ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ;
Monday
14/01/2019
19:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Απόστ. Παπαδημητρίου
0

 

 

Απόστολος Παπαδημητρίου , 14 Ιαν. 2019


 

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε την Τρίτη επίσημη επίσκεψή της στην Αθήνα κατά τα έτη της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας. Όπως και τις προηγούμενες φορές την υποδέχθηκε σε κλίμα ευφορίας ο πρωθυπουργός και ακολούθησαν τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο της άθλιας διπλωματίας.

 

Επειδή, όπως παρατήρησαν κάποιοι πολιτικοί, ο λαός διαθέτει βραχύβια μνήμη, ας θυμηθούμε πώς υποδέχθηκαν τους Γερμανούς κατακτητές οι Αθηναίοι τον Απρίλιο του 1941. Ο εκφωνητής του κρατικού, του μόνου τότε, ραδιοσταθμού ανήγγειλε ότι σε λίγο αυτός θα βρίσκεται στα χέρια των Γερμανών και ο λαός δεν πρέπει να εμπιστεύεται τα εκφωνούμενα. Ο λαός της Αθήνας κλείστηκε τότε στα σπίτια του και οι κατακτητές παρέλασαν με καμάρι σε έρημους δρόμους. Στην υποδοχή αρνήθηκε να παραστεί ο αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, όπως και στη «δοξολογία» (σε ποιόν άραγε;) «επί τη κατακτήσει»! Την αντιστασιακή του στάση επισφράγισε, πριν από την απομάκρυνσή του, με την άρνησή του να ορκίσει την πρώτη κυβέρνηση στην υπηρεσία των κατακτητών.

 

Ασφαλώς θα κατατεθεί η ένσταση τόσο από τους οπαδούς της σημερινής κυβέρνησης, όσο και από τους άλλους προηγουμένων: Η κ. Μέρκελ δεν ήλθε ως κατακτητής, αλλά ως αρχηγός φίλης και συμμάχου χώρας. Αν αυτό πιστεύουμε ως λαός, τότε αυτά που μας έχουν προξενήσει και συνεχίζουν να μας προξενούν μας αξίζουν. Και η στάση μας τους δίνει το θάρρος να επιφέρουν και πρόσθετα δεινά στη χώρα μας.

(more…)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tuesday
27/11/2018
23:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Απόστ. Παπαδημητρίου
0

 

 

Απόστολος Παπαδημητρίου, 26 Νοε. 2018

 

 

Η θρησκευτική πίστη είναι διαχρονικό γνώρισμα της ανθρώπινης ιστορίας. Ο Πλούταρχος (45-120 μ.Χ.) τόνισε ότι μπορεί να βρει κάποιος πόλεις ατείχιστες, χωρίς παιδεία, χωρίς άρχοντες, χωρίς κατοίκους, χωρίς να χρησιμοποιούν νόμισμα και χωρίς να διαθέτουν θέατρα και γυμναστήρια,πόλη όμως χωρίς ιερά, στα οποία να προσφέρονται θυσίες για τα καλά και τα κακά, δεν θα παρατηρήσει κανείς. Κύλισαν από τότε δύο χιλιετίες και εκπληκτικές υπήρξαν οι κοινωνικές μεταβολές. Μία από αυτές είναι η εμφάνιση κατά την περίοδο της νεωτερικότητας (18ος αιών) αθέων για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Με την αλματώδη ανάπτυξη των θετικών επιστημών κατά τον 19ο αιώνα και κυρίως κατά τον 20ο υποστηρίχτηκε από τους αθέους ότι η θρησκευτική πίστη είναι φαινόμενο των προεπιστημονικών κοινωνιών και θα εκλείψει με τις εξηγήσεις, τις οποίες θα προσφέρει η επιστήμη για το σύνολο των φυσικών φαινομένων αλλά και για τον άνθρωπο. Το τελευταίο δεν διατυπώθηκε με ιδιαίτερη ακρίβεια και υπάρχουν πληθώρα σκοτεινών περιοχών περί την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Όταν κατέγραψε ο Πλούταρχος τη διαπίστωσή του, είχαμε εισέλθει στην μετά Χριστόν εποχή. Γνωρίζουμε ότι, στην προ Χριστού εποχή, το ιερατείο είχε μεγάλη δύναμη και επηρέαζε την πολιτική των ηγεμόνων. Ακόμη και στην Ελλάδα της κλασικής αρχαιότητας συνέβαινε αυτό, αν και δεν διδασκόμαστε αρκετά περί της επιρροής. Αχνά και μόνο προβάλλεται ότι ο Σωκράτης υπήρξε θύμα του ιερατείου. Δεν υπήρξε όμως το μόνο θύμα.

(more…)