ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μηνυτήρια Αναφορά κατά Πιερρακάκη – Νομοθέτηση Χωρίς ο Νομοθέτης να Δεσμεύεται από το Σύνταγμα (134 Ποινικού Κώδικα, §β-γ)
Saturday
18/05/2024
19:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ιωάννης Μανομενίδης Κυριάκος Πιερρακάκης Σύνταγμα
0

Σχόλιο GMR: Η ιδιωτικοποίηση ως δυνατότητα πλέον, των κρατικών πανεπιστημίων, είναι ευθέως αντισυνταγματική. Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες συνεργασίας της κρατικής ανώτατης εκπαίδευσης με ιδιωτικά πανεπιστήμια εξωτερικού και με βιομηχανικό-τεχνολογικό τομέα, όμως η κυβερνητική αντισυνταγματική επιλογή επιταχύνει την μεταμοντέρνα νεοφιλελεύθερη επιβολή.

Να ληφθεί επίσης υπ’ όψιν, η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΠΙΔΗ όπου και το χρήσιμο για την τύχη και της αναφοράς του κου Ιωάννη ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗ.

_.

 

 

 

 

Ιωάννης Μανομενίδης , 29 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Μηνυτήρια Αναφορά κατά Πιερρακάκη – Νομοθέτηση Χωρίς ο Νομοθέτης να Δεσμεύεται από το Σύνταγμα (134 Ποινικού Κώδικα, §β-γ)

 

ENΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΙ

ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΚΑΙ ΜΕ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Ιωάννη ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗ, του Ευσταθίου και της Αφροδίτης, με ΑΔΤ ΑΝ201824, ΑΦΜ 034949487, κατοίκου Θεσσαλονίκης, Γαμβέτα 100, ΤΚ 54644.

ΚΑΤΑ

Του Κυριάκου ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ, Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που εδρεύει στο Μαρούσι, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180,

 

και

παντός άλλου εμπλεκομένου συνεργού.

 

                                                  Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου 2024

    Μηνύω και εγκαλώ τον άνω μηνυόμενο, που από τις 27 Ιουνίου 2023 ανέλαβε και εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και κάθε άλλο εμπλεκόμενο συνεργό, για την αλλοίωση βασικών αρχών του Πολιτεύματος με την μη δέσμευση του νομοθέτη από το Σύνταγμα και σεβασμό στην αρχή της διάκρισης των λειτουργιών (άρθρο 16 Συντ. και 134ΠΚ) που, κατά την άποψη μου και όπως εξηγώ παρακάτω, τέλεσε σε βάρος της Ελληνικής Πολιτείας καθώς, υπό αυτή την ιδιότητά του και κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες, ενήργησε νομοθετώντας ως μη δεσμευόμενος από το Σύνταγμα και παραπλάνησε, ή επέβαλε στους Βουλευτές, στο πλαίσιο κομματικής πειθαρχίας και κατ’ ουσίαν εξάρτησης της Βουλής από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, εάν δεν είναι όλοι συνένοχοι στη σχεδίαση και αλλοίωση του Πολιτεύματος με την επιδίωξη Κυβερνητικής Αυτοδυναμίας με δεύτερη προσφυγή στην κάλπη, ώστε να νομοθετήσουν και οι ίδιοι ως μη δεσμευόμενοι από το Σύνταγμα και να λειτουργούν εντελώς ανεξέλεγκτοι και σε πλήρη αντίθεση με την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αντί να ελέγξουν, ως ανεξάρτητη Βουλή, τον Υπουργό, ενδεχομένως  και την Κυβέρνηση συνολικά, για το ατόπημα αυτό. 

    Συγκεκριμένα στις 27 Ιουν. 2023, πριν να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έδωσε τον όρκο του Άρθρου 10§2 του Νόμου 4622/2019: «Ορκίζομαι… να τηρώ το Σύνταγμα…».  

    Ως Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού γνωρίζει ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως ισχύει από την θέσπισή του έως και σήμερα, εμπεριέχει το άρθρο 16 και συγκεκριμένα στην §5, εδ.1, που αναφέρει ρητά και απερίφραστα ότι: «H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου…» και στην §8, εδ.2 «H σύσταση ανώτατων σχoλών από ιδιώτες απαγoρεύεται».  

     Ακολούθως ως Υπουργός, που ως καθήκον του έχει να επεξεργάζεται και να εισηγείται στη Βουλή νομοσχέδια σύμφωνα με το Σύνταγμα, εισηγήθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου το οποίο προέβλεπε με πλήρη γνώση του την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης από μη δημόσια ιδρύματα, και συγκεκριμένα σε παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, δηλαδή αντίθετα με το Σύνταγμα και συνεπώς ενήργησε καταχρώμενος της νόμιμης εξουσίας του.

    Παράλληλα, παρά τις υπέρ του σεβασμού του Συντάγματος διαμαρτυρίες πολιτών, η Κυβέρνηση, με ή χωρίς τη δική του γνώση και συμμετοχή, άσκησε βία, στιγματίζοντας μάλιστα το φοιτητικό κίνημα, ενώ ο ίδιος επέμεινε στα σχέδια του με πλήρη γνώση της αντίθεσης του νομοσχεδίου με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, επιχειρηματολογώντας πολιτικά υπέρ του νομοσχεδίου, στηριζόμενος επιλεκτικά και σε γνωματεύσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου, που πιθανολογούσαν ότι σε τυχόν μεταγενέστερο (διοικητικό) δικαστήριο ενδεχομένως θα υπερισχύσει τα ευρωπαϊκό δίκαιο έναντι του ελληνικού Συντάγματος, παραπλανώντας, ή ενδεχομένως και εξαναγκάζοντας με ενέργειες που αγνοώ, 159 βουλευτές να το ψηφίσουν, ως ΡΙΔ’ (08/03/2024), χωρίς να δεσμεύονται ως νομοθέτες από το Σύνταγματο οποίο περιγράφεται ως έγκλημα εσχάτου προδοσίας στο άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα«1. Όποιος επιχειρεί…, να αλλοιώσει… θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού… τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και: α) όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη της προηγούμενης παραγράφου με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους… 3. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο Κεφάλαιο αυτό:…. στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα…». 

(more…)

Λεων. Στάμος-Ανοιχτή Επιστολή προς Αλέξη Τσίπτα
Sunday
05/02/2023
13:25 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αρθρο 86Σ Λεων. Στάμος Σύνταγμα
0

_.

 

 

 

 

Λεων. Στάμος, 23 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: tolimeri.files.wordpress.com

 

 

Για την αντισυνταγματικότητα της συμπεριφοράς της κυβέρνησης
Saturday
21/11/2020
16:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19) Πέτρ. Μηλιαράκης Πλειστηριασμοί Σύνταγμα
0

Σχόλιο GMR: Καλά κάνει και μας θυμίζει τα άρθρα του Συντάγματος ο εξαιρετικός νομικός Π.Μηλιαράκης, βέβαια πρέπει να θυμίσει και την τήρηση του βουλευτικού όρκου, που η αστυνομία μόνο με αυτή την παραβίαση όφειλε να εξευτελίσει αυτοστιγμεί τους βουλευτές χωρίς να τους εμποδίσει, τους δε σφουγγοκωλάριους όλοις, (τους δολίως υπερ μνημονίων παραπληροφορούντες, και σύμφωνα με τις ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΝΕΡΓΟΥΝΤΕΣ καθηγητές-δημοσιογράφους, κλπ, τους συμβολαιογράφους των πλειστηριασμών και τους “επιχειρηματίες” σγοράς κοσμημάτων/οικογενειακών κειμηλίων ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ) να περιμαζέψει.

Στα όσα αφορούν τις επισημάνσεις/ υπενθυμίσεις του κ. Π.Μ. ότι δεν έχουμε πόλεμο (έχουμε πόλεμο μας λέει η κυβέρνηση), σωστά μας τα λέει ο κ. Π.Μ., ασφαλώς και δεν έχουμε πόλεμο μια και στο πόλεμο δεν πηγαίνουν οι δικαστικοί επιμελητές ραβασάκια, διαταγές πληρωμών, απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις, παραγγελίες πλειστηριασμών στα σπίτια των πολιτών για να τους αρπάξουν τις περιουσίες;

Αυτό όμως γίνεται κ. Μηλιαράκη γιατί οι μέν έχουν το μυαλό τους ΜΟΝΟ εκει, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ !! ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, οι δε κάνουν παντού αλλού (και στο παραπάνω) τα στραβά μάτια καθόσον όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ) εκεί στηρίζονται, εξαντλούντες τον επαναστατικές τους εξάψεις επί σοβαρών ζητημάτων υγείας της κοινωνίας ολόκληρης.

Τελικά, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, αντί ΟΛΟΥ αυτού του παραπάνω σχολίου που ίσως βγάζει και τον κύριο Μηλιαράκη έξω από τα νερά της συμπαθούς για πολλούς “κανονικότητας”, και που ιδιαιτέρως αφορά “τους δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου” (Προσοχή στον ΣΕΒΑΣΜΟ!!!) που ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ (από κοντά επωφελείται και η κομματοκρατία των ακολούθων, σφουγγοκωλάριων και λοιπών μη κοινών θνητών): Είναι η Suzanne Hoylaerts Ηλίθιε!

._

 

 

 

 

Π. Μηλιαράκης, 19 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

 

 

Πρώτα, τα γεγονότα: σε δύο βουλευτές περιορίζεται η κυκλοφορία όταν την ίδια στιγμή πέριξ κυκλοφορούν εκατοντάδες με χρήση του SMS 13033.

Όργανα της Τάξης, προδήλως εκτελώντας εντολή της φυσικής και κατ’ ουσίαν της πολιτικής ηγεσίας, περιόρισαν χωρίς άδεια της Βουλής το δικαίωμα Ελλήνων βουλευτών για την ελεύθερη κυκλοφορία τους, όταν στον ίδιο χρόνο εκατοντάδες άτομα προδήλως με χρήση του 13033, κυκλοφορούσαν ανεμπόδιστα, εποχούμενα ή πεζή.

Είναι αυταπόδεικτη η προκλητική συμπεριφορά ενός πρωτοφανούς κράτους καταστολής, που «εγκαίρως» προειδοποιεί για τις προθέσεις του, εν όψει της επερχόμενης οικονομικής κρίσης και των αναγκαστικών εκτελέσεων και απαλλοτριώσεων περιουσιών των ιδιωτών, εξ αιτίας των «κόκκινων δανείων» , αλλά και άλλων μέτρων που ετοιμάζει το «μνημονιακό τόξο».

Η παρούσα μου ανακοίνωση δεν βάλει κατά των Οργάνων της Τάξης που εκτελούν εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Ωστόσο, όμως, εγείρονται τα παρακάτω εξόχως σοβαρά πολιτικά και νομικά ζητήματα:

(more…)

Ούρσουλα κράτα γερά, κι ας καεί η χώρα!!
Thursday
04/06/2020
23:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. Εθνική Κυριαρχία Θέμις Συμβουλόπουλος Κυνικές Ομολογίες Σύνταγμα
0

 

Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, 3 Ιουνίου 2020

 

 

 

Είναι πιά καθεστώς τα τελευταία δέκα χρόνια, ότι «Έλληνες» πολιτικοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές όχι μόνον δεν λειτουργούν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, αλλά φροντίζουν σκοπίμως, προς επιβεβαίωση και διασφάλιση του ρόλου τους, να παραβιάζουν και εξοστρακίζουν στο πυρ το εξώτερο, κάθε εθνικό συνταγματικό δίκαιο που θα ύψωνε απροσπέλαστο τείχος ενώπιον των εγκληματικών πολιτικών που εφαρμόζονται εναντίον της δύσμοιρης χώρας μας και του ελληνικού λαού.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές, με κυριότερη αυτήν της συλλογικής συνταγματικής παραβίασης με εσχατοπροδοτική υπόσταση, του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν τις διεθνείς συμφωνίες και επέβαλαν ως σχέδια νόμου τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, χωρίς ποτέ να κυρωθούν από την ελληνική Βουλή, με μόνη την εξουσιοδότηση και υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.

Τεκμηρίωση. [1]

Αξεπέραστες είναι όμως και κυνικές «ομολογίες», που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ήρθαν να επιβεβαιώσουν στην κοινή γνώμη, ότι Σύνταγμα και νόμοι του ελληνικού κράτους, δεν αποτελούν παρά το ενοχλητικό εμπόδιο μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και στα συμφέροντα που την στηρίζουν.

(more…)

Το εκλογικό σύστημα της ΝΔ παραβιάζει το Σύνταγμα και βλάπτει τη δημοκρατία
Saturday
25/01/2020
00:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Σωτηρέλης Εκλογικό Σύστημα Σύνταγμα
1

Σχόλιο GMR: Ω !!! Πολύ απλό!

Όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα, εν είδη προπαρασκευαστικής πράξης σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας (εν προκειμένω το εκλογικό σύστημα/νόμος της ΝΔ), τότε ξεσηκώνουμε από την μακαριότητά τους, όλα τα δικαιϊκά όργανα και φυσικά πρόσωπα και τα φέρνουμε ενώπιος ενωπίω με τον λαό. Δεν δημοσιολογούμε περί αντισυνταγματικότητας μακράν ή υπεράνω του λαού, ιδιαίτερα ως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ.

Βέβαια, εδώ καταπόθηκε ολόκληρη εθελοεκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας…

 

 

 

Γιώργος Σωτηρέλης, 20 Ιανουαρίου 2020

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα ή αναμενόμενα, το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα επιβεβαίωσε δυστυχώς την πάγια μεταπολιτευτική αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού θέματος από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος (για να μην θυμηθούμε και τα εκλογικά συστήματα της Δεξιάς κατά την μετεμφυλιακή περίοδο). Πρόκειται, ειδικότερα, για μια (ακόμη) αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική επιλογή, η οποία όχι μόνον δεν αποπνέει οποιαδήποτε διάθεση για συναινέσεις, συνθέσεις και συγκλίσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης –διαψεύδοντας πλήρως τις σχετικές εξαγγελίες– αλλά και τραυματίζει το κύρος των θεσμών.

Το εν λόγω νομοσχέδιο υποτάσσει τους θεσμούς, κατά τρόπο κυνικό και αδίστακτο, σε κραυγαλέα μικροκομματικές σκοπιμότητες. Τέτοιου είδους σκοπιμότητες, μάλιστα, όπως διέρρευσε, αναμένεται να επαναληφθούν και στο πεδίο του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών, ολοκληρώνοντας τις επίσης αντισυνταγματικές παρεμβάσεις που έγιναν αμέσως μετά την ανάδειξη των τελευταίων δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Ας τα δούμε όμως τα προβλήματα του κυβερνητικού νομοσχεδίου συγκεκριμένα.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Προκόπης Παυλόπουλος: Ναι, παραβιάζουμε το Σύνταγμα αλλά… για λίγο… μετά θα το ξανασεβαστούμε
Wednesday
22/08/2018
10:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ Λόγιος Ερμής Προκ. Παυλόπουλος Σύνταγμα
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   Από το 2012 και πιο πριν οι ομολογίες-ταυτόχρονα κοροϊδίες Παυλόπουλου. Υπ’ όψιν Προέδρου Αρείου Πάγου και επιστημόνων που δεν συστρατεύονται με ΒΑΣΗ τον κατακτημένο νομικό πολιτισμό.

Λόγιος Ερμής, 29 Φεβ. 2012

 

 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλάει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ανεμολόγιο» του Κωνσταντίνου Λαβίθη στον ΣΚΑΪ, στις 24 Φεβρουαρίου 2012, και παραδέχεται πως υπάρχει συνταγματική εκτροπή. Ο κ. Παυλόπουλος δηλώνει ότι στηρίζει την παραβίαση του Συντάγματος για να το υπερασπιστεί. Ο κ. Παυλόπουλος -εκτός από βουλευτής- είναι και συνταγματολόγος. (http://indobserver.blogspot.com/2018/08/blog-post_58.html?m=1)

///////////////////////

Ακούστε συγκλονιστικά πράγματα, ακούστε επίσημες παραδοχές για την κατάλυση του ελληνικού Συντάγματος. Ο κύριος Παυλόπουλος παραδέχεται πως Παραβιάζεται το Σύνταγμα! Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προϊόν επιβολής! Αυτή η βουλή έχει πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα και με το Σύνταγμα και υπάρχει Συνταγματική εκτροπή!

Μας είπε δηλαδή πως το Σύνταγμά μας ήταν εμπόδιο για την “σωτηρία μας” και έπρεπε να καταλυθεί!

Ωραία πράματα.

 

ΠΗΓΗ: logiosermis.net