ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Άρχισαν πάλι τα χαστούκια
Friday
17/05/2024
18:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΘΝΙΚΑ Εθνική Αξιοπρέπεια Κώστας Κόλμερ
0

_.

 

 

 

Κων. Κόλμερ , 17 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οι μέχρι τούδε ελληνοτουρκικές σχέσεις μεταβλήθηκαν ταχέως μετά την “επιτυχή” – κατά την άποψη των φιλικών προς την κυβέρνηση καναλιών – συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, στη τουρκική πρωτεύουσα, προ τριημέρου. Δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, ναυτικής συνοδείας και 14 ελικόπτερα παραβίασαν προχθές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίον, για πρώτη φορά εφέτος.

Σαν να μην έφταναν τα χαστούκια από τις παραβιάσεις, έντονη ρήξη επήλθε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν όσον αφορά στα Ευρωπαϊκά, περιβαλλοντικά “πάρκα”, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Τούτο αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων της συναντήσεως της Αγκύρας, την περασμένη Δευτέρα. Ελπίζεται όπως μη υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις της μυστικής διπλωματίας που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο στις συζητήσεις με την Τουρκία, αλλά και στο ζήτημα των τριών πρωτοκόλλων της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Το αλβανικό, εξάλλου, φερέφωνο του Ερντογάν δήλωσε, μετά την “ιδιωτική επίσκεψη” την Κυριακή στην Αθήνα, ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άνευ των Αλβανών και “τα κατεβασμένα βρακιά” των προηγουμένων κυβερνήσεων των Τιράνων “τα… ανέβασε” η πρωθυπουργία του Ράμα! “Ζήτημα Μπελέρη δεν υφίσταται για τις σχέσεις με την Ελλάδα” είπε ο Ράμα, ενώ έθεσε και θέμα αποζημιώσεων των Τσάμηδων που συνεργάστηκαν με την Βέρμαχτ κατά την γερμανική κατοχή εις βάρος του Ελληνισμού.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr