ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Καθυστερήσεις στην δίκη καταγγέλλει 35χρονος που υπέστη θρομβώσεις από το Astrazeneca
Thursday
09/05/2024
06:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης AstraZeneca ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19 ΠΟΛΙΤΕΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τρία χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση και από το ελληνικό Δημόσιο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να με πάρει να μου πει “είσαι καλά ρε φίλε, όλα καλά; Έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου;”», σχολίασε ο κ. Μεταξάκης.]

Έχουν οι περισσότεροι άλλες ασχολίες, όπως να περιφέρουν εαυτούς καθημερινά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε πολιτικοκοινωνικές εκδηλώσεις. Δε το θέλουν βρε αδελφέ ούτε να το ακούνε το παράπονο του κόσμου. Κι αυτή η αντιπολίτευση όμως (ακόμα και η εξωκοινοβουλευτική!), άαμα δεν είσαι οπαδός της, εχθρός της κανονικός αυτομάτως.

_.

 

 

 

 

slpress|ΕΙΔΗΣΕΙΣ, 8 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Έχω κάνει αγωγή και κατά της Astrazeneca και κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Το εμβόλιο μου προκάλεσε δύο θρομβώσεις, την μία σε κεντρική αρτηρία στο αριστερό πόδι και την άλλη στην αριστερή μου καρωτίδα», είπε σε συνέντευξή του στο Mega ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, που υποβλήθηκε σε δύο πολύωρα χειρουργεία 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του το 2020. Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα ξανά μετά την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει πλέον το σκεύασμα, καθώς πλέον αρχίζουν οι εκδικάσεις μαζικών αγωγών εναντίον της στη Βρετανία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα εμβόλιά της επειδή πλέον δεν έχουν ζήτηση, όμως η αιτία φέρεται να είναι το γεγονός ότι μια μεγάλη νομική εταιρεία στη Βρετανία έχει αναλάβει τις αγωγές 51 Βρετανών που παρουσίασαν θρομβώσεις, δώδεκα από τις οποίες κατέληξαν σε θάνατο και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενάγοντες είναι οι συγγενείς του.

Η φαρμακευτική εταιρεία για το θέμα αυτό απάντησε: «Λυπόμαστε για όσους έχασαν τους αγαπημένους τους, αλλά οι κλινικές έρευνες και τα δεδομένα που έχουμε από την χορήγηση του σκευάσματος παγκοσμίως απέδειξαν ότι αυτό έχει αποδεκτό επίπεδο ασφαλείας και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλες τις χώρες δηλώνουν σταθερά ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό με το σκεύασμά μας υπερτερούν των κινδύνων από εξαιρετικά σπάνιες δυνητικά πιθανές παρενέργειες».

Όσον αφορά στον κ. Μεταξάκη, ήταν από τους πρώτους που ανέφεραν σοβαρές παρενέργειες στην Ελλάδα, αν και είχαν ήδη “ακουστεί” πολλά, ειδικά στη Νορβηγία. Μετά την επιπλοκή των θρομβώσεων και τα χειρουργεία, ο κ. Μεταξάκης ακολούθησε αντιπηκτική αγωγή, η οποία, όμως, είχε επιπτώσεις στο αριστερό του νεφρό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί άλλες 13 μέρες στο νοσοκομείο.

«Πλέον, η υγεία μου είναι μια χαρά. Κάνω τυπικούς ελέγχους αλλά όλα βαίνουν καλώς», επισήμανε, σημειώνοντας πως με τις αγωγές του ζητά αποζημίωση για ηθικές και σωματικές βλάβες.

«Το εμβόλιο της Astrazeneca το έκανα στις 25 Απριλίου 2021. Στις 10 Μαΐου, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την πρώτη θρόμβωση, που παρουσιάστηκε περίπου 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό μου», είπε.

Όπως είπε, οι αγωγές που έχει υποβάλει δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα, καθώς έχουν δοθεί δύο αναβολές που ζητήθηκαν από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμα φάκελος με τα έγγραφα. Υποτίθεται ότι δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα έγγραφα που έχω συγκεντρώσει εγώ για να καταθέσω την αγωγή».

«Τρία χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση και από το ελληνικό Δημόσιο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να με πάρει να μου πει “είσαι καλά ρε φίλε, όλα καλά; Έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου;”», σχολίασε ο κ. Μεταξάκης.

Θάνατοι στην Ελλάδα

Πέντε θάνατοι στη χώρα μας διερευνώνται επισήμως σχετικά με τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα, καθώς εν γένει στάθηκε δύσκολο να τεκμηριωθεί η συσχέτιση του εμβολιασμού με θάνατο, πλην περιπτώσεων του συνδρόμου VITT, για το οποίο “ομολόγησε” και η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή φαρμάκων ότι “πιθανόν να συνδέεται όντως με το εμβόλιο σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού».

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr