ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Καθυστερήσεις στην δίκη καταγγέλλει 35χρονος που υπέστη θρομβώσεις από το Astrazeneca
Thursday
09/05/2024
06:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης AstraZeneca ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19 ΠΟΛΙΤΕΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τρία χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση και από το ελληνικό Δημόσιο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να με πάρει να μου πει “είσαι καλά ρε φίλε, όλα καλά; Έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου;”», σχολίασε ο κ. Μεταξάκης.]

Έχουν οι περισσότεροι άλλες ασχολίες, όπως να περιφέρουν εαυτούς καθημερινά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε πολιτικοκοινωνικές εκδηλώσεις. Δε το θέλουν βρε αδελφέ ούτε να το ακούνε το παράπονο του κόσμου. Κι αυτή η αντιπολίτευση όμως (ακόμα και η εξωκοινοβουλευτική!), άαμα δεν είσαι οπαδός της, εχθρός της κανονικός αυτομάτως.

_.

 

 

 

 

slpress|ΕΙΔΗΣΕΙΣ, 8 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Έχω κάνει αγωγή και κατά της Astrazeneca και κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Το εμβόλιο μου προκάλεσε δύο θρομβώσεις, την μία σε κεντρική αρτηρία στο αριστερό πόδι και την άλλη στην αριστερή μου καρωτίδα», είπε σε συνέντευξή του στο Mega ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, που υποβλήθηκε σε δύο πολύωρα χειρουργεία 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του το 2020. Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα ξανά μετά την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει πλέον το σκεύασμα, καθώς πλέον αρχίζουν οι εκδικάσεις μαζικών αγωγών εναντίον της στη Βρετανία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα εμβόλιά της επειδή πλέον δεν έχουν ζήτηση, όμως η αιτία φέρεται να είναι το γεγονός ότι μια μεγάλη νομική εταιρεία στη Βρετανία έχει αναλάβει τις αγωγές 51 Βρετανών που παρουσίασαν θρομβώσεις, δώδεκα από τις οποίες κατέληξαν σε θάνατο και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενάγοντες είναι οι συγγενείς του.

Η φαρμακευτική εταιρεία για το θέμα αυτό απάντησε: «Λυπόμαστε για όσους έχασαν τους αγαπημένους τους, αλλά οι κλινικές έρευνες και τα δεδομένα που έχουμε από την χορήγηση του σκευάσματος παγκοσμίως απέδειξαν ότι αυτό έχει αποδεκτό επίπεδο ασφαλείας και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλες τις χώρες δηλώνουν σταθερά ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό με το σκεύασμά μας υπερτερούν των κινδύνων από εξαιρετικά σπάνιες δυνητικά πιθανές παρενέργειες».

Όσον αφορά στον κ. Μεταξάκη, ήταν από τους πρώτους που ανέφεραν σοβαρές παρενέργειες στην Ελλάδα, αν και είχαν ήδη “ακουστεί” πολλά, ειδικά στη Νορβηγία. Μετά την επιπλοκή των θρομβώσεων και τα χειρουργεία, ο κ. Μεταξάκης ακολούθησε αντιπηκτική αγωγή, η οποία, όμως, είχε επιπτώσεις στο αριστερό του νεφρό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί άλλες 13 μέρες στο νοσοκομείο.

«Πλέον, η υγεία μου είναι μια χαρά. Κάνω τυπικούς ελέγχους αλλά όλα βαίνουν καλώς», επισήμανε, σημειώνοντας πως με τις αγωγές του ζητά αποζημίωση για ηθικές και σωματικές βλάβες.

«Το εμβόλιο της Astrazeneca το έκανα στις 25 Απριλίου 2021. Στις 10 Μαΐου, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την πρώτη θρόμβωση, που παρουσιάστηκε περίπου 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό μου», είπε.

Όπως είπε, οι αγωγές που έχει υποβάλει δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα, καθώς έχουν δοθεί δύο αναβολές που ζητήθηκαν από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμα φάκελος με τα έγγραφα. Υποτίθεται ότι δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα έγγραφα που έχω συγκεντρώσει εγώ για να καταθέσω την αγωγή».

«Τρία χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση και από το ελληνικό Δημόσιο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να με πάρει να μου πει “είσαι καλά ρε φίλε, όλα καλά; Έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου;”», σχολίασε ο κ. Μεταξάκης.

Θάνατοι στην Ελλάδα

Πέντε θάνατοι στη χώρα μας διερευνώνται επισήμως σχετικά με τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα, καθώς εν γένει στάθηκε δύσκολο να τεκμηριωθεί η συσχέτιση του εμβολιασμού με θάνατο, πλην περιπτώσεων του συνδρόμου VITT, για το οποίο “ομολόγησε” και η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή φαρμάκων ότι “πιθανόν να συνδέεται όντως με το εμβόλιο σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού».

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Τι να προσέχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca
Thursday
08/04/2021
23:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος AstraZeneca ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 5 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οδηγίες για την έγκαιρη διάγνωση τυχόν θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca συνέταξε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία. Το σπάνιο σύνδρομο που εμφανίζεται είναι περισσότερο συχνό σε γυναίκες κάτω των 55 ετών, αν και έχουν παρουσιαστεί περιστατικά σε όλο το φάσμα των ηλικιών και στα δύο φύλα.

 

Όμως, ο επικεφαλής εμβολίων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ) Μάρκο Καβαλέρι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ανέφερε  ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση. «Υπάρχει μια σύνδεση, αλλά πρέπει ακόμη να καταλάβουμε πώς προκαλείται».

Οι οδηγίες με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση υγειονομικών και πολιτών για την αντιμετώπιση του σπάνιου συνδρόμου, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πάντως ήδη, ότι δεν θα πρέπει οι οδηγίες αυτές να δημιουργήσουν πανικό και άγχος, καθώς αναφέρονται σε μια σπάνια κατάσταση.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

DW: Γιατί προκαλεί εγκεφαλικές θρομβώσεις το εμβόλιο της AstraZeneca;
Saturday
20/03/2021
13:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος AstraZeneca ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

Σχόλιο GMR: Η μέχρι στιγμής αναλυτικότερη εξήγηση των εξαιρετικά λίγων αλλά σοβαρών παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca

_.

 

 

 

ΣΚΑΙ, 20 Μαρτίου 2021

 

 

 

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν την αιτιώδη συνάφεια των εγκεφαλικών θρομβώσεων με τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. Τα αντιγόνα ενεργοποίησαν θρομβοκύτταρα που έδρασαν στον εγκέφαλο.

 

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca ξεκίνησαν και πάλι σε ορισμένες χώρες, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και Γαλλίαςθέλοντας να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των πολιτών τους εμβολιάστηκαν κιόλας σήμερα, αφότου χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΜΑ έδωσε το πράσινο φως χωρίς όμως να διαφωτίσει, εάν τα λίγα περιστατικά θρομβώσεων στον εγκέφαλο σχετίζονται με το εμβόλιο.

Ενεργοποιούνται θρομβοκύτταρα

Γερμανοί ερευνητές φαίνεται ότι εντόπισαν έναν συγκεκριμένο μηχανισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία θρομβώσεων στα αγγεία του εγκεφάλου. «Γνωρίζουμε τώρα περί τίνος πρόκειται» είπε ο Αντρέας Γκραϊνάχερ, επικεφαλής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Greιsfwfald (UMG) σε βιντεοσυνέντευξη με δημοσιογράφους. Όπως τόνισε, για τη δημιουργία θρομβώσεων ευθύνονται ορισμένα μόρια του ανοσοποιητικού συστήματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόμοιες υποθέσεις διατύπωσαν χθες και Νορβηγοί ερευνητές. Ο Παλ Αντρέ Χόλμε από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Όσλο εξέφρασε την υπόθεση ότι ο σχηματισμός των θρομβώσεων μπορεί να οφείλεται σε αντιγόνα, τα οποία προκαλούνται, λόγω ισχυρής ανοσοαπόκρισης στο εμβόλιο, σε θρομβοκύτταρα και τα ενεργοποιούν. «Αυτό που εννοούμε είναι ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στην ύπαρξη αυτών των αντιγόνων και τον σχηματισμό θρόμβων στον εγκέφαλο» επισημαίνει ο Γκραϊνάχερ. «Μια άλλη ερώτηση είναι πόσο συχνά εμφανίζονται αυτές οι θρομβώσεις, κι αν μέσω του εμβολίου εμφανίζονται σημαντικά περισσότερες παρενέργειες. Το πιο πιθανό είναι ότι τέτοιες παρενέργειες εμφανίζονται πάρα, πάρα, πάρα, πολύ σπάνια».

(more…)

Νέα βόμβα για το εμβόλιο της AstraZeneca από ΕΜΑ: Εντοπίστηκαν σοβαρές αλλεργίες
Saturday
13/03/2021
17:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος AstraZeneca ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

 

 

 

 

hellasjournal.com, 12 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Σοβαρές αλλεργίες θα πρέπει να προστεθούν στον κατάλογο των ενδεχόμενων παρενεργειών του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19, έπειτα από αντιδράσεις αυτού του τύπου που εντοπίσθηκαν στο Ηνωμένο Βαασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «συνέστησε να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες για το προϊόν ώστε να περιλάβουν ως παρενέργειες την αναφυλαξία και την υπερευαισθησία (αλλεργικές αντιδράσεις)».

Σημειώνεται πως ήδη αρκετές χώρες έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca επειδή εκφράστηκαν φόβοι για πρόκληση αιματολογικών θρομβώσεων.

Γερμανία και Αυστρία σε αντίλογο: Θέλω να εμβολιαστώ λέει ο Κουρτς

Επειδή η κριτική για το εμβόλιο της AstraZeneca γίνεται πιο έντονη και στην Αυστρία, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, προφανώς απορρίπτοντάς την, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στη Βιέννη, για μία ακόμη φορά, ότι θέλει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο αυτής  και ότι ευελπιστεί ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν μέχρι το καλοκαίρι την ευκαιρία να επανέλθουν στην κανονικότητα.

(more…)