ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τι είναι το ευρωπαϊκό φόρουμ του Aλμπαχ στο οποίο μίλησε η Σακελλαροπούλου;
Monday
30/08/2021
11:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Αλέξης Πανούσης ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Να πως γίνονται αγαπητέ αναγνώστη οι “δεξαμενές σκέψης” που παρακυβερνούν τον κόσμο. Δοκίμασε να συζητήσεις για μια πατριωτική δεξαμενή σκέψης με οποιονδήποτε από όσους εμφανίζονται σήμερα πως θέλουν να σκέφτονται, έχουν ανησυχίες και δεν μπορούν να καταπίνουν τα πάντα αμάσητα και ενημέρωσε μας στην περίπτωση που το καταφέρεις.

_.

 

 

 

 

Αλέξης Πανούσης, 25 Αυγούστου 2021

 

 

 

 

Το ευρωπαϊκό φόρουμ του Άλμπαχ ξεκίνησε τις εργασίες του στις 18 Αυγούστου, φιλοξενώντας επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής, του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστήμης.

Ανάμεσά τους και η πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που συμμετείχε στις συζητήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν ιδέες και δράσεις απέναντι στις προκλήσεις της Ευρώπης.

 Ένα φόρουμ από τα παλιότερα στην Ευρώπη
Το φόρουμ του Άλμπαχ, είναι ένας αυστριακός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που λαμβάνει χώρα στο ομώνυμο γραφικό χωριό της Αυστρίας. Το φόρουμ συγκροτήθηκε το 1945 και έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων, από διαφορετικές αφετηρίες, που επιθυμούν να βάλουν ένα λιθαράκι στα ευρωπαϊκά πράγματα, να αφήσουν το στίγμα τους στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, όπως υπογραμμίζουν οι επικεφαλής του. Είναι από τα παλιότερα φόρουμ στην Ευρώπη, το οποίο έχει κερδίσει ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση, ως «δεξαμενή σκέψης» και κέντρο νέων ιδεών και πρωτοβουλιών.

Όπως σημειώνει και ο πρόεδρός του φόρουμ, Αντρέας Τράιχλ: «Το Άλμπαχ ήταν ένα μέρος που λαμπρά μυαλά, η διανοητική συναλλαγή μεταξύ επιστημόνων, ειδικών τις επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και τις πολιτικής, ενθαρρύνονταν και προκαλούνταν τα τελευταία 75 χρόνια. Και θα παραμείνει έτσι».

Forum Alpbach 2021


«Χρειαζόμαστε επειγόντως απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις: Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, να δούμε την κλιματική κρίση σαν μια ευκαιρία, και πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις ιδέες μας για την Ευρώπη στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες;». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος Τράιχλ οριοθετεί τους στόχους του φετινού φόρουμ, που ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου και καλωσορίζει τους συμμετέχοντες.

Όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα του φόρουμ, φέτος για την Ευρώπη, η έξοδος από την παρούσα κρίση απαιτεί την αναδόμηση τον επανασχεδιασμό και τον αναστοχασμό του ευρωπαϊκού μέλλοντος. Η κλιματική κρίση, ως ένα περίπλοκο πρόβλημα, απαιτεί λύσεις που θα λύνουν πολλά προβλήματα ταυτόχρονα. Οι επενδύσεις, η πράσινη τεχνολογία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζονται σχέδιο για μια ανταγωνιστική οικονομία, μια πιο δυνατή, ασφαλή και πιο «πράσινη» Ευρώπη.

Υβριδικό φόρουμ με δικό του app
Η πανδημία δεν επέτρεψε τη φυσική παρουσία όλων των συμμετεχόντων και ανέστειλε πολλές από τις δραστηριότητες που αλλά το φόρουμ προσάρμοσε τις δραστηριότητές του στα νέα δεδομένα, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του φόρουμ, εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Μάλιστα, το φόρουμ έχει φτιάξει και τη δικιά του εφαρμογή για να μπορεί κανείς εύκολα να παρακολουθεί και να συμμετέχει στη διαδικασία.

Επιφανείς συμμετέχοντες σε κρίσιμους τομείς
O κατάλογος είναι μεγάλος και η θεματολογία πλούσια και ξεχωρίζουν πολλοί συμμετέχοντες.

Για θέματα της φαρμακευτικής βιομηχανίας και πώς η Ευρώπη θα γίνει χώρος προσέλκυσης επενδύσεων στον, πολλά υποσχόμενο, φαρμακευτικό τομέα, θα μιλήσει ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής, με έδρα την Ελβετία, φαρμακευτικής «Roche», Σέβεριν Σβάν.

Η επίτροπος της Κομισιόν, Μέρεντ Μακγκίνες, υπέυθυνος για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, μαζί με τον επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της UBS, Άξελ Βέμπερ, και άλλους, θα μιλήσουν για τις κεφαλαιακές αγορές της ΕΕ και για τον καλύτερο τρόπο χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των καινοτόμων ιδεών.

Η Νιγηριανή-Αμερικανίδα, Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, θα μιλήσει σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση και την προοπτική για βιώσιμες και δίκαιες εφοδιαστικές αλυσίδες σε διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ των πολιτικών, το «παρών» δίνουν , ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος αναλαμβάνει να μιλήσει για ζητήματα διεύρυνσης και συνεργασίας της ΕΕ. Με το δικό της πολιτικό φορτίο, η ηγέτης της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες για θέματα πολιτικής συμμετοχής και επιρροής στην Ευρώπη.

Η κ. Σακελλαροπούλου τοποθετήθηκε, χθες, στο φόρουμ επικεντρώνοντας την ομιλία της στην επικαιρότητα της κλιματικής αλλαγής, της πανδημίας και του ευρωπαϊκού μέλλοντος, υπό το πρίσμα των ευρωπαϊκών αναγκών.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.