ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η νέα Μεγάλη Ιδέα για την Ελλάδα
Saturday
18/05/2024
19:21 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γεώρ. Παπασίμος Πολιτική
0

_.

 

 

 

 

Γεώρ. Παπασίμος , 18 Απριλίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγήςΠολιτ

 

Τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχεται η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα από την Τουρκία (εισαγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της γαλάζιας πατρίδας, NAVTEXT, μετατροπή σε Τζαμί της Μονής της Χώρας, ενώ την ίδια στιγμή παρέχεται από εμάς στη Δύση διαβατήριο αξιοπιστίας του καθεστώτος Ερντογάν), την Αλβανία (αυταρχική συμπεριφορά έναντι της ελληνικής μειονότητας και μετατροπή της σε προτεκτοράτο της Άγκυρας στο Ιόνιο Πέλαγος) και τα Σκόπια (αμφισβήτηση ακόμα και του ελαχίστου ανταλλάγματος της Συμφωνίας των Πρεσπών που ήταν η διαφοροποίηση του ονόματος σε Βόρεια από το σκέτο Μακεδονία, καθόσον παραχωρήσαμε τη μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα στο μωσαϊκό του κρατιδίου αυτού) επαναφέρουν χωρίς αναισθητικό στο προσκήνιο το μείζον πρόβλημα της χώρας και του Ελληνισμού.

Και αυτό είναι η παντελής έλλειψη στιβαρής εθνικής στρατηγικής και η δημιουργία αξιόπιστων μηχανισμών υλοποίησης της, με βάση το σημαντικό γεωπολιτικό αποτύπωμα που παρέχει η γεωγραφική θέση της Ελλάδος στη σημερινή ρευστή γεωπολιτική σκακιέρα και το αναξιοποίητο πολιτιστικό υπερόπλο της. Πενήντα χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση, όπου η Ελλάδα αρχικά πορεύθηκε με το καταναλωτικό πρότυπο ευημερίας με δανεικά και αφού -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- έχει ενσωματώσει το φοβικό σύνδρομο ως βασικό στοιχείο δράσης των πολιτικών ελίτ στα εθνικά θέματα και εν συνεχεία αφού οδηγηθήκαμε στο μνημονιακό οδοστρωτήρα, που ανέτρεψε βιαίως το βιοτικό της επίπεδο και διέλυσε τις ψευδαισθήσεις περί ισχυρής χώρας, χωρίς καμία αυτογνωσία συνεχίζει τον ίδιο ολισθηρό δρόμο.

Τόσο στην οικονομία όπου κυριαρχεί το παρασιτικό ληστρικό κεφάλαιο και η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία χωρίς στοιχεία εθνικής συνείδησης, με συνέπεια να απέχει παρασάγγας από την νοηματοδότηση της δυτικής αστικής τάξης, όσο και στα μεγάλα εθνικά ζητήματα που είναι η προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνισμού (Ελλάδα, Κύπρος) εν σχέσει με τις αυξανόμενες αναθεωρητικές τουρκικές επιδιώξεις και τους ανορθολογισμούς των εξαπτερύγων της στα Βαλκάνια. Ο συνδυασμός της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και του ελλιποβαρούς πολιτικού προσωπικού εξουσίας με βάση τη νοσηρή κομματοκρατία όπως εξελίχθηκε σταδιακά η λειτουργία των κομμάτων καθ’ όλη τη περίοδο της Μεταπολίτευσης αποτελεί τεράστιο βρόγχο και τροχοπέδη για την αναπνοή και την αναγέννηση της Ελλάδος.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ακούγονται πολλά για τη δράση Κασσελάκη: «κορόνα κερδίζω, γράμματα χάνεις» – Το «Βραβείο των Πρεσπών» Τσίπρα και Ζάεφ
Thursday
16/05/2024
18:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Τι έχουμε ακόμα να δούμε, να ακούσουμε, να υποστούμε, να αντιμετωπίσουμε:

«Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα»!!!

Να ‘ναι καλά ο Αλέκος Αλαβάνος, το λαφαζανοστρατουλέϊκο και πιο πριν η ΚΝΕ/ΚΚΕ (με τους ομόκεντρους σεχταριστικούς κύκλους όπου οι μικρότεροι αναδεικνύουν κάτι “φυντάνια”…), που ένα ΤΙΠΟΤΑ κατόρθωσε να εγκληματεί χαχανίζοντας, κουνώντας το δάχτυλο και τιμώμενο όπως όλα τα εθνοπροδοτικά όντα.

_.

 

 

 

 

newsbeast|Πολιτική, 16 Μαϊου 2024

 

 

 

 

Ακούγονται πολλά

Καλημέρα, αρχηγέ ή πρόεδρε ή Στέφανε; Σήμερα θα ξεκινήσω με τις γκρίνιες που ακούω στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακούγονται πολλά στο παρασκήνιο για τον τρόπο που κινείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι που δεν αρέσει σε κεντρικά στελέχη.

Ενός ανδρός αρχή

Το κόμμα πηγαίνει στις ευρωεκλογές χωρίς να συνεδριάζουν τα όργανα και όλα αποφασίζονται, όπως μου λένε με αιχμές βουλευτές, από τον ίδιο τον Στ. Κασσελάκη και μια πολύ κλειστή ομάδα στελεχών. Όχι σε αυτή δεν είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπως μου είπαν, και ο ίδιος μετά τις πολλές μουρμούρες και γκρίνιες βγήκε χθες να πει δημοσίως ότι έχει μόνο τεχνοκρατική σχέση με το κόμμα. Ουσιαστικά το κόμμα λειτουργεί με τη λογική ενός ανδρός αρχή.

Κορόνα – γράμματα

Πώς μου το είπαν; Ότι ο Στ. Κασσελάκης κινείται με μια λογική, «κορόνα κερδίζω, γράμματα χάνεις». Τι κάνει; Όπως μου λένε οι εσωκομματικοί επικριτές του, πήρε επάνω του όλη την προεκλογική εκστρατεία. Οπότε, αν πάει καλά, θα πάρει όλη τη «δόξα», αν όχι θα πει, μου λένε, φταίτε εσείς που δεν… συμμετείχατε. Έτσι, θα επιβεβαιωθεί το κορόνα-γράμματα.

Ακονίζουν μαχαίρια

Μου λένε, όμως, ότι διάφορα κεντρικά στελέχη ακονίζουν μαχαίρια για την επόμενη μέρα. Ειδικά εάν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένει ο Στ. Κασσελάκης. Εξάλλου δεν υπάρχει συλλογική ηγεσία και δεν λειτουργούν τα όργανα.

(more…)

Επίσκεψη Ράμα: Στα λόγια ισχυρή η Ελλάδα στα Βαλκάνια, στην πράξη…
Sunday
12/05/2024
12:01 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αθαν. Κωτσόπουλος Πολιτική
0

_.

 

 

 

 

Αθαν. Κωτσόπουλος , 11 Μαίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Το Ιούνιο του 2017 ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν στα πλαίσια της παρουσίας του στην Διάσκεψη των G20 στο Αμβούργο, θέλησε να απευθυνθεί σε δημόσια συγκέντρωση στους Τούρκους οπαδούς του που ζουν ως μετανάστες στην Γερμανία και υπέβαλλε σχετικό αίτημα με βάση την κείμενη γερμανική νομοθεσία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέσω του τότε ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ενημέρωσε άμεσα την τούρκικη κυβέρνηση ότι η «εν λόγω συγκέντρωση θα απαγορευτεί και ότι κατά άσκηση του συνταγματικού της δικαιώματος η γερμανική κυβέρνηση δεν θα κάνει ανεκτή μια προσπάθεια εσωτερικής πολιτικής τουρκικής προπαγάνδας σε γερμανικό έδαφος. Η στάθμιση των γερμανικών εξωτερικών συμφερόντων καταλήγει συντριπτικά υπέρ της απαγόρευσης αυτής» Τα γερμανικά δικαστήρια, δε, προχώρησαν έτι περαιτέρω, ώστε απαγόρευσαν ακόμα και την διαδήλωση υποστηρικτών του Ερντογάν έξω από τον χώρο διάσκεψης των G20 στην περιοχή του Αμβούργου.

Ο υπουργός δικαιοσύνης του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης Γκίντο Βολφ εξειδίκευσε ακόμα περισσότερο τους λόγους απαγόρευσης: «Η απαγόρευση είναι η μόνη σωστή αντίδραση σε αυτή τη στοχευμένη πρόκληση. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση με τον Πρόεδρο Ερντογάν στη Γερμανία στην παρούσα φάση. Πριν ο Ερντογάν απευθυνθεί στους οπαδούς του στη Γερμανία, θα έπρεπε να έχει πρώτα διάλογο με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Αντιδράσεις προκαλεί νέα δήλωση Κασσελάκη: «Αν σας πει κανείς τίποτα μου το λέτε και θα τους ξεσκίσω»
Thursday
09/05/2024
19:48 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Πολιτική Στέφ. Κασσελάκης
0

Σχόλιο GMR: Μα τι Τσογλάνι, τέλος πάντων περιφέρουν οι “εταίροι”/ “τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου” και “προστάτες”/νταβατζήδες κανονικοί, σήμερα (Πασχα 2024) σε Ευρώπη και Αμερική να “διδάσκει” (αλά ΓΑΠ μην ξεχνάμε) πολιτική!!! Ελάτε όμως που τα Τσογλάνια επαυξάνουν και πληθαίνουν!!! :

[Τελικά θα “σκίσετε τα μνημόνια”;

-Και θα είναι μέρα μεσημέρι. Η διαφορά μας με το σύστημα που καταρρέει είναι ότι εμείς δεν λέμε και μετά ξεχνάμε. Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της αριστεράς. Ακριβώς επειδή οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, φρόντισαν να δέσουν την χώρα χειροπόδαρα, επειδή έκαναν καθεστώς το μνημόνιο, θα πιάσουμε μετά έναν- έναν από τους 400 εφαρμοστικούς νόμους που πέρασαν και μας γύρισαν στις αρχές του εικοστού αιώνα.] (1)

Και επειδή το Τσογλάνι πιθανώς “δεν τραβάει” βρήκαν νέο βελτιωμένο (δηλαδή, από το “θα σκίσω”, σε “θα ξεσκίσω”) Τσογλάνι:

———————

(1) – https://www.capital.gr/story/2012858/a-tsipras-tha-skisoume-ta-mnimonia-mera-mesimeri/

_.

 

 

 

 

protothema, 9 Μαϊου 2024

 

 

 

 

«Από το αλήστου μνήμης «έπρεπε να τους χώσω 5 μέτρα κάτω από τη γη» του κ. Πολάκη, στο «θα τους ξεσκίσω» του Κασσελάκη, μια αλλαγή ηγεσίας δρόμος…» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός – Επιμένει η Κουνδούρου: Ο Κασσελάκης θα γίνει ασπίδα για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, που απειλούνται

 

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και του εκπροσώπου της Νίκου Ρωμανού προκάλεσε μια νέα δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη αυτή τη φορά σε υγειονομικούς στην Πρέβεζα.

Όπως αναφέρει στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός: «Ο κ. Κασσελάκης συνομιλώντας με υγειονομικούς στην Πρέβεζα και καλώντας τους να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αν διανοηθεί να σας πει κανείς τίποτα, μου λέτε κατευθείαν και θα τους ξεσκίσω»!

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στη δήλωσή του προσθέτει: «Από το αλήστου μνήμης «έπρεπε να τους χώσω 5 μέτρα κάτω από τη γη» του κ. Πολάκη, στο «θα τους ξεσκίσω» του κ. Κασσελάκη, μια αλλαγή ηγεσίας δρόμος… Να τον χαίρονται… Και τον νέο τους Πρόεδρο και τον πολιτικό πολιτισμό τους!

«ΥΓ: Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την είχε κάνει για τους πολιτικούς του αντιπάλους, Πρόεδρος άλλου κόμματος».

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , εδώ.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» – Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας
Tuesday
07/05/2024
10:21 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΚΚΛΗΣΙΑ Πολιτική Στέφ. Κασσελάκης
0

Σχόλιο GMR: Μισές αλήθειες μας πλασσάρει το Πρώτο Θέμα.

Τι “ευχήθηκε” και “χαιρέτησε“, εδώ πέσανε ξεγυρισμένα φιλιά. Σκέτη αηδία και οι εκατέρωθεν απειλές και μετά οι κολοτούμπες. Σκέτη αηδία οι διαχύσεις της Εκκλησίας με την μεταμοντέρνα εκδοχή του πολιτικαντισμού. 

Κι από κάτω, οι πιστοί(;;;) μαθαίνουν να επικροτούν!!!

Μεταμοντέρνα Πίστη λοιπόν μας πλασσάρει η Ιεραρχία. Βέβαια αυτό ήταν “φως φανάρι”, από την αρχή των ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, σκληρών δηλώσεων της Ιεραρχίας κατά γάμου και τεκνοθεσίας ομοφύλων.

Φωνάξανε, εκράξανε, συμμαζευτήκανε.

Δείτε το αηδιαστικό βίντεο “Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας” στο YouTube

https://youtu.be/bTHAm-IZwyg?si=EkUqx63vJoYqTNoW

_.

 

 

 

 

protothema, 5 Μαϊου 2024

 

 

 

 

Ξάφνιασε τους παρευρισκόμενους στην αναστάσιμη λειτουργία στην Κέρκυρα, η συνάντηση του Κασσελάκη με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα δεχόταν στην εκκλησία πολιτικούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομοφυλα ζευγάρια

Μετά την Ανάσταση στην Κέρκυρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Η μαγειρίτσα δεν ενθουσίασε τον Τάιλερ και επέλεξε ως κυρίως πιάτο αρνάκι με πατάτες στον φούρνο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ευδιάθετος, έπιασε κουβέντα με τις παρέες στα διπλανά τραπέζια.

Νωρίτερα στην εξέδρα των επισήμων είχαμε και το πρώτο τετ-α-τετ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στην εκκλησία οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. «Εγώ θα πάω και ας τολμήσει να με διώξει» δήλωσε λίγες μέρες αργότερα σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Έτσι λοιπόν όλοι ξαφνιάστηκαν όταν ο Μητροπολίτης πλησίασε τον Στέφανο Κασσελάκη για να του ευχηθεί. Η έκπληξη έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν οι παριστάμενοι άκουσαν τον Μητροπολίτη να λέει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» ενώ στην συνέχεια χαιρέτησε και τον Τάιλερ Μακμπεθ.

 

Δείτε και σχετικά video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Από το δελφικό “Δίκαια Πράττε” στο διάτρητο Κράτος Δικαίου
Saturday
04/05/2024
19:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ζαφειρούλα Βασιλάτη Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Επισημαίνουμε αυτά τα 1-5 εξαιρετικά ως γενικά επισημαινόμενα, από την κα Ζαφειρούλα Βασιλάτη Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων ε.τ. , για τα οποία η G-M-R τοποθετείται και επί του κάθε φορά συγκεκριμένου (διότι τα γενικά αφορούν τα ειδικά και αντίστροφα) αλλά και επί του γενικού κοινωνικοπολιτικού, με τριπλοσυνδυασμένο τρόπο, ήτοι, αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά(όχι κομματικά αλλά με κοινωνικοπολιτική δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης. Παραθέτουμε ως δείγμα των τοποθετήσεων της G-M-R τον συνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/ .

1) [Το κράτος δικαίου αποτελεί ένα είδος εθνικής ταυτότητας και συμβόλου ενώπιον της οργανωμένης διεθνούς κοινότητας και όρο για την ομαλή παρουσία ενός κράτους-μέλους στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη.]

2) [Η αδικία αποτελεί πολιτική νόσο μας λέει ο Πλάτων στον Τίμαιο. Ολόκληρη η Πολιτεία νοσεί στην περίπτωση αυτή.]

3) [Απαιτείται η εγρήγορση όλων των πολιτών και η δυναμική αξίωση της θεραπείας.]

4) [Η επιμόρφωση πρέπει να παρέχεται σε όλους τους δικαστές, οι οποίοι πρέπει να έχουν εποπτεία όλων των αντικειμένων. Οι δικαστές πρέπει να εναλλάσσονται στα τμήματα κάθε εξαετία, όπως προβλέπει ο νόμος. Τούτο επιτρέπει την ενημέρωση του δικαστή στο σύνολο της δικαστικής ύλης, χωρίς να περιορίζεται η γνώση του, με την εξειδίκευση, σε ορισμένα μόνο θέματα]

5) [να περισώσουμε την συνταγματικά επιβεβλημένη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία των δικαστικών αποφάσεων. Η πληρότητα της αιτιολογίας των δικαστικών αποφάσεων κατοχυρώνει την αμεροληψία και το αδέκαστο της δικαστικής κρίσης και προστατεύει από αυθαιρεσίες. Οι φωνές που εγείρονται ενόψει της συνταγματικής μεταρρύθμισης περί κατάργησης της αιτιολογίας των δικαστικών αποφάσεων, με απλή παράθεση των νομοθετικών διατάξεων και του διατακτικού, ή περί συνοπτικής αιτιολογίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισακουσθούν.]

_.

 

 

 

 

Βασιλάτη Ζαφειρούλα, 4 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μεταξύ των μεγάλων προβλημάτων, που απασχόλησαν πρόσφατα τα ευρωπαϊκά όργανα καθώς και Επιτροπές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι η προϊούσα αποδόμηση του κράτους δικαίου και η καλπάζουσα διαφθορά στην Ελλάδα με παράλληλη επιρροή της Δικαιοσύνης από επιχειρηματικά, κομματικά και άλλα συμφέροντα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το από 7-2-2024 ψήφισμα του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα προβλήματα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, τη συνέντευξη στην Καθημερινή (15-3-2024) της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρας Κοβέσι και την ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι  Έλληνες πολίτες και οι ίδιοι οι δικαστές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τον μεγάλο κίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ύπαρξη του κράτους που προέρχεται από αυτή την παθογένεια της Δικαιοσύνης.

Η αποθεσμοποίηση της Δικαιοσύνης και η συνακόλουθη τεράστια δυσπιστία των πολιτών στην ανεξάρτητη και έντιμη λειτουργία της απειλεί την χώρα με την επιβολή μιας ιδιότυπης μορφής ολοκληρωτισμού. Ήδη δημοσιοποιούνται σφυγμομετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το 83% των πολιτών δεν εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, όταν οι υποθέσεις και οι διαφορές των πολιτών θα καταλήξουν προς επίλυση σε παράκεντρα εξουσίας και δίκτυα τύπου μαφίας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Κώστας Καραμανλής: Ο κόσμος ψηφίζει όχι λόγω πεποιθήσεων, αλλά λόγω απόρριψης – Δεν χωρεί το αφ΄ υψηλού στην πολιτική
Monday
15/04/2024
09:25 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κώσ. Καραμανλής Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Προσθέτουμε και την βίαιη εσωτερική υποτίμηση (εργασίας-ακίνητης περιουσίας) που επέβαλαν τα μνημόνια, την εθελόδουλη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και την σχεδιασμένη υφαρπαγή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την αύξηση της φορολογίας ιδιαίτερα της έμμεσης και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών λόγω του επιβαλλόμενου πληθωρισμού και των “υποχρεώσεων” προς την “σύμμαχο” (φιλοναζιστική) Ουκρανία χάριν της οποίας ξεσαλώνει (περαν του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού) και η κερδοσκοπία.

Μόνοι βολεμένοι παραμένουν όσοι κατορθώνουν, ως Τιμωροί των Ηλιθίων (ψηφοφόρων), να πουλούν αριστεροσύνη, πατριωτισμό και Ορθόδοξη Πίστη, κερδίζοντας ψήφους εισόδου στον “τι κι αν είναι Κατοχή αντί-προσώπου Σου” κοινοβουλευτισμό και στο υπό τις διαταγές αντιλαϊκών πολιτικοοικονομικών ελίτ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Απάντηση σ’ αυτή την δυστοπία, αποτελεί μια στάση που εφαρμόζεται σύμφωνα με την επιστολή μας https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/   , στάση όμως που δεν βρίσκει ούτε ανταπόκριση, ούτε συνέργειες, από τις “πνευματικές ελίτ” (την διανόηση που μας δίνει πολλά καλά όπλα να πολεμήσουμε την δυστοπία, αλλά τα χαλάει στο “δια ταύτα”) και φυσικά, ούτε από τον καθημερινό εργαζόμενο διότι με τέτοιο κομματικοποιημένο και φιλεργοδοτικό συνδικαλισμό (+ την διανόηση για την οποία προείπαμε), οι εργαζόμενοι βάλλονται από παντού. 

_.

 

 

 

Κώστας Καραμανλής, 30 Μαρτίου 2024

 

 

 

 

«Οι πολίτες ψηφίζουν από απόρριψη και όχι από πεποίθηση», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συνέδριο για το δημογραφικό, το οποίο χαρακτήρισε οξύτατο εθνικό ζήτημα και επ΄ αυτού ζήτησε να ξαναθεωρηθούν επιδοματικά πολύτεκνοι οι τρίτεκνοι. Ομως αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην χώρα, όπως και στο ότι θυσιάζονται στο δικαιωματισμό τα δικαιώματα της πλειοψηφίας.

«Η ανατροπή του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον, οι επιδεινούμενες δημογραφικές τάσεις και η προώθηση =από κάποιους κύκλους= της μαζικής μετανάστευσης ως λύσης για το δημογραφικό και εργασιακό πρόβλημα της Ευρώπης, ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσουν και πολιτικές συνέπειες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Star Forum ’24.

«Πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν για πολλές δεκαετίες εξαϋλώνονται, η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία μετριοπαθών κομμάτων με όχι διαμετρικά αντίθετους προσανατολισμούς είναι παρελθόν. Ογκούμενα τμήματα του πληθυσμού εκφράζουν δυσαρέσκεια, απογοήτευση, αποξένωση. Συχνά, μάλιστα, ψηφίζοντας όχι από πεποίθηση, αλλά από απόρριψη», είπε χαρακτηριστικά.

(more…)

Δημοφιλής ο Καλλιακμάνης τόσο στη ΝΔ όσο στο ΠΑΣΟΚ
Monday
08/04/2024
23:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώργος Καλλιακμάνης ΕΚΛΟΓΕΣ Πολιτική Συνδικαλισμός
0

Σχόλιο GMR: Πρώτο τραπέζι στην πίστα των καναλιών TV ο ( όπως ο κάθε συνδικαλιστής της αστυνομίας) κος Γιώργος Καλλιακμάνης. Ως εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.;

Όχι βεβαια.

Τότε, ως τι;

Μήπως για να αναδεικνύει τα προβλήματα ΥΑΕ και εργασιακών σχέσεων των αστυνομικών ως συνδικαλιστής, ή την σχέση εγκληματικότητας-διαφθοράς-χρήσης-εμπορίας-διακίνησης ναρκωτικών με τους εκάστοτε τρόπους διακυβέρνησης;

Α, ναι, ναι, αυτό είναι.

Γι’ αυτό και σφάζονται στην ποδιά των αστυνομικών (με αμέτρητες ώρες τηλεπαρουσίας) τηλεαστέρων τα πολιτικά κόμματα, ποιό θα κερδίσει την υποψηφιότητά τους σε Βουλή-Ευρωβουλή!

Το γιατί ο κάθε, βαρέων (συνεπής) συνδικαλιστικών ενσήμων συνδικαλιστής, δεν τα ‘χει καλά με τα κόμματα, απασχόλησε ποτέ την TV, τα υπόλοιπα ΜΜΕ, ή, τους διανοούμενους;;; 

=====================

Υστερόγραφο: Καλή  παρουσίαση προβλήματος.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/10757890/terasties-elleipseis-prosopikou-sta-astynomika-tmimata-tis-choras-pio-dyskoles-ores-apo-tis-10-to-vrady-eos-tis-6-to-proi .

Οργανική δύναμη είναι το ελάχιστο που απαιτείται. Με τέτοια εγκληματικότητα και τόσους μετανάστες και μεταναστευτικές ροές και οπαδική βία, και “αντιεξουσιαστές”(=η αριστερή χρυσή αυγή με την άδεια των μυστικών και παρακρατικών υπηρεσιών), ούτε το ελάχιστο της οργανικής δύναμης αρκεί, αλλά, όχι μόνο την ελάχιστη οργανικη δυναμη δεν έχουμε, αλλα έχουμε το 50% της οργανικής δυναμης. Οσο για πλήρη εκπαίδευση και εξάσκηση ούτε λόγος να γίνεται. Τι φταίει και ποιος φταίει γι αυτά λοιπόν;

_.

 

 

 

 

fimotro/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, 25 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

Και τα δυο κόμματα του πρότειναν είναι είναι υποψήφιος βουλευτής

 

Βομβαρδισμό προτάσεων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να είναι υποψήφιος βουλευτής μαθαίνουμε ότι δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής δέχτηκε προτάσεις και από ΝΔ και από ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνητικό κόμμα του πρότεινε να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας ή στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας. Το ΠΑΣΟΚ του πρότεινε να είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία από τη οποία κατάγεται. Ωστόσο, ο δημοφιλής αστυνομικός Γ. Καλλιακμάνης απέρριψε και τις δυο προτάσεις γιατί προτίμησε να παραμείνει στην Αστυνομία την οποία υπηρετεί με υπευθυνότητα πολλά χρόνια. Στο μέλλον ίσως το ξανασκεφτεί. Είναι τόσο δημοφιλής που είναι σίγουροι ότι θα τους ξανακάνουν προτάσεις.

 

Πηγή: fimotro.gr

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: Δοκίμασε makeup σε κατάστημα καλλυντικών στο Ηράκλειο Κρήτης
Sunday
07/04/2024
17:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κρήτη Πολιτική Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Κρήτη λεβεντογέννα μου, γέννα μου, γέννα μου…

Κάμε μια βόλτα κι ότι δεις

του κόσμου να του λείπει

ετσέ θα κάμεις θα το βρεις

σ’ένα νησί, την Κρήτη.

Το λατρεύω το κοπέλι κι ας με κάνει όπως θέλει κι ας με κάνει όπως θέλει το λατρεύω το κοπέλι. Όταν με παίρνει αγκαλιά και με φιλά στα χείλια αμέσως όλα τα ξεχνώ και μου περνά η ζήλια. Τ’αγαπάω το κοπέλι και με κάνει όπως θέλει και με κάνει όπως θέλει τ’αγαπάω το κοπέλι.

Κάμε μια βόλτα κι ότι δεις

του κόσμου να του λείπει

ετσέ θα κάμεις θα το βρεις

σ’ένα νησί, την Κρήτη.

_.

 

 

 

 

Newpost/Newsroom, 4 Απριλίου 2024

 

 

 

 

 

 

 

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 6/4, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς και συνομίλησε με πολίτες στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Selfies, αγκαλιές και χαμόγελα ήταν τα βασικότερα στοιχεία της θερμής υποδοχής που επιφύλαξαν πολίτες του Ηρακλείου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράττει μια αισιόδοξη αίσθηση ενόψει των δύσκολων ευρωεκλογών για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομίλησε, λοιπόν, με πολίτες, κάθε ηλικίας, ενώ ο φωτογραφικός φακός της Eurokinissi τον απαθανάτισε να… δοκιμάζει τις τεχνικές makeup μιας εργαζόμενης σε κατάστημα καλλυντικών που δεν δίστασε να τις εφαρμόσει στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πήρε, λοιπόν, το πινέλο και ξεκίνησε να “ζωγραφίζει” στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

 

Πηγή: newpost.gr

 

Νέο επεισόδιο έχουμε στο σίριαλ των σχέσεων Κασσελάκη – Τσίπρα
Saturday
06/04/2024
16:37 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Πολιτική Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Αυτοί οι δύο τύποι τη δουλειά τους κάνουν.

Ο μεν Τσίπρας=Τίποτα φτιάχτηκε ήδη έχοντας ήδη ξεπουλήσει τα πάντα (και του προσφέρουν πλέον για το ξεπούλημα και διαλέξεις αλά ΓΑΠ στο εξωτερικό), ο δε Κασσελάκης αγκαλιάζεται και φιλιέται ως εθνικός ήρωας από μεσήλικες και υπερήλικες, μια κατάσταση γλίτσα σκέτη.

Οι οπαδοί αυτού του κόμματος κάποια μεγαλύτερα ή μικρότερα οφέλη προσδοκούν, ή ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται.

Κατά τα λοιπά, πέραν κάποιων σοβαρών άρθρων (πχ Ν.Ιγγλέση για οικονομία-ελληνοτουρκικά) και προσφυγών στην Δικαιοσύνη, που τεκμηριώνουν πως συνεχίζεται η από το 2010  εθνική προδοσία μνημονίων-Συμφωνίας Πρεσπών σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή, Κυπριακό, εκχώρηση κυριαρχίας σε Αίγυπτο-Ιταλία εμμέσως αλλά τελειωμένη η δουλειά και σε Τουρκία, να προστεθεί και η θεσμοθέτηση του γάμου ομοφύλων ως διατάραξη της οικογενειακής τάξης σε βαθμό εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, ουδεμία συνέργεια για την δικαιική αποδόμηση και πολιτική εξουδετέρωση των υπαιτίων των παραπάνω εγκλημάτων, ειναι επιθυμητή, βρίθει δε η αρθρογραφία “πατριωτισμού” επικινδύνως εγωκεντρικών και αφερέγγυων “προσωπικοτήτων” κυρίως αγαπητικών του “τι κι αν είναι κατοχή αντί προσώπου σου κοινοβουλευτισμού”.

_.

 

 

 

 

Newsbomb, 2 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος της καρδιάς μας είπε μια μεγάλη κουβέντα αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει rebranding στο προφίλ του. «Εμένα μου είναι αδιάφορο το rebranding. Το brand μου είναι αυθεντικό. Σας το υπόσχομαι».

Βαριά κουβέντα Στέφανε. Το άκουσε ο άλλος και έβγαλε καπνούς από τα αυτιά! Σείστηκε το γραφείο του στην οδό Αμαλίας… Είπε ότι ο ίδιος είναι αυθεντικός. ‘Ώπα Stef τι εννοείς; Ότι ο Αλέξης είναι «μαϊμού»; Εκεί την πας τη δουλειά;

Άσε το άλλο που είπε στη συνέχεια ο καπετάν Στέφανος: «Άρα, λοιπόν, και εμείς θα κάνουμε branding του νέου ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης θα κάνει rebranding από την προπαγάνδα της ΝΔ, που χρειάζεται για το Ινστιτούτο το οποίο χτίζει και για τη διεθνή του δραστηριότητα. Καλά θα κάνει», υποστήριξε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και «στον βαθμό που μπορώ να βοηθήσω τον Αλέξη σε αυτήν την προσπάθεια, θα το κάνω με μεγάλη χαρά», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Ξανά ώπα Stef, τι εννοείς θα τον βοηθήσεις στο εξωτερικό; Θα βάλεις μπροστά τις τεράστιες πολιτικές σου γνωριμίες να προωθήσεις τον φουκαρά τον Αλέξη; Θα πάρεις τηλέφωνα να του εξασφαλίσεις μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα; Πόσο τεράστιος είσαι; Πόσο μεγαλόκαρδος και κιμπάρης; Πολύ large…

Ο άλλος βέβαια όταν το άκουσε αυτό λιποθύμησε, χτύπησε πίεση 21 και έβγαζε καπνούς και από τα μάτια! Καημένε Αλέξη, δεν ήξερες; Δεν ρώταγες;

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

12