ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο πριγκιπάτο της Ελλάδος…
Monday
06/03/2023
15:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠτΔ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: !!!:”Στην Ελλάδα ο νεοφιλελευθερισμός αποτελεί ένα πλέγμα σχέσεων κυβερνητικών, δικαστικών, παρασιτικών ολιγαρχών και δημοσιογράφων, το οποίο εξασφαλίζει την ατιμώρητη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, των κρατικών θεσμών και της κοινωνίας. Εχθές τσάκιζαν τις ζωές με τα μνημόνια και λεηλατούσαν την κοινωνία. Τώρα με τις επιλογές τους έφτασαν να χύσουν αίμα, να πάρουν ζωές. Αύριο τι;

_.

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 6 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Σταθμάρχες με εξάμηνη σύμβαση και μπλοκάκι, σεκιουριτάδες για τις διαβάσεις των τραίνων, διορισμοί με κομματικό ρουσφέτι, προσωπικό ελάχιστο και η περιφρόνηση των έγγραφων ειδοποιήσεων επικείμενου κινδύνου από τους συνδικαλιστές σιδηροδρομικούς, κατ’ επανάληψη επαληθευμένων από τα αλλεπάλληλα ατυχήματα στα ελληνικά τραίνα. Και η Δικαιοσύνη; Έγραψε μια θερμή δικαστική παραγγελία προς τον αρμόδιο δικαστή.

Αυστηρή, την οποία αν διαβάσουμε κατά γράμμα προοιωνίζεται σκληρή δικαστική έρευνα. Και στο τέλος της παραγγελίας ο κ Ντογιάκος εκτοξεύει μια λυρική κορώνα: “Η ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης θα αποτελεί αιώνιο μνημόσυνο για τις ψυχές των νεκρών”. Δυστυχώς για τον γενικό μας εισαγγελέα, υπάρχουν τα συγκείμενα στα οποία κλείνει τα μάτια ή τα σκεπάζει με τα χέρια.

Παρακολουθήσεις και παρακράτος Μητσοτάκη, η μαφία στην αστυνομία και ξένοι πράκτορες στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, διαπλοκή οργανωμένου εγκλήματος και ελληνικής ολιγαρχίας, αλλά και Novartis, Siemens, ο οικονομικός εισαγγελέας που έθαψε τις αιτιάσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών υπηρεσιών για τα κονδύλια σχετικά με τους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα, Νεοδημοκράτες βουλευτές που αρπάζουν δημόσιο χρήμα και άλλα.

Γενικότερα δικαστές που δικάζουν, αλληθωρίζοντας προς το γραφείο του δικαστικού αντιπροέδρου στο Μαξίμου, ινστρούχτορα των δικαστικών για το τι δικάζουν και πώς και τι όχι, με το μαντρόσκυλο δίπλα του να βρίζει και να εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία την αποφορά που τον χαρακτηρίζει. Δικαστήρια των φεουδαρχών του μεσαίωνα έχουν καταντήσει την δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δικαστήρια αθώωσης των ισχυρών (τώρα θα συνειδητοποιήσεις την πραγματική κοινωνική σου θέση φουκαριάρη, που έβαλες μέσο για να γίνεις σταθμάρχης στον κόμβο της Λάρισας).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Σε ποιάν ακριβώς Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε; Των υπερεθνικών λόμπι, της λαμογιάς και του …Μεγάλου Αδελφού; Το ψευδεπίγραφο δίλημμα…
Wednesday
15/02/2023
09:48 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Γιώρ. Χαρβαλιάς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Μνημόνια Νικήτας Κακλαμάνης ΠτΔ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Από το άρθρο, υπ’ όψιν της Ελληνικής Δικαιοσύνης…, διότι σύμπασα (με μια σταθερή εξαίρεση, όσο μπορεί, ενάντια στην Χρεοκρατία και στην έξωθεν εξάρτηση τον κο Νικήτα Κακλαμάνη[*]) η Ελληνική Βουλή, περί άλλων (ιδίων συμφερόντων τυρβάζει):

Την ίδια ώρα η διάδοχος του στο αξίωμα, η κυρία Κατερίνα που ούτε ακούει, ούτε βλέπει όσα καταφανώς…αντιευρωπαικά συμβαίνουν στην χώρα, στη ετήσια δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, είχε την έμπνευση να μην προσκαλέσει τον Ρώσο πρέσβη. Τον απέκλεισε επιδεικτικά λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Μόσχα!

Προσέξτε: Κάλεσε μετά βαίων και κλάδων τον Τούρκο που μέρα παρά μέρα απειλεί να μας φιλοδωρήσει με έναν πύραυλο στην Αθήνα και δεν κάλεσε τον Ρώσο…

Λυπάμαι αλλά αν εννοούν έτσι το «Μένουμε Ευρώπη», είναι βέβαιον ότι έχουμε πάρει τη ζωή μας λάθος που λέει και το άσμα. Και αυτά σε πολιτικό-γεωστρατηγικό επίπεδο. Αμ’ στο οικονομικό; Όταν οι αγορές αποφάσισαν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα και διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν το θάρρος να μετακυλίσουν τον εκβιασμό στις ευρωπαικές τράπεζες, η ευρωπαική «αλληλεγγύη» εκφράστηκε μέσω της Γερμανίας με ένα νέο είδος αναγκαστικού δανείου.

Η Ελλάδα έμεινε…Ευρωζώνη(γιατί η αποπομπή της από την Ευρωπαική Ενωση δεν ετίθετο ως ζήτημα παρά μόνο στο πλαίσιο του προπαγανδιστικού παραμυθιού των συστημικών μέσων ενημέρωσης)και πλήρωσε ένα δυσθεώρητο τίμημα για να κρατηθεί με το ζόρι…στην τρίτη ταχύτητα. Λίγο πιο πάνω από την Ρουμανία που σύντομα θα μας ξεπεράσει.

[*]Πλήν όσων διαβάζουμε για τον Νικήτα Κακλαμάνη πατώντας στο πιο πάνω, υπό αστερίσκο σημειωμένο σύνδεσμο, να συμπληρώσουμε ότι στις αρχές των μνημονίων είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή, πως, “αν τεθεί θέμα στη βουλή για μηνύσεις εσχάτης προδοσίας εγώ θα ψηφίσω να τις εξετάσει η Δικαιοσύνη” (θέμα δεν τέθηκε ούτε τότε ούτε μετά, ούτε από Συνασπισμό, ούτε από ΚΚΕ, ούτε εξωκοινοβουλευτικά από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φυσικά ούτε από τον ΥΠΑΙΤΙΟ της εγκληματικής συμφωνίας 20/2/3015 Βαρουφάκη , αντίθετα απαξάπαντες οι αριστεροί λοιδόρησαν μετά βδελυγμίας τις σχετικές δικογραφίες που ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή, λέγοντας, “το θέμα δεν είναι νομικό το θέμα είναι πολιτικό” και “μα πιστεύετε στην ελληνική Δικαιοσύνη;”!!!) .

Επίσης να επισημειωθεί πως ο Ν.Κ. ενήργησε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ως ευρωβουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης και εστάλη σπό Commission προειδοποιητική επιστολή κατά της Ελλάδας για παραβιάσεις του πλαισίου υγείας και ασφάλειας εργασίας, πράγμα που οι “αριστεροί” λοιδόρησαν επίσης και φυσικά δεν αξιοποίησαν, “δεν θα βάλουμε επιδιαιτητή την ΕΕ“, είπε το ΚΚΕ.

_.

 

 

 

 

Γιώργος Χαρβαλιάς, 5 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Την ώρα που η χώρα διολισθαίνει ολοταχώς στη ζώνη λυκόφωτος του …Παναμά κάποιοι επιμένουν να καυγαδίζουν γύρω από το ψευδεπίγραφο δίλημμα μένουμε/δεν μένουμε Ευρώπη. Με ερωτηματικό ή θαυμαστικό.

Κουβέντα δηλαδή για να περνάει η ώρα. Από μόνη της η διατύπωση του ερωτήματος, εξόχως αποπροσανατολιστική, αναιρεί την ουσία της επιλογής, όπως ακριβώς συνέβη και στο περιβόητο δημοψήφισμα του 2015.

Γιατί δεν τίθεται-παρά μόνο από ανόητους ή προβοκάτορες-ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η χώρα μας είναι αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαικής ηπείρου,  ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτισμικά. Κανείς δεν μπορεί να την κουνήσει και να χτυπιέται κάτω.

Επομένως το να αμφισβητείται η ευρωπαική ταυτότητα της πατρίδας μας με άξονα αναφοράς και κριτήριο την συμμετοχή της σε σύγχρονες συλλογικές δομές (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ) είναι τουλάχιστον παιδαριώδες.

  • Από κει και πέρα τίθεται πράγματι ένα ερώτημα υπαρξιακού προσανατολισμού. Σε ποια ακριβώς Ευρώπη θέλουμε να ανήκουμε; Στην Ευρώπη του ελεύθερου πνεύματος, του διαφωτισμού, των ηθικών αξιών και της δημοκρατίας;

Στην Ευρώπη που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό όλων των αποχρώσεων, τσάκισε τον σκοταδισμό του Ναζισμού και γκρέμισε τα τείχη του διχασμού; Η μήπως στην Ευρώπη της νέας Pax Germanica, των μεγάλων υπερεθνικών συμφερόντων, των λόμπι, της βρώμικης συναλλαγής, των οικονομικών εκβιασμών, του «μεγάλου αδελφού» και της λαμογιάς;

(more…)

Νέα ήθη στο Προεδρικό Μέγαρο… Κάποιοι επώνυμοι μπορούν να προσέρχονται στα επίσημα δείπνα ξεκάλτσωτοι, με παντόφλες!
Sunday
06/11/2022
16:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΠτΔ
0

 

 

 

 

Γ. Χαρβαλιάς, 2 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Εχει φανεί από την πρώτη στιγμή ότι η κυρία Πρόεδρος δεν τα πάει καθόλου καλά, ούτε με τις ανάγκες του ρόλου που καλείται να επωμισθεί, ούτε με τις ιδιαιτερότητες του εθιμοτυπικού πρωτοκόλλου της Προεδρίας, ούτε καν με ζητήματα απλής αισθητικής που βγάζουν μάτι.

Παρά το ενδυματολογικό και το…υπόλοιπο  «ρεκτιφιέ» που υπέστη μετά τις πρώτες ατυχείς εμφανίσεις  η δημόσια εικόνα της με τα ανανεωμένα, «κομψά σύνολα», που είναι εμφανές ότι δεν ταιριάζουν στο σουλούπι της, παραμένει μίζερη.

Και καθίσταται ακόμη πιο μελαγχολική με την μορφή που περιφέρεται δίπλα της ως ιερό λείψανο, διατηρώντας μια έκφραση οσιομάρτυρα που οδεύει προς τον σταυρό του μαρτυρίου: Τον θλιμμένο σύντροφο Παύλο που δεν έχει κανένα λόγο, αλλά και καμία θεσμική αρμοδιότητα να εκτίθεται ως συνοδευτική γλάστρα της προέδρου.

Ας πούμε όμως ότι αυτό είναι πρόβλημα της κυρίας Σακελλαροπούλου και του κυρίου Κοτσώνη. Δεν την έκαναν κι από χθες τη δουλειά, ζουν τον μύθο τους και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν.

  • Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο ζεύγος που εκπροσωπεί τους Ελληνες μέχρι τα πέρατα της Οικουμένης δεν έχει επίγνωση της εξαιρετικά σοβαρής αποστολής του, και συμπεριφέρεται με τρόπο που ευτελίζει τον προεδρικό θεσμό. Γιατί αντί να προσαρμοστεί, έστω και αδέξια, στις επιταγές του ύπατου αξιώματος  προσπαθεί να φέρει το αξίωμα στα μέτρα της δικής του… μετριότητας.

Προχθές δόθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας. Ενας επώνυμος επιχειρηματίας μεσαίου διαμετρήματος που παριστάνει τον φευγάτο αποφάσισε να κάνει σόου προσερχόμενος στο επίσημο δείπνο με κοντομάνικη πρασινωπή πουκαμίσα ριγμένη έξω από το σκουρόχρωμο παντελόνι-σαλβάρι και ασορτί δίχρωμη καλοκαιρινή παντόφλα.

(more…)

Εποπτικό ΕΣΗΕΑ: Είναι δυνατόν να βραβεύσατε τον Ευαγγελάτο;
Saturday
18/06/2022
18:09 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΕΣΗΕΑ Νίκ. Ευαγγελάτος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Εκ του κειμένου η βολή: Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο του ιδρύματος Μπότση παρέδωσε στον Ν. Ευαγγελάτο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.” 

_.

 

 

 

 

InfoWar, 14 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

Με ανακοίνωσή του το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έκπληξή του από το γεγονός ότι το ίδρυμα Μπότση βράβευσε τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, παρά το γεγονός, όπως σημειώνει, ότι «του έχουν επιβληθεί ποινές διαγραφής έξι φορές για σοβαρές παραβάσεις της δεοντολογίας από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, ανάμεσά τους και η απεργοσπασία, η οποία απαγορεύεται ρητά και από το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ».

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η εφημερίδα Documento:

-Το 2001 είχε διαγραφεί προσωρινά για ένα χρόνο επειδή έπειτα από καταγγελία του Στέλιου Κούλογλου αποδείχτηκε ότι πλάνα της εκπομπής «Στα στρατόπεδα των Ταλιμπάν» που παρουσιάστηκαν από το κανάλι Tempo, όπου ήταν διευθυντής ειδήσεων, δεν ήταν από το Αφγανιστάν αλλά άσχετα πλάνα από το Πακιστάν.

-Το 2003 διαγράφηκε για ένα χρόνο για εμπλοκή ονόματος άσχετου ατόμου στην υπόθεση της 17Ν.

-Το 2007 διαγράφηκε με ποινή τριών μηνών για χρήση «κομπάρσου» αντί πραγματικής συνέντευξης σε ρεπορτάζ.

-Το 2007 επίσης, διαγράφηκε για 16 μήνες για εμφάνιση σε διαφήμιση.

Τον Οκτώβριο του 2021 διαγράφηκε για 4 μήνες ως απεργοσπάστης -μαζί με άλλους «εκλεκτούς» συναδέλφους (Χαραλαμπόπουλος, Υποφάντης κ.α.) -στην γενική απεργία του Ιουνίου για τα εργασιακά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο του ιδρύματος Μπότση παρέδωσε στον Ν. Ευαγγελάτο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του εποπτικού της ΕΣΗΕΑ

«Η πρόσφατη βράβευση δημοσιογράφων από το Ίδρυμα Μπότση για την προαγωγή της δημοσιογραφίας, προκάλεσε το ενδιαφέρον και της κοινής γνώμης, εκτός του δημοσιογραφικού κόσμου.

Σχετικά με την εκδήλωση αυτή, το ΕΟΔ, το οποίο απαρτίζεται από τα δυο Πειθαρχικά Συμβούλια, που εκ του ρόλου τους ελέγχουν την δεοντολογική συμπεριφορά των δημοσιογράφων, διερωτάται πως είναι δυνατόν να τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος δημοσιογράφος, στον οποίο έχουν επιβληθεί ποινές διαγραφής έξι φορές για σοβαρές παραβάσεις της δεοντολογίας από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, ανάμεσά τους και η απεργοσπασία, η οποία απαγορεύεται ρητά και από το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.

Το ΕΟΔ, υποστηρίζει πάντα τις σημαντικές πρωτοβουλίες στον χώρο του Τύπου, όπως αυτή του Ιδρύματος Μπότση, εκφράζει όμως την άποψη ότι μεταξύ των βασικών στοιχείων, που θα κρίνουν την υποψηφιότητα δημοσιογράφων προς βράβευση, να είναι το ανεπίληπτο ήθος, η συμμετοχή του στον αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η προσήλωση και ο σεβασμός του στις Αρχές της Δεοντολογίας, που είναι και η βάση για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

 

Πηγή: info-war.gr

 

 

Δώδεκα χρόνια από το έγκλημα της Marfin: Στο μνημείο των θυμάτων η Σακελλαροπούλου – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου
Sunday
08/05/2022
03:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Marfin Αικ. Σακελλαροπούλου Παρακράτος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Σωστότατο πως διαπράχθηκε ΕΓΚΛΗΜΑ. Όμως, για την ακρίβεια, διαπράχθηκαν ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Το ένα είναι η βαλτή φωτιά (από το γνωστό εδώ και δεκαετίες αριστεροδεξιό παρακράτος που αποτελεί ενεργούμενο του “βαθέως κράτους” εσωτερικού και εξωτερικού). Το άλλο είναι η εργοδοτική ευθύνη μαζί με τις ευθύνες γιατρού εργασίας-τεχνικού ασφαλείας (ίσως και της επιτροπής Υ.Α.Ε. αν έδειξε φιλεργοδοτική στάση), που μέσω της γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου και του σχετικού κανονισμού εργασίας όφειλαν να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με τον Νόμο. Αυτό το δεύτερο έγκλημα θα είχε αποτραπεί, αν η Δικαιοσύνη δεν έκανε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τα στραβά μάτια όταν μόνο μια εξωτερική σκάλα μπορούσε να σώσει την κατάσταση (το πιο απλό), ένα σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, ένας κανονισμός Υ.Α.Ε. που να προβλέπει διακοπή εργασιών σε τέτοιες συνθήκες, κλπ.

Αυτά όμως, “μη κακά” για την κα Καtina https://greek-market-research.com/clink/katina-stin-proedria-tis-dimokratias/. Άραγε, πως πήγε η τιμωρία του δευτέρου εγκλήματος, κυρία Καtina;;;

_.

 

 

 

 

 

Newsbeast, 5 Μαίου 2022

 

 

 

 

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Marfin, στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν για τα οικονομικά μέτρα του πρώτου μνημονίου.

Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν 4 μηνών έγκυος, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης, και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο, στις 5 Μαΐου 2010, όταν εγκλωβίστηκαν μαζί με τους συναδέλφους τους μέσα στο φλεγόμενο υποκατάστημα της τράπεζας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

«12 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν», προσθέτει.

«12 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Μαρφίν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί και οι ένοχοι να μείνουν ατιμώρητοι. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους που αναζητούν ακόμη δικαίωση» σημειώνει.

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Διάλογος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την έναρξη της συνάντησής τους
Friday
04/03/2022
00:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Κυρ. Μητσοτάκης Ουκρανικό ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Κ. Σακελλαροπούλου: Κύριε Πρόεδρε, συμφωνώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που νομίζαμε πια ότι αυτά τα θέματα λύθηκαν.”

Δηλαδή, σύμφωνα με Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία, λύθηκαν,

Κύπρος;

Κυπριακό;;

Τουρκική Κατοχή στην Κύπρο ( “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” , 37% του νησιού) ;;;

“Γαλάζια Πατρίδα”   Γαλάζια Πατρίδα ;;;;

Θράκη Προκλητικό ξανά το τουρκικό ΥΠΕΞ με φόντο την μειονότητα στη Θράκη ;;;;;

Ακούει η Ελληνική Δικαιοσύνη;

Ακούνε οι Έλληνες της Διασποράς;

Ακούνε οι Πατριώτες Διανοούμενοι και Επιστήμονες;

Ακούς  Έλληνα Πολίτη;

Άκου, Ακούτε: https://greek-market-research.com/clink/giati-mageireyetai-quot-kyvernisi-technokraton-stin-ellada/

Όσο για τα “για εκστρατείες παραπληροφόρησης“, και “Το τίμημα να προστατεύουμε την ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για να επιτρέπουμε τέτοια παρείσφρηση στον ίδιο τον δημοκρατικό διάλογο των χωρών μας“, πρόκειται για εξαγγελία-προτροπή προς θεσμούς (με σύμφωνη βεβαίως την ΠτΔ), φίμωσης και δίωξης, για όσους δεν υιοθετούν αμάσητες τις νατοϊκές απόψεις και “έγκυρες πληροφορήσεις” για τον “αναίτιο” πόλεμο της Ουκρανίας και όλους τους προηγούμενους “απολύτως αιτιολογημένους” πολέμους σε Συρία, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, κλπ.

_.

 

 

 

Ελληνική Δημοκρατία, 25 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Κ. Μητσοτάκης: Άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες, μετά από μια ολονύχτια Σύνοδο Κορυφής. Η 24η Φεβρουαρίου 2022, κυρία Πρόεδρε, ήταν μια σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη. Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος. Και μετά το δράμα και την τραγωδία του μεγαλύτερου πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας, η ενωμένη Ευρώπη χτίστηκε πάνω σε δύο βασικές παραδοχές. Η πρώτη ήταν ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα έχει ηγεμονικές φιλοδοξίες και η δεύτερη παραδοχή ήταν το απαραβίαστο των συνόρων. Δυστυχώς και οι δύο αυτές παραδοχές, πάνω στις οποίες χτίστηκε όλο το οικοδόμημα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, διελύθη μετά την χθεσινή επέμβαση, εισβολή, της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέδειξε ενότητα και ομοψυχία, λαμβάνοντας χθες αποφάσεις για πολύ σημαντικές κυρώσεις, οι οποίες θα πλήξουν πολύ ουσιαστικά την ρωσική οικονομία. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία όμως ότι είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής και ότι η γεωπολιτική αναταραχή, η οποία θα προκληθεί, θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Όμως το τίμημα της ελευθερίας, για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε, είναι πολύ υψηλό. Η χώρα μας βρέθηκε πάντα, στα 201 χρόνια ανεξαρτησίας και αγώνα για την ελευθερία, με την σωστή μεριά της ιστορίας, και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας, εξού και χαίρομαι που η πρότασή μου να επεξεργαστεί και να καταθέσει άμεσα η Επιτροπή προτάσεις για το πώς μπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να στηρίξουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις έγινε αποδεκτή. Αναμένουμε να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

(more…)

Η πρόσκληση Κουτσούμπα στη Γιάννα, η «χλαίνη του Στάλιν», η ΠτΔ και οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
Monday
21/02/2022
16:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΚΚΕ ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Μια Ωραία Οικογένεια, μεσ’ την ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Κατά τα λοιπά, που χρόνος, που θέληση, για δημόσια συζήτηση για δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ , αντίθετα, όλος ο χρόνος και όλη η θέληση αφιερώνονται στα (ως λύκος με προβιά προβάτου)  ΚΚΕ, Λύκος Με προβιά Προβάτου

_.

 

 

 

 

 

hellasjournal.com, 17 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Οι περιορισμοί της πανδημίας δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τη μεγάλη συναυλία που είχε προγραμματίσει το ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου – ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Μάρτη του 2021 – το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Παρών ήταν και ο συνθέτης του έργου. Ανάμεσα στους καλεσμένους του ΚΚΕ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία υποδέχτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Τη συναυλία στην οποία συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, διηύθυνε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Ερμήνευσαν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Τάσος Αποστόλου, Μανώλης Χατζημανώλης και η Έλενα Κελεσίδη. Αφηγήθηκε η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι πρώτη παρουσίαση έγινε το 1975 από τον ίδιο τον συνθέτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1977, με ερμηνευτές τους Νίκο Ξυλούρη, Λάκη Χαλκιά, Ηλία Κλωναρίδη και αφηγήτρια την ηθοποιό Ειρήνη Παππά. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία, όπως είπε γνώριζε όλα τα τραγούδια του έργου, έλεγε στους παραβρισκόμενους πως έχει στην κατοχή της το βινύλιο του 1977 (και το ακούει συχνά)..

 

Η χλαίνη του… Λένιν

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην Γιάννα Αγγελοπούλου ζητώντάς της να παραστεί στη συναυλία Μαρκόπουλου. Άλλωστε με τον 83χρονο μουσικοσυνθέτη η Γιάννα γνωρίζονται από παλιά και μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Μαρκόπουλος της ζήτησε να βγάλουν μαζί με την 8χρονη εγγονούλα του μία σέλφι. Πράγμα που η κυρία Αγγελοπούλου το έκανε ευχαρίστως. Η μικρή το διασκέδαζε και είπε στην κυρία Αγγελοπούλου ότι φορούν περίπου τα… ίδια ρούχα. Ξέρετε όμως τι φορούσε η Γιάννα; Την «χλαίνη του Στάλιν σε ελληνικά χρώματα», όπως ονομάζει ένα μαύρο παλτό με κόκκινα τελειώματα.

 

Η Τασία σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα κάθισε μαζί με την Γιάννα και μιλούσαν για κοινωνικά θέματα, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλεγε, στην εκδήλωση του ΚΚΕ, ιστορίες από τους κοινούς περιπάτους του με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Πηγή: hellasjournal.com

 

Με μπαλιά Μπογδάνου, ο Δένδιας “κάρφωσε” την Πρόεδρο
Thursday
17/02/2022
12:50 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Ν. Δένδιας ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Καtina‘s ( https://greek-market-research.com/clink/katina-stin-proedria-tis-dimokratias/ ) κατορθώματα!!!

_.

 

 

 

 

Κόμπρα, 15 Φεβ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κείμενο Προεδρικού Διατάγματος παρασημοφόρησης Ελλήνων πολιτών, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη περίπτωση, προσυπογεγραμμένο από τον ίδιο», ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια, σε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Για ποια “συγκεκριμένη περίπτωση” να μιλάει άραγε ο Έλληνας υπουργός, αναφερόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Μα φυσικά την παρ’ ολίγο βράβευση του ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλου, κατά τον εορτασμό της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η πρόθεση της Προεδρίας να βραβεύσει τον συγκεκριμένο ακτιβιστή είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ανακλήθηκε, κυριολεκτικά νύχτα, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία του θεσμού! Ο Μπογδάνος ήταν αυτός που πρώτος είχε κάνει γνωστό το ζήτημα, με ανάρτηση του:

Βλέπουμε πως ο Αποστολόπουλος έχει (μεταξύ άλλων) χαρακτηρίσει το Ελληνικό Λιμενικό ως «το πιο βάρβαρο στον πλανήτη», κατηγορώντας το πως «έχει πετάξει στην θάλασσα χιλιάδες ανθρώπους». Ο εν λόγω ακτιβιστής επαναλαμβάνει διαρκώς την γνώριμη “κασέτα” της τουρκικής προπαγάνδας, που τελευταία ακούμε διαρκώς από επίσημα χείλη, ακόμα και από τον Ερντογάν. Το σίγουρο είναι πως η πρόθεση βράβευσής του είχε ενοχλήσει ουκ ολίγους στο Μαξίμου και όχι προφανώς μόνο τον Μπογδάνο, που είχε και ένα ιστορικό επικριτικών δηλώσεων για την Πρόεδρο.

Έκθετη η Πρόεδρος

Μετά το ιουλιανό φιάσκο με την υπόθεση Αποστολόπουλου, είχε ξεκινήσει ένας κύκλος ανακοινώσεων από εκπροσώπους της Προεδρίας, που απέδιδαν την επιλογή της βράβευσής του στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις είχαν προκαλέσει την ενόχληση του Δένδια, από το γραφείο του οποίου διοχετεύτηκε το εξής απίστευτο: «Να μας δείξει η Προεδρία της Δημοκρατίας την υπογραφή του υπουργού»!

Οι ίδιοι, λοιπόν, ισχυρισμοί δεν επαναλήφθηκαν απλώς από κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά από τον ίδιο τον Δένδια στην Βουλή. Να το πούμε απλά, ο Δένδιας έβγαλε ψεύτρα την Σακελλαροπούλου και την εξέθεσε ανεπανόρθωτα! Εκτός αν η Προεδρία ισχυρίζεται ακόμα ότι ψεύδεται ο υπουργός, οπότε οφείλει να βγάλει σχετική ανακοίνωση, στην οποία να επισυνάπτει και την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, την υπογραφή για την οποία μίλαγε ο υπουργός.

Γιατί, πως να το κάνουμε, δεν είναι και λίγο ο υπουργός Εξωτερικών να βγάζει ψεύτρα την Πρόεδρο, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση και η Προεδρία να σφυρίζει αδιάφορα! Μπορεί να μην έχουμε αφήσει σε χλωρό κλαδί τον Δένδια, αλλά όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Εξάλλου το προφίλ του Αποστολόπουλου ταιριάζει με τις δικαιωματιστικές αντιλήψεις της Σακελλαροπούλου, η οποία πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι δεν είναι πρόεδρος ΜΚΟ, αλλά της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το ζήτημα δεν είναι οι όποιες απόψεις του Αποστολόπουλου, ας έχει όποιες θέλει τζάμπα είναι ενίοτε βραβεύεται γι’ αυτές. Το πρόβλημα είναι ότι παρ’ ολίγο η Πολιτεία στο ανώτατο επίπεδό της να βραβεύει έναν άνθρωπο, ο οποίος δηλώνει δημόσια πως οι επίσημες και νόμιμες αρχές της Πολιτείας είναι “δολοφόνοι” και μάλιστα κατά συρροή!

Και άντε, ας πούμε ότι η Πρόεδρος έκανε λάθος με την επιλογή της να βραβεύσει τον “σταυροφόρο” των ανοικτών συνόρων Αποστολόπουλο. Γιατί δεν αναγνώρισε το λάθος της; Κι αν πάλι θεωρεί σωστή τη βράβευσή του, γιατί δεν τον βράβευσε; Όλα δείχνουν ότι η Σακελλαροπούλου έκανε την “κωλοτούμπα” όταν προκλήθηκε θόρυβος και για να μην την πάρουν τα σκάγια τα φόρτωσε στον Δένδια. Κι αυτό, βέβαια, της το φύλαγε και τώρα που είχε την ευκαιρία με την ερώτηση του Μπογδάνου, την κάρφωσε κανονικότατα. Αυτά για να μην νομίζουν κιόλας ότι τρώμε σανό…

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η Μέρκελ δεν άκουσε στην Αθήνα για κατοχικό δάνειο και επανορθώσεις
Monday
01/11/2021
13:24 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Γερμανικές Αποζημιώσεις Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:   Μόνο που για αυτές τις απαιτήσεις, και την αντιμετώπιση του ζητήματος δηλαδή αντιμετώπιση χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να κάνει κάτι, μόνο βουρ για την βουλή και οι υπόλοιποι, ειδημοσύνη χωρίς το παραμικρό αντιστασιακό κόστος.

_.

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 30 Οκτ. 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η Μέρκελ ήλθε και απήλθε και όπως αναμενόταν ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Πρόεδρος Δημοκρατίας ξεστόμισαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τις λέξεις κατοχικό δάνειο και γερμανικές επανορθώσεις. Κι όμως, δεν θα έπρεπε να αναμενόταν. Πρόκειται δια παραλείψεως εθνικό έγκλημα, το οποίο με ρητορικές διακοπές συνεχίζεται για δεκαετίες. Κι αν επαναφέρουμε σήμερα (σε δύο διαδοχικά άρθρα) το ζήτημα είναι για να υπογραμμίσουμε όχι μόνο την ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και την αφόρητη υποκρισία της Γερμανίας.

Διευκολυνόμενο από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, το Βερολίνο συνεχίζει να αρνείται να πληρώσει τις επιβαλλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις, ακόμα και το κατοχικό δάνειο. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που κουνάει το δάκτυλο στους Έλληνες και που βεβαίως αρνείται επιμόνως την οποιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προς την Ευρωζώνη. Μπορεί ο Σόιμπλε να έπαιζε τον ρόλο του “κακού μπάτσου”, αλλά ήταν η Μέρκελ, ο “καλός μπάτσος”, που είχε την μπαγκέτα.

Ας δούμε, όμως, την εικόνα. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019, η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα είχε θέσει με ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο 2019 η απόφαση της ελληνικής Βουλής –με συντριπτική πλειοψηφία– να ενεργοποιήσει τις διεκδικήσεις για όσα η Ελλάδα υπέστη κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους ναζί του Χίτλερ. Η ΝΔ του Μητσοτάκη είχε υπερψηφίσει, αλλά ως κυβέρνηση έπαθε …αμνησία.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Τι είναι το ευρωπαϊκό φόρουμ του Aλμπαχ στο οποίο μίλησε η Σακελλαροπούλου;
Monday
30/08/2021
11:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Αλέξης Πανούσης ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Να πως γίνονται αγαπητέ αναγνώστη οι “δεξαμενές σκέψης” που παρακυβερνούν τον κόσμο. Δοκίμασε να συζητήσεις για μια πατριωτική δεξαμενή σκέψης με οποιονδήποτε από όσους εμφανίζονται σήμερα πως θέλουν να σκέφτονται, έχουν ανησυχίες και δεν μπορούν να καταπίνουν τα πάντα αμάσητα και ενημέρωσε μας στην περίπτωση που το καταφέρεις.

_.

 

 

 

 

Αλέξης Πανούσης, 25 Αυγούστου 2021

 

 

 

 

Το ευρωπαϊκό φόρουμ του Άλμπαχ ξεκίνησε τις εργασίες του στις 18 Αυγούστου, φιλοξενώντας επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής, του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστήμης.

Ανάμεσά τους και η πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που συμμετείχε στις συζητήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν ιδέες και δράσεις απέναντι στις προκλήσεις της Ευρώπης.

 Ένα φόρουμ από τα παλιότερα στην Ευρώπη
Το φόρουμ του Άλμπαχ, είναι ένας αυστριακός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που λαμβάνει χώρα στο ομώνυμο γραφικό χωριό της Αυστρίας. Το φόρουμ συγκροτήθηκε το 1945 και έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων, από διαφορετικές αφετηρίες, που επιθυμούν να βάλουν ένα λιθαράκι στα ευρωπαϊκά πράγματα, να αφήσουν το στίγμα τους στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, όπως υπογραμμίζουν οι επικεφαλής του. Είναι από τα παλιότερα φόρουμ στην Ευρώπη, το οποίο έχει κερδίσει ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση, ως «δεξαμενή σκέψης» και κέντρο νέων ιδεών και πρωτοβουλιών.

Όπως σημειώνει και ο πρόεδρός του φόρουμ, Αντρέας Τράιχλ: «Το Άλμπαχ ήταν ένα μέρος που λαμπρά μυαλά, η διανοητική συναλλαγή μεταξύ επιστημόνων, ειδικών τις επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και τις πολιτικής, ενθαρρύνονταν και προκαλούνταν τα τελευταία 75 χρόνια. Και θα παραμείνει έτσι».

Forum Alpbach 2021


«Χρειαζόμαστε επειγόντως απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις: Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, να δούμε την κλιματική κρίση σαν μια ευκαιρία, και πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις ιδέες μας για την Ευρώπη στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες;». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος Τράιχλ οριοθετεί τους στόχους του φετινού φόρουμ, που ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου και καλωσορίζει τους συμμετέχοντες.

(more…)

123..