ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μάτι και Τέμπη έχουν κοινό παρονομαστή.
Tuesday
09/04/2024
14:51 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών Χρ. Κουτσούκος
0

Σχόλιο GMR: Επισημάνσεις σχετικές με την επιστολή μας προς τον σύλλογο συγγενών θυμάτων Τεμπών:

1) — Τέμπη: Ένας πατέρας αποδομεί τον «ανήξερο» για όλα πρωθυπουργό! Ο Νίκος Πλακιάς απαντά για το «ανθρώπινο λάθος»

2) —

3) – με αφορμή το εδώ video

Έκθετη η Hellenic Train: Χωρίς άδεια από το 2019 χρησιμοποιεί το δίκτυο – Νέα αποκάλυψη για τα Τέμπη

Το ωραίο θα είναι, να μην έχει υπογράψει την σύμβαση αυτή ως όφειλε η HELLENIC TRAIN λόγω του ότι “δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση”.

Σε κάθε περίπτωση, η πιο καθοριστική/βασική/έμμεση αιτία που έγινε το δυστύχημα, ειναι η μη ύπαρξη τηλεδιοίκησης, όπως διατράνωσε η Ευρωπαία Εισαγγελεας. Δηλαδή, παρά τα εγκληματικά ανθρώπινα λάθη, που πίσω και από αυτα βρίσκονται άλλες βασικές/έμμεσες αιτίες, όπως αχθοφόρος 50ρης που γίνεται συμβασιούχος, δηλαδή προσωρινός=άπειρος και “έξω από το κλίμα υπευθυνότητας” σταθμάρχης, λόγω οργανωτικού κατακερματισμού του ΟΣΕ και υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων (σύμβαση εργασίας υποδεέστερη, δηλαδή ορισμένου χρόνου-εργολαβία-ενοικίαση κλπ, της σοβαρότητας της εκτελούμενης εργασίας), παρά λοιπόν όλα αυτά, αν υπήρχε τηλεδιοίκηση δεν θα συνέβαινε το συγκεκριμένο (με τον συγκεκριμένο τρόπο) δυστύχημα.

Πίσω όμως από την μη ύπαρξη τηλεδιοίκησης, βρίσκεται η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ, πως τα μνημόνια ήταν η αιτία που ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, η “τσιγκουνιά για 50 εκ/μυρια για τηλεδιοίκηση” θανάτωσε 57 ΖΩΕΣ.

Οπως όμως βλέπετε, παρ’ ότι ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ενημερώθηκαν από την ομολογία Σπιρτζη, και απο την G-M-R και εξειδικευμένους Τεχνικούς Ασφαλείας (αυτό, το θεωρούμε αυτονόητο) για τον ρόλο των άμεσων/αμεσως ορατών αιτιών και των εμμέσων/βασικών αιτιών ενός δυστυχήματος, ούτε που ακούστηκε (από Εισαγγελέα πρώτα-πρώτα), “μα καλά τέλος πάντων, για 50 εκατομμύρια δεν λογάριασαν τι τραγωδίες θα μπορούσαν να προλάβουν ;”.

Μάλιστα κύριε, μαζέψανε 50 εκ. απο εδώ 50 απο εκεί και φτιαξανε αυτο το μνημονιακό μαξιλάρι των 37 δις, να κοιμάται ήσυχη η Χρεοκρατία και να πεθαίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι Έλληνες.

4) – Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ζητά κατάργηση Νόμου Ευθύνης Υπουργών| Star.gr

5) Σχετικά με την αντιμετώπιση του άρθρου 86Σ: όπως θα δείτε εντός, στο Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ και Ανδρέας Δημητρόπουλος – Η Αντικειμενική Νομική Σκέψη

 

_.

 

 

 

 

Χρίστος Κουτσούκος, 7 Απριλίου 2024

 

 

 

———  Το κατωτέρω κείμενο στάλθηκε μέσω email προς τον σύλλογο θυμάτων Τεμπών.   ———–

 

-Γιατί Μάτι και Τέμπη έχουν κοινό παρονομαστή;  

-Ποιος είναι αυτός;

-Τελικά, ως πότε θα ανεχόμαστε με εκατόμβες αθώων θυμάτων, την “επικινδυνότητα των ισχυρών και την ισχύ των επικινδύνων” που θα δείτε στο τέλος του άρθρου;

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, να υπενθυμίσουμε το άρθρο μας [Φωτιές: Γιατί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για τις καταστροφές – Militaire.gr https://www.militaire.gr/fotieskatastrofeskoutsoukos/ ].

Αν στο άρθρο μας ( https://www.militaire.gr/fotieskatastrofeskoutsoukos/ ) αντικαταστήσετε το ΓΕΠΚ με ΓΕΕΚ (“γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου”, εν προκειμένω ετησίως συντασσόμενης ΓΕΕΚ από την εσωτερική ή εξωτερική υπηρεσία προστασίας & πρόληψης επαγγελματικού κινδύνου κάθε εταιρείας των σιδηροδρόμων), έχετε έναν σύντομο ουσιαστικό οδηγό για να αναδειχθούν οι αιτίες πιθανού και ενδεχόμενου δυστυχήματος, δηλαδή παραλείψεις-αστοχίες-υπαιτιότητες που πρέπει να προληφθούν, ιδιαίτερα αν υπάρχουν δεδομένα επ’ αυτών[1].

Σημειώνουμε, πως στα πλαίσια αυτής της γραπτής εκτίμησης κινδύνων, η οφειλόμενη γραπτή ανάλυση (πέραν της εκπαίδευσης και της κατάλληλης οργανωτικής δομής για την αποφυγή ανθρωπίνων λαθών) των εμμέσων, ευστόχως καλουμένων και βασικών, αιτιών πρόκλησης δυστυχήματος, είναι κρίσιμης σημασίας, διότι αυτή η ανάλυση είναι που “φωνάζει από πριν” πως έρχεται δυστύχημα, επομένως, προαναγγέλλει δυστύχημα και προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες των συναρμοδίων που δεν θέλουν να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές τις έμμεσες/βασικές αιτίες.

Επίσης, αυτή η ανάλυση, συνήθως αποκαλύπτει εργοδοτική και κυβερνητική “τσιγκουνιά”, όπως πχ

α) για πλήρες τεχνικό-ηλεκτρονικό-κλπ σύστημα ελέγχου-αποτροπής ανθρώπινης αστοχίας-λάθους κλπ,

β) για τοποθέτηση σε υψίστης σημασίας θέση εργασίας πχ σταθμαρχών, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (ίσως και ενοικιαζομένων, και μέσω εργολάβων κλπ) και γενικά μη μόνιμου-πλήρως ενταγμένου στην επιχειρησιακή/επιχειρηματική διαδικασία προσωπικού σε συνδυασμό με την μείωση του προσωπικού.

ΕΠΕΙΔΗ αυτή η “τσιγκουνιά” (στο βάθος=κατακερματισμός ως και εξουδετέρωση της εργατικής συμμετοχής και του εργατικού ελέγχου στις παραγωγικές διαδικασίες) ξεκινάει μεν από την εργοδοτική πρακτική αλλά εκτείνεται ως την μνημονιακή δέσμευση, συγκαλύπτεται δε συχνά, από την υπό κυβερνητικό διορισμό και εν συνεχεία υπό συνεχή κυβερνητική πίεση Ηγεσία της Δικαιοσύνης, για τους παραπάνω λοιπόν λόγους χρειάζεται: τόσο μια εξαιρετικά μεθοδική αποκάλυψη αυτής της απαράδεκτης και παράνομης πολιτικοδικαστικής και κακώς εννοούμενης φιλεργοδοτικής σχέσης, όσο και μια ανάδειξη εισαγγελικοδικαστικών ενεργειών που απέχουν ή ρηγματώνουν αυτή την πολιτικοδικαστική διαπλοκή (πχ αντί δικογραφίες κατά υπουργών-πρωθυπουργών να τεθούν στο αρχείο όπως συχνά συμβαίνει, διαβιβάζονται ως κατ’ αρχήν διαθέτουσες στοιχειώδη βασιμότητα, κατ’ άρθρο 86Σ στη Βουλή προκειμένου να εξετασθούν κανονικά και όχι προσχηματικά ή το χειρότερο να μην διαβασθούν καθόλου (=στέρηση φυσικού δικαστή).

Αυτή η συνενοχική συγκάλυψη, είναι αποτέλεσμα, ιδεολογικής ή και συμφεροντολογικής, ή και κατόπιν εκφοβισμού έως εκβιασμού, φιλεργοδοτικής και φιλοκυβερνητικής εισαγγελικοδικαστικής μεζούρας(2).

Μεζούρας, ιδιαιτερότατα σαν αυτή της Εξεταστικής της Βουλής της ΝΔ και του ΚΚΕ, της Προανακριτικής (μακριά όμως από το παρακάτω [βλέπε συνημμένο video μετά το 16:51 λεπτό] “ήμασταν στα μνημόνια, δεν είχε η χώρα 40-50 εκατ. που χρειάζονταν για σύστημα τηλεδιοίκησης“, κατακερματισμό ΟΣΕ-υποβάθμιση εργασιακών σχέσεων) των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής, μεζουρών της νήσου των Αζορών https://www.greeklyrics.gr/stixoi/hnhsostwnazorwn/ που θα‘γραφε και ο Μποστ, μεζουρών απεχθέστερων από αυτήν του δικαστή Καλούση https://www.tanea.gr/2005/11/03/greece/oirozdiastaseistoykaloysi/ αλλά επιπλέον και θανατηφόρων.

Πολύ πιθανό είναι ακόμα, να συγκαλυφθεί η υπόθεση σε τυχόν προσφυγή στο ΕΔΑΔ, το οποίο ΕΔΑΔ, δικαιώνει μεν ατομικές προσφυγές, απορρίπτει δε αναιτιολόγητα, προσφυγές που θίγουν την κρατούσα ευρωνεοφιλελεύθερη κοινωνικοοικονομική τάξη πραγμάτων.

Επομένως, χρειάζεται μια οργανωμένη προσπάθεια, διερεύνησης και τεκμηρίωσης (=ανάλυση αιτιών ατυχήματος) σε όλο το πλάτος και βάθος των εμμέσων αιτιών του δυστυχήματος, πέρα από την αυτονόητη καταγραφή των αμέσως ορατών αστοχιών και την τεκμηρίωση και καταγγελία των ποικίλων, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κυβερνητικών μπαζωμάτων στην διερεύνηση των αιτιών και των ευρημάτων του δυστυχήματος.

Συνιστά δόλια παραπλάνηση το επιχείρημα Γεωργιάδης για Τέμπη: Μόνο ανθρώπινα λάθη ήταν αυτά που μας οδήγησαν στην τραγωδία – Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη https://www.thetoc.gr/politiki/article/georgiadis-gia-tempi-mono-anthropina-lathi-itan-auta-pou-mas-odigisan-stin-tragodia—den-uparxei-kamia-sugkalupsi/ [2].

Όπως και η σπέκουλα (μήπως όχι;) για τα περί υγείας του ενός μηχανοδηγού «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας» – Αποκαλύψεις εργαζομένου του ΟΣΕ Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας» – Αποκαλύψεις εργαζομένου του ΟΣΕ, που σύμφωνα με το νόμο, πρώτον είναι προσωπικά δεδομένα και δεύτερον, πρέπει να περιέχονται στο τηρούμενο εντός του φακέλου υγείας, αυτόνομο/διακριτό όμως «ατομικό βιβλιάριο επαγγελματικού κινδύνου» (ΑΒΕΚ) κάθε εργαζόμενου, το οποίο ΑΒΕΚ παραδίδεται στον ίδιο όταν συνταξιοδοτηθεί. Ερώτηση: Υπάρχει τέτοιο ακριβώς ΑΒΕΚ, ερευνήθηκε η καταγγελία;

Είναι πασίγνωστο πως σπάνια τηρείται και συμπληρώνεται από τον γιατρό εργασίας της επιχείρησης, το σύμφωνα με το νόμο, αυτοτελές/διακριτό ΑΒΕΚ (σχετική επιστολή ΣτΠ 13-11-2009 προς ΔΕΗ, η οποία ΔΕΗ αρνήθηκε να τηρήσει τα υπό του νόμου οριζόμενα). Και τούτο, διότι επιχειρήσεις και κράτος θέλουν α) κουκούλωμα των προβλημάτων της υγείας σχετικά με την εργασία, β) αποφυγή των (σύμφωνα με το περί υγείας και ασφάλειας εργασίας θεσμικό πλαίσιο) εργατικών δικαιωμάτων πληροφόρησης-διαβούλευσης-συμμετοχής-ελέγχου, γ) αποφυγή τυχόν διεκδικήσεων αποζημιώσεων για βλάβες υγείας στην εργασία, από συνταξιούχους που πλέον δεν φοβούνται τον εργοδότη.

Στα πλαίσια της προαναφερθείσας ΓΕΕΚ, ουσιαστικά γραπτής προειδοποίησης για την έλλειψη “συστήματος αποτροπής δυστυχήματος εξ αιτίας ανθρώπινου λάθους”, ήταν γνωστό σε όλους τους εργοδότες, στους σιδηροδρόμους, στα στελέχη και στους προέδρους εταιρειών ως και στους πολιτικούς/κυβερνητικούς/κρατικούς (και Σωμάτων Επιθεώρησης ασφαλώς) προϊσταμένους-ελεγκτές των κρατικών εταιρειών αλλά και μη κρατικών, πως χρειαζόταν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Αναμφίβολα και όλα τα πολιτικά κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, είχαν γνώση της παραπάνω ανάγκης και θεωρητικά, την υποχρέωση άσκησης έγκαιρης και αποτελεσματικής “νομικής και από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς” πίεσης στην ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αντί της πολιτικάντικης/ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης του λαϊκού πόνου, της δεν είδα-δεν άκουσα δικογραφίες κατ’ άρθρο 86Σ στη Βουλή” (=στέρηση φυσικού δικαστή), της το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό“, και της μα πιστεύετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη;πολιτικής τακτικής.

Με τα παραπάνω τεκμηριώνουμε, πως υπάρχει κοινός παρονομαστής σε Μάτι και Τέμπη και αυτός (ο παρανομαστής) αποτελείται από τις ελλείψεις και τις αιτίες που προϋπάρχουν μιας πυρκαγιάς ή ενός δυστυχήματος και φωνάζουν από πριν “έρχεται φωτιά που δεν αντιμετωπίζεται με τα υπάρχοντα μέσα”, “έρχεται σιδηροδρομικό δυστύχημα που δεν αντιμετωπίζεται δίχως τηλεδιοίκηση”, “είστε ανεύθυνοι οι υπεύθυνοι”.

Αυτή η ανευθυνότητα όμως επισύρει ποινικές ευθύνες για τους υπαίτιους, θέλει συζήτηση και για τους λοιπούς κοινοβουλευτικούς που “δεν είδα-δεν άκουσα…” κλπ.

Το πραγματικό μέγεθος της ανευθυνότητας προκύπτει από την ποινή που προβλέπεται για κάθε έναν θάνατο, για κάθε έναν τραυματισμό, για την συνολική ζημιά στους σιδηροδρόμους, για κρατικές αποζημιώσεις κλπ.

Αυτόν τον μακάβριο υπολογισμό, αυτόν τον ποινικά και αστικά καταλογιστέο κοινό παρονομαστή, οφείλουν να έχουν συνειδητοποιήσει πρώτα απ’ όλους οι πολλοί, οι μη πολιτευόμενοι (και για την ίδια τη ζωή και ακεραιότητά τους φυσικά), για να ακολουθήσουν “αναγκαστικά” οι πολιτικοί και οι Εισαγγελείς να μην παρανομούν.

Συναφώς, χρειάζεται κατά περίπτωση και μια περαιτέρω διαβάθμιση επί των εμμέσων αιτιών.

Δηλαδή, γνωρίζουμε πως δεν λειτούργησε εν προκειμένω τηλεδιοίκηση, για πολλούς προσωρινούς λόγους, όπως, καταστροφή καλωδίων εξ αιτίας κλοπών, καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων σε συμβάσεις.

Όμως, γιατί δεν λειτούργησε; Διότι κυρίως, πρωθυπουργοί και υπουργοί, αντί να καταβάλλουν άμεσα τα 50 σωτήρια εκατομμύρια, προτιμούσαν διαχρονικά τα μνημονιακά χρόνια, να ονομάζουν, ακόμα και το προϋπολογισμένο κόστος ασφάλειας των σιδηροδρόμων, ως πλεόνασμα (37 δις το “μαξιλάρι” επί Τσίπρα και ο μαξιλαροπόλεμος Ο Δημήτρης Μάρδας εξηγεί τι είναι το «μαξιλάρι» των 37 δισ.: «Ήταν η προτιμότερη επιλογή» δεν πτοείται από τους νεκρούς των Τεμπών): [“Ερωτηθείς (σημ. συντάξ., ο κύριος Σπίρτζης) τι θα μπορούσε να γίνει με τη σύμβαση 717, είπε ότι «αυτό που μπορούσες να κάνεις, είναι είτε συμπληρωματική σύμβαση –που είναι χρονοβόρα διαδικασία, γιατί τότε ήμασταν στα μνημόνια, δεν είχε η χώρα 40-50 εκατ. που χρειάζονταν για σύστημα τηλεδιοίκησης… » από τον σύνδεσμο Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Η Ευρωπαία εισαγγελέας έκανε πλημμελή δουλειά – Τι είπε για Κ. Αχ. Καραμανλή και σύμβαση 717 και στο 16:51 του παρακάτω βίντεο, ο κος Σπίρτζης καταθέτει δημοσίως, πως αυτό που μπορούσες να κάνεις, είναι: ή θα έκανες συμπληρωματική σύμβαση –που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, γιατί τότε ήμασταν και στα μνημόνια, δεν είχε η χώρα 40-50 εκατ. που χρειαζόνταν για να έχουμε σύστημα τηλεδιοίκησης ή θα ολοκληρωνόταν αυτή η σύμβαση, δεν θα΄χαμε σύστημα τηλεδιοίκησης και τότε θα υπήρχαν πραγματικές ευθύνες…“, https://youtu.be/WWzpobkoHH8?si=rdkEFgOB_vkEBCeO.]

Σχετικά με το “δεν είχε η χώρα 40-50 εκατομμύρια που χρειαζόταν για να ‘χουμε σύστημα τηλεδιοίκησης” που αφορά (1) το πολιτικό προσωπικό που αποδέχεται ως φυσιολογική αυτή την μνημονιακή υποχρέωση (να μην έχει 40-50 εκ. για τηλεδιοίκηση αλλά να έχει 37 δις για μια επαχθή και απεχθή (κατεβάστε τον σύνδεσμο https://greekmarketresearch.com/wpcontent/uploads/2018/01/UNITEDNATIONSAHRC-25-50-Add1_en.doc) μνημονιακή πολιτική και (2) τους Εισαγγελείς που οφείλουν να εξετάσουν σε βάθος και αυτήν ακριβώς την παράμετρο/βασική αιτία της ύπαρξης 57 θανάτων και τρομερών τραυματισμών, είναι και τα:

(1) [Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αποσαφηνίζει τα εξής:

«Τον Ιούλιο του 2015 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή του Λιτοχώρου, η τηλεδιοίκηση Λάρισας υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί ως πλήρης τηλεδιοίκηση. Η μόνη δυνατότητα που διατηρούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης ήταν η παρακολούθηση της διαδρομής από την είσοδο της Λάρισας έως την είσοδο των Νέων Πόρων. Δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεχειρισμών για τη χάραξη διαδρομών μεταξύ των Σταθμών παρά μόνο διευθέτηση μεμονωμένων αλλαγών τροχιάς.], για το οποίο βλέπετε αναλυτικότερα στο ΟΣΕ: Απόλυτος-ανακρίβεια-όσα-αναφέρονται-για-την-ύπαρξη-τηλεδιοίκησης-2019-στη-Λάρισα ,

(2) Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: “Με τη Σύμβαση 717, δεν θα είχαμε Τέμπη”

(3) Βίκυ Βασιλαντωνοπούλου από σελ.174-190 “Η επικινδυνότητα των ισχυρών και η ισχύς των επικινδύνων: παραλλαγές μιας μη συμβατικής πραγματικότητας” (σημ. συντάξ.: εγκληματολογική πραγματογνωμοσύνη επί του εγκλήματος των μνημονίων επιβεβαιωμένη και με το παρόν άρθρο). Επίσης την περίληψη ( σελ. 33-34).

======================================================

Επεξηγήσεις

[1] Η κατάρρευση γέφυρας στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, που οδήγησε σε πτώση αυτοκινήτων στον ποταμό με θανάτους των οδηγών, θεωρείται ατύχημα διότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί η διακοπή λειτουργίας των μηχανών του πλοίου που προσέκρουσε επ’ αυτής, ενώ η σύγκρουση των συρμών στα Τέμπη ήταν έγκλημα ενδεχομένου δόλου, διότι κι άλλα παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Από Η μονταζιέρα των Τεμπών ροκανίζει το πολιτικό κεφάλαιο του Μητσοτάκη .

[2] Αν δεν προσδιοριστούν ΟΛΕΣ οι έμμεσες/βασικές αιτίες του δυστυχήματος και κυρίως, η μη ύπαρξη τηλεδιοίκησης και η καθ’ ομολογία Χ.Σπίρτζη μνημονιακή αιτία για την οποία τσιγκουνεύτηκαν και η κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα 40-50 εκ. για τηλεδιοίκηση, επίσης ο κατακερματισμός σε πολλές επιχειρήσεις, εργολαβίες και υπεργολαβίες[3] του έργου των σιδηροδρόμων, η υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων & συμβάσεων και μάλιστα σταθμαρχών, τότε και η πλευρά των θυμάτων Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών – «Σωρεία ανθρώπινων λαθών και παραλείψεων» θα συμπέσει με το κυβερνητικό αφήγημα των ανθρωπίνων λαθών ως μοναδικής αιτίας του δυστυχήματος, μιας και η σωστά επισημαινόμενη έμμεση αιτία της πραγματογνωμοσύνης των συγγενών, της μη ύπαρξης φωτοσήμανσης, θα περάσει στα ψιλά (σε σχέση με την τραγικότητα των βεβαιωμένων υπολοίπων ανθρωπίνων “μη ευθέως κυβερνητικών” λαθών).

Στην πιο πάνω ομολογία προσθέτουμε και την κυνική ομολογία Άδωνι Γεωργιάδη

« Άδωνις: Αν έλεγε ο Καραμανλής για την ασφάλεια των τρένων δεν θα έμπαινε κανείς ».

[3] Από το 20:58 ομιλεί με σοβαρότατες καταγγελίες ο κος Μάνος Παναγιώτου, πρώην Αρχιμηχανικός ΟΣΕ ειδικά από το 23:56 περί παρεμβάσεων εργολάβων: “προσπαθούσαν οι εργολάβοι την υπάρχουσα τηλεδιοίκηση να την αντικαταστήσουν με ηλεκτρονική σηματοδότηση για να “φάνε” λεφτά” και αρκετά ακόμα στη συνέχεια, σε βάρος της προϋφιστάμενης τηλεδιοίκησης, “κάνανε αβάντες στον εργολάβο και του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ για να φάνε τα λεφτά της συμπληρωματικής σύμβασης” https://www.youtube.com/watch?v=xCbGWV7vWis

Υστερόγραφο: Με αφορμή το άρθρο https://www.militaire.gr/tempi-ki-omos-i-dikaiosyni-den-ereyna-ton-karamanli-analysi-me-nomika-epicheirimata/, τονίζουμε πως, πρώτα τεκμηριώνουμε τις υπουργικές-πρωθυπουργικές ευθύνες, μετά συζητάμε ΠΟΙΟΙ (πολίτες-κόμματα) κάνουν μηνύσεις σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, τέλος αναλύουμε τις δύο περιπτώσεις περί 86Σ (προκαταρκτική εξέταση στη Βουλή και νομικοί τρόποι αντιμετώπισής της, πχ κακοδικία στη Βουλή -Τακτική Δικαιοσύνη και δυνατότητες παραμερισμού του 86Σ πχ ως επ’ ευκαιρία και όχι «σύμφωνα με» την εκτέλεση υπουργικών καθηκόντων υπεράσπιση της χρεοκρατίας έναντι των αναγκών για ασφάλεια, εν προκειμένω και οπωσδήποτε, σύγκρουση του 86Σ με τα θεμελιώδη-μη δυνάμενα να αναθεωρηθούν άρθρα 4παρ.1 και 26).

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.