ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ελληνικό: Ξεφτιλίστηκε η δημόσια περιουσία – Από «επενδυτικό θαύμα», τώρα η Lamda πουλά στην ελίτ «οικόπεδα με θέα»!
Sunday
20/02/2022
15:25 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ελληνικό Παντ. Λαμψιώτης ΤΑΙΠΕΔ
0

Σχόλιο GMR: Θυμίζουμε και την ανάρτηση μας εδώ, ΤΑΙΠΕΔ, ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ολόκληρης της Κατοχικής Βουλής.

_.

 

 

 

 

 

SporTime/Παντ. Λαμψιώτης, 15 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Σε φάμπρικα για real estate μετέτρεψε τη δημόσια περιουσία των Ελλήνων στο Ελληνικό, η ιδιοκτήτρια εταιρεία με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Ελληνικό: Ένα ακόμα μεγάλο φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας του Έλληνα, εξελίσσεται στο project του Ελληνικού, που όλοι θυμόμαστε πως παρουσιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων από την κυβέρνηση. Μεγάλα λόγια ειπώθηκαν, μακέτες επί μακετών παρουσιάστηκαν, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υποσχέθηκαν.

Κι όμως, στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου που είχε δημοσιεύσει η ιδιοκτήτρια του Ελληνικού Lamda Development παρουσιάζεται μια «αλλαγή» στα σχέδια του Ομίλου Λάτση, σχετικά με το έργο του Ελληνικού. Και ποια είναι αυτή; Ότι η Lamda που επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου πήρε το Ελληνικό έναντι του εξευτελιστικού αντιτίμου των 935 εκατ. ευρώ (ενώ πραγματογνώμονες εκτιμούν την αξία της έκτασης τρεις και τέσσερεις φορές ακριβότερα), δεν θα κατασκευάζει τα υπερπολυτελή ακίνητα (βίλες) όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, άλλα θα μοσχοπουλάει μόνο τα επί μέρους οικόπεδα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, που θα χτίζουν ό, τι θέλουν – όπως θέλουν!

Δηλαδή, κανονικό ξεπούλημα (δημόσιας) γης, για να διαμορφωθεί μια «πολιτεία» πλουσίων! Η λεγόμενη… επένδυση και «αναβάθμιση» της περιοχής, αποδεικνύεται τελικά ένα κανονικότατο άρμεγμα του δημοσίου από φραγκάτους και ολιγάρχες, που θα αγοράζουν «οικόπεδα με θέα» έναντι περίπου 7 εκ. ευρώ έκαστο. Και κάπως έτσι, χτίζοντας ο καθένας τη… βιλάρα του (με δικά του έξοδα), θα γίνεται η περιβόητη «αστική ανάπλαση» που υποσχόταν η κυβέρνηση!

Το «πολυτιμότερο οικόπεδο της Ευρώπης» χαρίστηκε έναντι πινακίου φακής στους ολιγάρχες και φαίνεται πως πάνε περίπατο και οι… μακέτες, και οι θέσεις εργασίας και όλα τα «φούμαρα» που πούλησαν οι κυβερνήσεις στους «ιθαγενείς», για να στηθεί ακόμα μια «επένδυση» κερδοσκοπίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Αξίζει να αναλογιστούμε πως ο αρχικός σχεδιασμός της Lamda, ήταν να κατασκευαστούν 500 κατοικίες την πρώτη πενταετία, άλλα στη συνέχεια όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου η ζήτηση ήταν μεγάλη και ο σχεδιασμός… άλλαξε, με την απόφαση να μιλά για 1.500 με 2.000 κατοικίες την πρώτη πενταετία, και συνολικά… 9.000 κατοικίες!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν για τι τεράστια έσοδα της εταιρείας μιλάμε σχετικά με το «φιλέτο» του Ελληνικού, άλλα και για ποιο λόγο υπάρχει υψηλή ζήτηση, αφού οι εργολάβοι «μυρίστηκαν» τους προνομιακούς όρους που έχει πετύχει η Lamda για τις οικοδομές που θα γίνουν στο Ελληνικό, μετά το πλήθος ειδικών ρυθμίσεων πού έχει περάσει με διάφορες τροπολογίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για διευκόλυνση «του επενδυτή».

Μια τεραστίων διαστάσεων αρπαχτή με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας εκτυλίσσεται στο Ελληνικό. Ένα πολύτιμο κομμάτι γης που κάποτε ανήκε στον ελληνικό λαό, κατασπαράσσεται ως αντικείμενο δοσολοψίας μεταξύ ανθρώπων της «ελίτ», αφού οι «επενδυτές» αφέθηκαν ελεύθεροι να κάνουν κερδοσκοπικά όργια.

Και παράλληλα ο απλός έλληνας που έβαλε πλάτη για τρία μνημόνια, που δέχθηκε να του κοπούν συντάξεις και μισθοί, που δέχθηκε άγρια φορολογία και ήρθε αντιμέτωπος με τη φτωχοποίηση, βλέπει σήμερα να γίνεται δώρο στους ολιγάρχες η δημόσια περιουσία, ενώ ακόμα ακούει πως «μαζί τα φάγαμε»

 

Πηγή: sportime.gr