυκλοφορία των πολιτικών αεροσκαφών από Ευρώπη σε Μέση Ανατολή και το αντίστροφο, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των πολιτικών αεροσκαφών να χρησιμοποιούν τους αεροδιαδρόμους του FIR Κωνσταντινούπολης. 

Με αυτή την τεχνική, η Άγκυρα όχι μόνον νεκρώνει την περιοχή Ρόδου Καστελόριζου – όπου απολήγουν οι αεροδιάδρομοι στο FIR Αθηνών προς Μέση Ανατολή και εντεύθεν- αλλά στερεί και μεγάλα χρηματικά ποσά από την Ελλάδα από τα τέλη υπέρπτησης. 

Αναλυτικότερα:  

Η Τουρκία υπέβαλε αίτημα στην ΥΠΑ Ελλάδας να εκδώσει λόγω αρμοδιότητας στο FIR Αθηνών, ΝΟΤΑΜ για την εκτέλεση τουρκικής αεροναυτικής άσκησης στη διεθνή θάλασσα στο FIR Αθηνών σε δύο περιοχές (βλ. χάρτη). Η ΥΠΑ Ελλάδας εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α3460/18 επισημαίνοντας ότι:  

(more…)