ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρωτοφανές: Κρύβουν από το λαό και το πόρισμα τους για τις υποκλοπές
Thursday
20/10/2022
01:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Μάλλον η δημοσιογραφική ευαισθησία αφορά την καθημερινή (ιδιαίτερα από το 2010) πουλητέα ή και την προς διαπραγμάτευση, δημοσιογραφική ύλη.

Και αυτό γιατί, αυτά που γράφει η ιστοσελίδα του κ. Στ. Λυγερού δεν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ειναι της τάξεως “είδηση γράφουμε-σχόλιο πουλάμε”, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ της τάξεως, “κάτι πρέπει να κάνουμε και αναζητούμε να μας πείτε ιδέες” (αφού αυτή πρέπει να ειναι η ολοκληρωμένη δημοσιογραφική δουλειά, όχι μόνο τα λόγια και οι προτάσεις και τσακωμοί των πολιτευομένων). Που όμως τέτοια τύχη;

_.

 

 

 

 

SLpress-Σύνταξη, 13 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Βουλή, καθώς στις 21 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές και συγκεκριμένα για το πόρισμα (πορίσματα) της Εξεταστικής Επιτροπής. Ωστόσο το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ, με απόφαση της πλειοψηφίας χαρακτηρίστηκε απόρρητο. Πρακτικά η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για ένα πόρισμα που χαρακτηρίστηκε απόρρητο και άρα δεν θα μπορεί να δημοσιοποιηθεί . Οι 300 βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν θα είναι υποχρεωμένοι κατά μόνας να διαβάσουν τις 2.882 σελίδες του χαρακτηρισμένου πλέον ως απόρρητου πορίσματος της πλειοψηφίας της Ν.Δ . Κρύβουν ουσιαστικά από το λαό και το πόρισμα.

Πρακτικά πρόκειται για μια διαδικασία συσκότισης για το μείζον θέμα των υποκλοπών, αφού κρύβουν από το λαό το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ . Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν όπου λειτούργησε Εξεταστική Επιτροπή δεν υπήρξε παρόμοια διαδικασία Ακόμα και υπόθεση των Ιμίων που συνιστούσε μείζον εθνικό θέμα και θέμα εθνικής ασφαλείας, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής (που συστάθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ) δημοσιοποιήθηκε και συζητήθηκε αναλυτικά στη Βουλή . Μάλιστα σε εκείνη την συνεδρίαση δημόσια ακούστηκαν από τους ομιλητές οι εντολές που είχαν δοθεί, οι σχεδιασμοί και οι κινήσεις που έγιναν κ.α . Το πέπλο του απόρρητου (που όλοι οι συνταγματολόγοι αντιτάχθηκαν) και με το οποίο πορεύτηκαν βασικοί μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, καλύπτει πλέον την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα αναγκαστούν να πάνε σε μια απομονωμένη αίθουσα της Βουλής κατά μόνας και να διαβάσουν όπως μπορούν περίπου 3.000 σελίδες και δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε σημειώσεις.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!
Sunday
07/03/2021
22:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

 

 

G-M-R, 7 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Η “αδέσμευτη-ανεξάρτητη” δημοσιογραφία(*) δεν βρίσκει λόγο να δημοσιεύσει την ΕΙΔΗΣΗ (που η G-M-R ανάρτησε): ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ποια «λύση» τεκταίνεται στο κυπριακό; γιατί η Κύπρος και η Ελλάδα συμφωνούν και επισπεύδουν να συμμετάσχουν σε νέα πενταμερή διάσκεψη; Υπογράφουν 22 προσωπικότητες .

Βρίσκει όμως λόγο να δημοσιεύσει την είδηση: Στο κόμμα του Τράγκα Ραχήλ Μακρή και Καζάκης του ΕΠΑΜ , που επίσης η G-M-R ανάρτησε ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ: https://greek-market-research.com/article/sto-komma-toy-tragka-rachil-makri-kai-kazakis-toy-epam/ .

(*) Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.

 

 

 

 

Κατήγγειλε λάθος πολιτική της ΕΕ έναντι του κορονοϊού και παραιτήθηκε!
Wednesday
08/04/2020
17:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
0

 

 

Slpress, 8 Απριλίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), Ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι, θεωρούμενος ως εκ της θέσης του ο επικεφαλής επιστήμονας της Ευρώπης, υπέβαλε την παραίτησή του, εκτιμώντας ότι απέτυχε να πείσει τις Βρυξέλλες πως χρειάζεται ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου Covid-19.

Ο Φεράρι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την τετραετή θητεία του μόλις φέτος τον Ιανουάριο, υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χθες το βράδυ, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Σε μία δήλωση σχεδόν 1.000 λέξεων αναφέρει ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα», κάνει λόγο για «εσωτερική πολιτική καταιγίδα» και δηλώνει «άκρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19».

Μεταξύ άλλων, προβάλλει ως αιτία της παραίτησής του, πέρα από την ανεπαρκή χρηματοδότηση των επιστημόνων, «την παντελή απουσία συντονισμού στις πολιτικές παροχής υπηρεσιών υγείας μεταξύ των κρατών-μελών». Ο καθηγητής σημείωσε ότι η πρότασή του για ένα ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου καταψηφίστηκε ομόφωνα από το διευθυντικό συμβούλιο του ERC.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Η Ελλάδα δέχεται εισβολή και ημείς άδομεν
Sunday
01/03/2020
19:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R SLpress Νίκ. Μπινιάρης
0

Σχόλιο GMR: Η G-M-R αναρτά το συνημμένο λινκ, χωρίς καν να το έχει ανοίξει.

Αναρτά ένα λινκ με πιασιάρικο τίτλο, ένα λινκ, που έχει ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ (και ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ και σαν τέτοιο το αναρτούμε).

Γιατί το λέμε αυτό;

Διότι από το εδώ (Περί λευκού και αποχής – Μία απάντηση στον Γιάννη Μαύρο –7/7/2019) άρθρο του κου Νίκου Μπινιάρη, προκύπτει πως ο ΜΟΝΟΣ τελικά ΤΡΟΠΟΣ, ο εκ Θεού δοσμένος τρόπος, να κυβερνώνται και ταυτόχρονα να αντιδρούν στον τρόπο που κυβερνώνται, τα ΘΥΜΑΤΑ, είναι η κάθε τέσσερα χρόνια καταφυγή στις κάλπες ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Οι δε, ανώτερου του κοινού πνευματικού επιπέδου συμπολίτες, διατηρούν — το πως (δεν) είναι άλλο θέμα — το δικαίωμα, να απευθύνουν προτάσεις εις ώτα ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Είναι ΤΥΧΑΙΟ (;) το πως το συνημμένο e-mail (βλ. φωτο στο τέλος του σχολίου) προς κο Σταύρο Λυγερό/slpress, κόπηκε στα θαύματα και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έχει ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ με αντίστοιχες αιτήσεις δημοσίευσης, όπως πχ των αιτήσεων δημοσίευσης των κκ Γιομπατζολιά, Μπινιάρη, κλπ;

Ας προβληματιστούν μερικοί αρθρογράφοι (όχι όλοι φυσικά, διότι υπάρχουν και έντονες συνδέσεις με προκαταλήψεις, συμφέροντα, αυτά κι αν, δημοσιολογικός ναρκισσισμός-εδώ διαβάζουν πολλοί).

Συν-εισφέρουμε για τον προβληματισμό, με την εδώ, κομμένη στα θαύματα από slpress/Σταύρο Λυγερό, πρόταση-τρόπο συμμετοχής στα κοινά.

._

 

Νίκ. Μπινιάρης, 1 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε έστω να τραγουδήσουμε. Το μόνο που κάνουμε μέχρι στιγμής είναι να κρώζουμε. Αυτό το αρχαίο έθνος –ο όρος έθνος υπάρχει στο πλατωνικό έργο– έχει εδώ και πολλές δεκαετίες υποστεί μια ιστορική διαφθορά. Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών του ταγών αλλά και μεγάλο μέρος του λαού έχει υποστεί όχι την αγοραία επονομαζόμενη διαφθορά, αλλά κάτι βαθύτερο. Έχει υποστεί μια ψυχική διαστροφή. Η διαστροφή αυτή συνίσταται στην απώλεια του φυσικού αισθήματος της επιβίωσης, ένα ορμέμφυτο με το οποίο έχει προικίσει η φύση κάθε έμβιο ον, παρότι η Ελλάδα δέχεται εισβολή.

Δυστυχώς, ανεπίληπτα, κάπου μεταξύ του “δεν διεκδικούμε τίποτα” και η “ΕΕ αποτελεί ασπίδα προστασίας μας” χάσαμε το πρωτογενές αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Σε αυτό συνέβαλε και η ξαφνική ευμάρεια ενός λαού, ο οποίος μαστιζόταν επί δύο τουλάχιστον χιλιετηρίδες από απόλυτη φτώχεια και ανασφάλεια. Δεν είμαστε ιστορικά ο μόνος λαός ο οποίος έχει υποστεί τέτοια μοίρα. Και οι Χετταίοι το ίδιο υπέστησαν.

Εμείς πάντως από τη δεκαετία του ’70 με τη δημογραφική μας συρρίκνωση δηλώσαμε πως οι μάχες για μας έχουν τελειώσει. Η επιθυμία του θανάτου έχει πλέον γίνει συνώνυμη με την επιθυμία της ηδονής της καλής ζωής. Μιας καλής ζωής που ανακαλύψαμε πως υπάρχει κάπου εκεί έξω σε επιδόματα, συντάξεις, δάνεια, και στην επίπλαστη ασφάλεια μιας παχύσαρκης κουτσομπόλας και αργοκίνητης γριάς που λέγεται ΕΕ. Εκεί ψάχναμε για ένα καταφύγιο. Υποθέσαμε πως το βρήκαμε και αφεθήκαμε να ανταλλάζουμε κούφια λόγια, τα οποία καλά-καλά δεν κατανοούσαμε τι ακριβώς εννοούσαν.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Ασφαλιστικό και “επαναστατική γυμναστική” πριν τον νόμο για τις πορείες
Friday
21/02/2020
02:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress Απεργίες
0

Σχόλιο GMR: Το άρθρο 120Σ μπορεί να βρει άπειρους τρόπους απελευθερωτικής αντίστασης, όσα εμπόδια και αν βάζουν οι σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας.

Όμως αυτοί οι τρόποι, δεν “αφορούν”(;), δεν αγγίζουν(;), τον εγωκεντρισμό (1) της ιντελιγκέντσιας (εδώ), η οποία ιντελιγκέντσια, στη θέση της αφαιρετικής σύνοψης(2), δηλαδή του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ της παντοειδούς εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, τοποθετεί την κάθε μια εβδομαδιαία εκτοξευόμενη επί μέρους μεγαλογνωσία, συνήθως μεγαλογνωσία μακράν του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ και ΜΑΚΡΑΝ της “δ.ά.δ.α.” της δημοκρατικής-αλληλέγγυας-δικαιϊκής-ανιδιοτελούς ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΑΣ.

(1) Αυτόν τον εγωκεντρισμό που θέλει να παραμείνει στα χαρτιά και μετά θάνατον ως επιβεβαίωση άξιας ζωής, ζωής όμως που ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ εις το ΔΙΗΝΕΚΕΣ πιο άξιοι, ταυτοχρόνως απείρως ΑΘΛΙΟΙ.

(2) και την επί της ΚΑΤΑΦΑΝΟΥΣ σύνοψης ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ανάλυση/ τεκμηρίωση/ πρόταση/ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ.

 

 

 

 

 

SLpress σύνταξη, 18 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με αιχμή την απεργία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις, οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας. Το νέο ασφαλιστικό και κυρίως οι  αντιδράσεις των εργαζομένων μεταφέρθηκαν και στην Ολομέλεια της Βουλής, προκαλώντας νέες έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην Αθήνα, από το πρωί, χιλιάδες εργαζόμενοι είπαν «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» και ζήτησαν για άλλη μία φορά την «κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων». ΑΔΕΔΥ, Εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή. Χωριστή, μεγάλη, συγκέντρωση στα Προπύλαια οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ενώ κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Στην Αθήνα κλιμάκια των θεσμών για την 5η μεταμνημονιακή αξιολόγηση
Tuesday
21/01/2020
22:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος NPEs Σχέδιο Ηρακλής SLpress
0

Σχόλιο GMR: Ήρθαν τα Κλιμάκια για να ενισχύσουν τον “Ηρακλή”.

Αντιμνημονιακή Τσιμουδιά (που είστε έρμοι αντιμνημονιακοί δημοσιολογούντες)!

Σύνοψη;

ΕΔΩ!

 

 

SLpress, 19 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με την άφιξη την τρέχουσα εβδομάδα των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα και τις τριήμερες επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη στο πλαίσιο της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ανοίγει ουσιαστικά η αυλαία για τις κινήσεις σχετικά με την αξιοποίηση των κερδών από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) σε ώριμες επενδύσεις και τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ειδικότερα, έως τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί δύο μεταμνημονιακές αξιολογήσεις (5η και 6η), να ληφθούν οι αποφάσεις για τα ANFAs και SMPs και να τεθεί επισήμως στους Ευρωπαίους εταίρους το αίτημα για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021. Η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα έχει ως συμμάχους τόσο τον ρυθμό ανάπτυξης, όσο και τις αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Νίκος Μούγιαρης – Η παρακαταθήκη ενός σπουδαίου πατριώτη
Monday
06/01/2020
20:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR:   Σεβαστή η μνήμη του Νίκου Μούγιαρη, για όσα καλά προσέφερε για την Ελλάδα και την Κύπρο ΤΗΣ (*).

Όμως αυτή η οργάνωση HALC που αναφέρει το δημοσίευμα, συμβαίνει να είναι ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝυποστηρικτής, ΜΑΖΙ με διακεκριμένους υποστηρικτές, και της εθελοεκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, και της παγκόσμιας εργοδοσίας και της παγκοσμιοποίησης και της Χρεοκρατίας (βλέπετε το σχετικό ΕΔΩ δημοσίευμα) της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Κύριε Κώστα Βενιζέλο και Κύριε Σταύρο Λυγερέ. Επομένως, ως προς την κάθε αδέσμευτη δημοσιογραφία (εδώ “Η κουλτούρα του τζάμπα…”) δεν συνεπάγεται αυτοδίκαια πως κάθε από πλευράς της παρουσίαση από “θέση αδέσμευτων αρχών”, όπως εν προκειμένω αρχών “πατριωτισμού” της HALC, είναι και αντικειμενική.

Το επίδικο θέμα αγαπητοί είναι, το πώς ο σημερινός πατριωτισμός θα απελευθερώσει την Ελλάδα, με ελπίδα και για την κατεχόμενη Κύπρο.

Για να συμβεί αυτή η απελευθέρωση, ο δημοσιογραφικός πατριωτισμός (και όχι η αδέσμευτη έναντι του πατριωτισμού δημοσιογραφία) οφείλει να αναδεικνύει ατόφια την αλήθεια των πιο κρίσιμων, κομβικής σημασίας, αιτιών και υπαιτιοτήτων της ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ εθελοεκχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας. Και φυσικά, ΟΧΙ να φθάνει σε σημείο να βαφτίζει την ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ (θεσμοθετημένη ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-ΤΣΙΠΡΑ) ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΗ, ως μεταμνημονιακή εποχή (στην καλύτερη με μερικά “ναι μεν αλλά…”).

(*) — Την Κύπρο ΤΗΣ Ελλάδας, διότι πολλοί θεωρούν την Κύπρο έθνος ξέχωρο από την Ελλάδα.

 

Κώσ. Βενιζέλος, 6 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο Νίκος Μούγιαρης “έφυγε” πριν ένα χρόνο, πρωί Σαββάτου, 5 Ιανουαρίου 2019, στη Νέα Υόρκη. Αυτή τη μάχη με τον καρκίνο δεν κατάφερε να την κερδίσει. Κέρδισε πολλές άλλες για την Κύπρο και την Ελλάδα. Κέρδισε μάχες που τον είχε κατατάξει ψηλά στη συνείδηση όλων και άφησε μια πολιτική κληρονομιά δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος πρόσφερε χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Πρόσφερε απλόχερα σε ανθρώπους, που είχαν ανάγκη. Πρόσφερε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά για το εθνικό θέμα. Τον Ιούλιο του 2018, στο τελευταίο του ταξίδι στην Κύπρο, σε μια εκδήλωση στη γενέτειρα του Αθηένου, που έγινε για να τον τιμήσουν, ο φίλος και συγχωριανός του, Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε πως ο Νίκος Μούγιαρης αποτελεί πρότυπο ανθρώπου που μένει πιστός σε αρχές και αξίες και δεν έχει διαβρωθεί στην πορεία της ζωής του.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Sky News – Με σπασίματα πιάτων γιόρτασαν την επιστροφή της Δεξιάς στην Ελλάδα (Vid.)
Friday
12/07/2019
01:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΜΜΕ
0

Σχόλιο GMR : Τέτοια και πολύ χειρότερη από ποινική άποψη, είναι η μέσω των ΜΜΕ διακίνηση ιδεών στην Ελλάδα.

Κατά τα λοιπά, αυτά τα ΜΜΕ είναι το αγαπημένο στέκι ΟΛΩΝ των αντιμνημονιακών πολιτευομένων.

 

 

SLpress , 10 Ιουλίου 2019

 

Ούτε οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες δεν γιόρτασαν με τόσο ενθουσιασμό την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη την 7η Ιουλίου. Με μουσική από το συρτάκι του Ζορμπά και σπασίματα πιάτων, οι παρουσιαστές της αμφιλεγόμενης γνωστής εκπομπής “The Outsiders” του Sky News άνοιξαν την εκπομπή της 9ης Ιουλίου.

«Καλώς ήρθατε σε μια ειδική εκπομπή των Outsiders. Τι γιορτάζουμε; Την εκλογή της συντηρητικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, την εκλογή του “κύριος Μητσοτάκης“» δήλωσε ο κεντρικός σχολιαστής Rowan Dean.

Ο παρουσιαστής είπε μάλιστα πως «Ο ελληνικός λαός έσφαξε άλλον έναν σοσιαλιστικό δράκο στην Ευρώπη και γι αυτό είμαστε χαρούμενοι ώστε να το γιορτάσουμε» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «διαλύσαμε τη σοσιαλιστική ιδεολογία όπως κάναμε σπάζοντας αυτά τα πιάτα». Πρόκειται για μια υπερσυντηρητική εκπομπή στην Αυστραλία που έχει προκαλέσει στο παρελθόν τόσο πολύ, ώστε πρόσφατα κάποιοι συνεργάτες απομακρύνθηκαν λόγω των σχολίων που ξεπέρασαν τα όρια.

Δείτε το σχετικό video εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κίνδυνος ερημοποίησης του 1/3 των ελληνικών εδαφών;
Monday
17/06/2019
19:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
0

Σχόλιο GMR : Μόνο μια μόνιμη “ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” θα ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και θα ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. Οι πνευματικές και πολιτικές “αυθεντίες” ΔΕΝ ΤΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. Αναζητούνται ενδιαφερόμενοι μεταξύ και των ενεργών και των καλόπιστων πολιτών.

 

 

SLpress , 17 Ιουν. 2019

 

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός. «Η γνώση αυτή προέρχεται τόσο από τα μοντέλα προβλέψεων για τα επόμενα 70 με 80 χρόνια όσο και από το παρελθόν» επισημαίνει ο ίδιος. Όπως υπενθυμίζει, ο πρώτος που περιέγραψε αυτό το φαινόμενο ήταν ο Αριστοτέλης στα «Μετεωρολογικά» του. «Εκεί αναρωτιέται πώς έγινε έρημος η Σαχάρα. Και αναφέρεται σε μια μεγάλη κλιματική αλλαγή για τους μηχανισμούς της οποίας θέτει ερωτήματα» λέει.

Εκατό χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το ένα τρίτο των εδαφών της οποίας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο είναι οι αριθμοί της ερημοποίησης, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο οποίος καθιέρωσε την 17η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι αριθμοί λένε ακόμη πως έως το 2025 περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης νερού, ενώ τα δυο τρίτα του πλανήτη θα ζουν με την αγωνία της εξάντλησης των αποθεμάτων. Λένε ακόμη πως η ερημοποίηση θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους από κάθε άλλη φυσική καταστροφή και πως εξαιτίας του φαινομένου περισσότεροι από 135 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

(more…)