ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σκάνδαλα, ύποπτα SMS και ρουσφέτια – Το αληθινό πρόσωπο της Ούρσουλα
Thursday
16/05/2024
20:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βαγγέλης Θεοδώρου Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
0

_.

 

 

 

 

Βαγγέλης Θεοδώρου, 16 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Πρέπει να εξαλείψουμε τη διαφθορά στο σπίτι μας (την Ευρωπαϊκή Ένωση)»: Μια φράση την οποία η Πρόεδρος της Κομισιόν, έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρεται να εμπλέκεται σε μια σειρά από σκάνδαλα με οσμή διαφθοράς, τόσο κατά τη θητεία της ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), όσο και τα χρόνια που υπηρετούσε ως υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, από το 2013 έως το 2019. Από προεκλογικά ρουσφέτια, σε “ύποπτα” SMS με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά και σε αδιαφανείς αναθέσεις συμβολαίων πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες, η πολιτική καριέρα της φον ντερ Λάιεν έχει να επιδείξει αρκετά μελανά σημεία.

Μια από τις υποθέσεις που κάνουν τις δηλώσεις της φον ντερ Λάιεν περί “εξάλειψης της διαφθοράς” να μοιάζουν ως γραμμές από το “1984” του Τζορτζ Όργουελ, ήταν ο αναξιοκρατικός (και “προεκλογικός”) διορισμός του Markus Pieper μερικούς μήνες πριν, στον οποίο η πρόεδρος της Κομισιόν διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο Pieper, ευρωβουλευτής με το γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα-CDU (το κόμμα στο οποίο βρισκόταν ντερ Λάιεν πριν αναλάβει πρόεδρος της Κομισιόν), διορίστηκε ως «απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» (με μισθό σχεδόν 20.000 ευρώ το μήνα), παρότι δύο συνυποψήφιές του είχαν συλλέξει αρκετά μεγαλύτερη βαθμολογία από εκείνον στα σχετικά τεστ αξιολόγησης για την εν λόγω θέση. Επίσης, ο Pieper δεν είχε την υποστήριξη του Thierry Breton, που αποτελεί τον αρμόδιο Επίτροπο της Ένωσης για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

(more…)