ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μέση Ανατολή: «Ή με την κατοχή ή με την αντίσταση»! Λεωνίδας Βατικιώτης
Sunday
22/10/2023
17:17 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ισραήλ ΚΚΕ Λεων. Βατικιώτης Παλαιστίνη
0

Σχόλιο GMR: Σωστός είναι ο Λ. Βατικιώτης (και όπως μας συνηθίζει σοβαρός) στο ότι είναι αδικαιολόγητες οι δολοφονίες που διέπραξε η Χαμάς.

Ομως, δεν είναι κατά τη γνώμη μας το ίδιο σωστός, αναδεικνύοντας την Χαμάς[1] ως “αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης”.

Είναι μεν αντίσταση ενός τμήματος του λαού της Παλαιστίνης, ενός τμήματος οργανωμένου και χρηματοδοτούμενου από Σαουδική Αραβία κλπ, του οποίου επιπροσθέτως η Φύση, δηλαδή, πρώτον, παρ’ ότι φέρεται καλά στους Παλαιστίνιους προς το παρόν, ταυτόχρονα όμως υπερτερεί το φοντμενταλιστικό μίσος της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης για παλαιστινιακό κράτος, δεύτερον, τα εγγενή θρησκευτικά-ιδεολογικοπολιτικά-στρατιωτικά χαρακτηριστικά, το κατατάσσουν σε οργάνωση ΕΓΓΕΝΩΣ καταπιεστική ως τρομοκρατική και δολοφονική (και γι’ αυτό έχει ΜΕΓΑΛΟ άδικο ο Λ.Β. προσομοιάζοντας την σφαγή της Χαμάς με την σφαγή της Τριπολιτσάς[2] από τους Έλληνες, όπως το ίδιο άδικο έχει και η ανάλυση του Γ. Μαργαρίτη) κατά συμπολιτών τους που δεν υποτάσσονται στην Φύση τους.

Από την άλλη πλευρά, τα Κυρίαρχα (ακροδεξιά σήμερα) θρησκευτικά-ιδεολογικά-στρατιωτικά χαρακτηριστικά της επικρατούσας πολιτικοστρατιωτικής κατάστασης στο Ισραήλ, αν (τυχόν…) δεν αποτελούν Φύση (ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ-εγκληματική κατά των Παλαιστινίων[3]), αποτελούν αποδεδειγμένα[4]-[5] , αυτό που ονομάζουμε, “Εξις δευτέρα Φύσις” .

Στην τελευταία κατηγορία “Εξις δευτέρα Φύσις”, ανήκουν στην Ελλάδα, η Σταλινική (καθόλου κομμουνιστική) νοοτροπία και συμπεριφορά (βλέπε ΚΚΕ), καθώς και η νοοτροπία, συμπεριφορά και πρακτική της ατομικής (και “αναρχικών” οργανώσεων) τρομοκρατίας (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Έτσι, καθόλου περίεργο δεν είναι για τα δύο παραπάνω κόμματα ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να επικαλούνται μεν τις φιλολαϊκές τους διαθέσεις και “στο όνομα του λαού δράσεις”, όμως στα πιο κομβικής σημασίας εργατικά, λαϊκά και πατριωτικά ζητήματα, να σφυρίζουν αδιάφορα ως να λειτουργούν υπονομευτικά και απέναντι και εν προκειμένω, αντί να αναλύσουν τα συμβαίνοντα όπως παραπάνω ο κος Ευτυχίδης, να αγιοποιούν το δολοφονικό χτύπημα της Χαμάς εναντίον αμάχων[6] αντί (ΕΠΙΣΗΣ) να θέλουν να συμβάλλουν για ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα υπέρ ειρήνης και προκοπής μεταξύ πολιτών και λαών[7]. Όπως είχε πει και ο Χαρίλαος Φλωράκης (που από την ημέρα που παραιτήθηκε από ΓΓ άρχισαν να τον αποκαθηλώνουν, όχι όμως από αριστερή διάθεση πχ για τον μηχανιστικό και ποτέ τριπλοσυνδυασμένο αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά τρόπο κομματικοσυνδικαλιστικής δράσης, αλλά από επιλογή απόλυτου σεχταρισμού απέναντι στην κοινωνία) “αριστερότερα της αριστεράς ευρίσκεται η δεξιά“.

—————————————–

[1]Χαμάς, Χεζμπολάχ και ISIS: Οι διαφορές των οργανώσεων που έχουν σκορπίσει τον τρόμο

[2]Άλωση της Τριπολιτσάς

[3]Οι νέες συγκρούσεις στη Γάζα δεν είναι παρά ένα νέο αιματοβαμμένο επεισόδιο σε ένα συνεχιζόμενο πόλεμο, που έχει την πηγή του στα μέσα του 20ου αιώνα: Ξεκίνησε πριν 76 χρόνια…

[4]Militaire-Στη Γάζα η μόνη επιλογή είναι πως θα πεθάνεις! Ο Θ. Ευτυχίδης εξηγεί τον κύκλο του αίματος

[5]Παλαιστίνη: κατοχή, αντίσταση και η ιστορία που πολλοί ξεχνούν…

[6]Το βαρύ αποτύπωμα της Χαμάς στην Αριστερά

[7]“ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ” σελ.43-44 ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

_.

 

 

 

 

Λεων. Βατικιώτης, 15 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας παρακολουθεί πολλά χρόνια την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Γνωρίζει την ιστορία της, πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα, έχει μιλήσει με σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής κι έχει άποψη την οποία δύσκολα μπορείς να αμφισβητήσεις.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης έχοντας όλα αυτά τα εφόδια μιλά για τον κύκλο αίματος που άνοιξε ξανά στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και καταλήγει επιχειρηματολογώντας ότι το δίλημμα είναι ένα: Ή με την κατοχή ή με την αντίσταση.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, πριν γίνουν γνωστές οι ειδήσεις για το θάνατο δημοσιογράφων και πολιτών από ισραηλινά πυρά.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Οι Jacqueries και η Αριστερά – Με αφορμή το Παλαιστινιακό
Sunday
22/10/2023
15:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Μαργαρίτης Ισραήλ ΚΚΕ Παλαιστίνη Χαμάς
0

Σχόλιο GMR: Ο κος Γ. Μαργαρίτης ανέλαβε το “κομμουνιστικό” καθήκον, πασπαλισμένο με το “δίκιο των απελπισμένων”, να υπερασπιστεί δημόσια, την σχετική με την δολοφονική και όχι πολεμική επίθεση της Χαμάς κατά άμαχου κυρίως πληθυσμού και ακόμα πιο κυρίως, κατά παιδιών-βρεφών-γερόντων-γυναικών.

Η διαφορά εδώ, μεταξύ δίκιου απελπισμένων και δίκιου “εκπροσώπων” (ΧΑΜΑΣ) των απελπισμένων, είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ, με την διαφορά του δίκιου αυτών που επαναστάτησαν κατά του Τσάρου το 1917 (και που ποτέ δεν απόλαυσαν “όλη η εξουσία στα σοβιέτ) και του “δίκιου” αυτών που στην συνέχεια μετά τον θάνατο του Λένιν τους εκπροσωπούσαν ως ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ.

Κατανοητή αλλά απελπιστικά απάνθρωπη, η παρούσα, σχετική με το έγκλημα ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ[1]καθόλου εξέγερση λαϊκή, της Χαμάς, τοποθέτηση του Γεωργίου Μαργαρίτη.

Αλλά, ποιός ασχολείται;

Τα ΜΜΕ δεν κακοκαρδίζουν τους κομματικούς οπαδούς, στρογγυλεύουν τα πάντα, προτιμούν να κάνουν πρώτο θέμα δηλώσεις του Δημάρχου Μπέου κατά Κασσελάκη https://greek-market-research.com/clink/to-vary-apotypoma-tis-chamas-stin-aristera/ .

Έπειτα, το άρθρο φέρει υπογραφή καθηγητή πανεπιστημίου, πως θα αντιπαρατεθεί μια γνώμη απλού πολίτη, πολίτη “που δεν (θέλει να) τον ξέρει ούτε η μάνα του”, σε τέτοιο μέγεθος;

Τελικά, αντί να επικρατεί η βαθια Μαρξιστική-Λενινιστική κατά Γκράμσι ΗΘΙΚΉ ΥΠΕΡΟΧΗ, επικρατεί η μεθοδολογία (καθόλου λαϊκή-καθαρά φραξιονιστική) “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Αποτέλεσμα, τα μέσα καθορίζουν την ποιότητα της φράξιας και τα ίδια μέσα θα χρησιμοποιηθούν[2] για την υποταγή του Παλαιστινιακού λαού στην φράξια της Χαμάς.

—————–

[1]καθόλου δεν πρόκειται για πολεμική προσπάθεια της Χαμάς να κερδίσει έδαφος, να πλήξει στρατιωτικούς στόχους ή στρατηγικού χαρακτήρα δομές του Ισραήλ.

Πρόκειται για προσπάθεια της Χαμάς να ενεργοποιήσει την Τζιχάντ και της περιοχής και την παγκόσμια, κατά όποιων, τελικά, μη Τζιχαντιστών, κύριε Μαργαρίτη και μην προσπαθείτε να ανακατώσετε σε ενα άγιο δισκοπότηρο, δίκια απελπισμένων και κοσμοθεωρία ISIS και Τζιχαντιστών.

[2]Σχετικό: «Ούτε το ISIS δεν έκανε αυτά που έκανε η Χαμάς» και η χαμένη ευκαιρία στο Παλαιστινιακό-Γ. Μπαλτζώης (https://www.militaire.gr/oyte-to-isis-den-ekane-ayta-poy-ekane-i-chamas-kai-i-chameni-eykairia-sto-palaistiniako-g-mpaltzois/ ).

_.

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 11 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Jacqueries ονομάζονται οι τυφλές εξεγέρσεις. Συμβαίναν συνήθως στην ύπαιθρο όταν η πείνα και η εξαθλίωση δεν άφηναν κανένα περιθώριο ελπίδας. Ήταν τυφλές και κατ’ επέκταση βίαιες, άγριες με την απόλυτη έννοια του όρου. Οι πεινασμένοι έμπαιναν στους πύργους και στα ανάκτορα των πλουσίων και, οπωσδήποτε, δεν φέρονταν καθόλου ευγενικά σε όσους έβρισκαν εκεί. Τα κεφάλια των τελευταίων περιφέρονταν θριαμβευτικά πάνω σε δικράνια ή σε πασσάλους. Μια που η “δικαιωματική” εποχή μας απαιτεί ιδιαίτερη μνεία γι’ αυτό, ναι, οι γυναίκες βιάζονταν πριν θανατωθούν: μετά τις πέταγαν στην φωτιά που κατέκαιγε ολόκληρο το υποστατικό.

Η Αριστερά ήταν ανέκαθεν, εξ ορισμού. υπέρ των εξεγέρσεων των φτωχών και των πεινασμένων. Στην εργογραφία της, όμως, συναντούμε μεγάλους δισταγμούς και επιφυλάξεις ως προς τις Jacqueries. Τις τοποθετούσαν στις άναρχες, χωρίς προοπτική εξεγέρσεις και τις  έψεγαν ως χωρίς στόχο, χωρίς νόημα και αποτέλεσμα. Δεν ήταν άδικη διαπίστωση. Πλην όμως η εποχή των Jacqueries, μόνο αυτό μπορούσε να δώσει.

Οι πεινασμένοι φτωχοδιάβολοι είχαν συνήθως μπροστάρη τους ένας μοναχό ή έναν παπά –αληθινό ή ψεύτικο ελάχιστη σημασία είχε– ώστε οι φοβερές πράξεις τους να ενταχθούν στο πλαίσιο της Θείας δίκης, της φωτιάς που επιπίπτει και κατακαίει τους αμαρτωλούς και τους αδίκους. Οι προθέσεις τους, ως εκ τούτου, βρίσκονταν έξω και μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να ονομαστεί “αριστερό” στις μέρες μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο του πολέμου, δύο κουρελόχαρτα στη Μέση Ανατολή-Δ.Παντελάτος
Monday
16/10/2023
11:51 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Παντελάτος Δίκαιο Πολέμου Ισραήλ Παλαιστίνη ΠΟΛΕΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Στην αρχή του ηχητικού:”Δυστυχώς ο πόλεμος ειναι μια υπόθεση που βγάζει στην επιφάνεια τις πιο μαύρες και  και αρχέγονες αντιμετωπίσεις του ανθρώπου, τα πιο αρχέγονα και κτηνώδη ουσιαστικά, ένστικτά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν απεριόριστο ηρωισμό, δηλαδή ουσιαστικά κινείται στα όρια της ανθρώπινης φύσης“.

_.

 

 

 

 

Δημ. Παντελάτος, 14 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

 

Δίπλα, δίπλα τα κουρελόχαρτα… Το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο του πολέμου. Θα θεωρηθεί ίσως παράδοξο να συζητάμε αυτές τις ώρες ,με όσα γίνονται στην Μέση Ανατολή για δίκαιο πολέμου. Νομίζουμε ότι είναι αναγκαίο να το κάνουμε. Καλεσμένος στο militaire channel ο Υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Παντελάτος, που έχει εμπειρία όχι μόνο από εναέριες μάχες αλλά και από εμπόλεμες ζώνες. Στην καριέρα του ήταν και διοικητής του αεροδρομίου στην Καμπούλ.

 

 

Δικαιολογούν οι «ασύμμετρες απειλές» την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου στον πόλεμο; Ποιες είναι οι αρχές που ήδη έχουν καταπατηθεί στη Μέση Ανατολή, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την κατ ΄ επιλογή ευαίσθητη διεθνή κοινή γνώμη;

Ο κ.Παντελάτος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως «καθαρή τρομοκρατία» την επίθεση της Χαμάς σε αμάχους, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία και ελαφρυντικό για όσα κάνει το Ισραήλ.

Υπενθυμίζει ότι για να εξηγήσουμε τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Μέση Ανατολή δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία. Πολλοί τις τελευταίες ημέρες κάνουν αυτό το λάθος συστηματικά και μάλλον όχι τυχαία.

 

Πηγή: militaire.gr

 

Μοντέλο Λιβάνου-Ισραήλ προωθούν οι ΗΠΑ για Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία
Monday
14/11/2022
15:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΟΖ Θαλάσσια Σύνορα Ισραήλ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος Λίβανος
0

_.

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 13 Νοεμβρίου. 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η συμφωνία Λιβάνου – Ισραήλ για καθορισμό των μεταξύ τους θαλάσσιων συνόρων, που επιτεύχθηκε με αμερικανική μεσολάβηση, προκαλεί έντονη κινητικότητα στην περιοχή, στη σκιά και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων. Τα δεδομένα που διαμορφώνονται παραπέμπουν στο να δημιουργηθεί ένα μοντέλο επίλυσης δύσκολων διαφορών, που φαίνεται από διάφορες κινήσεις, ασκήσεις επί χάρτου που γίνονται, ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως το τρίγωνο Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας.

Το σκηνικό φαίνεται να στήνεται με αμερικανικές ευλογίες, και ενόψει των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με το φυσικό αέριο, προφανώς και θα προωθηθεί γρηγορότερα από ό,τι μπορεί κανείς να προβλέψει. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που αφορά την επίλυση δύσκολων διαφορών, μεταξύ εχθρικών κρατών, που δεν αναγνωρίζει το ένα το άλλο. Ένα μοντέλο το οποίο, στην περίπτωση Λιβάνου και Ισραήλ, στηρίζεται σε αμερικανικές εγγυήσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας. Ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού οίκου, Έιμος Χόκσταϊν, μετά από πολλές προσπάθειες και πολλά πήγαινε-έλα, έφθασε στον στόχο, την επίτευξη συμφωνίας. Πρέπει να σημειωθεί και η προσωπική εμπλοκή του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος παρενέβη  στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, για να αναλάβει η γαλλική εταιρεία ΤΟΤΑL τις έρευνες στην περιοχή, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει κοίτασμα.

 

Σημειώνεται συναφώς πως το Ισραήλ παραχώρησε 860 τ.χ. θάλασσας  στον Λίβανο για να γίνει συμφωνία, καθώς προέταξε το θέμα της ασφάλειας. Η λογική πίσω από αυτό είναι η προσέγγιση πως, επειδή θα αναπτυχθεί το κοίτασμα στο τεμάχιο 9 (του Λιβάνου), θα υπάρξει τεράστιο οικονομικό όφελος για την αραβική χώρα, η οποία καταρρέει οικονομικά, και έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την επικράτηση συνθηκών σταθερότητα και ειρήνης και άρα ευημερίας. Η ευημερία του Λιβάνου, θα θωρακίσει την ασφάλεια του Ισραήλ,  το οποίο εκτιμά πως έτσι θα μειωθεί η δύναμη και η επιρροή της Χεζμπολάχ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr