ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Επιστολή προς Α. Τσακρή και Οργανωτική επιτροπή του yparxiakoellada.gr
Sunday
07/07/2024
13:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R Επιστολές
0

 

Σχόλιο GMR:  Απευθυνθήκαμε (μέσω email) λόγω της (σχετικής εντός της επιστολής) συνέντευξης του κ. Αθ. Τσακρή και λόγω του (επίσης εντός της επιστολής σχετικού) συνεδρίου για το υπαρξιακό, με κεντρική ιδέα πως πρέπει να υπάρχει επικοινωνία (…Δώστε μας λίγη προσοχή
Στα υπόγεια μαύροι ποντικοί
Λουφάζουνε δύο δύο…).

—————————–
Απάντηση επι της επιστολής πήραμε μόνον από τον κ. Αθ. Τσακρή η οποία ήταν η εξής:

Σας ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας. 

Καλή Κυριακή, Θανάσης Τσακρής

_.

 

 

 

 

G-M-R, 19 Μαίου 2024

 

 

 

 

Κύριε Τσακρή, σεβαστοί επιστήμονες της επιτροπής οργάνωσης της εκδήλωσης https://yparxiakoellada.gr/epitropi-organosis/, σας θέτουμε κάποια κατά τη γνώμη μας κρίσιμα σημεία γενικού ενδιαφέροντος, με αφορμή την εδώ συνέντευξη (Αθ. Τσακρής: Ο «ΚΟΣΜΟΣ» δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, έχει σαφείς προτάσεις διακυβέρνησης) αλλά και την παραπάνω εκδήλωση/συνέδριο.

1)- “Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες είναι ότι όλα αυτά δεν είναι μετεωρολογικά φαινόμενα, αλλά αποτελέσματα συγκεκριμένων πολιτικών.” (ΣΩΣΤΟ) “Και αυτές τις ολέθριες πολιτικές μπορούν να τις αλλάξουν με την ψήφο τους.” (ΛΑΘΟΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ).

2)- “Το μέλλον βρίσκεται στις σχολικές αίθουσες και στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων μας, στη νέα γενιά.” (ΣΩΣΤΟ, όμως για να φθάσουμε εκεί κάποτε, θα πρέπει να ανδρωθεί προηγουμένως μια ικανή και αναγκαία κρίσιμη μαζα ενεργών πολιτων, ΚΑΙ ΟΧΙ “ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ”, για να διεκδικήσει ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ, δηλαδή αγωνιστικά-δικαιϊκά/επιστημονικά-πολιτικά/πολιτισμικά ΚΑΙ “ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ”, μάλιστα “ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ” μέσω ιντερνετ, ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ των “ολέθριων πολιτικών” ταυτόχρονα με την στάση και προτασή τους).

Φυσικά τα παραπάνω δεν μπορεί να υπάρξουν άνευ στέρεης βάσης, άνευ δεδηλωμένων και έμπρακτα επιβεβαιωμένων αρχών. Θεωρούμε πως οι πρέπουσες αρχές δεν μπορεί να είναι λιγότερες από την δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης και τέτοια δ.ά.δ.α. δεν μπορεί να συμβιβαστεί με κίνημα ή κόμμα “αντί-προσώπων” αλλά με συμπαγές κίνημα προσώπων με υψωμένη την δ.ά.δ.α..

Εν κατακλείδι(*) οι γνώσεις σας κύριε Τσακρή και η καλή σας διάθεση σεβαστοί επιστήμονες, νομίζουμε πως περιλαμβάνουν, βασικά, την επιστημονική/εργασιακή σας ιδιότητα, πράγματα για τα οποία, η Πολιτική (και κάθε σχετική κίνηση), πρέπει να εξασφαλίζει για όλους τους ανθρώπους αξιοποίηση και συμμετοχή στα κοινά/στην πολιτική, βάση του:

«Τα δικαιώματα των ανθρώπων και τα δικαιώματα της ανθρωπότητας για την επιβίωσή της (βλέπετε, ειρήνη, περιβάλλον-βιοποικιλότητα , πυρηνικές δοκιμές/εφαρμογές, γενετικοί κώδικες κλπ) , ευρίσκονται στο κρισιμότερο σημείο αλληλεξάρτησης από κάθε άλλη στιγμή της ιστορίας , με τους χώρους εργασίας και παραγωγής να κατέχουν αποφασιστικής σημασίας θέση στο κρίσιμο σταυροδρόμι αυτής της αλληλεξάρτησης.» .

 

Υστερόγραφο: Πέραν των παραπάνω αλλά και με βάση αυτά, υπάρχουν διαθέσιμα από πλευράς μας, τα [ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ”] καθώς και πρόταση, ταυτόχρονα και έμπρακτη στάση, για την αντιμετώπιση αυτών των ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.

———————————————————–

(*) Εν κατακλείδι, Τραγούδι του Παύλος Σιδηρόπουλος

 

Και τώρα φίλοι μου είναι αργά
Μια καληνύχτα στη μαμά
Και λίγη στάχτη στα μαλλιά
Καιρόσ να πούμε αντίο

Σκέπασαμε όλουσ τουσ νεκρούσ
Με αρρωστιάρικουσ ψαλμούσ
Κλόουν με σοβαρούσ σκοπούσ
Γυμνοί μέσα στο κρύο

Κατά τα άλλα εσείσ
Που σαστε υγιείσ
Και αξιοπρεπείσ
Βοηθήστε μασ και λίγο
Δώστε μασ πνοή
Στέγη και τροφή
Μια ιδέα στεγανή
Που να μην μπάζει κρύο

Πουλάμε σώμα και ψυχή
Δώστε μασ λίγη προσοχή
Στα υπόγεια μαύροι ποντικοί
Λουφάζουνε δύο δύο

Παίρνουμε σβάρνα τουσ γιατρούσ
Αδύνατοι μπροστά στουσ δυνατούσ
Και συναντάμε ξέμπαρκουσ θεούσ
Που χάσανε το πλοίο

Κατά τα άλλα εσείσ
Που σαστε υγιείσ
Και αξιοπρεπείσ
Βοηθήστε μασ και λίγο
Δώστε μασ πνοή
Στέγη και τροφή
Μια ιδέα στεγανή
Που να μην μπάζει κρύο

Πηγή: LyricFind