ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ένας για να υπερασπιστεί το ”Γι’ αυτά πολεμήσαμε” του Μακρυγιάννη
Monday
08/01/2024
22:22 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ιωάν. Μακρυγιάννης Κρινιώ Καλογερίδου Πνευματικός κόσμος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Αλλά ποιος να αντιδράσει…

Ποιός, ή ΠΩΣ;

Η απάντηση στο “ποιός ή ΠΩΣ;”, γίνεται πιο επιτακτική αν λάβουμε υπ’ όψιν και το άλλο άρθρο της κ. Κρινιώς Καλογερίδου. [Έχει κόστος η ανυπαρξία πνευματικής ηγεσίας… – https://slpress.gr/idees/exei-kostos-i-aniparxia-pnevmatikis-igesias/ ].

Η G-M-R έχει διατυπώσει το ίδιο πρόβλημα ως εξής: https://greek-market-research.com/article/anakoinosi-tis-g-m-r-9-aygoystoy-2021/ .

Η δε απάντηση στο ΠΩΣ, δίνεται μέσω της επιστολής μας https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/ .

Την ίδια επιστολή-συγκεκριμένη πρόταση συνέργειας, απευθύνουμε και προς Εσάς κυρία Κρινιώ Καλογερίδου.

_.

 

 

 

 

 

 

 

Κρινιώ Καλογερίδου, 6 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όλο και περισσότερο πείθομαι, όταν διαβάζω τις αναρτήσεις απλών πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την τάση να διαιωνίζουν μίση και πάθη κλειστών κοινωνιών σε βαθιά διχαστική γλώσσα που αναβιώνει οδυνηρές εμπειρίες του ιστορικού παρελθόντος.

Μπαίνω συχνά στον ”χορό” και ”χορεύω” μαζί τους ως αυτόκλητη ειρηνοποιός για να τους αφοπλίσω με όπλα τον Λόγο-Αντίλογο, που με κρατούν μακριά από εγωισμούς και ιδιοτέλειες οι οποίες ταιριάζουν σε νεόπλουτους του πνεύματος και του χρήματος μόνο. Ο οίστρος της επιμόρφωσης ξυπνάει μέσα μου ασυγκράτητος σαν παρότρυνση του πατέρα μου, που ήταν ”αθέατος” μαχητής στον εθελοντικό αγώνα των εκπαιδευτικών κατά του αναλφαβητισμού στην εποχή του. Στην ανάμνησή του και μόνο είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ τη γλώσσα και την ιστορία μας από εκείνους που προσαρμόζουν αμφότερες στην παιδευτική και πολιτική ένδειά τους.

Η περίπτωση των απαίδευτων και των μορφωμένων (οι οποίοι συγκλίνουν στην λεκτική επιθετικότητα) αποτυπώνεται στα μάτια μου σαν θολωμένη φωτογραφία του οργανικού ή λειτουργικού αναλφαβητισμού (αναλφαβητισμού πτυχιούχων) που ξυπνά ένα ζεστό κύμα μέσα μου φορτωμένο με τύψεις για λογαριασμό των λειτουργών της Εκπαίδευσης.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr