ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Επίσκεψη Ράμα: Στα λόγια ισχυρή η Ελλάδα στα Βαλκάνια, στην πράξη…
Sunday
12/05/2024
12:01 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αθαν. Κωτσόπουλος Πολιτική
0

_.

 

 

 

 

Αθαν. Κωτσόπουλος , 11 Μαίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Το Ιούνιο του 2017 ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν στα πλαίσια της παρουσίας του στην Διάσκεψη των G20 στο Αμβούργο, θέλησε να απευθυνθεί σε δημόσια συγκέντρωση στους Τούρκους οπαδούς του που ζουν ως μετανάστες στην Γερμανία και υπέβαλλε σχετικό αίτημα με βάση την κείμενη γερμανική νομοθεσία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέσω του τότε ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ενημέρωσε άμεσα την τούρκικη κυβέρνηση ότι η «εν λόγω συγκέντρωση θα απαγορευτεί και ότι κατά άσκηση του συνταγματικού της δικαιώματος η γερμανική κυβέρνηση δεν θα κάνει ανεκτή μια προσπάθεια εσωτερικής πολιτικής τουρκικής προπαγάνδας σε γερμανικό έδαφος. Η στάθμιση των γερμανικών εξωτερικών συμφερόντων καταλήγει συντριπτικά υπέρ της απαγόρευσης αυτής» Τα γερμανικά δικαστήρια, δε, προχώρησαν έτι περαιτέρω, ώστε απαγόρευσαν ακόμα και την διαδήλωση υποστηρικτών του Ερντογάν έξω από τον χώρο διάσκεψης των G20 στην περιοχή του Αμβούργου.

Ο υπουργός δικαιοσύνης του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης Γκίντο Βολφ εξειδίκευσε ακόμα περισσότερο τους λόγους απαγόρευσης: «Η απαγόρευση είναι η μόνη σωστή αντίδραση σε αυτή τη στοχευμένη πρόκληση. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση με τον Πρόεδρο Ερντογάν στη Γερμανία στην παρούσα φάση. Πριν ο Ερντογάν απευθυνθεί στους οπαδούς του στη Γερμανία, θα έπρεπε να έχει πρώτα διάλογο με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr