ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
NewMoney, 24 Φεβρουαρίου 2020
Η ίδια αρνείται ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη” – Ο νόμος που πήρε το όνομά της θωράκισε τους αδύναμους δανειολήπτες, αλλά έκρυψε πολλούς στρατηγικούς κακοπληρωτές και παρέλυσε το τραπεζικό σύστημα.
Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μετέπειτα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας επί ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται ως μέλος πολυεθνικού fund διαχείρισης κόκκινων δανείων. Η γυναίκα που έδωσε το όνομά της στο νόμο, ο οποίος προστάτευσε επί πολλά χρόνια την πρώτη κατοικία πολιτών αδύναμων να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και «έκρυψε» αρκετούς στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ καθυστέρησε την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, λίγο μετά τις εκλογές του 2019 ανέλαβε θέση μη εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση της εταιρείας «Πέπερ Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», αυστραλιανών συμφερόντων.
Ο γνωστός “νόμος Κατσέλη” -που αργότερα έγινε νόμος Σταθάκη– “τοποθέτησε” ουσιαστικά την πρώην υπουργό και πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας στο πλευρό των αδύναμων δανειοληπτών, στη συνείδηση των πολιτών, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την εκμετάλλευση του νόμου από στρατηγικούς κακοπληρωτές και την παραλυσία του τραπεζικού συστήματος επί χρόνια. Τώρα, η εμφάνισή της στη διοίκηση -έστω και ως μη εκτελεστικό μέλος- μιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων “θολώνει” την εικόνα της και δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα στους πολίτες.
Η Λούκα Κατσέλη ρωτήθηκε από το liberal.gr -το οποίο παρουσίασε το θέμα- γι αυτή την εξέλιξη κι αρνήθηκε ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη”, ενώ υποστήριξε ότι ο ρόλος της «δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από το να διαχειρίζεται τα χρέη για το καλό της εταιρείας διαχείρισης, όπως και του ίδιου του οφειλέτη».
Σχόλιο GMR: Ήρθαν τα Κλιμάκια για να ενισχύσουν τον “Ηρακλή”.
Αντιμνημονιακή Τσιμουδιά (που είστε έρμοι αντιμνημονιακοί δημοσιολογούντες)!
Σύνοψη;
ΕΔΩ!
SLpress, 19 Ιανουαρίου 2020
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Με την άφιξη την τρέχουσα εβδομάδα των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα και τις τριήμερες επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη στο πλαίσιο της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ανοίγει ουσιαστικά η αυλαία για τις κινήσεις σχετικά με την αξιοποίηση των κερδών από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) σε ώριμες επενδύσεις και τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ειδικότερα, έως τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί δύο μεταμνημονιακές αξιολογήσεις (5η και 6η), να ληφθούν οι αποφάσεις για τα ANFAs και SMPs και να τεθεί επισήμως στους Ευρωπαίους εταίρους το αίτημα για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021. Η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα έχει ως συμμάχους τόσο τον ρυθμό ανάπτυξης, όσο και τις αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Σχόλιο GMR: Να, ορίστε που θα αξιοποιηθούν,
α) — οι υποδείξεις του Αριστόβουλου Μάνεση(*) καi
β) — οι παρακάτω (1) και (2) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της G-M-R ,
KATA του “ΗΡΑΚΛΗ” και ΥΠΕΡ τιμίων πλην μνημονιακώς ατυχών, δανειοληπτών.
(*) — (1)— “Πέραν π.χ. του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων ή της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων ή της συμβατότητας αμφοτέρων προς το κοινοτικό δίκαιο, υπάρχουν και μηχανισμοί πολιτικοί, ιδίως στο πλαίσιο δημοκρατικών πολιτευμάτων, οι οποίοι μπορεί να λειτουργήσουν υποβοηθητικά ίσως και αποτελεσματικότερα. Έτσι, εκτός από την άσκηση των εκάστοτε πρόσφορων ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, χρήσιμοι είναι και μηχανισμοί εξωθεσμικοί, π.χ. αυτοοργάνωσης και άτυπης δημοκρατίας της βάσης, δράσης αυτόνομων κοινωνικών κινημάτων κ.τ.λ…” από το σχόλιό μας της παρακάτω ανάρτησης:
https://greek-market-research.com/en/article/ta-anthropina-dikaiomata-os-ideologiko-oplo/
(2)—
2α) https://greek-market-research.com/en/article/2020-kali-chronia-chronia-polla/
2γ) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ! ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ! https://greek-market-research.com/article/stefania-lygerou-maria-alifragki-to-n/
Να γιατί Στεφανία-Μάρω-Μαντώ εξευτέλισαν την αφρόκρεμα της προδοσίας χωρίς φόβο.
http://upogia-taxi.blogspot.com/2019/05/blog-post.html?m=1
2δ) Βλέπετε και Αριστόβουλος Μάνεσης. Όταν οι Αριστόβουλοι Μάνεσης ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ με τις Στεφανίες Λυγερού, η Ελλάδα θα δει Θεού Πρόσωπο-θα έχει το ηθικό ανάστημα να πορεύεται με την Πίστη της Ορθοπραξίας. Και τότε, δεν θα υπάρχουν Πιστοί-Άπιστοι, παρά μόνον Πιστοί.
AKOMA, στο μνημονιακό παρελθόν είχαμε άπειρες φορές πρόκληση να εκδηλώσουμε τριπλοσυνδυασμένη(αγωνιστικά/δικαιϊκά/πολιτικά) επιθετική αποδόμηση/εξευτελισμό, μνημονιακών και συνενόχων, ενώπιοι-ενωπίω, μέσα στο θεματικό τους γήπεδο και από το πεζοδρόμιο μέχρι και ΔΙΕΘΝΩΣ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:
ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ-ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ των μνημονιακών υπαιτίων και συνενόχων;
ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ:
-Θέληση με αναμμένη την “δ.ά.δ.α.” Δημοκρατίας-Ανιδιοτέλειας-Δικαιοσύνης-Αλληλεγγύης (ψάξτε αν ήθελαν να χωρέσουν κόμματα εδώ).
-Δύο Νομικοί (πχ Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ-Α.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ).
-Δύο Οικονομολόγοι (πχ Θ.ΜΑΡΙΟΛΗΣ-Σ.ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ)
-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ (για το καλό επομένων προσπαθειών) ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
Γεράσιμος Ποταμιάνος, 10 Ιανουαρίου 2020
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Η επιδιωκόμενη οικονομική ανάκαμψη με επενδύσεις υποστηριζόμενες από τραπεζικό δανεισμό, μπορεί να συντελεστεί μόνο εφόσον ένας σημαντικός αριθμός υπερχρεωμένων δανειοληπτών της μεσαίας τάξης βρει βιώσιμες λύσεις για την εξυπηρέτηση του χρέους του. Όμως, η απροθυμία τραπεζών, κυβερνήσεων και πιστωτών, κατά την διάρκεια των μνημονίων, να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους, οδήγησε σήμερα στο σχέδιο “Ηρακλής”. Αυτό ωστόσο, θα καλύψει μόνο 40% των κόκκινων δανείων, προμηνύοντας ότι μόλις τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την εσωτερική υποτίμηση.
Το σχέδιο Ηρακλής και οι ανακοινώσεις των τραπεζών για τιτλοποιήσεις-μαμούθ, δρομολογούν επιτάχυνση της διαδικασίας απαλλαγής των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια. Το σχέδιο θα διευκολύνει τις τράπεζες να τιτλοποιούν και να αφαιρούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τους ισολογισμούς τους. Ένας φορέας τιτλοποίησης θα αγοράζει μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις τράπεζες και θα πωλεί τίτλους σε επενδυτές. Η κυβέρνηση θα παρέχει την εγγύηση του Δημοσίου για τους τίτλους υψηλής εξασφάλισης του φορέα.
Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Σχόλιο GMR: Η Χρεοκρατία επιστρατεύει κατά λαού-πατρίδας, τον Ηρακλή!
Με την “δημοκρατική συμμετοχή” της 5ης αντιμνημονιακής αντιπροσωποκοινοβουλευτικής φάλαγγας… .
Πρώτο Θέμα, 14 Δεκεμβρίου 2019
Αλλαγή σελίδας για τις τράπεζες και συνολικά για την ελληνική οικονομία, που θα γίνει αισθητή μέσα στον επόμενο ένα χρόνο όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, σηματοδοτεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή» από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη.
Αποτελώντας πλέον νόμο του κράτους, ο «Ηρακλής» φέρνει 5 μεγάλες τομές και γίνεται καταλύτης θετικών εξελίξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ευρύτερα στην οικονομία, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο. Οι 5 αυτές τομές είναι:
1. Στέλνει μήνυμα ότι επιτέλους γίνεται «ομαδική δουλειά» (“team work”). Όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν και έτσι να εισπράττουν όλοι τα οφέλη και τους επαίνους.
2. Βοηθά τις τράπεζες να βγουν στις αγορές σε μια εξαιρετική περίσταση, με αρνητικά επιτόκια, για να «σηκώσουν» τα 30 δισ. ευρώ χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ οι Έλληνες πολίτες – ενώ το Δημόσιο μπορεί και να βγάζει κέρδος από προμήθειες έως 200 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα 12 δισ. ευρώ εγγυήσεων.
3. Θα ελαφρυνθούν οι τράπεζες από τα βάρη και θα προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, δηλαδή θα δώσουν ξανά δάνεια στην αγορά, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.
3. Θα ελαφρυνθούν οι τράπεζες από τα βάρη και θα προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, δηλαδή θα δώσουν ξανά δάνεια στην αγορά, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.
4. Με το νέο σύστημα, θα υπάρξει πραγματικό κυνήγι στους μεγαλοφειλέτες που κρύβονταν πίσω από τον «Νόμο Κατσέλη» ή τον σωρό των δανειοληπτών. Παράλληλα, θα δοθούν δίκαιες λύσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνάρτηση με τις πραγματικές ικανότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους.
5. Με την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών διαλύεται ευρύτερα η αβεβαιότητα και ξένοι επενδυτές μπορούν να δείξουν ενδιαφέρον όχι μόνον για τιτλοποιημένες απαιτήσεις δανείων αλλά και για το Χρηματιστήριο, βάζοντας μπροστά και μία «ξεχασμένη» μηχανή της οικονομίας για να σταθεί ξανά όρθια σε ένα χρόνο η ελληνική οικονομία. Οι εξελίξεις αυτές θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και τελικά θα συμβάλουν στην επιστροφή της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Αλλά και στελέχη διεθνών οίκων εκτιμούν ότι θα αλλάξουν πολλά και στο τραπεζικό σκηνικό. «Τίποτα δεν θα είναι ίδιο σε ένα χρόνο», εξηγούν οι ίδιες πηγές, γιατί «όταν απαλλαγούν από τα βάρη, οι τράπεζες θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικές, να παρουσιάσουν business plans και να επιλέξουν σε ποιο κομμάτι της αγοράς και ποιον ρόλο θα παίζουν πια – π.χ. στη λιανική, στην επιχειρηματική τραπεζική, στα στεγαστικά, στην ανάπτυξη κ.λπ.».
Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.
Πηγή: protothema.gr