ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ μετά το 2:23:00 καταπέλτης κατά Υπαιτίων-Δικαιοσύνης.
Thursday
02/10/2025
17:45 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Video ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών Χρ. Κωνσταντινίδης
0

_.

 

 

 

 

 

Χρ. Κωνσταντινίδης, 01 Οκτωβρίου 2025

 

 

 

«Καθαρές Κουβέντες» – Live Stream | 01/10/2025 | OPEN TV

 

 

Α.Γεωργιάδης για Μ.Καρυστιανού: «Αν κατέβει στον στίβο της πολιτικής τότε θα μπορώ να αντιπαρατεθώ μαζί της»
Thursday
02/10/2025
14:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αδωνις Γεωργιάδης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μαρία Καρυστιανού Πολιτική Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Του έδωσε δικαίωμα να λέει “Είπε μπορώ να συμμετέχω, δεν μπορώ να το φτιάξω. Δεν είπε ότι δεν θα κατέβει, το ανάποδο είπε. Εάν η κ. Καρυστιανού ήθελε να κλείσει τη συζή/τηση περί πολιτικής, θα την είχε κλείσει.

Οταν ανοίγει η πολιτική πόρτα παράκαιρα, τότε κλείνει η πόρτα της Δικσιοσύνης.

_.

 

 

 

 

 

Αδ. Γεωργιάδης, 01 Οκτωβρίου 2025

 

 

 

 

 

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης (30/9), αναφέρθηκε στην Μαρία Καρυστιανού τονίζοντας πώς «αν επιλέξει να κατέβει στον στίβο της πολιτικής τότε θα μπορώ να αντιπαρατεθώ μαζί της».

Να υπενθυμιστεί πώς η Μ.Καρυστιανού σε ανάρτησή της πριν από λίγα 24ωρα είχε αναφέρει: «Σας ξεμπροστιάζω, κ. Γεωργιάδη – Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από ασυλία».

«Έχω πει από την αρχή ότι οι γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους δικαιούνται να λένε ό,τι θέλουν», όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν και εφόσον ποτέ η κ.Καρυστιανού επιλέξει να κατέβει στον στίβο της πολιτικής – είναι δίκαιωμά της – τότε θα μπορώ να αντιπαρατεθώ μαζί της.

Όσο επιλέγει – και πάλι δικαίωμά της – να είναι εκτός πολιτικής, θα μου επιτρέψετε ό,τι και να λέει για μένα, εγώ να σέβομαι μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της».

Ωστόσο, ο υπουργός εκτίμησε ότι η κ. Καρυστιανού έχει αφήσει «τελείως ανοιχτό» το ενδεχόμενο καθόδου της στην πολιτική.

«Είπε μπορώ να συμμετέχω, δεν μπορώ να το φτιάξω. Δεν είπε ότι δεν θα κατέβει, το ανάποδο είπε. Εάν η κ. Καρυστιανού ήθελε να κλείσει τη συζήτηση περί πολιτικής, θα την είχε κλείσει. Δεν την κρίνω για αυτό, μην παρεξηγηθώ. Εμένα μού αρέσει η δημοκρατία και της εύχομαι αν το κάνει να τα πάει και καλά».

«Αγαπητή κυρία Καρυστιανού, είμαι γονέας. Αντιλαμβάνομαι το πένθος και τον πόνο που έχετε, τον σέβομαι και δεν θέλω να μπλέξω σε καβγά», τόνισε στη συνέχεια και προσέθεσε λέγοντας:

«Οι υπουργοί που κατηγορήθηκαν από τους γονείς είναι σήμερα και οι δυο στο ειδικό δικαστήριο άρα οι υπουργοί αυτοί θα κριθούν από το δικαστήριο.

Επειδή ακούω την κυρία Κωνσταντοπούλου που λέει ότι θα είναι στημένη η δίκη, στον κόσμο που ζούμε δεν έχουμε άλλο τρόπο να λύνουμε τις διαφορές μας από τα δικαστήρια, εκεί είναι ο φυσικός τόπος».

Μ.Καρυστιανού: «Σας ξεμπροστιάζω, κ. Γεωργιάδη – Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από ασυλία»

Είχε προηγηθεί νέα παρέμβαση της Μαρίας Καρυστιανού, όπου κατηγορούσε τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ για έλλειψη ανδρείας να αντιμετωπίσουν «τις ποινικές τους ευθύνες για τα εγκληματικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται».

Η ίδια προσθέτει ότι η δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι «εμείς οι βουλευτές της ΝΔ είμαστε πλειοψηφία, εμείς θα αποφασίσουμε αν είμαστε ένοχοι ή όχι» αποκαλύπτει «πολιτική δειλία και αλαζονεία».

Κλείνοντας, η κ. Καρυστιανού τον προκαλεί να απαντήσει σε όλα όσα προσάπτει στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί μέχρι την αποκάλυψη της αλήθειας για το θάνατο της κόρης της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Επειδή λοιπόν η δική μου φωνή είναι φωνή αλήθειας, είναι φωνή ανδρείας, και όχι φωνή συγκάλυψης, μικροψυχίας και ατιμωρησίας, σας «απελευθερώνω» κ. Γεωργιάδη, και σας προκαλώ να μου απαντήσετε σε όλα όσα προσάπτω στην Κυβέρνησή σας που με τόσο ζήλο υπερασπίζεστε».

Δείτε το σχετικό video της συνέντευξης στην πηγή.

 

Πηγή: pronews.gr

 

Μία απεργία πείνας ξεγυμνώνει την εξάρτηση της Δικαιοσύνης
Monday
22/09/2025
17:18 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Τζιώτης Μαρία Καρυστιανού Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Άρθρο ουσιαστικά καταγγελτικό και παραπέρα αξιοποιήσιμο, κατά της συστημικής δικαστικοπολιτικής, ιδεολογικής έως ωμής, διαπλοκής, που υποβοηθείται από ολόκληρη την εντός και εκτός βουλής αριστερά, με το “αξίωμα”, “το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό”.

Θέτουμε όμως κρίσιμο ζήτημα (Ποιόν ή ΤΙ;) που προκύπτει από το άρθρο σας.

Αυτήν ή αυτόν (που αρνείται, 21/9/2025 στο Σύνταγμα η άρνηση έγινε και δια ζώσης ΟΡΙΣΤΙΚΗ άνευ ουδεμιάς έστω μικρής διάθεσης πληροφόρησης “περί τίνος πρόκειται”, από την κα Μ.Κ. “λογω φόρτου εισερχομένων e-mail στον σύλλογο Τεμπών”, άρνηση έστω και να διαβάσει την προσπάθεια αγωνιστικονομικοπολιτικής-όχι κομματικής. αλληλεγγύης https://greek-market-research.com/clink/i-trilogia-ton-tempon-dyo-chronia-meta/, στο τέλος του γ) μέρους της τριλογία των Τεμπών, βλέπετε https://greek-market-research.com/article/anafora-kataggelia-pros-antiprosopeia-eyropaikis-epitropis-ellada-omada-politikis-analysis-commission-proedro-a-p/ ;) θα εμπιστευτεί η μεγάλη πλειοψηφία.

Σχετικό: https://greek-market-research.com/article/maria-karystianoy-gia-to-endechomeno-dimioyrgias-kommatos-den-perna-apo-to-myalo-moy-ayti-ti-stigmi/ .

 

Υστερόγραφο: Αν η κυρία Καρυστιανού για το θέμα της δικαίωσης την κορούλας της, δεν έχει χρόνο να δεί κάποιες (τις παραπάνω εν προκειμένω) σημαντικές αλληλέγγυες κινήσεις μας, όπως την προτρέψαμε (και με 3 τουλάχιστον e-mail) και αρνήθηκε καθέτως και οριζοντίως να τις δει, “ασχολούνται η γραμματεία και οι δικηγόροι” (διευκρίνισε επιπρόσθετα και όποιος θέλει το πιστεύει), φανταστείτε την κομματική συμπεριφορά της αύριο (με προετοιμασία από σήμερα), πολιτευόμενη ως χαροκαμένη και εφ’ όρου ζωής αδικημένη μάνα.

Όσο για τους δικηγόρους της (της κας Μ.Κ. εν προκειμένω) υπόθεσης έχουμε αναφερθεί και αναρωτηθεί, με ποιό δικηγορικό δικαίωμα αγνοούν, και θάβουν ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ συγκεκριμένες έμμεσες/βασικές/υποκείμενες αιτίες (άρα και υπαιτιότητες ιδιαίτερα υπουργικές) που διαπιστώνει το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και εμείς καταγγέλλουμε ενώπιον Δικαιοσύνης-Ε.Ε..

_.

 

 

 

 

Δημ. Τζιώτης, 22 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το πολιτικό αποτύπωμα της ΔΕΘ ήταν μηδενικό. Όπως ακριβώς προβλεπόταν. Πήγαμε διακοπές και γυρίσαμε. Τίποτα περισσότερο. Ο Κυριάκος εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχος, η αντιπολίτευση –αποδεχόμενη το διαίρει και βασίλευε– παίζει το παιχνίδι του Συστήματος, η καταλληλόλητα του Ανδρουλάκη για πρωθυπουργός παραμένει βυθισμένη στο 5% σύμφωνα με την MRB, ενώ οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική δεν έχει πάρει ακόμα μορφή.

Το 70% των πολιτών πιστεύει ότι η Ελλάδα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 71% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση και το 81% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τη Metron Analysis. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περιττεύει. Η ανάλωση στη μικροπολιτική βολεύει το Σύστημα. Το πρόβλημα στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center που πραγματοποιήθηκε σε 25 χώρες, οι πλειοψηφίες στις 20 από αυτές υποστηρίζουν ότι το πολιτικό τους σύστημα χρειάζεται είτε σημαντικές αλλαγές, είτε πλήρη μεταρρύθμιση. Οκτώ στους δέκα πολίτες εκφράζουν αυτή την άποψη στην Ελλάδα, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κένυα, τη Νιγηρία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Το ποσοστό αυτό στην Ελλάδα είναι εκκωφαντικό. Το 83% των πολιτών πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη είτε από μεγάλες αλλαγές, είτε μια πλήρη μεταρρύθμιση. Από αυτούς, μόνο το 15% έχει την άποψη ότι το σύστημα μπορεί τελικά να αλλάξει. Το πλειοψηφικό αυτό ποσοστό του 83% ξεπερνάει κατά πολύ τον αριθμό των αντισυστημικών πολιτών. Πόσο μάλλον που στις νεότερες ηλικίες, από 18 έως 34 ετών, εκτοξεύεται στο 90%.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: «Επιχειρείται η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και η στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών»
Saturday
20/09/2025
23:17 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Α.Π. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠτΑΠ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Θέτουμε τα παρακάτω ως δημόσια ερώτηση;

Μια πρώτη (διότι έρχονται και άλλες, αρκεί να απαντηθεί η πρώτη) απλή ερώτηση προς την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου: Με ποιό “δικαίωμα” και με ποιά Ανακριτική, Εισαγγελική, επίσης και της πρώην καθώς και της νυν Προέδρου του Αρείου Πάγου, “ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”, ουδόλως ελήφθησαν υπ’ όψιν έμμεσες-υποκείμενες (ή και βασικές καλούμενες) αιτίες καταγεγραμμένες στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΕΣ, επί του ατυχήματος των Τεμπών;

Μήπως με το “δικαίωμα” και την “συνείδηση”, “της ανεξαρτησίας της δικαιοδοτικής κρίσης”;

Και εν τοιαύτη περιπτώσει, προς τι αφ’ ενός η ύπαρξη Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ως Προέδρου του  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ του Α.Π και προς τι η από την Υγεία και Ασφάλεια της εισαγγελικοδικαστικής εργασίας ΟΡΙΖΟΜΕΝΗ πρόληψη και προστασία από πιθανούς και ενδεχόμενους εγγενείς και εξωγενείς εργασιακούς κινδύνους (και ο νοών νοείτω ιδιαίτερα αν πρόκειται για Εισαγγελέα-Δικαστή);

Αναλυτικότερα επ’ αυτών:   Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ .

_.

 

 

 

 

Αναστασία Παπαδοπούλου, 17 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρεται και σε ένα άλλο σημαντικό θέμα, τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αναστασία Παπαδοπούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην έντονη αμφισβήτηση της ελληνικής Δικαιοσύνης και των δικαστηρίων, ενώ κάνει λόγο και για προσπάθεια σφετερισμού και χειραγώγησης των αρμόδιων θεσμών από «κέντρα» έξωθεν του χώρου.

Με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους η κ.Παπαδοπούλου απευθυνόμενη σε όλο το δικαστικό Σώμα, ζητά οι αποφάσεις να λαμβάνονται με ψυχραιμία και να μην επηρεάζονται από άλλους παράγοντες.

Σε άλλο σημείο, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναφέρει ότι οι δικαστές οφείλουν επίσης να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ανεξάρτητο τρόπο, χωρίς επηρεασμούς, παρεμβάσεις, πιέσεις, παραινέσεις, απειλές, άμεσα ή έμμεσα, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται.

Επιπλέον, δεν παραλείπει η κ. Παπαδοπούλου να αναφερθεί στο μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τη Δικαιοσύνη, που δεν είναι άλλο από τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.

 

Αναλυτικά, ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της προέδρου του Αρείου Πάγου:

 

«Ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους 2025-2026 θα ήθελα με το μήνυμά μου αυτό να ευχηθώ σε όλους υγεία, δύναμη, αντοχή και κάθε προσωπική και οικογενειακή επιτυχία, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων της Χώρας και στη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης.

Με ορθή και δίκαιη κρίση να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός μας, κατά την άσκηση του οποίου το Σύνταγμα μας θωρακίζει με λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, δεδομένου ότι ο δικαστικός λειτουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του εκφράζει τη δικανική του κρίση, κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων και με βάση τη δικαστική του συνείδηση, με ανεξαρτησία και αμεροληψία.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να αμφισβητούνται έντονα και επικριτικά, ενέργειες των δικαστικών οργάνων, πορίσματα δικαστικών ερευνών επί της ουσίας εκκρεμών υποθέσεων και μάλιστα με κριτήρια υποκειμενικά, προσωπικά και εξωδικαστικά, ενώ επιχειρείται η χειραγώγηση και ο επηρεασμός έξωθεν της δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων και μέσω της στοχοποίησης και διαπόμπευσης των δικαστικών λειτουργών, ενώ το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι επιχειρείται ο αυθαίρετος σφετερισμός της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, από “πρόσωπα” και “ομάδες πολιτών”.

Εμφανίζονται να κατέχουν τη νομική επιστήμη καλύτερα και πληρέστερα από τους δικαστές, και οι οποίοι ως “υπερδικαστές”, έχουν αλάθητη κρίση και κατέχουν τη μοναδική αλήθεια, παραγνωρίζοντας ότι κατά το Σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά τον μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης.

Σε όλα αυτά οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία, που έχουν στα χέρια τους, αγνοώντας δηλώσεις, σχολιασμούς ή και επικρίσεις, που δημοσιοποιούνται, με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε μέσο και αφορούν σε υποθέσεις, οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον τους ή πρόκειται να εκδικαστούν, ακόμη και όταν γίνονται υπό την επίφαση επιστημονικής κρίσης ή ως έκφραση της κοινής γνώμης.

Οφείλουν επίσης να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ανεξάρτητο τρόπο, χωρίς επηρεασμούς, παρεμβάσεις, πιέσεις, παραινέσεις, απειλές, άμεσα ή έμμεσα.

Από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, ο οποίος, επιδιώκοντας την αυτοπροβολή ή την εξυπηρέτηση ξένων προς τη Δικαιοσύνη συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, προσβάλλει ανενδοίαστα, τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, «εκφοβίζει» δικαστές και επιχειρεί να χειραγωγήσει την ανεξάρτητη και απροκατάληπτη δικαστική κρίση.

Με την ιδιότητα της Πρόεδρου του Αρείου Πάγου, εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους εσάς τους Έλληνες Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, που επιτελείτε το έργο σας κάτω από αντίξοες συνθήκες, με την επιβαλλόμενη περίσκεψη, ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και αμεροληψία, οπλισμένοι με σθένος και τόλμη.

Αλλά και με την αναγκαία για την προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης αυτοσυγκράτηση, με στόχο την ορθή, ταχεία και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης, τη διασφάλιση της τήρησης της νομιμότητας και την ομαλή λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Στόχος όλων μας είναι, με την πολύτιμη συνεργασία των δικαστικών υπαλλήλων της χώρας, οι οποίοι ασκούν υπό δυσχερείς συνθήκες πίεσης και άγχους τα καθήκοντά τους, τη συνεργασία των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και με τη συνδρομή της Πολιτείας, να υλοποιήσουμε, το επιτακτικό αίτημα της ορθής και έγκαιρης παροχής έννομης προστασίας στον πολίτη, που αποτελεί περιεχόμενο και των αρχών του Κράτους Δικαίου».

 

Πηγή: pronews.gr

 

 

Καρυστιανού: «Δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα»!
Wednesday
17/09/2025
10:44 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μαρία Καρυστιανού Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

 

Μ. Καρυστιανού, 15 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

 

Η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς και την ολομέλεια Δικηγόρων «να σταθούν δίπλα στο δίκαιο, το σωστό». Αφορμή τα όσα παράδοξα εξακολουθούν να γίνονται στη δικαστική διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών. Μεταξύ αυτών και οι δημόσιες τοποθετήσεις λειτουργών της δικαιοσύνης που ζητούν την αυτεπάγγελτη άσκηση διώξεων κατά συγγενών που ασκούν κριτική ή μηνύουν τους δικαστές και εισαγγελείς.

Το κείμενο της Μαρίας Καρυστιανού:

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, ένα είναι βέβαιο!

Ότι δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα….

Πριν κάποιους μήνες στις 17.03.2025 καταθέσαμε τρεις συγγενείς στην κα. Αποστολάκη, η οποία ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας είχε την εποπτεία όλης της ανάκρισης στη Λάρισα και της οποίας ο γιός βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο του 2025, ΑΙΤΗΜΑ για να ασκήσει τις εξουσίες της ως Επόπτρια στην Ανάκριση της δικογραφίας των Τεμπών.

18.03.2025, δηλαδή την άλλη ημέρα, η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα. Αδειλίνη της αφαίρεσε την εποπτεία της ανάκρισης ειδικά και μόνο για τη δικογραφία των Τεμπών!

Της αφαίρεσε την εποπτεία στοχευμένης δικογραφίας και την ανέθεσε στον Αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Τσόγκα.

Στον Αντεισαγγελέα Εφετών ο οποίος μέσα σε επτά μέρες, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, μελέτησε τη δικογραφία των 60.000 σελίδων που του έστειλε ο Ανακριτής των Τεμπών, στις 08.09.2025 και έγραψε εισαγγελική πρόταση 1.000 σελίδων!

Μέσα σε 7 μέρες!

Ο εισαγγελέας κ. Τσόγκας, που πληροφορίες τον θέλουν κολλητό φίλο του κ. Β. Φλωρίδη αδελφού του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος έγραψε άρθρο την Κυριακή, στην Καθημερινή ζητώντας την αυτεπάγγελτη άσκηση διώξεων κατά συγγενών που ασκούν κριτική ή μηνύουν τους δικαστές και εισαγγελείς, πήρε στα χέρια του την υπόθεση, αν και χαμηλότερης βαθμίδας, μετά την απομάκρυνση της κα. Αποστολάκη, προφανώς επειδή έχει χαρίσματα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες ικανότητες!!

Ο κ. Τσόγκας λοιπόν δικαίωσε την επιλογή Αδειλίνη.

Ταχύτατος, πιότερο και από τον άνεμο, έστειλε σήμερα πρωί πρωί ώρα 08.00 την εισαγγελική πρόταση ΠΡΙΝ καταθέσουν το Υπόμνημα Διαμαρτυρίας οι δικηγόροι για την εσπευσμένη άρον άρον περάτωση της ανάκρισης, στις 29.08, την ίδια δηλαδή ημέρα που το Γενικό Χημείο του Κράτους έστειλε το Πόρισμα για ύπαρξη ξυλολίου και υδρογοναθράκων!

Στην χώρα όπου το μαύρο γίνεται άσπρο, ελπίζουμε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς και η ολομέλεια Δικηγόρων να σταθούν δίπλα στο δίκαιο, το σωστό. Δίπλα στον πολίτη, όπως έχουν ορκιστεί να κάνουν!

Ζητάμε, με σεβασμό την έμπρακτη στήριξη σας!

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Μαρία Καρυστιανού για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος: «Δεν περνά από το μυαλό μου αυτή τη στιγμή»
Tuesday
16/09/2025
22:32 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Μαρία Καρυστιανού Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Αυτή η δήλωση της κας Καρυστιανού μας φέρνει στο μυαλό μια άλλη δήλωση, γραπτή διακήρυξη και κατηγορηματική (όχι “της στιγμής”) μάλιστα, πως “το ε.πα.μ. δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει κόμμα” ( https://www.epamhellas.gr/ti-einai-kai-ti-thelei-to-epam/ ) .

Δεν είμαστε καινούργιοι στον αγώνα για δικαιοσύνη, ποινική και κοινωνικοπολιτική, δεν είμαστε καινούργιοι στην πολιτική, ως στάση ζωής (=”δ.ά.δ.α.” δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης, από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς). Δεν είμαστε καινούργιοι ως εν δυνάμει παλλαϊκό μέτωπο ηθικής υπεροχής κι όχι εξαπάτησης πολιτι(κάντι)κής.

Ως εκ τούτου είμαστε μεν υποψιασμένοι όχι όμως υποψιοπαθείς, ούτε “όποιος καεί από τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι” παρ’ ότι όποιος (όπως εμείς) ανακατεύεται με τα κοιν(νωνικ)ά ζητήματα συχνά καίγεται.

Δικαιολογήσαμε την κα Καρυστιανού (λόγω του τεράστιου βάρους που φέρει) για το ότι ουδόλως απαντά στις επιστολές και ενέργειές μας για το ατύχημα των Τεμπών, προσπαθώντας όπως πάντα (με “κέρδη και ζημίες” μόνοι όμως δεν θα καταφέρναμε τίποτα από όσα καταφέραμε), να φέρουμε στην επιφάνεια την καλύτερη δυνατή πλευρά συνανθρώπων μας.

Ως εκ τούτων, δεν αφήνουμε περιθώριο, οι προσπάθειές μας(*) για ποινική (όπως τώρα για τα Τέμπη) και κοινωνική δικαιοσύνη, είτε να θεωρηθούν αφελείς, ανεπιτυχείς, εν αγνοία κινδύνου, είτε να “μην πείθουν”.

Συμπλήρωση (20/9/2025) του σχολίου κατόπιν νεότερης ανάρτησης που είδαμε στο Pronews: [Δεν αποκλείει τίποτα η Μ.Καρυστιανού: «Θα πολιτευτώ, αν δημιουργηθεί κάτι συμβατό με τις σκέψεις μου» – Pronews.gr
https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/den-apokleiei-tipota-i-m-karystianou-tha-politeyto-an-dimiourgithei-kati-symvato-me-tis-skepseis-mou/ ]

Πολύ πολύ γρήγορα ο αγώνας για δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών μετατρέπεται σε πολιτικό αγώνα. Ο αγώνας για δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών θυσιάζεται. Το γιατί το εξηγούν η μακράν παλλαϊκού μετώπου ηθικής υπεροχής, συμπεριφορές, ιδανικές ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ) καθώς και η https://greek-market-research.com/clink/i-trilogia-ton-tempon-dyo-chronia-meta/ .

Πιο λιανά, η απελπισία λόγω “τοίχου” πολιτικοδικαστικής διαπλοκής, ιδεολογικής ως ωμής, οδηγεί σε καταστροφικά (αλα ε.πα.μ./κόμμα)  “ευκολάκια” μακράν δικαίου-ηθικής.

———————————-

(*)– που αναλόγως του δημόσιου μεγέθους μας έχουν φέρει εξαιρετικά αξιόλογα αποτελέσματα και που αξία δεν έχουν, μόνον αν αγνοούνται.

_.

 

 

 

 

Μαρία Καρυστιανού, 15 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

«Δεν είναι κάτι που περνά από το μυαλό μας αυτή τη στιγμή» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Σωματείου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών σε ερώτηση αναφορικά με τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μιλώντας στο Kontra και στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, η Μαρία Καρυστιανού ρωτήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που ήθελε τους πολίτες πιο θετικούς απέναντι σε ένα κόμμα της ίδιας απ’ ό,τι εκείνων του Αλέξη Τσίπρα ή του Αντώνη Σαμαρά.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού και συμπλήρωσε: Με τον κόσμο θα βγαίνουμε και θα φωνάζουμε ζητώντας δικαιοσύνη. Πρέπει κάποια στιγμή η χώρα να λειτουργεί με τους θεσμούς. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Θα στραφούμε πιο ενεργά και πιο δυναμικά και στην Ευρώπη».

Μιλώντας μάλιστα για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος η ίδια σημείωσε πως «Δεν είναι κάτι που περνά από το μυαλό μας αυτή τη στιγμή» αλλά συμπλήρωσε πως: «Σίγουρα όμως η κίνηση των πολιτών σαφώς και μας βρίσκει σύμφωνους, θα συνεχίσει ενεργά και δυναμικά».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Τέμπη: Εξώδικο Μ.Καρυστιανού – Π.Ρούτσι στον Πρωθυπουργό για εκταφή των θυμάτων – «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια»
Tuesday
16/09/2025
16:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μαρία Καρυστιανού Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

 

 

Μαρία Καρυστιανού, 16 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

 

Ο Πάνος Ρούτσι συνεχίζει απεργία πείνας και δίψας έξω από τη Βουλή

Εξώδικη καταγγελία κοινοποιήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη από τη Μαρία Καρυστιανού και τον Πάνο Ρούτσι.

Οι δύο γονείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ζητούν να δοθεί άδεια εκταφής προκειμένου να εξακριβωθεί κατ’ αρχήν η ταυτότητά τους καθώς και η αιτία θανάτου τους όπως έχουν κάθε δικαίωμα να αιτηθούν.

 

«Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια», αναφέρει σε ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού που στέκεται στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι που βρίσκεται από χθες έξω από τη Βουλή σε απεργία πείνας και δίψας.

Ο Ρούτσι είναι ένας από τους τέσσερις γονείς που έχουν ζητήσει άδεια εκταφής των παιδιών τους αλλά την έχει αρνηθεί ο εισαγγελέας

«Μου έδωσαν μια σακούλα κλειστή, μετά ένα φέρετρο κλειστό και δεν μου επέτρεψαν να το ανοίξω», καταγγέλλει ο Πάνος Ρούτσι.

Ο πατέρας του 22χρονου Ντένις που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είναι ένας από τους τέσσερις γονείς που έχουν ζητήσει άδεια εκταφής των παιδιών τους αλλά την έχει αρνηθεί ο εισαγγελέας.

Τέμπη: H άρνηση εκταφής αντίθετη προς το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο 
«η άρνηση εκταφής προς διαπίστωση του ότι πράγματι στο μνήμα του τέκνου κείται η ορθή σορός και άρα προς διαπίστωση του οικογενειακού δεσμού, θεμελιώνει ευθεία παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του γονέα, αλλά και του δικαιώματος σεβασμού του ιδιωτικού του βίου, κατά τρόπο αντίθετο προς το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».

Επίσης, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η άνω άρνηση αντίκειται και στο άρθρο 6 της ΕΣΔΑ για τη δίκαιη δίκη, καθώς η αιτηθείσα εκταφή είναι αναγκαία για τον εντοπισμό του άγνωστου καυσίμου, το οποίο προκάλεσε την πυρόσφαιρα που κατέκαψε επιβάτες που επέζησαν της σύγκρουσης και άρα για τον εντοπισμό της αιτίας θανάτου των εν λόγω απανθρακωθέντων επιβατών, αιτία, την οποία δεν ερεύνησε και δεν εντόπισε η ανάκριση, παραλείποντας την έρευνα και τη γνωστοποίηση κατ’ άρθρο 250 ΚΠΔ, που δύναται να την αποκαλύψουν».

 

Κοινοποιήθηκε και στον Σωτήριο Μπακαϊμη
Το εξώδικο κατατέθηκε επίσης στον εισαγγελέα και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, τον προϊστάμενο του εφετείου Λάρισας, τον εισαγγελέα εφετών Λάρισας και εποπτεύοντα της ανάκρισης, Λάμπρο Τσόγκα.

Επίσης απεστάλη στον ίδιο τον ειδικό εφέτη ανακριτή της δικογραφίας των Τεμπών, Σωτήριο Μπακαϊμη, ο οποίος έχει επανειλημμένα αρνηθεί το αίτημα εκταφής συγγενών, στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και τον ΔΣΑ.

Δείτε σχετικό video με δηλώσεις συγγενών, σχετικά δελτία ειδήσεων στην πηγή.

 

Πηγή: pronews.gr

 

 

Τέμπη: Σε απεργία πείνας και δίψας προχωρά ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι – «Θα παλέψω μέχρι τέλους»
Tuesday
16/09/2025
09:37 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Πάνος Ρούτσι Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

 

Πάνος Ρούτσι, 15 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

Σε απεργία πείνας και δίψας προχωρά ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις, ενός εκ των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο χαροκαμένος πατέρας ζητά την εκταφή του παιδιού του και παραμένει στο σημείο όοπου είναι γραμμένο το όνομά του, στο άτυπο μνημείο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στη Βουλή.

Ο ίδιος διαμαρτύρεται για την άρνηση χορήγησης άδειας εκταφής της σορού του γιου του, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία δικαιοσύνης. «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη», είπε, ενώ εξήγησε πως έχει δώσει υπόσχεση στον γιο του ότι θα παλέψει «μέχρι τέλους για όλα τα παιδιά και για τα 57 παιδιά». Μάλιστα, επανέλαβε το αίτημα για εκταφή, υπογραμμίζοντας πως εκείνος και οι οικογένειες των υπολοίπων θυμάτων έχουν υποβάλει το αίτημα επανειλημμένα αλλά αυτό απορρίπτεται, προκαλώντας του ερωτήματα για το τι «κρύβεται».

Μέσα στα πλακάτ του αναγράφεται: «Απαιτώ τώρα την άδεια εκταφής του παιδιού μου από τον Εισαγγελέα βάσει νόμου. Δικαιούμαι. Για τον Ντένι, για όλα τα παιδιά, για Δικαιοσύνη και Αλήθεια…», ενώ από νωρίς το πρωί που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη σπεύδουν στο Σύνταγμα, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Συγγενείς θυμάτων ζητούν να ανοίξει εκ νέου η δικογραφία για τα Τέμπη

Την ίδια στιγμή, συγγενείς των θυμάτων ζητούν να ανοίξει εκ νέου η ποινική δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Όπως τονίζουν, το εσπευσμένο κλείσιμο της ανάκρισης είχε ως αποτέλεσμα η δικογραφία να έχει σημαντικά κενά και ελλείψεις καθώς δεν έχουν διερευνηθεί καθόλου ή επαρκώς στοιχεία της δικογραφίας ή δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε αιτήματά τους. Την ανακοίνωση υπογράφουν 76 συγγενείς θυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 29-08-2025 οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ενημερωθήκαμε, κυρίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι ο κ. Εφέτης Ανακριτής Λάρισας ολοκλήρωσε την ανάκριση για το έγκλημα αυτό.

Το εσπευσμένο κλείσιμο της ανάκρισης έχει ως αποτέλεσμα η δικογραφία να έχει σημαντικά κενά και ελλείψεις καθώς δεν έχουν διερευνηθεί καθόλου ή επαρκώς στοιχεία της δικογραφίας ή δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε αιτήματά μας.

Ζητούμε να ανοίξει εκ νέου η Ποινική Δικογραφία προκειμένου:

  • Να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Γενικού Χημείου του Κράτους των δειγμάτων που ελήφθησαν τον Μάρτιο 2025 από τα συντρίμμια που φυλάσσονται το Κουλούρι και να ληφθούν υπ’ όψη από την ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού σώματος ώστε να εκδώσει αυτή νέο ολοκληρωμένο πόρισμα.
  • Να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα των πιστοποιημένων μετρήσεων του πυράντοχου των καθισμάτων των βαγονιών από το εργαστήριο RSTLABS– Rail System Testing GmbH της Γερμανίας.
  • Να γίνει η κατάσχεση των καταγραφικών και των μέσων αποθήκευσης κάθε μορφής αρχείου από τον Εμπορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.
  • Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τους εναλλάκτες των ηλεκτρομηχανών
  • Να κληθούν για κατάθεση επιζήσαντες σοβαρά τραυματισμένοι
  • Να ταυτοποιηθούν τα οστάρια που ανακαλύφθηκαν από την ομάδα ANUBISτον Νοέμβριο 2023 και να παραδοθούν στις οικογένειες των θυμάτων.
  • Να παραδοθούν πιστά ψηφιακά αντίγραφα της δικογραφίας
  • Να προσκληθεί ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Αθ. Κωνσταντόπουλος για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την πυρόσφαιρα.

Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά:

  • των εκπροσώπων της HellenicTrain
  • των διευθυντών της διεύθυνσης Δ14 του Υπουργείου Υποδομών κ Μεταφορών
  • του γενικού διευθυντή της ΡΑΣ
  • των προϊσταμένων κυκλοφορίας του ΟΣΕ
  • των εκπροσώπων αναδόχου εταιρείας ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ-ALSTROMS.A.σύμβασης 717
  • των γενικών γραμματέων του Υπουργείου Υποδομών κ Μεταφορών
  • του συμβούλου ασφαλείας του ΟΣΕ Π.ΤΕΡΕΖΑΚΗ

Να περαιωθούν οι κάτωθι ανακριτικές ενέργειες:

  • Να ολοκληρωθεί η απομαγνητοφώνηση σημαντικών ηχητικών πειστηρίων
  • Να εκτελεστή η παραγγελία κατάσχεσης όλων των αρχείων ήχου-εικόνας
  • Να εκτελεστή η παραγγελία κατάσχεσης 17 σκληρών δίσκων διέλευσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας
  • Να ολοκληρωθεί η έρευνα ύποπτων ευρημάτων θέσης ΠΗΓΑΔΙΑ
  • Να ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση της θέσης εύρεσης των σορών
  • Να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

 

 

Πηγή: newsbreak.gr

 

 

 

Π.Ασλανίδης για την εισαγγελική πρόταση: «Ξεφτιλισμένη Δικαιοσύνη»
Tuesday
16/09/2025
09:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Παύλος Ασλανίδης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

 

 

Παύλος Ασλανίδης, 15 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

 

Για την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο Π. Ασλανίδης μιλώντας στο documentonews.gr αναρωτιέται:

«Πώς είναι δυνατόν 60.000 σελίδες σε μια εβδομάδα να τις έχει δει ο Τσόγκας και να έχει βγάλει εισαγγελική πρόταση; Δεν έχουν βάλει ως όφειλαν και μας το είχαν πει και ο ανακριτής, ο Σωτήρης Μπακαΐμης, ότι θα συμπεριλάβε τους γραμματείς του υπουργείου Μεταφορών. Έμειναν εκτός κάδρου, όπως και το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Τι να πρωτοπώ… είναι ξεφτιλισμένη η Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Είναι ξεφτιλισμένοι όλοι τους. Δεν μιλάμε για ένα σκάνδαλο σαν τη Novartis, τις υποκλοπές ή σαν άλλα σκάνδαλα, αλλά μιλάμε για 57 ανθρώπους συν τον Γεράσιμο που είναι ακόμα σε κώμα και πόσους τραυματίες. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι αυτό το ξεφτιλισμένο σύστημα Δικαιοσύνης που έχουμε στη χώρα μας. Δολοφονήθηκαν 57 άνθρωποι και κλείνουν τη δικογραφία έτσι, για να πάνε όλοι για πλημμέλημα. Θα μας βρούνε μπροστά τους ό,τι και να κάνουν. Και για να φτάσει σε σημείο ένας πατέρας για να κάνει απεργία πείνας και δίψας στο Σύνταγμα καταλαβαίνετε πού έχει φτάσει η κατάσταση».

Μάλιστα ο Π. Ασλανίδης έστρεψε τα βέλη του και προς την αντιπολίτευση θεωρώντας τη στάση της υποκριτική απέναντι στον αγώνα των οικογενειών για δικαίωση: «Επίσης ας παραιτηθεί επιτέλους όλη η αντιπολίτευση να πάρει τον μπ@@ο –όπως το λέω– από εκεί μέσα και να προκηρυχθούν εκλογές. Να φύγουν όλοι από εκεί μέσα. Φτάνει αυτό το θέατρο».

 

Πηγή: pronews.gr

 

 

Έγκλημα Τεμπών:«Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση γίνεται τόσο μεγάλη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»
Saturday
13/09/2025
11:28 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μεταπολίτευση Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών Χρ. Κωνσταντινίδης
0

 

_.

 

 

 

 

 

Χρ. Κωνσταντινίδης, 11 Σεπτεμβρίου 2025

 

 

 

 

 

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε τη σύζυγο του στο έγκλημα των Τεμπών, αγωνίζεται για τη δικαίωση κι έχει απέναντι του -όπως και οι υπόλοιποι συγγενείς- ένα κράτος , μια κυβέρνηση που προσπαθεί με κάθε τρόπο να «κουκουλώσει» το θέμα. Καλεί αύριο Παρασκευή όσους εξακολουθούν να παλεύουν ζητώντας δικαιοσύνη στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Εισαγγελέα εφετών ,στις 11:00 στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ 

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025 καλούνται άπαντες σε ενέργειες δράσεις , για την απονομή δικαιοσύνης στο τραγικό αποτρόπαιο έγκλημα των Τεμπών.

Συγγενείς θυμάτων, τραυματίες και επιβαίνοντες της αμαξοστοιχίας Ίντερ Σίτι 62, να παρευρεθούν στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Εισαγγελέα εφετών κ. Τσόγκα, από τις 11:00 στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, έως πέρατος της απονομής δικαιοσύνης.

 Η δικογραφία έκλεισε κακήν κακώς, με σκοπιμότητα, δίχως το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα. Για αυτά που είναι ύποπτα, έχει ασκηθεί δίωξη , για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ είναι οι κύριοι υπαίτιοι της δολοφονίας των ανθρώπων μας. Όλοι βλέπουν τον ενδεχόμενο δόλο στην ανθρωποκτονία, μα κάνεις δεν τον καταλογίζει στους υπεύθυνους, διότι πρέπει να πέσουν στα μαλακά.

 

Πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης που οι δημοκρατικοί θεσμοί του κράτους δικαίου, έχουν κάνει τόσο μεγάλη παρέμβαση στη δικαιοσύνη (συνταγματική εκτροπή), με στόχευση να παραμείνουν σε ατιμωρησία όλοι οι κρατικοί λειτουργοί και οι θεσμικοί παράγοντες.

Δεν αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα από το Γενικό χημείο του κράτους και δεν συμπεριλήφθησαν στην έκθεση αυτοψίας της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ), που η ίδια ΔΑΕΕ ζήτησε.

Δεν αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα από την έρευνα του ΕΟΔΑΔΑΑΜ, στα δείγματα από το βαγόνι της επιβατικής για την πυρασφάλεια των υλικών και το αντίστοιχο πιστοποιητικό που πρέπει να πληρεί η hellenic train.

 Δεν ελέγχθηκαν πειθαρχικά οι υπάλληλοι της ΔΕΕ ( Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών) που ενώ ήξεραν για τις παρεμβάσεις στα βίντεο και τά αρχεία της interstar (για τα βίντεο Καπερνάρου), δεν άσκησαν καμία αυτεπάγγελτη δίωξη στους υπαίτιους, αλλά δεν έπραξε και τα αντίστοιχα, ο ειδικός εφέτης ανακριτής ως είχε ενημερωθεί με υπόμνημα, αλλά και ούτε η εισαγγελία εφετών Λάρισας, στην οποία έπρεπε να είχε διαβιβαστεί το αίτημα.

Με την κατάθεση του περαστικού, από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας Πασπαλά και του άλλου φερόμενου ειδικού Κάπου, ο επίορκος και μηνυόμενος ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, κλείνει την έρευνα για την αποκάλυψη της αλήθειας, διαβιβάζοντας παρανόμως τη δικογραφία στην εισαγγελία εφετών Λάρισας, παρακάμπτοντας τον καθ’ύλην κρατικό αρμόδιο για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα ΕΟΔΑΔΑΑΜ, όπως και τους καθηγητές ειδικούς για τη δημιουργία πυρόσφαιρας, κ. Καρώνη (καθηγητή ΕΜΠ) και κ. Κωνσταντόπουλο (καθηγητή ΑΠΘ), που αποκάλυψαν αυτό που δεν συνέφερε, ότι τα λάδια σιλικόνης των ηλεκραμαξών, δεν προκάλεσαν την πυρόσφαιρα, αλλά μπορεί να συμμετείχαν σε αυτήν.

Σύσσωμοι οι συγγενείς των θυμάτων και οι τραυματίες πρέπει να ζητήσουμε:

Να παραμείνει ανοιχτή η δικογραφία

Να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο,  σε ενδεχόμενο δόλο στην ανθρωποκτονία

Να ελεγχθεί πειθαρχικά ο φερόμενος ειδικός εφέτης ανακριτής, από άλλη δικαστική περιφέρεια και να αντικατασταθεί από άλλον εφέτη ανακριτή οι εφέτες ανακριτές

Επίσης, όλοι όσοι κατέβηκαν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών (σε όλα τα καλέσματα), καλούνται  να συμπαρασταθούν, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας για να απαιτήσουν για πολλοστή φορά το αυτονόητο και δίκαιο  την απονομή δικαιοσύνης στο τραγικό έγκλημα των Τεμπών και στην Αποκάλυψη της αλήθειας στο συνεχιζόμενο έγκλημα της συγκάλυψης του υλικού που απανθράκωσε σε δεύτερο χρόνο 30 επιβάτες.

 

Πρέπει να πάμε σε ακροαματική διαδικασία με σωστά κατηγορητήρια και προς τα αντίστοιχα πρόσωπα που διέπραξαν τις αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις. Όχι όπως βολεύει αυτούς που κρύβονται πίσω από λάθος μεταφραζόμενες ασυλίες και ακαταδίωκτα.

Δεν πρέπει να αθωώνονται οι ένοχοι.

Πρέπει να τιμωρούνται, σωστά και δίκαια, για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης.

Δεν είναι δύσκολο.

Είναι αναγκαίο, απαιτητικό και εφικτό.

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

 

123..