ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πως εκτροχιάστηκε το όραμα Ντε Γκωλ για την Ευρώπη
Saturday
18/06/2022
18:55 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Μιχαλόπουλος Ε.Ε. Ντε Γκώλ
0

_.

 

 

 

 

Δημ. Μιχαλόπουλος, 8 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Και να που -μεταθανατίως!- η μορφή του Ντε Γκωλ ξανά επιτέλλει στο στερέωμα της Ευρώπης. Η πρόσφατη αναφορά που σε αυτόν έγινε από πολιτική προσωπικότητα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο στρατηγός Ντε Γκωλ, πράγματι, είχε συγκεκριμένη άποψη για τη σύμπηξη της ευρωπαϊκής ενότητας, με αποτέλεσμα ο κατά το 1970 θάνατός του να επιφέρει τη δρομολόγηση κατάστασης που δραματικώς βιώνουμε σήμερα.

Η βιογραφία του είναι λίγο-πολύ γνωστή. Γεννήθηκε στη βόρεια Γαλλία, συγκεκριμένα στη Λίλλη, το 1890 και ανατράφηκε σε οικογένεια την οποία διείπε πνεύμα εντόνως παραδοσιακό. Η μητέρα του είχε απώτερη γερμανική καταγωγή, ενώ ο πατέρας του, που δεν δίσταζε να εκδηλώνει την προσήλωσή του στην Καθολική Εκκλησία, τηρούσε κριτική στάση όσον αφορά μεγάλα ζητήματα που δίχαζαν τη γαλλική κοινωνία, όπως π.χ. η περίφημη υπόθεση Ντρέυφους.

Μικρός ακόμα σε ηλικία, ο νεαρός Κάρολος αυτοτιτλοφορήθηκε “στρατηγός” και “επίδοξος Αρχηγός του Γαλλικού Κράτους”. Έτσι, κατατάχθηκε το 1908 στη Στρατιωτική Σχολή του Σαιν-Συρ, τις σπουδές του στην οποία περάτωσε τέσσερα χρόνια αργότερα. Τότε τοποθετήθηκε σε μονάδα που στάθμευε στο Aρράς, 180 χιλιόμετρα βόρεια από το Παρίσι. Πρώτος του διοικητής υπήρξε ο Φίλιππος Πεταίν, συνταγματάρχης τότε, με τον οποίο λίγες δεκαετίες αργότερα θα ερχόταν σε ιδεολογική σύγκρουση μεγάλης σημασίας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr