ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Άστεγοι και ναρκωτικά: Τέσσερις δράσεις για το κέντρο της Αθήνας
Sunday
14/03/2021
05:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Πρώτο θετικό βήμα!

Όμως η βοώσα ανα-παραγωγή του προβλήματος, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να μείνει Α-ΘΙΚΤΗ.

Προς τούτο:

Να ακολουθήσει η κοινωνική (πάνω/Όχι απαραίτητα πρώτα, από όλα εργασία) επανένταξη με την βοήθεια της πολιτείας!

Να ερευνηθεί και να ελεγχθεί η στενή και εκβιαστική παρακολούθηση των τοξικομανών, μαθητών, ευάλωτων ατόμων και ομάδων, από τους εμπόρους ναρκωτικών!

Να ερευνηθεί και να ελεγχθεί η (δεδομένη) χρηματοδότηση και η εντολοδότηση χρηστών ναρκωτικών σε οπαδικούς ποδοσφαιρικούς χώρους και σε χώρους ατομικής τρομοκρατίας.

Να ερευνηθεί (σε βάθος) και να ελεγχθεί η μέχρι τώρα στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε μικρές και κυρίως σε μεγάλες υποθέσεις εισαγωγής, διακίνησης, εμπορίας, εκβίασης, αντιποίνων(πχ δολοφονίες εμπλεκομένων κλπ).

Να ερευνηθεί και να ελεγχθεί, η βοώσα χρήση ναρκωτικών από την “υψηλή κοινωνία” ως τις φυλακές.

Όλα τα παραπάνω τίθενται υπ’ όψιν και των διανοουμένων https://greek-market-research.com/clink/erotisi-pros-dianooymenoys-dynatoys-lytes-provlimaton/ .

Και για το Ναρκωτικό της Κανονικότητας: https://greek-market-research.com/clink/dianooymenoi-akoyte/

_.

 

 

 

 

Newsbeast, 13 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

 

 

Τους βασικούς άξονες για την επίλυση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας που σχετίζονται με την αστεγία και την χρήση ναρκωτικών, παρουσιάζει ο Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά Δρ Χρήστος Κουϊμτσίδης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει ότι στο κέντρο της Αθήνας παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια (πλέον της 15ετίας) συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων σε κεντρικές πλατείες ή άλλους χώρους, όπου πραγματοποιείται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι ουσίες που κυρίως χρησιμοποιούνται είναι η ηρωίνη, κυρίως για ενδοφλέβια χρήση, και η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, το ονομαζόμενο σίσα. Ένας αριθμός των ατόμων αυτών είναι και άστεγος, οπότε χρησιμοποιεί αυτούς τους χώρους συνάθροισης και ως χώρους διαμονής, ενώ άλλοι διαμένουν περιφερειακά του κέντρου και μετακινούνται στο κέντρο για αγορά και χρήση.

Θεωρείται ότι η σχέση αστεγίας και χρήσης ουσιών (συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ) είναι κυκλική και αλληλεξαρτώμενη με αφετηρία είτε την έλλειψη εργασίας και στη συνέχεια στέγης που οδηγεί στη χρήση, είτε ξεκινά από τη χρήση ουσιών, η οποία οδηγεί στην απώλεια εργασίας και στέγης. Ο Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά σημειώνει ότι η εμπειρία διεθνώς έχει τεκμηριωμένα καταδείξει ότι η παροχή στέγης αποτελεί την αρχή κάθε επιτυχημένου μοντέλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και της θεραπευτικής τους αντιμετώπισης.

(more…)

ΧΩΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (Χ.Ε.Χ.) ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
Tuesday
04/02/2020
20:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
0

 

 

Δίκτυο Ιθάκη, 4 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η ασήμαντη ομάδα «Συναδελφική Κομπανία Κεφαλονιάς» έδειξε σε σειρά άρθρων τη σχέση της δήθεν ελεγχόμενης διακίνησης ναρκωτικών, με τα κόμματα, τους λαθραίους εμπόρους ναρκωτικών και τους νόμιμους προπαγανδιστές – διακινητές, που είναι οι ΜΚΟ, τα δήθεν φιλανθρωπικά ιδρύματα, οι τράπεζες και οι φαρμακοβιομηχανίες.

  • Εμείς ζούμε στην Κεφαλονιά και με αυτή θα ασχοληθούμε, σαν μικρογραφία όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα. Συμπεράσματα αντλούμε από την εμπειρία μας και όχι από θεωρίες. Η προσεκτική θεώρηση των πράξεων και των πραγμάτων γεννά τις θεωρίες. (Δεν ξεκινάμε την αναζήτηση της αλήθειας και της γνώσης από ιδεολογίες. Πρόκειται για μάθημα, που διδάσκει ο Χρήστος Γιανναράς, αντλημένο από τον Ηράκλειτο, τον Αριστοτέλη και την αρχαιοελληνική και ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική αντίληψη της ζήτησης Αληθείας και Γνώσης).

Έχουμε και λέμε:

– Η αναδημοσίευση έγινε μόνο από δύο ιστοσελίδες, που πρόσκεινται στην αριστερά. Οι υπόλοιπες σιώπησαν.

– Δεν συγκινήθηκε κανένας τοπικός οργανισμός, φορέας ή πρόσωπο (πλην Σπ. Αλεβιζόπουλου και Τάσου Καβαλλιεράτου, που το αναδημοσίευσαν στις ιστοσελίδες τους και επικοινώνησαν μαζί μας).

– Σιώπησε το τοπικό ΚΚΕ, η ΕΛΜΕΚΙ και οι σύλλογοι γονέων, που επηρεάζονται από το κόμμα, αν και το κεντρικό ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο σε αυτή την εξέλιξη.

(more…)

Οδοιπορικό του Spiegel στις ναρκοπιάτσες της Αθήνας – Κάνει θραύση η «κοκαΐνη» των φτωχών
Thursday
08/08/2019
17:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Spiegel ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR : Και μόνο του αυτό το ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πρόβλημα, θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ από Ακαδημαϊκούς μέχρι ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

“Φυσιολογική” λοιπόν, η εν καιρώ ΚΑΤΟΧΗΣ (εγ)κατεστημένη ΑΦΑΣΙΑ;

Κάθε κριτική, καταγγελία, αντίσταση, εξέγερση, οφείλει να υπακούει σε ΑΡΧΕΣ/ΗΘΟΣ (αλλά) και να ακολουθεί επιχειρησιακό σχέδιο. Εδώ (αγαπητέ Στάθη) οι αρχές/ήθος και το επιχειρησιακό σχέδιο και εδώ (αγαπητέ κύριε Αποστολόπουλε) κρίσιμες επί των αρχών και επί του επιχειρησιακού σχεδιασμού επισημάνσεις. Παρακαλούμε, αναμένοντας, για την απάντησή σας και για τις δικές σας καλύτερες θέσεις-πράξεις.

 

 

 

Spiegel, 6 Αυγούστου 2019

 

 

Υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στην αύξηση χρήσης σίσα και της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα

Για άλλη μια φορά, η τοξικοεξάρτηση και η χρήση θανατηφόρων ουσιών στα στενά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας γίνεται θέμα αναφοράς στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αυτή τη φορά, το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει εκτενές άρθρο σχετικά με τη χρήση της ουσίας «σίσα», μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης ουσίας που έχει κάνει την εμφάνιση της στα χρόνια της κρίσης και καταστρέφει ανθρώπινες ζωές μέσα σε λίγους μήνες.

 

(more…)