ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στα κατοχυρωμένα 255.000 km2 ελληνικής θάλασσας υπάρχουν κοιτάσματα
Wednesday
09/09/2020
00:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντώνης Φώσκολος ΑΟΖ
0

ΣΧΟΛΙΟ Πάνος Μπλακ: Οι επί σειρά ετών εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις των Ελληνικών κυβερνήσεων για τις οποίες δεν έδωσε ποτέ κανένας λόγο.

Μια εξιστόρηση από τον ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟ.

“Εν μία νυκτί ο Σαλαγκούδης εξοστρακίζεται.”

“Τον Ιανουάριο του 2011 ……ο Γιένς Στόλτεμπεργκ, απομονώνει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του συστήνει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που υπάρχουν νότια της Κρήτης, για να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος.”

“Το καλοκαίρι 2019 ο τότε πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς εισηγείται στον υπουργό Ενέργειας Χατζηδάκη να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αξιοποίηση των στόχων/κοιτασμάτων νότια των νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου (εικόνα 2), συνολικής έκτασης 34.000 τετρ. χλμ. Και πάλι άρνηση. Η καθυστέρηση οδήγησε στο τουρκολιβυκό σύμφωνο ….”

“Ο σημερινός υπουργός, που είναι απασχολημένος με την προώθηση, μέσω επιδότησης, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων.(!!!), να επαναλάβει τον διαγωνισμό για το μπλοκ 1. Τα εκεί αποθέματα βάσει της δημοσίευσης του καθηγητού Ζελιλίδη το 2003 στο εγκυρότατο επιστημονικό περιοδικό Canadian Petroleum Geοlogy, ανέρχονται στο ισοδύναμο των 1,5 δισ. βαρελιών.”

“Λάθη δεκαετιών από τους πολιτικούς τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Αφήσαμε την Τουρκία να μας χορεύει στο ταψί.”

Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά.

._

 

 

 

 

 

Αντ. Φώσκολος, 6 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι συμφωνίες de jure οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο (μερική) και η de facto οριοθέτηση με την Λιβύη δίνει στην Ελλάδα μία θαλάσσια έκταση 255.000 τετρ. χλμ., στην οποία μπορούν να γίνουν έρευνες προς εκμετάλλευση, κυρίως, υδρογονανθράκων (εικόνα 1). Oι συμφωνίες οριοθέτησης αφορούν και την αλιεία, αλλά η αντιδικία με την Τουρκία προφανώς δεν αφορά τα μπαρμπούνια!

Οι εταιρείες Total, ExxonMobil, Repsol, ΕΛΠΕ και Energean, που έχουν δώσει προσφορές για τα θαλάσσια οικόπεδα και πληρώνουν ετήσιο ενοίκιο (Royalties), προφανώς “βλέπουν” κοιτάσματα. Δεν χρειάζεται γεώτρηση για να δεις αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες, όπως δεν χρειάζεται εγχείρηση για να δεις αν κάποιος έχει καρκίνο! Κάνουμε πρώτα διάγνωση και μετά εγχείρηση.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Τα ελληνικά κοιτάσματα και οι ενεργειακές ανάγκες της ΕΕ με αριθμούς
Sunday
12/01/2020
23:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντώνης Φώσκολος ΕΝΕΡΓΕΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Υπ’ όψιν ειδικών και μή.

 

 

Αντ. Φώσκολος, 12 Ιανουαρίου 2020

 

 

Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνη της υπογραφής για την κατασκευή του αγωγού EastMed από τα συμβαλλόμενα κράτη Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα και άρχισαν οι μπηχτές. Θα βρεθεί αγοραστής που θα αγοράσει το φυσικό αέριο; Η απάντηση είναι η εξής: Η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτούσε την μελέτη ενός αγωγού που δεν έχει μέλλον και δεν θα την ωφελούσε. Κριτήριό της είναι οι αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της. Η δεύτερη απάντηση έχει δοθεί το 2012 από την ΔΕΠΑ και από τον υπογράφοντα σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Απρίλιο του 2014, Αθήνα 2014, και ξανά τον Ιούνιο του 2015 σε ένα συνέδριο του ΝΑΤΟ ΚΕΝΑΠ.

Είχαμε αναφέρει, ΔΕΠΑ και εγώ, ότι οι ετήσιες ανάγκες της ΕΕ σε φυσικό αέριο μετά το 2020 θα αυξηθούν κατά 240 δισ. Μ3 (κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου πέραν των 400 δισ. Μ3 φυσικού αερίου που είναι οι σημερινές απαιτήσεις της ΕΕ. Τα 200 δισ. Μ3 φυσικού αερίου ετησίως καλύπτονται από τις Νορβηγία, Ολλανδία, Αγγλία και Δανία, ενώ τα υπόλοιπα 200 δισ. Μ3 φυσικού αερίου ετησίως καλύπτονται από εισαγωγές. Κύριος τροφοδότης της ΕΕ είναι η Ρωσία, που στέλνει στην ΕΕ 125 δισ. Μ3 φυσικού αερίου ετησίως.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: oataktos.wordpress