ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στη Βουλή επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μαγγου προς τον Αλέξη Τσίπρα
Saturday
13/03/2021
16:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αστυνομία Βία
0

Σχόλιο GMR: Εφ’ όσον το έγκλημα αντιμετωπιστεί “ως περίπτωση” και όχι ως προέκταση των περί ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ εντολών (ευνοήτως περί ξυλοδαρμών εξουσιοδοτήσεων διαρκείας) των ομαδαρχών και των πιο πάνω ανωτέρων, θα πρόκειται για συγκάλυψη.

Το πρόβλημα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και φυσικά τέτοια έρευνα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ αν δεν ξεσηκωθεί η κοινωνία.

Θεωρούμε ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να επισημάνουμε, πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αστυνομικοί-ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ενδεικτική βιωματική περίπτωση: Αστυνομικός προς συνάδελφό του, Μην κλωτσάς τον κύριο) , που όμως, όσο η κοινωνία και οι ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ δεν τους στηρίζουν, κοινωνία(*) και ΚΥΡΙΩΣ διανοούμενοι https://greek-market-research.com/clink/erotisi-pros-dianooymenoys-dynatoys-lytes-provlimaton/ , καθίστανται συνένοχοι δια της αδιαφορίας τους https://greek-market-research.com/article/scripta-manent-antonio-gkramsi-adiaforoi/ .

(*) Η όποια προσπάθεια αυτοοργάνωσης της “κοινωνίας” (στην απ’ έξω οι διανοούμενοι), του “λαού” (πάλι στην απ’ έξω οι διανοούμενοι), ΕΠΙ-ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ και μάλιστα ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΑ (προς κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης της κοινωνίας, βλέπετε από ανοιχτά εχθρική/ΚΚΕ, ως “που θα κάτσει η μπίλια” ανταρσύα/συνασπισμός, πανκοινοβουλευτική συσπείρωση κατά των ΜΕΓΑΛΩΝ ΛΑΪΚΩΝ αντιστάσεων 2011-2012) από το προσκήνιο της ΒΑΘΕΩΣ ΔΙΑΦΘΟΡΟΠΟΙΟΥ πολιτικάντικης και διαδηλωσιακής δηθενιάς https://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ .

 

 

 

_.

 

 

 

 

efsyn.gr-Σύνταξη, 12 Μαρτίου 2021

 

 

 

Μια επιστολή από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, του νεαρού που πέθανε ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στον Βόλο, διάβασε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αστυνομική βία, κατόπιν κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Γιάννη Μάγγου επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής η οικογένειά του δεν έχει καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Θέλω να σας παρακαλέσω, στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, να σας παρακαλέσω θερμά, στην προσπάθεια και αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας, ν΄αναφέρετε και την περίπτωση του:

Στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά, χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος πάλι συνειδητά, πετάχτηκε από τους αστυνομικούς στο δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μισοπεθαμένος και αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτε εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στο θάνατο. Αυτό είναι μια τεράστια εγκληματική ενέργεια του κράτους και ιδιαίτερα του υπουργείου που είναι ταγμένο στην υπηρεσία προστασίας του πολίτη και για την οποία ενέργεια παρά τη δέσμευση του Χρυσοχοϊδη, μέχρι στιγμής εγω και η οικογένειά μου δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ».

Αργότερα, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η διοικητική δικογραφία για την κακοποίηση του 26χρονου έχει διαβιβαστεί για περαιτέρω διερεύνηση στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων.

 

Πηγή: efsyn.gr

 

 

Μητσοτάκης: Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει τον δικό του σεβασμό
Saturday
13/03/2021
13:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αστυνομία Καταστολή Κυρ. Μητσοτάκης
0

Σχόλιο GMR: Χρήσιμο πλακάτ για κάθε αντιμνημονιακή εκδήλωση (Αν ποτέ οι Διανοούμενοι τραβήξουν μπροστά, είναι η σειρά τους μετά τις άγρια κατασταλθείσες και εκ των έσω προδοθείσες, λαϊκές κινητοποιήσεις 2011-2014):

Μητσοτάκης: Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει τον δικό του σεβασμό

_.

 

 

 

 

Κ. Μητσοτάκης, 12 Μαρτίου 2021

 

 

 

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού στο facebook

 

«Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει τον δικό του σεβασμό. Μόνο όταν η συμπεριφορά του είναι επαγγελματική μπορεί να γίνει αποτελεσματική. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογραμμίζει:

«Βρίσκομαι στη Βουλή όχι μόνο για να καταδικάσω από το βήμα του Κοινοβουλίου απερίφραστα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός πολίτη, αλλά και για να παρουσιάσω όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και όσα πρόκειται να κάνει για να περιορίσει ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας στο μέλλον».

Στην ίδια ανάρτηση περιγράφονται οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πλαισίου ώστε τα φαινόμενα αστυνομικής βίας να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατόν.

Στην ίδια ανάρτηση περιγράφονται οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πλαισίου ώστε τα φαινόμενα αστυνομικής βίας να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατόν.

  1. Προωθούμε τις ατομικές κάμερες καταγραφής σε όλες τις δυνάμεις, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, και Άμεση Δράση
  2. Ενισχύονται τα ψυχοτεχνικά test για την κατάταξη, αλλά και την παρακολούθηση της θητείας όσων υπηρετούν σε ειδικές δυνάμεις.
  3. Εισάγεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.
  4. Ο Συνήγορος του Πολίτη αποκτά βοηθό Συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να τον συνδράμει σε θέματα αστυνομικής βίας.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr