ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τι να προσέχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca
Thursday
08/04/2021
23:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος AstraZeneca ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 5 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οδηγίες για την έγκαιρη διάγνωση τυχόν θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca συνέταξε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία. Το σπάνιο σύνδρομο που εμφανίζεται είναι περισσότερο συχνό σε γυναίκες κάτω των 55 ετών, αν και έχουν παρουσιαστεί περιστατικά σε όλο το φάσμα των ηλικιών και στα δύο φύλα.

 

Όμως, ο επικεφαλής εμβολίων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ) Μάρκο Καβαλέρι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ανέφερε  ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση. «Υπάρχει μια σύνδεση, αλλά πρέπει ακόμη να καταλάβουμε πώς προκαλείται».

Οι οδηγίες με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση υγειονομικών και πολιτών για την αντιμετώπιση του σπάνιου συνδρόμου, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πάντως ήδη, ότι δεν θα πρέπει οι οδηγίες αυτές να δημιουργήσουν πανικό και άγχος, καθώς αναφέρονται σε μια σπάνια κατάσταση.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.