ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Περί θερμού επεισοδίου
Sunday
23/06/2019
17:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Παντελής Σαββίδης
0

Σχόλιο GMR : Γεωπολιτικοί κίνδυνοι:Με δημοσιογραφικά άρθρα τύπου (*), μπορεί ετούτο- μπορεί εκείνο- μπορεί οι Αμερικάνοι να αποπροσανατολίσουν τα Τουρκικά αεροπλάνα, να ετοιμάζεται η νέα κυβέρνηση, Λαός και Πατρίδα για πάντα υπόδουλοι.

(*) — το σύνθημα των αναρχικών για τους δημοσιογράφους δεν ήταν αβάσιμο. Ακόμα και οι καλύτεροι εξ αυτών όπως εδώ ο Π.Σ., “παίζουν” όπως συμφέρει το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

 

 

Παντελής Σαββίδης, 22 Ιουν. 2019

 

Οσοι τρέμουν στην ιδέα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, θα πρέπει να ησυχάσουν. Όχι επειδή το είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενόψει εκλογών έγινε λαλίστατος περί τα ελληνοτουρκικά, εκεί που δεν έλεγε κουβέντα. Αλλά διότι το θερμό επεισόδιο, αν γίνει, δεν θα το προκαλέσει η Τουρκία.

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί εκ μέρους της. Αλλά για ένα θερμό επεισόδιο χρειάζονται δύο. Και ο έτερος, ό,τι και να συμβεί, δεν θα προχωρήσει. Άρα, κίνδυνος θερμού επεισοδίου δεν υπάρχει.
Τι υπάρχει; Απίσχναση ελληνικών δικαιωμάτων στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες από τη μη άσκηση όσων προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, και έμπρακτη αμφισβήτησή τους από την Τουρκία. Ελληνική υποχώρηση, αν γίνουν αποδεκτά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προτείνει η Άγκυρα. Και, βεβαίως, έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αν τουρκικό γεωτρύπανο εγκατασταθεί στα όριά της (περιοχή Καστελόριζου) και επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση.

(more…)