ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αυτοκτονία στη Δέλτα: Ένας ακόμα «ασήμαντος» θάνατος
Thursday
27/06/2019
21:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκ. Γουρλάς
0

 

Σχόλιο Γ.Γ. :   Τόσα χρόνια συνδικαλιστής, αγαπητέ Νίκο, θα διαπίστωσες, πώς μέσα από τον συνδικαλισμό, κύριο μέλημα ήταν η κομματική προβολή, άντε και ο (σεχταριστικός, βλέπε σύλλογο βιβλίου- χάρτου όπου ο αγαπητός Ντίνος και άλλοι) αγώνας για επί μέρους προβλήματα μικρών κλάδων η ατόμων.

Οι συνδικαλιστές μεγάλων επιχειρήσεων (ΕΤΕ-ΔΕΗ-ΟΤΕ), εντάξει, πήγαιναν με τα νερά της εργοδοσίας και πρώτα από όλους τακτοποιείτο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, το εκεί συνδικαλιστικό δυναμικό.

Ενδεικτικό (απολύτως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ) δείγμα της συνδικαλιστικής υποταγής στο οργανωμένο εργοδοτικό συνδικαλιστικό περιβάλλον (ΣΕΒ και κλαδικές εργοδοτικές οργανώσεις), η άρνηση ενασχόλησης με την εδώ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ COMMISSION 18-7-2003 , από Commission προειδοποιητική επιστολή ΥΑΕ και η εχθρική αντιμετώπιση δικογραφιών παραβιάσεων του θεσμικού πλαισίου ΥΑΕ (περιλαμβανομένου θανάτου συνδυασμένου με εγκληματική και κατ’ επανάληψιν ηθελημένη αγνόηση των μέτρων ΥΑΕ). Αυτά που γράφεις αγαπητέ Νίκο, μάλλον εκθέτουν εσένα και τις πολιτικοσυνδικαλιστικές σου συνεργασίες, παρά σας τιμούν. Γ.Γ.

 

 

Νίκ. Γουρλάς , 26 Ιουνίου 2019

 

 

Η αυτοκτονία εργαζομένου στην γαλακτοβιομηχανία Δέλτα στο εργοστάσιο στο Πλατύ της Ημαθίας δεν είναι η πρώτη αυτοκτονία στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα ψυχολογικής εργοδοτικής βίας. Η εργοδοσία προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για το κλείσιμο του εργοστάσιου και την μεταφορά της παράγωγής του στο εξωτερικό ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελούσιων» απολύσεων, με ασφυκτικά μάλιστα χρονοδιαγράμματα, για να εντείνει τον εκβιασμό, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αφηγούνται οι συνάδελφοι του για τον εργάτη: «Την Τρίτη το μεσημέρι ο Β. όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, είχαν έρθει σε τρομερή πίεση καθώς σκεφτόμασταν όλοι τι θα κάνουμε και αν θα δεχτούμε την εθελουσία ή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ο Β. τελικά δέχτηκε να υπογράψει την εθελουσία. Την επόμενη μέρα το μετάνιωσε και πήγε στην εταιρία, ζητώντας τους αναιρέσει την υπογραφή του, κάτι που δεν κατάφερε αφού το συμβόλαιο της εθελουσίας ήταν δεσμευτικό». Η συνέχεια ήταν ο εργαζόμενος να βρεθεί από τους γονείς του μετά από λίγο κρεμασμένος.

(more…)