ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μέση Ανατολή: «Ή με την κατοχή ή με την αντίσταση»! Λεωνίδας Βατικιώτης
Sunday
22/10/2023
17:17 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ισραήλ ΚΚΕ Λεων. Βατικιώτης Παλαιστίνη
0

Σχόλιο GMR: Σωστός είναι ο Λ. Βατικιώτης (και όπως μας συνηθίζει σοβαρός) στο ότι είναι αδικαιολόγητες οι δολοφονίες που διέπραξε η Χαμάς.

Ομως, δεν είναι κατά τη γνώμη μας το ίδιο σωστός, αναδεικνύοντας την Χαμάς[1] ως “αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης”.

Είναι μεν αντίσταση ενός τμήματος του λαού της Παλαιστίνης, ενός τμήματος οργανωμένου και χρηματοδοτούμενου από Σαουδική Αραβία κλπ, του οποίου επιπροσθέτως η Φύση, δηλαδή, πρώτον, παρ’ ότι φέρεται καλά στους Παλαιστίνιους προς το παρόν, ταυτόχρονα όμως υπερτερεί το φοντμενταλιστικό μίσος της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης για παλαιστινιακό κράτος, δεύτερον, τα εγγενή θρησκευτικά-ιδεολογικοπολιτικά-στρατιωτικά χαρακτηριστικά, το κατατάσσουν σε οργάνωση ΕΓΓΕΝΩΣ καταπιεστική ως τρομοκρατική και δολοφονική (και γι’ αυτό έχει ΜΕΓΑΛΟ άδικο ο Λ.Β. προσομοιάζοντας την σφαγή της Χαμάς με την σφαγή της Τριπολιτσάς[2] από τους Έλληνες, όπως το ίδιο άδικο έχει και η ανάλυση του Γ. Μαργαρίτη) κατά συμπολιτών τους που δεν υποτάσσονται στην Φύση τους.

Από την άλλη πλευρά, τα Κυρίαρχα (ακροδεξιά σήμερα) θρησκευτικά-ιδεολογικά-στρατιωτικά χαρακτηριστικά της επικρατούσας πολιτικοστρατιωτικής κατάστασης στο Ισραήλ, αν (τυχόν…) δεν αποτελούν Φύση (ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ-εγκληματική κατά των Παλαιστινίων[3]), αποτελούν αποδεδειγμένα[4]-[5] , αυτό που ονομάζουμε, “Εξις δευτέρα Φύσις” .

Στην τελευταία κατηγορία “Εξις δευτέρα Φύσις”, ανήκουν στην Ελλάδα, η Σταλινική (καθόλου κομμουνιστική) νοοτροπία και συμπεριφορά (βλέπε ΚΚΕ), καθώς και η νοοτροπία, συμπεριφορά και πρακτική της ατομικής (και “αναρχικών” οργανώσεων) τρομοκρατίας (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Έτσι, καθόλου περίεργο δεν είναι για τα δύο παραπάνω κόμματα ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να επικαλούνται μεν τις φιλολαϊκές τους διαθέσεις και “στο όνομα του λαού δράσεις”, όμως στα πιο κομβικής σημασίας εργατικά, λαϊκά και πατριωτικά ζητήματα, να σφυρίζουν αδιάφορα ως να λειτουργούν υπονομευτικά και απέναντι και εν προκειμένω, αντί να αναλύσουν τα συμβαίνοντα όπως παραπάνω ο κος Ευτυχίδης, να αγιοποιούν το δολοφονικό χτύπημα της Χαμάς εναντίον αμάχων[6] αντί (ΕΠΙΣΗΣ) να θέλουν να συμβάλλουν για ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα υπέρ ειρήνης και προκοπής μεταξύ πολιτών και λαών[7]. Όπως είχε πει και ο Χαρίλαος Φλωράκης (που από την ημέρα που παραιτήθηκε από ΓΓ άρχισαν να τον αποκαθηλώνουν, όχι όμως από αριστερή διάθεση πχ για τον μηχανιστικό και ποτέ τριπλοσυνδυασμένο αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά τρόπο κομματικοσυνδικαλιστικής δράσης, αλλά από επιλογή απόλυτου σεχταρισμού απέναντι στην κοινωνία) “αριστερότερα της αριστεράς ευρίσκεται η δεξιά“.

—————————————–

[1]Χαμάς, Χεζμπολάχ και ISIS: Οι διαφορές των οργανώσεων που έχουν σκορπίσει τον τρόμο

[2]Άλωση της Τριπολιτσάς

[3]Οι νέες συγκρούσεις στη Γάζα δεν είναι παρά ένα νέο αιματοβαμμένο επεισόδιο σε ένα συνεχιζόμενο πόλεμο, που έχει την πηγή του στα μέσα του 20ου αιώνα: Ξεκίνησε πριν 76 χρόνια…

[4]Militaire-Στη Γάζα η μόνη επιλογή είναι πως θα πεθάνεις! Ο Θ. Ευτυχίδης εξηγεί τον κύκλο του αίματος

[5]Παλαιστίνη: κατοχή, αντίσταση και η ιστορία που πολλοί ξεχνούν…

[6]Το βαρύ αποτύπωμα της Χαμάς στην Αριστερά

[7]“ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ” σελ.43-44 ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

_.

 

 

 

 

Λεων. Βατικιώτης, 15 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας παρακολουθεί πολλά χρόνια την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Γνωρίζει την ιστορία της, πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα, έχει μιλήσει με σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής κι έχει άποψη την οποία δύσκολα μπορείς να αμφισβητήσεις.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης έχοντας όλα αυτά τα εφόδια μιλά για τον κύκλο αίματος που άνοιξε ξανά στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και καταλήγει επιχειρηματολογώντας ότι το δίλημμα είναι ένα: Ή με την κατοχή ή με την αντίσταση.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, πριν γίνουν γνωστές οι ειδήσεις για το θάνατο δημοσιογράφων και πολιτών από ισραηλινά πυρά.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.