ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η μεγάλη ευκαιρία μετά την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία: Ή τώρα ή ποτέ η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο
Monday
11/10/2021
01:01 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΟΖ ΓΑΛΛΙΑ Διεθνές Δίκαιο Εξοπλισμοί Θεόδ. Καρυώτης
0

_.

 

 

 

 

 

Θεόδ. Καρυώτης, 09 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

Η Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 ήταν μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού να υπογραφεί η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής στην μεταπολίτευση.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Βουλή ανέφερε μεταξύ άλλων «Σε καμία αμυντική συμφωνία στον κόσμο δεν γίνεται αναφορά σε ΑΟΖ ή σε υφαλοκρηπίδα.»  Έκανε λάθος,  διότι η αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Φιλιππίνων προβλέπει παρέμβαση των ΗΠΑ σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων.

Πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έκανε την εξής δήλωση:

«Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι μια ένοπλη επίθεση στις ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων, πολεμικά σκάφη ή αεροσκάφη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας θα ενεργοποιήσει τις αμοιβαίες δεσμεύσεις των ΗΠΑ σύμφωνα με το άρθρο IV της Συνθήκης Αμοιβαίας Άμυνας ΗΠΑ-Φιλιππίνων».

Ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία θα ήταν σημαντικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποτελέσει τον πρώτο ηγέτη που θα ζητούσε από ένα άλλο κράτος να εγγυηθούν την προστασία των ΑΟΖ τους. Βέβαια, η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε ένα «μικρό» πρόβλημα, διότι η Γαλλία κατέχει την μεγαλύτερη ΑΟΖ του πλανήτη μας και η Ελλάδα θεωρητικά θα ήταν υποχρεωμένη να προστατέψει ένα γαλλικό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, που βρίσκεται χιλιάδες ναυτικά μίλια από τις ακτές μας.

(more…)

Γαλλία: Διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά – Συλλήψεις στο Παρίσι
Monday
03/05/2021
16:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΑΛΛΙΑ Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός Πρωτομαγιά
0

Σχόλιο GMR: «Τα μερίσματα και όχι οι παροχές ανεργίας είναι τα εισοδήματα των τεμπέληδων» -«Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε».

«Πακτωλός χρημάτων πηγαίνει σε αυτούς που έχουν πολλά χρήματα, ενώ λιγότερα χρήματα πηγαίνουν σε όσους που δεν έχουν τίποτα, όπως αντανακλάται στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ανέργων, το οποίο θέλουμε να καταργηθεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ ηγέτης της ένωσης εργαζομένων CGT.

 

Αν ο κάθε Φιλίπ Μαρτίνεζ, θέτει αυτά τα ζητήματα 365 μέρες τον χρόνο και τα παλεύει τριπλοσυνδυασμένα, συνδικαλιστικά-νομικά-πολιτικά (όχι κομματικά), τότε ο κάθε Φιλίπ Μαρτίνεζ, δεν θα έχει χρόνο για κλαψούρες, θα μιλάει για ό,τι τα συνδικάτα πέτυχαν και για όσα ακόμα έχουν βάλει στα σκαριά να πετύχουν.

Ερώτηση: Γιατί, ΟΛΑ τα αριστερά κόμματα θέλουν να οργανώσουν τον υπέρ τού κόμματος συνδικαλισμό τους (κομματική παράταξη με κύριο καθήκον την κατάκτηση συνδικαλιστικών πιστών με μηχανιστικό τροπο) και ΟΧΙ να οργανώσουν το κόμμα τους υπέρ του συνδικαλισμού (υπέρ της ταξικής πάλης);;;

Απάντηση: (διορθώστε μας αν λανθάνουμε, θα ανταποκριθούμε άμεσα): Διότι απλούστατα, ΒΑΣΙΚΗ τους στόχευση είναι, η “πρόοδος” του κόμματος, δηλαδή, η ΕΔΡΑΙΩΣΗ του κόμματος εντός του Αντιπροσωπευτικού (Αντί-Προσώπου Σου) Κοινοβουλευτισμού, δηλαδή, η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ του κόμματος μέσω των σημαντικών παροχών, προνομίων και προβολής (που δεν ισχύουν για τους κοινούς θνητούς), που δέχεται από την “αστική δημοκρατία” και μέσω της προβολής από την κατεστημένη δημοσιογραφία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτή η ΒΑΣΙΚΗ στόχευση, χρησιμοποιεί ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΑ (=ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΠΙΡΡΟΗΣ/ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ) όλα τα μέσα, δηλαδή, συνδικαλισμό, τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, σχολεία, κλπ, μέχρι και ΚΑΠΗ, για την διατήρηση της κοινοβουλευτικής δύναμης, στο εκλογικό ποσοστό που η κομματική ηγεσία είναι ικανή να πείθει χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο (του κόμματος και τα συνακόλουθα οφίτσια). Χαρακτηριστική περίπτωση μηχανιστικής “ταξικής πάλης”, στελέχη του κόμματος να λαμβάνουν άδεια από τον εργοδότη τους (τι σχέση κι αυτή), προκειμένου να επιδράμουν “ταξικά” κατά άλλων εργοδοτών, λες και οι εργαζόμενοι στους άλλους εργοδότες ανήκουν στο φυτικό και ζωϊκο βασίλειο το οποίο χρήζει ανθρώπινης παρέμβασης. Φυσικά, περισσεύουν οι συναλλαγές, ενεργητικές και παθητικές με εργοδοτικούς εκπροσώπους (συχνά αυτοί οι εκπρόσωποι ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ως μέλη των σωματείων, πράγμα παράνομο) και με εργοδοτικούς συνδικαλιστές, διότι, “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Ακόμα, όποτε ζητήθηκε ΚΟΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, για κομβικής σημασίας εργοδοτικά ποινικά αδικήματα και ιδιαίτερα για το ζήτημα της ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (=αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας), η απάντηση του (κάθε) κομματικού συνδικαλισμού, ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Τα ζητήματα που περιγράφονται στην στήλη της G-M-R “ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ…” στην ετικέτα ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟ, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ΑΠΟΥΣΙΑΣ της οφειλόμενης ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ εκ μέρους του κομματικού συνδικαλισμού.

Η καθυπόταξη της Ελληνικής Εργατικής Τάξης ΠΑΝΕΘΝΙΚΑ, μέσω ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ/ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, δεν επηρεάζει τα businesses plans των αριστερών κομμάτων (καλά δεν μιλάμε για τα άλλα, τα “πατριωτικά”…), ως εκ τούτου,  συνεχίζουν να αναζητούν ψηφοφόρους , σε έναν διαρκώς προεκλογικό αγώνα, αλληλοσφαζόμενοι στην ποδιά του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

Και επειδή η κριτική δεν στέκει διχως ΣΤΑΣΗ: https://greek-market-research.com/article/i-ellada-einai-poly-mikri-gia-na-echei-dika-tis-symferonta/

_.

 

 

 

NewsBomb_Newsroom, 1 Μαίου 2021

 

 

 

 

Χιλιάδες ανθρώπων έλαβαν μέρος στις σημερινές παραδοσιακές διαδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη τη Γαλλία, παρά τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης της COVID-19, απαιτώντας κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, αλλά και εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στα σχέδια της κυβέρνησης για την αλλαγή των παροχών ανεργίας.

 

Περίπου 300 πορείες διοργανώθηκαν στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις συμπεριλαμβανομένης, της Λιόν, της Νάντης, της Λιλ και της Τουλούζης.

 

 

Στη γαλλική πρωτεύουσα, τα μέλη των εργατικών ενώσεων και συνδικάτων διαδήλωσαν μαζί με τα «Κίτρινα Γιλέκα», το κίνημα διαμαρτυρίας που προκάλεσε μία σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από τρία χρόνια, αλλά και από εργαζόμενους στους τομείς που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τους περιορισμούς της πανδημίας, όπως, ο τομέας του πολιτισμού.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους φορούσαν μάσκες συμμορφούμενοι με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της COVID-19, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Τα μερίσματα και όχι οι παροχές ανεργίας είναι τα εισοδήματα των τεμπέληδων» και «Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε».

«Πακτωλός χρημάτων πηγαίνει σε αυτούς που έχουν πολλά χρήματα, ενώ λιγότερα χρήματα πηγαίνουν σε όσους που δεν έχουν τίποτα, όπως αντανακλάται στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ανέργων, το οποίο θέλουμε να καταργηθεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ ηγέτης της ένωσης εργαζομένων CGT.

Οι περισσότερες διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία στη Λιόν διέλυσε μία ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που πετούσαν πυροτεχνήματα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η νομαρχία Οβέρνη-Ρον-Αλπ.

 

Συλλήψεις 17 ανθρώπων έγιναν στο Παρίσι, όπου είχε αναπτυχθεί δύναμη 5.000 αστυνομικών, σύμφωνα με δήλωση των αρμόδιων αρχών στο Reuters.

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

Θύελλα στην Γαλλία από το διάβημα των αξιωματικών – Με αποτάξεις απαντά ο Μακρόν
Sunday
02/05/2021
22:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΑΛΛΙΑ Γιώρ. Λυκοκάπης
0

Σχόλιο GMR: Χαρακτηριστική περίπτωση έλλειψης ΑΡΧΩΝ, τόσο για το αντιισλαμιστικό/αντιφονταμενταλιστικό κίνημα στην Γαλλία, όσο και για το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων.

Με ΑΡΧΕΣ, αντιμετωπίζεις ΚΑΙ το μεταναστευτικό ΚΑΙ καπιταλισμό-παγκοσμιοποίηση-αντίπροσώπου Σου κοινοβουλευτισμό.

Άνευ ΑΡΧΩΝ κάνεις ζημιά, με αρχές χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, στην πορεία κάνεις ζημιά στις αρχές (αποδυναμώνεις έως ευτελίζεις την ΑΞΙΑ τους).

_.

 

 

 

Γιώρ. Λυκοκάπης, 30 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Πολιτικό “σεισμό” προκάλεσε στην Γαλλία το πολύκροτο διάβημα των Γάλλων αξιωματικών, το οποία η γαλλική κυβέρνηση είδε ως κάλεσμα επιβολής στρατιωτικού νόμου. 18 εν ενέργεια αξιωματικοί που συνυπέγραψαν την παρέμβαση 20 απόστρατων στρατηγών θα αποταχθούν από το στράτευμα, όπως δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, έπειτα από την επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος καταδίκασε την ενέργεια των αξιωματικών ως «κάλεσμα σε πραξικόπημα».

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Γαλλίδας υπουργού Αμύνης Φλοράνς Παρλί, η οποία έστρεψε τα πυρά της και προς την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν, η οποία δήλωσε πως «συνυπογράφει την παρέμβαση τους», αν και έσπευσε να δηλώσει πως αποδέχεται την στήριξη τους μόνο αν είναι στα πλαίσια του νόμου. Όμως οι απόστρατοι Γάλλοι στρατηγοί βρήκαν στήριξη και στο πρόσωπο της δημάρχου του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού, ενώ οι πρώτες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μία ισχυρή κοινωνική αποδοχή στο διάβημα τους.

Οι αξιωματικοί είχαν από τον Μακρόν να να υπερασπιστεί «τον γαλλικό πατριωτισμό και την διάβρωση της κοινωνίας από τον ισλαμισμό». Σημείωναν χαρακτηριστικά πως: «Η Γαλλία είναι σε κίνδυνο. Ακόμα και εν αποστρατεία, παραμένουμε στρατιώτες της Γαλλίας και δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες να μείνουμε αδρανείς μπροστά στη τύχη της όμορφης πατρίδας μας. Η Γαλλία αποσυντίθεται από τις ορδές των ισλαμιστών στα προάστια, που αποκολλούν μεγάλα τμήματα του έθνους μας και τα μετατρέπουν σε περιοχές που υπάγονται σε δόγμα αντίθετο από το Σύνταγμά μας», γράφουν, μεταξύ άλλων, οι απόστρατοι στο άρθρο τους, προειδοποιώντας με εμφύλιο!

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ποιος “σκότωσε” τη στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία [3:44”]
Tuesday
24/11/2020
01:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΑΛΛΙΑ Εξωτερική Πολιτική Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Να υπονοεί και αλλαγή, σε επίπεδο αρχών και αυτεξουσιότητας, ο Σταύρος Λυγερός; Επίσης, ο Σταύρος Λυγερός, παρουσιάζει ως, “αυτή είναι η πραγματικότητα“, μια Γαλλική διάθεση αμυντικής συνεργασίας (αν η Ελλάδα αγοράσει τις Γαλλικές φρεγάτες), που επ’ αυτης της διάθεσης, ούτε αποδείξεις έχουμε (“βοούσε η Αθήνα”-“πληροφορίες που διέρρεαν και από Γαλλικής πλευράς“), ούτε ποια η δυναμική που μπορεί αυτή, η ενδεχόμενη συμμαχία, να αναπτύξει.

Η πραγματικότητα όμως είναι, να ΜΗΝ το ΞΕΧΝΑΜΕ, πως η “κανονικότητα” συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

Επομένως, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στο εξωτερικό, εξωτερικό έδαφος-εξωτερικό πεδίο συμφερόντων.

Όσο για το εσωτερικό πεδίο συμφερόντων, αυτό θα το σώσουν οι διαδηλωσίες (εδώ).

._

 

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 21 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

Η Γαλλία ήταν διατεθειμένη να υπογράψει σύμφωνο αμυντικής συνδρομής με την Ελλάδα, εάν αγοράζαμε φρεγάτες Belharra, σύμφωνα με γαλλικές πηγές, που η Αθήνα ποτέ δεν διέψευσε. Τί συνέβη και αυτό το σχέδιο έφυγε από το τραπέζι; Γιατί στραφήκαμε σε αμερικανικές φρεγάτες χωρίς αεράμυνα περιοχής;

Ακούστε το ηχητικό σχόλιο του Σταύρου Λυγερού

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Φυγάδευσαν τον Μακρόν από θέατρο στο οποίο επιχείρησαν να εισβάλλουν διαδηλωτές -(video)
Tuesday
21/01/2020
22:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΑΛΛΙΑ Εμανουέλ Μακρόν
0

Σχόλιο GMR: Ένας αυθεντικός λαϊκός ξεσηκωμός (*), με από απόσταση παρατηρητές Γάλλους “προοδευτικούς” επιστήμονες και πολιτικούς τύπου Μελανσόν να περιμένουν ΑΠΡΑΚΤΟΙ (μη έχοντας-μη θέλοντας να συν-εισφέρουν ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ) να δουν “που θα κάτσει η μπίλια”.

Για τα καθ’ ημάς, σχετική προετοιμασία, ΕΔΩ, μετά την εκ των έσω ιδιοτελή αντιπροσωποκοινοβουλευτική εκμετάλλευση/προδοσία, των αντιστάσεων 2019-2014.

(*) Χωρίς ορατή προοπτική-στρατηγική και ορατές καίριες κινήσεις κομβικής σημασίας που να ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ σε επόμενα ΒΗΜΑΤΑ.

 

 

 

NEWSBEAST, 18 Ιανουαρίου 2020

 

 

Διαδηλωτές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, επιχείρησαν να εισβάλουν σε θέατρο στο Παρίσι, όπου βρίσκονταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε την Παρασκευή (17/1), το βράδυ έξω από το θέατρο Μπουφ ντι Νορ αφού το προεδρικό ζεύγος έφθασε εκεί για να παρακολουθήσει παράσταση του έργου La Mouche.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν διαδηλωτές να φωνάζουν «Μακρον παραιτήσου» και κάποια στιγμή να προσπαθούν να μπουν στο θέατρο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, στο βόρειο Παρίσι.

«Έγινε απόπειρα εισβολής στο θέατρο, όμως το προεδρικό ζεύγος μπόρεσε να παραμείνει μέχρι το τέλος της παράστασης και έφυγε από τον χώρο με αυτοκίνητο γύρω στις 10 μ.μ. με αστυνομική συνοδεία», δήλωσε πηγή στο περιβάλλον του Μακρόν.

Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του θεάτρου, επιβεβαίωσε η αστυνομία του Παρισιού.

Τα μέλη της προεδρικής ασφάλειας απομόνωσαν τον πρόεδρο για μερικά λεπτά για την προστασία του και στη συνέχεια εκείνος επέστρεψε στην αίθουσα και παρακολούθησε την παράσταση μέχρι το τέλος.

 

Πηγή: newsbeast.gr