ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ευρωπαϊκό «ναυάγιο» στο Λιβυκό Πέλαγος – Μόνη έμεινε η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»
Saturday
18/07/2020
15:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κώστας Σαρικάς
0

Σχόλιο GMR:   Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για την δυναμικότητα των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε σχέση με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

– Η πραγματικότητα του ποιους θεωρούν εταίρους τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνει πως θεωρούν σημαντική την σχέση με την Τουρκία, η Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτα γι αυτά τα κράτη και φυσικά για την ηγέτιδα της ΕΕ, την Γερμανία και αυτό έχει μια πρόσθετη, σε σχέση με την ανάγκη εθνικού νομίσματος, κομβικής σημασίας σχέση με την επιμονή στην παραμονή της Ελλάδας μέσα σε ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ (η τελευταία παρατήρηση απευθύνεται αποκλειστικά στους καθηγητές κκ Γ.Κοντογιώργη-Γ.Κασιμάτη τους οποίους θα θέλαμε μαζί μας , μαζι και με τις πιο κάτω ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ παρατηρήσεις μας επι των αρχών που θέτει ο καθηγητής κος Π.Ηφαιστος.

Η πραγματικότητα του τι μπορούμε να αναμένουμε (ακόμα;;;) από το ΝΑΤΟ, είναι, πως το μόνο που μπορούμε να αναμένουμε είναι συνεισφορά του υπέρ της Τουρκίας, α) έτι περαιτέρω σε βάρος της Κύπρου και β) σε βάρος των θαλάσσιων και χερσαίων ελληνικών συνόρων. Το τελευταίο αφορά όλους (εκτός του καθηγητή Γ.Μαργαρίτη στελέχους του ΚΚΕ) τους στρατιωτικούς/γεωπολιτικούς αναλυτές και διεθνολόγους, οι οποίοι ΟΛΟΙ, προτείνουν υπέρ πατρίδας (όπως σοβαρότατα διατείνονται), εν τούτοις οι προτάσεις τους εγκλωβίζονται φανατικά ή “εκλογικευμένα”, στην Νατοϊκή ΔΕΣΜΕΥΣΗ μη θέτοντας πλαίσιο ΑΡΧΩΝ που θα ΔΕΣΜΕΥΕΙ Την ΔΕΣΜΕΥΣΗ ( ο μόνος που θέτει αρχές/τα ιερά και όσια που βλέπετε πιο κάτω, όμως τον θέλουμε μαζί μας ακριβώς για να τις τηρήσει ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ, είναι ο Π. Ήφαιστος (Οι ηγεμονικές δυνάμεις και οι εγχώριοι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας) : Επί του άρθρου επισημαίνουμε, τα

(1) Περί διαπραγμάτευσης, σεβαστέ κύριε Π.Ηφαιστε, ΑΛΛΑ ΜΕ κόκκινες γραμμές σχετικά με ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ/ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, το

(2) Περί προϋποθέσεων Εθνικής Ανεξαρτησίας (περιλαμβανομένων των αμέσως πιο πάνω κόκκινων γραμμών), το

(3) Περί Οικονομίας ΟΧΙ ΜΕ tina ΑΛΛΑ ΜΕ Μετωπικό πρόγραμμα εξόδου από την κριση όπως επιβάλουν η Οικονομική επιστήμη και η επιστήμη του Δικαίου,

(4) Περί ιερών και οσίων και εθνικής ανεξαρτησίας, όμως ΟΧΙ “ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ”, ΑΛΛΑ όπως στα παραπάνω 1)2)3).

 

1) “Οι εγχώριοι καρεκλοκένταυροι, συνήθως εντολοδόχοι των ξένων, υποκλίνονται αντί να διαπραγματεύονται.”

2) “Ταυτόχρονα, ο μεταμοντέρνων προδιαγραφών εθνομηδενισμός καλά κρατεί, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της νομιμοφροσύνης όσων πολιτών παραμυθιάστηκαν, υποτιμώντας έτσι το κράτος, το εθνικό συμφέρον, την κρατική ισχύ, του τι ακριβώς σημαίνει δημοκρατία σύμφωνα με τις δικές μας πολιτικές παραδόσεις. Και βέβαια τι αποτελεί προϋπόθεση της εθνικής ανεξαρτησίας, η οποία εξ αντικειμένου αποτελεί έσχατη λογική και κοσμοθεωρητικό θέσφατο.

3) “Η οικονομία αφορά ευθέως την κρατική ισχύ και ως εκ τούτου είναι κεντρικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια, για την δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πολλές απειλές. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει αφενός να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο που αφορά την επικράτειά της, αφετέρου να συναλλάσσεται ισότιμα και με συμφέροντα τρόπο με τα ηγεμονικά κράτη.

4) “Η εκποίηση των ιερών και οσίων, υπό συνθήκες αδιαφάνειας και απουσίας δημοκρατικού διαλόγου για την δημιουργία ενός ορθολογικού αναπτυξιακού προγράμματος, χρήζει να υπογραμμιστεί, πως αφορά ζωτικά και ουσιαστικά την εθνική ανεξαρτησία.).

 

Η πραγματικότητα εντός Ελλάδος, είναι, πως ολόκληρος ο “τι κι αν είναι κατοχή” αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός, πνέει τα λοίσθια.

 

Σχετικά με την Ελληνική πραγματικότητα, βλέπετε και εδώ: Τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου

Αναζητείται “δ.ά.δα.” Δημοκρατίας-Ανιδιοτέλειας-Δικαιοσύνης-Αλληλεγγύης, ως δύναμη αντίστασης απέναντι στην αντιπροσωποκοινοβουλευτικά οργανωμένη ΕΠΩΝΥΜΗ (υπαιτίων-συνυπαιτίων) ΔΙΑΦΘΟΡΑ, που κατατρώει (στην ουσία, από την νομική δηλαδή πλευρά του ζητήματος, ΠΡΟΔΙΔΕΙ/ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ως διαρκές αυτόφωρο ποινικό αδίκημα) την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

._

 

 

 

 

 

Κώστας Σαρικάς , 16 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

 

 

Έντονος προβληματισμός στο ελληνικό επιτελείο για την παραμονή της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ στο Λιβυκό Πέλαγος, καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό πλοίο στην περιοχή.

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη από την Ευρώπη επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ η οποία δήθεν θα έβαζε “φρένο” στην παράνομη μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη. Το μοναδικό Ευρωπαϊκό πλοίο το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει μείνει στην περιοχή του Λιβυκού Πελάγους για να επιτηρεί και να ελέγχει τους θαλάσσιους δρόμους προς τις ακτές της Λιβύης είναι η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ

 

Το μοναδικό δηλαδή πολεμικό πλοίο από το σύνολο των δεκάδων εκατοντάδων πλοίων που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο βρίσκεται στο Λιβυκό Πέλαγος για να διασώσει το κύρος της Ένωσης είναι η Ελληνική φρεγάτα.

 

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ είναι ενδεικτικές και αποδεικνύουν ότι μόνο το Ελληνικό πλοίο βρίσκεται στην περιοχή και προχωρά σε φιλικές νηοψίες με τη συγκατάθεση δηλαδή του ελεγχόμενου πλοίου.

 

Έπειτα από το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ της Γαλλικής φρεγάτας COURBET και Τουρκικών πολεμικών πλοίων μεταξύ των οποίων η φρεγάτα ‘’ORUC REIS’’ στις 10 Ιουνίου το Παρίσι κατήγγειλε τις επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ και απέσυρε το πλοίο από την επιχείρηση.

Η Γαλλική φρεγάτα είχε επιχειρήσει να ελέγξει ύποπτο για μεταφορά όπλων φορτηγό πλοίο το όποιο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και κατευθυνόταν στη Λιβύη. Τα Τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνόδευαν προχώρησαν τότε σε επικίνδυνες ενέργειες με αποκορύφωμα το ORUC REIS να στρέφει όπλα προς τη Γαλλική φρεγάτα. Η οργισμένη Γαλλική αντίδραση δεν βρήκε την παραμικρή ανταπόκριση τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ με την Άγκυρα μάλιστα να ζητάει τα ρέστα και προκλητικά να απαιτεί συγνώμη δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια από την φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να ελέγξει το ύποπτο πλοίο έπειτα από εντολή του διοικητή της επιχείρησης ‘’ΕΙΡΗΝΗ’’ με τις Τουρκικές φρεγάτες να προειδοποιούν το Ελληνικό AEGANHAWK ότι το ύποπτο φορτηγό βρίσκεται υπό τον έλεγχο και προστασία του Τουρκικού κράτους. Το Ελληνικό ελικόπτερο πήρε εντολή να αποχωρήσει και επέστρεψε στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

 

Από τότε τη “σημαία” της ΕΙΡΗΝΗΣ και κατ’ επέκταση της Ευρώπης σηκώνει μόνη η Ελληνική φρεγάτα η οποία μάλιστα έχει επιδοθεί στον άχαρο ρόλο να ελέγχει μόνο “φιλικά” πλοία κυρίως Ελληνικών συμφερόντων τα οποία φυσικά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το “πάρτι” που κάνει η Άγκυρα και ο Ερντογάν στην περιοχή μεταφέροντας συνεχώς όπλα, πυρομαχικά και ενισχύσεις στις δυνάμεις του GNA και του προέδρου Σάρατζ.

Οι Ευρωπαίοι αν και στα χαρτιά είχαν σχεδιάσει μια μεγάλη επιχείρηση με συμμετοχή πολεμικών πλοίων αλλά και εναέριων μέσων φαίνεται ότι μόλις ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και την αναπόφευκτη σύγκρουση με την Άγκυρα ‘’ανέκρουσαν πρύμναν’’ και εγκατέλειψαν την επιχείρηση αφήνοντας στην περιοχή μόνο την Ελληνική φρεγάτα.

 

Μόλις λίγες ημέρες πριν το επεισόδιο μεταξύ της Γαλλικής φρεγάτας και των Τουρκικών πλοίων και έπειτα από παρέμβαση του Ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχαν δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουν την ΕΙΡΗΝΗ με πλωτά και εναέρια μέσα. Όμως ο Τουρκικός τσαμπουκάς αλλά και τα συμφέροντα που συνδέουν συγκεκριμένες Ευρωπαϊκές χώρες με τη Άγκυρα φαίνεται ότι κάνουν την Ευρώπη να υποχωρεί και να αφήνει τον Ερντογάν ανεξέλεγκτο στην περιοχή. Στο Ελληνικό επιτελείο επικρατεί ήδη έντονος προβληματισμός για την παραμονή της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ στην περιοχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους αντιαεροπορικούς HAWK η Τουρκία έχει μεταφέρει με φορτηγά πλοία στη Λιβύη δεκάδες άρματα μάχης M-60 και επιπλέον βαρύ πολεμικό υλικό προετοιμάζοντας επίθεση προς τη Σύρτη. Στην περιοχή παραμένουν τουλάχιστον πέντε Τουρκικές φρεγάτες όπως και πετρελαιοφόρο για τον ανεφοδιασμό τους.

δείτε ΦΩΤΟ της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

Πηγή: newpost.gr